Jaa! Det är så skönt att vakna obakis. En stor vinst varje dag?

Hm, det gäller att ha strategier mot suget. Så bra du bjuder på vinet... har också alkohol hemma. Tänker inte ens på den flaskan som är en julklapp men vet det är en riskfaktor för återfall fast jag inte har en tanke alls på att dricka nu. Måste ge bort eller hälla ut! Tack för påminnelse? Tack till dig också Strulan.
Ha en toppenlördag! Kram?

Jag tänker aldrig ha vin hemma. Känner mig för väl för det. Finns det hemma och jag hamnar i helt fel sinnesstämning så dricker jag upp det. Det vet jag. Litar inte ett dugg på mig själv där. Mina gäster får ta med sig sitt eget vin, och dricka upp eller ta med sig hem igen ?

Finns det inte LIVE-gympa? Jag sjöng körsång LIVE på Facebook häromdagen. Inte lika bra som att sjunga med min vanliga kör, men mycket bättre än ingenting ?

Ha en fortsatt mysig nykter helg!

Trots att det är en familj vi känner väldigt väl och barnen hör till flickans bästa kompisar var vi tvungna att avboka middagen. Flickan gick från supertaggad till ångest - på nolltid. Tråkigt för alla men mest för flickan så klart.

Flickan skriker på Roblox. Jag känner mig fullständigt socialt avskärmad och blir sugen på vin. Flaskan står ju där i skafferiet...

Måste göra mig av med den snarast.

Nu ska jag fokusera på känslan i morgon bitti. Känslan av att vakna till solsken. Klar och nykter. Koka te och njuta.

Men häll nu ut vinet och lovar dig att känslan av att ha kontrollen ger dig styrka att hantera kvällen och alla känslor som det måste ge.
Skickar kraft och kram till dig// Strulan ?❤️?

Skönt, klokt och rätt.
Finns faktiskt ingen vits med att ha vin i skafferiet.
Glass går åt i relativt stora mängder även i mitt hushåll, skönt att hitta något som lindrar lite,
Jag ser också fram emot morgondagens kaffe!
Kram.

Två gånger har jag åkt dit på grund av att jag haft glögg eller vin i skåpet. Impulsen är sekundsnabb så det är bara idiotiskt att ha något hemma.
När man har hällt ut den är det som en befrielse ?
Stor styrkekram till dig ?

I dag är det 14 veckor eller 98 dagar nyktert. Hade inte klarat det utan er!

Jag och flickan hade laddat för ett nytt försök med jympa i dag men vi ställer in då jag vaknade upp med ont i halsen. Vi har i stället kommit överens om att baka bröd (lycka för mig som är trött på kladdkaka nu :D).

Känner mig på något konstigt sätt lite vingklippt. Trots att jag hållit emot känner jag nog att det där suget har varit som ett nederlag för mig. Jag är född envis som synden på gott och ont. I nykterhetsarbetet på gott förhoppningsvis. Detta ska fungera! I dag är jag nykter.

Kram!

Det är samma sak som med utmattningen - man måste lära sig känna igen de tidiga symtomen - och då direkt dra i handbromsen. Back to basic.

Det är inte att vara vingklippt - det är att bli klokare och klara motgångar bättre nästa gång.

Kram ❤️

Hoppas att det blev gott bröd!

Strongt av dig att ha varit nykter så länge! Det är ju bara så bra!
Bra av dig att hälla ut vinet! Jag kan inte ha något hemma klarar ju inte ens av att systemet är öppet fast det kan bara bli bättre! Ska svara på din kommentar i min tråd! Blev glad för den!

Kram:)

Och döbakad är väl ungefär så jag känner mig just nu. Flickan kom inte i väg till skolan i dag. Ordinarie taxichaufför tycks vara sjuk sedan ett par veckor tillbaka. Hon klarar inte att det kommer nya varje morgon. Hon gick helt sonika in igen. Vägrade.

Mina planer för dagen får då helt ställas in. Värst av allt är att jag fick ställa in den efterlängtade servicen på cykeln. Hade beställt proffstvättning, byte av däck till sommardäck och allmän översyn. Nästa lediga tid är om en månad... Inte hela världen kan tyckas, men jag är beroende av rutiner och cykeln är superviktig för mig nu när jag inte har bil längre. Kör nästan 500 mil per år med den.

