Vill inte - kan inte

Hej Fenix ? jag hann läsa de första 60 inläggen imorse.
Det var roligt med alla som gärna ville "dikta" till det?
Helt makalöst att du hängt här i 10 år!!
Kram ?

tio år! Men ändå värre, läste i en gammal dagbok jag hittade i en låda. Handskrivet från 1987 tror jag det var, Redan då förtvivlad över mitt alkoholmissbruk. Nu pratar vi mer än 30 år sedan. Det gjorde faktiskt ont, såg hur bokstäverna blev mer och mer otydliga ju fullare jag blev. Usch. Kommer nästan ihåg att jag satt och fyllnade till och skrev ned, som ett fyllesnack fast på papper. Desto gladare att jag är nykter idag och ännu så länge ingen längtan alls till att dricka. Ska nog börja läsa i min egen tråd också, om jag vågar?

bara klistra in info i min egen tråd om eventuell flytt, annars hittar jag aldrig igen inlägget efter en tid:-)

Hej Fenix!

Tittar in snabbt för lite praktisk info.
Du funderar på att flytta din tråd, för att hitta den klicka på ditt eget användarnamn, så finns en rubrik med startade forumtrådar. Vill du flytta den, klicka redigera och välj vilken tråd du vill flytta till eller skriv här och anmäl ditt eget inlägg så hjälper någon av oss här på admin dig så fort vi kan :)

Varma hälsningar,
Rosette

Så länge man har vetat och känt att man dricker fel. Att alkoholen styrt ens liv. Jag har också anteckningar från långt tillbaka. Tror jag kände redan från början att mitt drickande inte var normalt, fast jämfört med de sista åren var det ganska beskedligt. Man tycker det skulle varit enkelt att se det men inte. Beroendehjärnan är så manipulerad. Vi får vara glada att vi är nyktra nu helt enkelt.

Ja, nu är nog en bra tid att flytta till en ny kategori, efter mer än tio år på forumet:-) Min app på telefonen säger mig att jag på söndag varit nykter 100 dagar, och jag vill fortsätta att vara nykter. Det sägs att tre månader är en tid när man får vissa svårigheter, och det stämmer rätt bra. Förra veckan kom några dagar med sug och längtan att bedöva mig. Insåg dock att det även berodde på lågt blodsocker och trötthet. Men känslan var densamma, en påse öl och vin skulle lösa problemen. Som tur var varade det bara ett par dagar, så nu återstår bara de vanliga problemen med kost och övervikt:-) Kram till alla, /Fenix

Jag vill bara säga: Fan va du är bra!
Tre månader va riktigt slitit vill jag minnas, men du har ju ett av svaren: regelbunden kost är ett av dom!

Du förgyllde min kväll med ditt inlägg, fortsatt mod och styrka till dig!

Stor kram!

Grattis till den stundande ?-dagen!?
Bra att du motade bort suget när det kom! Precis som du säger beror det oftast på att man egentligen behöver äta något.
Så håll fast i nykterheten (haha, autokorren ville skriva nyktergeten)??.
Ja, den kanske man också kan hålla sig i!
Ha en fin helg Fenix! ?
Kram ?

Dee och FinaLisa! Det är värdefullt att få ett gensvar här på forumet när man hör av sig. Fortsatt mod och styrka till er också, och ha en bra helg till att börja med!

Vilken otrolig kämpe du är!

Jag ganska ny här på forumet, trots lång nyckterhet.
Började läsa din tråd idag, så jag har en stund att göra.
Att du har skrivit här i 10 års tid visar på en stor vilja att förändra ditt liv.
Under mina 15 år av nyckterhet har jag lärt mig några saker, det här är vad som fungerar för mig.
Jag tar det lugnt och jag är försiktig. Om du bara visste vilken betydelse det har haft för mitt liv.

Grattis till stundande 100 dagen.

Mvh Bo

Bravo Fenix! Har tänkt på dina 72 dagar som du hade vid Forumträffen. Att jag längtade dit. Ville vara lika långt framme som du. På söndag har jag 10 veckor (nästan 72 dagar ;-)) och du 100 dagar! Kan bara gratulera! Resten ordnar sig med tiden.
Kram!

Du är ju bara så bra. Wow, mer imponerad går det knappast att bli. Efter alla år... Nu är du där.

Många kramar, du fina kämpe.

känns vara på sin plats. 117 dagar nykter idag. Men allt mer ofta börjar den lömska rösten viska förförande förslag, och jag inser nu att jag börjat använda sötsaker, choklad, ostbågar och annat som substitut för alkoholen. Smyger och gömmer godis, har dåligt samvete för det och så vidare. Läskigt, plus detta virus som också kommer med argument som att vad faan spelar det för roll, snart kanske du ligger där och drar sina sista andetag. Lika bra att ta sig några sista glas. Ja, ni hör, ni känner ju till den djäveln. Plus att solen lyser idag och jag har vårstädat på tomten. Mår riktigt bra, och det gäller nu att fatta att jag mår inte bra för att jag dricker, utan för att jag känner mig nöjd ändå. Förmodligen för att jag gör bra saker och inte dricker. Hur svårt ska det va? Bra att skriva ned några rader till er som vet vad jag pratar om. Nu känns det bättre och djävulen har cyklat iväg någonstans. Ha det bra trots virus och allt! /Fenix

117dagar! wow! Så bra jobbat. Du reflekterar högt här på forumet som en strategi att ta hand om det tillfälliga "sug" som uppstod, och vips cyklade det iväg. Bra gjort!

Önskar dig en fin vecka och helg!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Du vet och kan allt i teorin, och vet vad du ska göra för att få det att funka i praktiken också.

Det är läskigt att alkoholdjävulen gör besök dag 117 ? Jag är nykter dag 40 och har inte fått besök än, men det är väl för att jag är på min vakt. Aldrig släppa garden.

Godis som substitut är vanligt för oss beroendepersonligheter. Ett tips är att undvika snabba kolhydrater som socker och vitt mjöl i kosten, och godis väcker sug efter mer precis som alkohol. Samma triggers i hjärnan.

Boktips: Sockerbomben av Bitten Jonsson, fd alkoholist och sockerberoende.

Efter alla år utan Alkohol, så brukar djävulen hälsa på även mig på våren.
När uteserveringar öppnar, så kommer tanken på att det kanske går.
Men numera är det bara ett ögonblick, bara att skratta åt och be han dra.
Mvh Bo

Jag var också sugen i går. Det där solskenet triggar igång grejer... Bra att du skriver här i stället för att förstöra din nu långvariga nykterhet. Jag har ett väntande blodprov inför nästa möte på beroendekliniken. Det hjälper mig också som den ögontjänare jag tydligen är.

Grattis till alla dina dagar och håll i!

Kram!

Är inte på långa vägar lika illa som alkohol..Men det är klart att man som beroende får se upp så vi inte byter substans..Då är vi på kroken ialla fall..Men godis gör oss inte personlighetsförändrade, vi förstör inte våra förhållanden, vi blir inte bakfulla, vi förstör inte för barn och familj..Så måste man ha något så tycker inte jag det är farligt att ”mumsa”lite..Sen kan man ju äta goda bär, skaldjur eller annat nyttigt och gott också..Mycket bra jobbat Fenix! Både med tid och i trädgården????

Alla för era kommentarer i min tråd. Blir både rörd och glad. Solen är en riktig trigger ger tydligen hjärnan signaler om goda stunder med combon av fint väder och alkohol. Gäller att genomskåda allt som hr A inte nämner de tusentals negativa följderna.