Hej.

Jag vet inte hur det är möjligt. Jag läser att det krävs en flaska vin om dagen i flera veckor i sträck för att få ett högt cdt och b-peth. Förlåt för ett riktigt långt inlägg. Snubblade in här pga sökningar, behöver skriva av mig och söker tips och råd.

Angående mitt drickande: Jag är inte i närheten av att dricka det som krävs enligt mig. Klart att jag inte är någon nykterist, visst dricker jag mig full ibland, blev så till påsk och valborg, men vanligtvis blir det annars max lite trefemmor i veckorna och dåligt uttryckt jag vet men, "jag spar mig till helgen". Ändå lyckas jag få ett CDT på 2.2 och ett b-peth på 0.4!? Jag kan inte fatta det. Är det något jag kan ha dragit på mig för länge sedan, dvs över ett år sedan och sedan "underhållit" och behållt höga med ett betydligt lägre intag än vad som kan ha rått då? Eller är min kropp usel och inte hanterar alkoholen och värdena skjuter i höjden så snabbt/lätt? Är mitt CDT verkligen "högt" och b-peth - går det upp pga ett fylleslag en-ett par dagar om man i övrigt dricker lite trefemmor?

Jag har varit väldigt diffust sjuk, trött och utmattad under lång tid, alla möjliga åkommor och krämpor, har även problem med minnet och annat. Under denna tiden har jag haft perioder där jag inte druckit något alls vilket inte påverkar måendet i kroppen. Mår bra i huvudet, inget depp! Att jag nämner minnet är för att påpeka att - För det är ju inte så att jag glömmer hur mycket jag dricker! Pantsäcken jag åker med ibland ljuger inte, det är mest Loka och Coca Cola i den, 1/3 ölburkar kanske, merparten folköl... Glasflaskor blir det inte några. Mitt kontoudrag ljuger ju inte heller. Månaden före blodprovet har jag räknat ut att jag hade 194 kronor på systembolaget om jag minns rätt, det går ju att kontrollera i efterhand då jag aldrig handlar med kontanter!

Jag hade varit ute på krogen en dag strax före blodprov där jag kom upp i säkert 1.5 promille :( Resten av mitt höga cdt skulle isåfall bero på 3.5% öl, men där kommer pantningen in. Har försökt kolla på kvitton för jag spar en del av dem, men så jäkla mycket öl kan jag inte ha köpt. 30 stycken den månaden MAX! Vet att det ändå motsvarar hela 5 flaskor vin, plus den där kvällen på krogen plus de där 194 kronorna på bolaget då, vad man nu får för dem, 2(till 3) bättre flaskor vin? Jo, nog fan plockar det allt på när man ser på det på det viset. Jag har aldrig misstänkt mig för att ha några problem, men nu gör jag ju det. 7-10 flaskor vin på en månad. Hur fan gick det till!?

Jag har ju mediciner jag tar ibland som jag verkligen inte onykter vill blanda med alkohol i veckorna. Men att ha druckit 2-3 st folköl mellan 18-20 tiden gör en knappast onykter till kl 23 även om det är jävligt onödigt kanske och slöseri vad gäller alkohol, kalorier och pengar. Vatten är så gott med lite lime i.

Jag måste förstås lämna nya prover nu. Läkaren har inte sagt något om värdena till mig direkt. Hela situationen känns rätt värdelös just nu. CDT kan ju vara högt naturligt, men jag är inte en av dem för jag har lämnat cdt och b-peth tidigare pga medicinförskrivning. B-peth "ljuger inte" heller sägs det, vad fan betyder det egentligen? Vad jag inte fattar är varför de då är så höga. Först fick jag ju bara höra i telefon men bad att få alla värdena skickade på post. 2.2 och 0.4!? Har gått igenom allt, inget tyder på nån jävla supande förutom dessa två värden. B-MCV, ALAT, ASAT, GT är inom ref eller låga. Övriga blodprov är väl alla okej eller bra, zink lite lågt.

Jag skippar all alkohol framöver, har varit lite sugen nån dag för jag lagade och käkade för jäkla god mat, men har verkligen inget behov av det. Är dessutom så förargad av situationen(mer om det nedan) att jag vill gå ut i köket och hälla ut min whisky som jag har i skåpet, och det är svindyr Ardbeg whisky. Ni vet den där bakfyllekänslan man kan få "jag ska aldrig mer dricka", jag känner så nu, och det när jag är spiknykter utan att ha druckit på snart två veckor. Hatar verkligen skiten just nu. Men att inte kunna dricka öl med kompisar känns däremot tråkigt, särskilt då jag inte har orkat umgås med några vänner på typ ett år och precis börjat ta tag i det, men visst det funkar ju att umgås nykter också, men man får göra lite andra saker. Jag har inte varit deppig eller något under hela tiden, mått bra i knoppen och haft ett ok humör, glad, intresserad, nyfiken, läst mycket böcker och kollat på film och serier. Har bara varit så jäkla trött hela tiden, inte orkat någonting, helt matt och slutkörd i kroppen.

Jag är förstås livrädd för att den här engångsskiten på proverna ska bli en permanent stämpel på mig som missbrukare i journalen då jag är "beroende", dvs nödgad att ta vissa mediciner för att få en fungerande sömn. Ännu tråkigare är att jag behövde göra en sådan "toxic screening" för en medicinförskrivning vilket inkluderar cdt och b-peth och det jäkla urinprovet gav ju förstås utslag på narkotika på grund av en satans medicin som läkaren hade förskrivit mig men han glömde att säga "pissa före du hämtar ut medicinen". Helvete också... Det provet skickades på extra analys och jag måste nu gå och pissa igen med pitten framför ansiktet på någon igen och jag verkligen HATAR det!

