Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Känner att det händer mycket nu..Det mesta känns spännande, och på jobbfronten hoppas jag på ett nytt intressant jobb..Mannen jag är intresserad av verkar jättebra..Sen får man se?..Som tur är träffade jag den gamla ungdomskärleken ett tag, och vi förblev vänner..Men i hans sällskap kände jag mig trygg..Han hade alkohol hemma, men drack knappt aldrig..Det har gjort mig mer bekväm att kanske ha en man som dricker någongång, men som är helt säker på att kunna hantera alkoholen..Har ju knappt aldrig sett sådana män, men finns nog många..Tycker att det borde vara min tur snart med att ha ett förhållande..Tror jag är på rätt väg inom det området också snart..Varm kram till er 3..Och alla andra som läser..Det har gått 3 år till Sommaren sedan jag flyttade in i mitt hus..Lika lite som jag ångrar mitt nyktra liv, lika lite har jag någonsin ångrat min separation från exmannen..??????????????

Kan användas för saker, händelser som är positiva, eller negativa..Jag har inte skrivit om det, men min fina arbetsplats där jag börjat stortrivas, ska förändras..Vi får en utåtagerande boende..Jag vill inte ha våld på min arbetsplats, jag vill inte gå till jobbet med en knut i magen..Jag vill må gott på jobbet, därför söker jag nytt..Började se mig om efter andra jobb i kommunen..Snabbt hittade jag ett annat, har varit på intervju med min förra chef som jag hade samtalet med om mitt a-missbruk och beroende för 4 år sedan..Talade om för henne att jag inte har druckit sedan dess..Hon blev glad, och tyckte det var starkt gjort...Hon blir i så fall min nya chef! HoppasHoppas..??Tycker jobbet passar mig perfekt..Visualiserar att jag redan är där..✨??..Jag brukar även visualisera tex att jag tagit återfall..Sitter där full och bedrövlig, med ledsna och arga barn..Nej tack!! Jag är starkare än så..Vill inte förstöra mitt liv igen..Jag är värd det bästa..Punkt! ?????...

Väldig trött på att mina närstående inte har vett att avstå från fylleringning..Jag vet själv hur gärna jag ville prata med folk när jag var berusad..Men jag aktade mig noga för att ringa personer som jag visste tog illa upp om jag var onykter..Det som många verkar tro är att det inte hörs när man är full..Klart att jag egentligen skulle säga ifrån, att ring mig när du är nykter..Jag måste bli bättre på det, helt enkelt..Nu kör jag med svepskäl, så jag kan avsluta samtal..Det är 2 syskon till mig som ringer. Vi har mycket bra kontakt, men jag ska försöka få fram det på ett bra sätt så dom förstår..Lessamt med den ena av dom som tror att han kan dricka ibland, när hans drickande fått konsekvenser..Han var utan A i ett halvår..Mycket bra jobb, fru barn osv. En fin man och bror..Hoppas han och hans fru blir nyktra igen..För familjens skull..??????

Känns spännande och intressant..Ska jobba med barn och familjer igen..Hoppas det blir bra..Har inte arbetat med denna typ av svårigheter tidigare, men vill ju utvecklas så det blir nog bra..Vågar knappt skriva om kärleken..Känns fortfarande helt nytt..Men denna gång satsar vi på kärlek och framtid..Denna gång är det en prins ?. ej groda?..Jag vill att det ska vara så..?✨?..Vi åt gott och drack god iskall champis..På vår dejt..Den som söker den finner..?..Kram??

miss lyckad, vilka underbara nyheter så här på kvällskvisten!?
Önskar dig all lycka ? på nya jobbet och med kärleken ?
??????
Kram ?

Klart att det är lättare att lyckas på jobbet, än att träffa en riktigt bra man..Samtidigt tror jag på någon form av meningen med det mesta i livet..Prövade ju att träffa män som inte drack alls..Dom jag mötte hade andra problem eller missbruk. Nu är det fanimej min tur att ha det lugnt och skönt..Jag vill ha Ömsesidig kärlek, fina relationer och umgänge med släkt och vänner..Lagom med roligt och intressant arbete..Resor och härliga dagar..Skoj, skratt, musik och utveckling. En parrelation som innefattar ett gott liv..Jag ger inte upp?....??✨??✨?✨???

