Var Dag

Var det någon som såg på kanal/tv1 igår 10 min snutt om hur det är att vara bakis? Klockren!

Var Dag

Med klockren menar jag sorglig, hemsk & sann.

Så vem är jag?
Ny här sedan ett par minuter - men har följt/läst i forumet ett par dagar. Såg att det var en del som har ungefär lika många dagar nyktert som jag.

Nykter sedan nyår så inne på femte dagen idag ✊

Varför jag är här?
Behöver förändra mitt drickande. Just nu dag för dag på obestämd tid. Känns bättre att skriva på obestämd tid för att skriva för alltid känns för ”lång tid”. Men jag vet att det inte går med måttligt drickande - har försökt så många gånger så jag inte minns. Det börjar alltid bra - men sen några månader senare är man tillbaka på ruta ett.

Vad har detta drickande orsakat mig?
Separerat pga a
Ångest (äter också ångestdämpande så ingen bra kombo)
Minnesluckor osv med dåligt mående ?

Vad vill jag nu/fokus 2020
Må bra - fokus på mitt inre mående fysiskt som psykiskt.
Ingen a

Jag är ju inget fan av träning så här behöver jag hitta något annat. Promenader gillar jag. Blir mycket serier, filmer.

Har alltid skött mitt jobb - så det har varit mest på helger. Min belöning och samtidigt något som avkoppling/stressar ner mig.
Senare har det även blivit något på veckodagarna för ”snart är det ju ändå helg”. Nu över jul å nyår har det eskalerat när jag varit ledig.
Och nu vill jag inte mer.

Jepp, har sett filmen men det är nog ett tag sen.
Förstår dina känslor! Har också druckit mer under ledigheterna så nu får det räcka.
Du har ju visat att du kan vara utan alkohol tidigare. Så bra!
Så bra man kan läsa andras erfarenheter här o stötta varandra. Nu håller vi ut ?

Var Dag

Hmm inte utan alkohol direkt utan mer att man kanske börjat om med lagom mängd och sen eskalerar det igen. ?

Ja så peppande att läsa andras inlägg här och förstå att man inte är själv - så mycket igenkänning -tyvärr.

Håller med - nu håller vi ut ??

Var Dag

Nu blir det pussel 1000 bitar för att tänka på något annat - ev en sväng till affären och köpa korsordstidning också. Det här med att inte ha något att göra....:(

Var Dag

Känner mig utvilad, stark och taggad för ledig nykter helg! Vill önska alla här inne en underbar helg ? tack för pepp och kommentarer ❤️ Dag 10 - 2 siffrigt ? vill inte tillbaka till ruta ett - en dag i taget ?varma kramar ⭐️

Var Dag

Heja oss ?bra jobbat ?? ikväll står god matlagning på menyn med barnen. sedan mys i soffan.

Var Dag

Tack Stormenlilla ? javisst är det skönt att slippa bakis ångest å undra vad som hände kvällen före ? nykter pigg och redo för dagens utmaningar. ? önskar dig en fin lördag ?

Var Dag

Inne på dag 11. Hjärnan fortsätter med förhandlingar om a. Vad skall det vara bra för att vara utan a? Du skadar ingen om du är själv och dricker? Osv JO jag blir skadad av detta drickande!
Inatt var det min tur att drömma om a. Har inte gjort det tidigare. Drömde att jag kom till en restaurang och blir bjuden till ett bord - vin hälls upp i mitt glas och jag tänker (nej!) skönt att höra att jag är taggad även i drömmarnas värld ??
Blev ingen matlagning och mys igår - fick världens huvudvärk orsakat av för mycket tid framför skärmen. Men jag trivs så bra här - all värme, pepp, inlägg o kommentarer. ❤️ Hade önskat jag kunnat komma på träffen men är bortbokad sedan länge just detta datum ?
Idag på schemat står promenad, bio å ikväll fortsatt läsning i boken om Ensamhet. Såg också ett till boktips som får bli nästa lån Konsten att tänka klart ?
Önskar alla pepp & styrka denna nyktra lördag ? kärlek ?

Godmorgon? härligt att vakna nykter denna lördag. Eller hur! Det där med drömmar. En sådan hade jag härom natten och precis som du så tog jag en klunk och tänkte nej så gick jag o la mig i drömmen. Bra där. Nu kör vi ännu en nykter Lördag. Kramar??