Jag tar ingen jäkla knark och jag trodde verkligen inte att jag söp på ett vis som var skadligt. Skulle hellre se att de tog blod på mig var dag och kollade i blodet eller visiterade mig naken före pisseriet och sedan släppa in mig i ett vadderat rum med bara en mugg där jag inte kan trilskas med provet! Att behöva stå där med snabeln framme med en jävla låsning i kuken och blåsan så att det inte går att pissa är satans hemskt! Och sen stå där i vad!? 10-15 minuter!? Knallröd i ansiktet! Om jag går så vet jag att det blir likadant nästa gång jag försöker. Pressa Pressa pressa! Svetten droppar fan från pannan och skulle lika gärna få fylla muggen! Till sist en liten stril. Sen en till, sen släpper det. Ångesten är ta mig fan total! Har aldrig problem att pissa så länge ingen står och kållar på min jävla kuk som är som en satans sköldpadda när man ska pissa framför någon sådär!

Har slutat med den jäkla pissmedicinen tills jag går och lämnar prov fastän de tyckt jag ska fortsätta med den.
Vet ju att analysen visade på rätt sorts medicinknark och rätt mängd medicinknark i blodprovet men jag lackar fan ur!

Sista jag behöver är en läkare som ska mästra över mig och beskylla mig för att vara någon jävla alkis när jag har ställt upp 100% på alla deras jävla skitmediciner de velat trycka i mig och svalt snällt för de har ju bestämt sig att felet sitter i huvudet medan jag fortsätter att hävda att det sitter i kroppen! Till och med Quetiapin har jag låtit mig luras till att ta för att kunna få hjälp att sova dock med jävligt pissiga följder!

Har som jag skrivit redan slutat dricka helt och hållet men under de här snart två veckorna som gått har jag mått lika skitdåligt i kropp vad gäller ork och haft lika pissigt att sova som alltid. Besviken... vore ju något om man åtminstone fick bekräftat att man hade fysisk och psykisk påverkan av sitt drickande, men icke.Inget! Förtvivlad...

Är det något ni verkar tycka vara konstigt eller funderar över så svarar jag snabbt och ärligt.

Riktigt jäkla ledsen nu faktiskt. Ber om ursäkt för alla superlativ.

Tips?

Jonte852

Jag lämnade ett b peth värde på 0,46 och då hade jag druckit en halv flaska vin kvällen innan. Ca 2v senare låg min b peth på 023 1,5v senare 0.16 och ytterligare 1,5 v senare lämnade jag 0,12 men här ser du hur mitt b peth värde ligger så du kan jämföra med hur dina värden ligger. Jag vet ju inte hur ofta du dricker och vilka mängder men det borde vara lättare att se hur du ligger nu.. Men nu vill min läkare att jag ska ner under 0.05 och har ingen aning om hur det ska gå..

Toaster

Åkte på misstanke om alkoholproblem. Detta för att jag ett antal gånger gjort en del dumma saker under påverkan.

Till saken.
Jag fick remiss lämna cdt och b-peth varannan vecka.
I samband med detta fick jag tragiska nyheter och har under hela provtagningsperioden haft mycket hög alkoholkonsumtion.
Jag har legat på mellan 6-20 burkar starköl/dag med 1-2 dagars uppehåll/vecka.
Har även känt mig bakfull vid provlämning.
Min peth ligger på runt 0,14 och min cdt runt 0,9%.
Mina levervärden på 0,25.
Detta har pågått i 6 mån.

Hur är detta möjligt???

Kan tillägga att jag dricker inte mera, så föreläsning undanbedes

Becc29

Det låter, helt objektivt, som att du har ett för högt bruk av alkohol. Halveringstiden är längre för CDT än b-Pehr: Någon 3,5:a eller vad du skrev i veckan att du drack, bidrar givetvis även till att påvisa överkonsumtion. Enligt måtten så ska det enligt oss ”överkonsumerare” ganska lite till för att hamna över gränsvärdena. Exempelvis för mig som kvinna så krävs det för överkonsumtion/ över gränsvärde att hamna över godtagbart b-Peth 2 flaskor vin per vecka. Dricker jag varje vecka under längre tid 1 flaska fre + 1 lördagen och en öl så hamnar jag över. Jag dricker tyvärr även nån folköl varannan dag. I takt med att vår tolerans ökar desto mer i förnekelse hamnar man. 1 flaska vin per kväll 2 ggr per vecka är LITE intag för mig, men för 5 år sedan hade det inte varit det. Men för 5 år sedan hade jag förmodligen blivit rejält full på en flaska. Inte nu.

Citadell

Stefan. Allt handlar väl om input och output. De flesta som brukar eller missbrukar verkar ha sån koll på värden etc. Men som en alkoholist en gång skrev, såg jag: se till att inte konsumera så löser sig resten själv. Ingen människa i världen kan väl påstå att alkohol eller substansberoende är bra till något på lång sikt. Ta hand om dig!

Julianos

@Becc29 bara en 3.5 folköl under en veckas tid, visar överkonsumtion på dom här proven?! Hur är det isåfall ens möjligt att skilja mellan sporadiskt/ingen bruk och alkoholism då för dom?

Lilun

Hej! Har haft skadligt bruk tidigare men idag dricker jag någon gång ibland, och kan till och med bara ta 1-2 öl och sen sluta, det har jag ALDRIG kunnat tidigare. Nu till min fråga, jag ska lämna pethprov för ADD medicin på onsdag, jag låg lite högt sist (0.27) troligtvis för att jag tog testet 2dagar efter jag en kväll druckit mycket. Kan jag dricka typ 6st 3.5or idag (ska se fotbollen) och ha ett lägre peth då om 5 dagar än vad jag hade innan?🤔