Hälften av mitt viktmål avklarat
Fyra veckor, en tredjedel av mitt nykterhetsmål.
Strövar efter att tanka, tanka med insikter och glädje så att mina beslut att varje dag välja att vara nykter ska fortsätta att vara självklart.
Önskar mig; att det här jobbet inte krävde så mycket tankar.
Tycker jag behöver koncentrera mig varje dag. Inte för att jag är beredd att/riskerar hälla upp ett glas vin, utan för, jag vet inte, behöver vara vaksam på mina egna luringar och just tanklösheten.
Hur är det för er andra?
För någon som varit nykter lite länge?
Vaknade pigg denna morgon, för er som är mitt i era första dagar så går den stora tröttheten över så småningom!
Fin tisdag allihop! ?

Ensammenintestark

Hej se klart. Grattis till fyra veckor och minus fem kilo??.
Har bara varit nykter hälften så länge som du men känner igen mig i rädslan för att släppa garden. Det känns som att vaksamheten måste finnas där under lång tid framöver. Och ett jobb är det verkligen, men tror och hoppas som du att det ska lätta så småningom.?

Själv inne i den stora tröttheten för närvarande men gläds över att höra att den nog kommer att lätta snart. Ha en skön nykter tisdag.?

Grattis till 4 veckor och 5 kilo! ??
Nu kanske du får unna dig ett par nya byxor i storleken mindre...??

Jag har ju passerat ditt mål som jag förstått är tre månader...?
Men för min del så har det gått så lätt utan sug denna gång eftersom jag kapitulerade i höstas.
Insåg att det var lättare att avstå än att vara måttfull...
Så jag tror att jag redan efter dag 49 bestämde mig för att aldrig dricka mer.
Men jag hade ju fortfarande delmålen 3 månader samt 100 dagar i bakhuvudet.
Och när jag nådde dit så kände jag; nää, jag vill inte dricka ett endaste glas vin till! Det finns ingen anledning när jag mår så mycket bättre utan!
Så fundera några varv till på väg till målet!?
Lycka till ?
Kram ?

Espandrill

Äter ju precis hela tiden, eftersom jag slutade med snus två veckor innan min vita månad. Jag har tidigare aldrig haft nån kroppslig hangup, nu känner jag mig tjock. Fast det är jag inte, men det känns så.
Heja dig, så skönt med positiva resultat! Kram

svagis

Undersök VAD det är du äter och kolla hur många kalorier det innehållet så kan du kanske välja alternativ med lite mindre kalorier i men ändå få äta? T.ex så berättade min syrra för mig att bara när man väljer mellan olika knäckebrödssorter så kan man spara en massa kg på vågen så numera köper jag alltid Falu Råg-rut för de innehåller visst minst kalorier (och jag älskar knäckebröd). Bara som ett exempel. Men också bara om du orkar. Själv har jag valt att fortsätta snusa för tillfället eftersom jag fick artros pga min övervikt och först måste ta tag i den tillsammans med alkoholproblemen.
Kram
svagis

Tack för fina grattis och heja! Betyder mycket.
Fina Lisa, tack för tips och råd längs vägen, så skönt med några som går före, jag hänger tätt efter och lyssnar.
Idag har varit en tråk-kväll, varit på stan och fått tillfälle att reflektera över ”aldrig mer” och just idag känns det omuntert.
Men idag är ju inte evigheten så jag nöjer mig med att vara nykter ikväll.
Endamintestark, du får ta rygg på mig! ?
Espadrill, hade aldrig kunnat snusa nu, men min 16:8/lchf går riktigt bra. Känns belönande att se lite kindben och en midja som varit något osynlig senaste året.
Jag har varit jättesmal och ganska vältränad i flera år, men det senaste året har varit väldigt tufft av olika skäl, samt mkt jobb, så jag konstaterade 10 kilo plus på vågen. Många glas vin och somningar i soffan
Var på extra koll hos tandläkaren för någon vecka sen, men allt var bra.
Kändes otroligt skönt.
Svagis, jag har kört mkt kaloriräkning under åren. Just nu funkar lchf bra, för jag behöver få äta lite ost på kvöllen, och bli riktigt mätt!
Kram på er ALLA som kämpar,
Idag har mitt psyke/humör ej guldstjärna. Men det är ok.