Var Dag

Det gör vi definitivt ⭐️ Underbart att vakna nykter. Dricker också kaffe här under min filt. Kollar Nyhetsmorgon parallellt med läsning i forumet ❤️ Kram

Godmorgon!
Usch de där förhandlingarna är så jobbiga! Vad har du för strategi när de kommer?
Som väl är här långt pågår inga förhandlingar alls i mig. Bara lite sug ibland. Har bestämt mig från hjärteroten denna gång. Men kaxig är jag inte... alkoholen är en farlig motståndare?
Kollar oxå nyhetsmorgon, sörplar kaffe och är här inne och läser? Denna sida hjälper mig att fokusera. Så bra!
Känns så skönt att man inte är ensam i detta?

Ja det är så skönt att vakna utan vara bakis och minnas allt från kvällen innan. Nykterheten är så värd att kämpa för. Nu kör vi denna dag nyktert och beslutsamt. Hoppas du slipper huvudvärk idag. Kram??

Var Dag

God morgon ⭐️ Japp idag är det bättre med huvudvärken som tur är. Snart dags för en promenad. De där förhandlingarna i hjärnan kommer titt som tätt - när som helst - hjärnan försöker hitta sätt att övertala mig att dricka a. Tankarna försvinner lika snabbt som de kom då jag tänker NEJ! Jag ska inte dricka oavsett vad för ursäkt! Utöver det så behöver jag sysselsätta mig med saker o ting.
Det är det bästa på morgonen - kaffe å Nyhetsmorgon ☺️ Samt samla energi å pepp genom att läsa här på forumet ?

Japp idag kör vi också nyktert ☀️Kram?

Var Dag

Helgen har gått bra. Fick dock skallebank fredag kväll så fick lägga mig på soffan å vila å somnade till - var helt i ett töcken hela kvällen och lade mig tidigt. Lördagen drack jag komboucha på kvällen. Testade raspberry och ginger/lemon. Kommer jag definitivt att köpa igen. Blir så festligt i ett finglas. Å sen hade barnen önskat specialmat så en del av tiden gick också till att tillaga detta ? gäller att hålla sig sysselsatt när rastlösheten/tristessen
slår till.
Reflektionen till att jag nog ”ersatt” a med massor av snacks/choklad - det finns ingen hejd på det om det finns hemma. Har alltid funderat över folk som sagt att det inte går att hejda sig -lixom vad löjligt! Men det går verkligen inte ? kanske vänder om ett tag, håller tummarna för detta ?kanske skall få unna sig lite ?‍♀️ Och shopping har nog också blivit en del av ersättningen. Kan lätt gå och dra i affärer tom mataffären för att ha något att göra å då blir det lätt att jag också handlar på mig saker och ting. Fick ångest av att läsa att de flesta här tagit sig en härlig promenad igår söndag i det fina vädret. Själv spenderade jag 5 timmar inomhus i ett shoppingcenter och kom inte ut fören det var becksvart ? nåväl inte bara negativt - det har varit en vit helg ? och idag kom jag in på kursen jag sökt in på ? och veckan har börjat alldeles ypperligt ?? trevlig fin vit måndag till er alla som kämpar ??

Man ska vara extra snäll mot sig själv när man gör stora förändringar. En dag i taget. Tycker du ska äta gott och shoppa lite så att man hittar lite nöje i andra saker.

Kämpa på! Det och du är värd det.

Stor kram till dig!

Var Dag

God morgon. Tack för pepp. ☺️☀️ Kände att det blev ett negativt inlägg.
Inväntar det fina vädret ?

Massa kramar tebax ? önskar dig en fin tisdag.

Var Dag

Inatt var det min tur att drömma om a. Fy vilken otäck känsla. En starköl hade jag druckit och bad någon dra åt h.. stängde ytterdörren och sedan kom ångesten i drömmen av vad jag sagt & att jag hade druckit. Känner fortfarande denna känslan. Usch.
Härligt att vakna upp - hyfsat pigg fast klockan var på ringning men iaf utan a! Glad positiv och redo att möta dagen. Önskar er alla en vit härlig onsdag ⭐️ Styrkekramar till er som behöver ?

Var Dag

God morgon alla fina ❤️
Tittar ut och inget regn weeeei igår var jag på meditation ?‍♀️ oj vad man kom ner i varv - kan jag verkligen rekommendera. Man är verkligen här och nu.
Idag på schemat står jobb - sedan till affärn å inhandla komboucha å annat fredagsmys. Idag dag 17 utan a. Inte så mycket tankar på a denna veckan - ännu... får se hur det blir i helgen. Har lånat boken AnsvarsFULL på biblioteket som jag tänkte sätta tänderna i till helgen. Vad har ni själva för planer? Jag fortsätter i färgen vit - kommer nog hänga här en del under helgen. Varma kramar & önskar dig en fin fredag & helg ??