Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Är på kryssning i jobbsammanhang..Mycket alkohol både på bussen och båten..En kvinna trodde på ditvägen att hon redan varit på kryssningen och ville bli avsläppt på hemorten!! Då var vi på väg mot Stockholm och båten!! Helt absurt att jag varit en av dessa ”festprissar” Faktiskt intressant att iaktta folk som är fulla..Tyvärr har väl dom också anhöriga som lider av alkoholens följder..Bra för mig att vara på barer och resturanger där alkoholen är i centrum på ett osmakligt sätt för de flesta..??

dig !!
Jag klarar av att umgås med fulla människor ett tag men sen måste jag iväg !! Och vara inlåst på en buss och sen en båt med fyllona....näe...aldrig !!!

Bestod av 3 andra personer som ej heller drack på resan..Dessutom fick jag betalt..Tyckte det var kul faktiskt..Har alltid kunnat dansa nykter?.

Jag har en liten mullig, gullig tjej hos mig i helgen❤️?..Mitt barnbarn..Hade jag fortsatt att bejaka min beroendehjärna och det destruktiva livet, hade allt sett mörkt ut..Nu har jag istället två små knubbiga armar runt min hals, och en mjuk liten baby som fullständigt litar på mig..Föräldrarna till flickan är också helt säkra på att vi har det bra, när dom har lite barnfritt..Ny kärlek på gång, och ett jobb som jag trivs med..Just nu känns livet bara härligt.❤️..Alla kan ändra ett destruktivt liv till något bättre..Varm kram????

Så skönt när min familj samlas hos mig i år..Vi bastar och äter god mat..Alla hjälps åt..Granen ramlar omkull..Det går att fixa några kulor i kras, vatten på golvet..Städar upp snabbt och lätt..Ordningen är återställd..Tänker på alla ungar och familjer, där saker går sönder och ramlar omkull för att föräldrar är fulla..Den ordningen återställs inte..Där går barnen och lägger sig med oro och ångest som följeslagare..Pratade med en släkting nyss..Klockan 12 var han redan full..Han är småbarnspappa..Blir sorgsen, när jag tänker på hans söner..Jävla alkohol..Vill inte tappa hoppet..Han är en av många som tror att det går att dricka lagom, när han en gång blivit fast..Tyvärr, så funkar inte beroendet..Hoppas ändå att många barn får uppleva en så fridfull Jul som möjligt..Vinterkram????

Det du beskriver - en full förälder som trillar in i granen har jag vart med om många så gånger som liten. Fylla med bråk, rädsla, avsky, polisbesök - fick då sova på grannens soffa (som jag inte kände) vid 4 års ålder, ensam på julaftonsnatten. Det är nog av den anledningen jag ogillar precis allt som har med julen att göra. Granar, tomtar, den fejkade gemenskapen, julmaten (kan inte ens med lukten av julmat) Får total ångest av Julen. Sitter uppe till klockan är midnatt och andas ut att det är över för denna gång.

Önskar dig såklart en fin jul och jag hoppas att du får en lugn julaftonskväll.

MM

Kan tänka mig hur hemskt det måste kännas, när man är så liten som du var..Minnen som är svåra att sudda ut..Nu ger vi våra barn bättre minnen, på så sätt kanske vi kan försonas med dåliga och jobbiga saker vi varit med om..Hoppas Julen blixtrar förbi för din del..Så har vi snart ett nytt år, att fylla med något fint????

Jag har nästan alltid haft jobb som innebär helgarbete..Är inte en 7-16 person..Trivs med att ha längre ledigheter och att jobba mycket på en gång..Just nu är mitt liv under utveckling..Sonen ska bo i en lägenhet, så det blir mer än rummet han hyr nu..Att bo ensam som jag gör nu permanent är för första gången i mitt liv..Börjar känna att det inte är min grej. ..Vill ha någon att planera framtiden med..Vi vet ju inte hur långt mitt liv är....1 år? 30 år? Mannen jag träffar känns fortfarande spännande och trygg samtidigt..Denna gång tror jag att ”det ligger i luften, någonting är på gång” Vi hörs dagligen, men har tagit det försiktigt med träffandet..Ser en framtid för oss 2 ihop..Vad hade hänt om vi hade valt varandra för 18 år sedan? Det får vi aldrig veta, och det var menat precis som det blir..?????

Ja, jag känner lite oro för det okända men samtidigt vill jag bara skynda på allt och önskar att det blir bra..Det känns som chanserna är goda..Kram??

Lite tips jag själv använt mig av, när suget efter alkohol kommer..Filmer, bloggar, böcker om alkoholismens offer..Dvs barn och familj..Jag glömmer inte filmer jag sett, där barn från alla länder far illa pga mammor och pappor som är beroende av alkohol eller droger..Barn som sen som vuxna många gånger väljer fel umgänge och partners för att dom är vana vid det..Dom har svårt att ha det lugnt och förutsägbart..I kaoset känner dom sig hemma..Hoppas många av oss firar en nykter och trivsam nyårsafton, utan fylla och bråk..Jag är barnvakt åt mitt lilla barnbarn..Kanhända att min vän ?,dyker upp för att vi ska önska varandra ett gott 2020.✨✨✨??????Gott Vitt År till er alla!! ???✨✨✨✨✨✨

Tack för att du finns och fortsätter att skriva. Hoppas att du äntligen hittat den kärlek du är så värd.

Gott nytt år!

Kram

Jag ligger i min säng..Lilla barn-barnet snusar intill..Hon vaknar kanske inatt, så jag hoppar över att vänta på 12-slaget..Vitt nytt År önskar jag er..Och ett härligt 2020????✨??

Gott Nytt År.
Känner värmen genom forumet där ni ligger bredvid varandra.
Båda trygga i varandras sällskap.
Bättre än alla midnatt-slag i världen.

Vilken kärlek.

Kram

MM