Om någon har tankar eller insikter om detta, tar jag gärna emot.
Jag har instinktivt jättesvårt för ordet kapitulation. Jag VET att det i dessa sammanhang är ett sorts styrke-ord, men jag har svårt att förlika mig med att kapitulera. Inför något öht.
Jag läser, förstår, att kapitulation inför A är att acceptera sjukdom och därifrån navigera på ny kurs.
Men jag lever med tanken att det är JAG och ingen annan som bestämmer,
Jag läste någon som skrev ”när kommer min nyktra dag nummer två” och min instinkt säger: När DU bestämmer dig.
Jag har hela livet tänkt att inget annat än mina egna beslut styr mitt liv.
Jag har väldigt svårt att ”tänka om”, jag känner mig inte styrd, även om jag ju uppenbarligen dricker mer än jag vill.
Och nej, precis. Det känns inte alltid som ett eget beslut. Så kanske är jag också i kön för kapitulation?
Funderar mycket på det här. Kan gärna utforska både andlighet och högre makt.
Men kapitulation- känns svårt,
Glad för input av anykind!
Kämpar-onsdag och helgen rycker närmare. Har gjort en lista på vad som funkat bra och mindre bra dessa helger,
Ska hålla mig till det som funkat bra.

Javelin

Men oj vad mycket inspiration det finns i den här tråden. Och Grattis till 4 veckor och 5 kg! Är själv inne i femte veckan och jag kan inte låta bli att undra hur mycket förändringar som skett inuti kroppen, det yttre är så klart glädjande med. Tog faktiskt några före-bilder när jag slutade dricka och började med mer hälsotänk... Mår illa när jag ser dem, vilket vrak alltså. Har lite fler kilon jag vill bli av med men de flesta har nog alkoholen stått för så det löser sig säkert med tiden.

Humöret... ja det går upp och ner men överlag så har precis alla aspekter i mitt liv blivit bättre utan alkohol. Det är egentligen det enda jag behöver minnas när beslutsamheten börjar vackla.

Tack för fina ord, och vad glad jag är att kunna vara med och inspirera.
Vi får hjälpas åt!
Vi har samma tid i nykterheten, och jag tänker som du. Så glad över att vakna och veta att jag inte plågat min lever, mina tänder (sån panik över att få dåliga tänder) och lagt på vikt.
Jag har inga före-bilder men när jag ser mig själv på bilder från nyårsafton... inte kul.
Försöker tänka snälla tankar om den där tjejen ändå. Det är kämpigt att vara nykter, men fan vad kämpigt, rörigt och sorgligt det är att dricka.
Kram på dig. Vi tar den här kvällen nykter.

Sen kliver jag vidare i nykterhet som kommer vara den längsta sedan jag var gravid sist för snart 25 år sedan.
Jag tänker mycket på alla et som skriver här, och vilken hjälp det är.
Jag läser på morgonen en kort stund. Ibland en stund mitt på dagen, ofta när stress känns extra övermäktig, och jag vet att det kan vara utlösande för att känna mig så ”värd” ett glas vin efter jobbet.
Det hjälper mig så mycket! Jag är imponerad och så glad när jag ser att ni kör ”en dag till”.
Även om nykterhet måste komma inifrån, så är detta sammanhang avgörande tror jag. Plus-det känns som det finns så många här som jag bryr mig om nu, så är beredd att fortsätta vara nykter för att få fortsätta hänga med er ???
Det som gör mig lite ledsen är de som plötsligt tystnar, och när jag letar hittar jag deras trådar som lite efter ett skeppsbrott, långt ner på listan.
Kanske kommer några av dem tillbaks? Hoppas. Många som har det så himla tufft, och just idag är det inte vi som läser och skriver här.

Jag tror många av oss försöker minska eller sluta med drickandet många gånger. Och många kommer tillbaks... kan ju ta tid. Har själv gjort några varv o krumbukter innan jag landade i att det här går bara inte. På riktigt går det inte mer.
Kram?

I alla fall det du skriver om forumet. Precis så är det. Vi får nära vänner, vilka vi inte ens vet hur de ser ut. Om de inte kommer på träffen, förstås.

Vill tillägga att jag tycker om ditt sätt att skriva. Småfinurligt och med en tanke bakom. Snyggt. Blir också imponerad över ditt sätt att beskriva tankarna kring fortsatt nykterhet. Tror att du sätter ord på vad många känner. Tack för att jag får följa dig.