Är så glad när man kan skriva om sitt fortsatta liv, som inte alltid handlar om alkohol..Samtidigt kommer jag att hantera den frågan resten av mitt liv..Just nu är inte alkoholen i fokus utan själva möjligheterna till att träffas..En del mil emellan, jobb och familj, och var sitt liv..Tror att det löser sig..Är det meningen så blir det vi..Det känns så..❤️❤️

att läsa om ditt liv utan alkohol! Ger power i föreställningen om ett fortsatt liv utan A. Visst är allt bättre, även om det någon gång kommer en slags längtan till att bedöva sig. Men så eländigt det skulle blir väldigt fort om jag kom in på det spåret. Tack och lov äter jag nu antabus så möjligheten till ett spontant återfall finns inte där, tack och lov. Nu är jag uppe i 105 dagar utan A och gillar din tankar kring vad som är en alkoholist och vad som är beroende. Jag har verkligen problem med att vara beroende så fort A kommer in i kroppen. Nu har jag inget problem med A och inte är jag alkoholist heller:_) Kram från Fenix

Undrar om det var du som svarade på mitt allra första inlägg på min tråd?..Tiden har flutit på..Minns att den första nyktra tiden ändå fanns funderingar, om jag verkligen skulle vilja välja nykterheten för gott..Nu tänker jag precis tvärtom..Min tid här på jorden är dyrbar..Vill ha en frisk kropp och själ så länge det går..Vill vara lycklig och glad så ofta det går..Därför väljer jag inga rusmedel eller gift i min hjärna och kropp..God nyttig mat,(lite onyttigare ibland också), fina människor, trevligt jobb, roliga resor och nöjen..Mycket skratt och humor, men ändå ett djup i livet jag gillar..Gött att du har antabus som stöd, Fenix..Kram??✨

väl ha varit jag:-) Tiden ramlar på, och som du säger så är den för dyrbar för att fylla med daglig ångest för bakfylla. Kram!

”Man måste få eller ha fått kärlek av någon, för att tycka om sig själv❤️” ”Fina minnen gör att vi känner Kärleken inom oss även om personen inte längre finns i vårt liv..❤️”. Dessa citat känns viktiga för att förstå varför många inte känner kärlek, och istället väljer dimman, och förnekelsens kemiska rus...

Fortsättning till citaten..Om man möter en vän/terapeut eller annan medmänniska som tror på ens förändring, så kan missbruket stoppas..Likaså om man har någon kärleksfull individ som stöd..Det kan vara anhörig eller vän..Jag tror att det många gånger kan vara nyckeln till att man vill sluta dricka..Kram???

Hoppas att dom flesta av oss klarar sig bra trots Corona-viruset i vårt land..Vissa av oss kanske passar på att ta återfall pga att det kanske ”ändå går åt helvete med allt”..Det finns alltid ursäkter för att supa..Men min förhoppning är att vi istället tänker på familj och vänner..Våra nära och kära..Nu om någongång när det är lite omtumlande i vårt samhälle, kan vi bry oss än mer om varandra..Tänka på vad som faktiskt är betydelsefullt i livet..Känner några som har svåra sjukdomar, som nu inte får träffa och krama om sina närmaste på grund av infektionsrisken..Vi måste visa kärlek till varandra när vi kan..En dag är det försent..Varm kram ❤️??..

Blir otroligt beklämd av hysterin som breder ut sig - butikshyllor länsas, alla evenemang ställs in, och många företag och föreningar riskerar att gå i konken.

Men det ska inte få mig att börja dricka igen. Jag tänker om corona som med nykterheten: En dag i taget. Vägrar oroa mig i förskott. Gillar läget.

Jag håller mig mest hemma och på jobbet..Handlar så få gånger som möjligt..Är inte rädd för min egen skull, men för att smitta ner andra känsliga människor, med corona..Ska ju även börja ett nytt jobb snart, hos ett barn som är känsligt..Ska bli spännande, även om tiden just nu består av mycket oro i landet och i övriga världen..Jag hoppas att det vänder snart, och att vi människor tänker till och kanske tänker på vår konsumtion..Hoppas att folk får tillbaka sina jobb och att många sjuka blir friska..Jag vet hur jag vill ha min framtid..Hoppas att det blir så..Alkoholfri, glad och frisk..Varm kram????

Ja, det är många tankar som surrar runt i huvudet nu?
Svårt att ta in allvaret samtidigt som solen strålar och våren är här.
Både jag och min sambo är i riskgrupper och dessutom ska jag göra ett ingrepp på sjukhuset i veckan som kommer.
Men vi får ta en dag i sänder och hoppas på det bästa för alla?

Lycka till med allt och på nya jobbet, miss lyckad??
Kram ?

Säkert jobbigt att vara i riskgruppen..Men vi får tanka i oss bra mat och frisk luft..Kärlek på distans från våra kära.❤️Hoppas det går fint med sjukhusbesöket..Och tack för lyckönskningar till mig..??