Kram kram

Mig99

Hej, jag läser och läser på detta forum och trådar ( är ny sen i söndags inne på dag nr 6 som nykter) ... får sån pepp av att bara läsa alla era trådar . Känner igen mig i så mycket. Idag kände jag ett sug , enormt sådant märkligt men de är exakt såna här dagar inser jag. Mycket på jobbet klarar en stor presentation , massa annat kännt mig sådär på topp och så kommer törsten ! Liksom att jag vill unna mig med vin, skulle ju inte bli ett glas snarare en flaska minst ...Själv hemma med, men tog en löp runda istället . Nu ligger jag här grymt nöjd över mig själv och förbaskat stolt ! Jag kommer vakna nykter på dag 7 imorgon...
Glad att detta forum finns och man kan läsa alla trådar ??Tack till er!

Vinäger, dina ord betyder mycket! Tack. Jag blir otroligt glad att jag kan bidra med något som har betydelse, att få ”vara med” här känns inte mindre än en hedersgrej,
Jag skriver mycket i min vardag så det är ett ganska invant sätt att kommunicera men sammanhanget här är ju helt nytt. ☺️
Mig99, Ny tid, tack! Vi är lite knäppa här som kan växla så mellan klokskap och galenskap.
Men vi övar vidare på lite mer balanserat liv. Fredag imorgon och då behöver vi varandra extra mkt.
Kram och ett nyktert godnatt ?

Och inte längre de där tvära kasten mellan vardag och helg, mina veckor är ofta så intensiva att ju både vardagar och helg är tillfälle att dricka vin men på helgen är det lite på ett annat sätt och jag brukar tänka redan vid lunch på vin som ska kluckas i glas inom bara några timmar.
Det går ju inte en fredag och sällan en torsdag (då det är fullt tillåtet att smygstarta med ett glas eller fyra...)
Det här ska jag vänja mig vid, lite i taget. Det finns mkt som är skönt med den här mjukare övergången. Att helgen inte börjar med att vara helt slut, är ett bra exempel. Att kunna planera för mer aktiviteter (låter så tråkigt men menar sånt som teater, ärenden, fix hemma, sånt jag tycker om) är en fördel.
Jag försöker hitta sånt som kompenserar fredags-förväntningar med tex väldigt god mat, dricka en a-fri öl när jag lagar mat, lite nötter.
Där och då tycker jag att det är bra nog gott och mysigt.
Helt slut ikväll, nykter, skriver mer imorgon. Kommer läsa, skriva och nog behöva hänga mkt här?

Kämpar på med mitt inte särskilt drickvänliga vin i iskallt landethus på uppvärmning.
Mannen dricker svingott (som jag minns det) vin men just det bekommer mig inte, och han har frågat noga om lov.
Har reflekterat kring ”roligt” de senaste dagarna. Återkommer om det.
Har varit ute med vänner (som alla dricker) och det går bra, men jag märker att jag blir rastlös snabbare än vanligt, är liksom ”klar” och är inget vidare på att underhålla andra.
Apropå inte så rolig.
Men tänker att just precis nu:
Annat att lägga vikt vid, som mig själv.
Ikväll är jag nykter, klart slut.
Kram och tankar till alla som jobbar sig genom fredagkvällen, starka är ni!

Du satte ord på något jag inte reflekterat över. De tvära kasten mellan vardag och helg. Så sant, det känns mjukare som nykter. Mer tid för härligt och viktigt!
Ha en skön fredag!
?

Ja, där sa du det. Jag är inte lika; flås-andas från fredag em av allt som ska avslutas och sedan påbörjas, liksom parallellt. Känner ofta nån sorts stress hela vägen hem och innan vinet.
Den stressen (som också kan vara härlig förväntan) har minskat.
Kram!

Vaknade timmar efter min planerade uppstigning och det tog några minuter för mig att inse att jag:
Varken var bakis
Och inte hade druckit igår.
Jag hade helt enkelt sovit ut för att min kropp och lilla skalle behövde det.
Det är nog det jag menar med avsaknad av skam.
Att inte ha den där skam-maskinen inombords som går på autopilot, som följeslagare.
Samma med min ibland tilltagande lathet. Jag ”bare viler mig” som nån i Emil i Lönneberga sa.
Jag råkar behöva det.
Och jag måste inte vara energisk för att visa nån eller mig själv att jag iaf och minsann inte har låg aktivitet pga jag gillar att dricka vin ibland.
Jag BE-HÖ-VER läsa mycket här,
Jag behöver er, era olika röster och erfarenheter, era olika platser och longitud och latitud på den här kartan.
Utan er tror jag inte jag skulle fixa det här, dvs att vara nykter idag.
Tack.