Jag måste försöka finna ett sätt att hantera de här berg och dalbanorna som det innebär att leva med ett barn med funktionsnedsättningar. Nu ska jag ANDAS.

Nykter i dag. Inget sug (det är ju måndag, ingen drickardag för mig). Solen skiner, men var tusan kom de där snöflingorna ifrån som singlade ned tidigt i morse? Nu vill vi ha vår!

Kram!

Hej Charlie! Jag är imponerad att du ändå är så stark och lugn trots de motflyt du haft de senaste dagarna med inställd middag, krångel med din flicka och på det inställd service av din viktiga cykel. Inte konstigt att du hade sug efter vin. Förstår att det måste vara jobbigt att leva med ett barn med funktionsnedsättningar. Tänkte på dig i morse, när jag själv låg och drog mig i sängen (jobbar sent i dag) och min 11 åriga dotter gick upp själv, duschade, fixade sin egen frukost och tog bussen till skolan. Jag erbjöd mig att skjutsa henne till skolan, men nej, det var roligare att åka buss. Jag har det oförtjänt lätt nu med tanke på vad mitt drickande förr förde med sig...

Härligt att du hällde ut vinet! Håller med dig, nu vill vi har vår! det har varit soligt och fint i helgen, men ack så kyligt i vinden/skuggan. Hoppas det flyter på bättre för dig nu, det är du väl värd, och du är ju fortfarande nykter! Envis och stark?

Kram

Fick mot alla odds med mig flickan på en längre promenad. Som av en händelse passerade vi en parklek och vi tillbringade över en timme där. Hade hur kul som helst! Vi fick en rejäl dos av sol, snö och vind. Det gör mig lugn.

Vi handlade fina blommor till vår fantastiska granne som var frisk och pigg häromdagen men som nu ligger på Hospice med veckor kvar.

Jadu Torn. Det är skillnad på barn och barn. Jag har ju ett normalt barn också och skillnaden i den tid jag lägger på mina två barn är otroligt stor. Flickan behöver hjälp och stöd med precis ALLT. Just nu sitter jag och matar henne. Hon är upptagen med att spela och då måste jag sitta bredvid och sticka till henne en tugga då och då. Annars blir det inget ätet alls. Relativt normalt inom NPF-världen men helt världsfrånvänt att man gör så med normala 11-åringar. Så är det...

Nåddes just av informationen att exmaken helt plötsligt tillhör riskgrupp för covid-19 p.g.a. annan sjukdom som kommer att läka ut. Innebär att han behöver sitta i karantän i 14 dagar och att jag då har barnen.

Flickan spelar Roblox tillsammans med en kompis. Jag hör att de leker "Corona", besöker sjukhuset, pratar om munskydd och diskuterar om det är lämpligt att gå till "skolan" eller inte. (De bestämmer sig för att gå till "skolan" trots smittan :D)

Det är kaos med flickans skoltaxi på morgnarna. Jag skickade ett mail med en avvikelserapportering. Fick ett automatgenererat svar om att de inte kan ta omhand avvikelser p.g.a. corona. Känner mig frustrerad. Kan köpa det mesta för det mesta, men detta var svårsmält måste jag säga.

Funderar, som de flesta andra, på vad som kommer att komma ut av denna mycket speciella tid. Kommer vi även fortsättningsvis dra ned på tempot, resa mindre, ha möten över Skype? Eller kommer allt bli som vanligt igen när detta är över? Vad gör viruset med folkhälsan? Hur många som arbetar hemma faller in i ökat drickande nu? Tar vi fler och längre promenader som rimligtvis bör påverka oss på ett positivt sätt?

Jag är fortsatt heltidssjukskriven. Har träningspaus på inrådan från företagshälsovården. Trivs inte med det. Nykter och osugen. Skönt!

Kram!

Det känns väldigt osäkert allting, och det finns liksom ingen framtid att förhålla sig till riktigt. Hur ska man kunna planera någonting?

Jag försöker allt vad jag kan fokusera på mig och min familj, mitt jobb, och ta en dag i taget.

Men det är inte lätt att förhålla sig till alla coronanyheter, jag borde begränsa mig ännu mer. För min egna mentala hälsas skull.

Tufft för dig att ha båda barnen på heltid när du är sjukskriven pga utmattning. Det tar längre tid att läka då ?

Förstår din känsla och blir imponerad av att du ändå tar dig igenom allt. Ja, visst tar vi igenom oss det mesta då vi inte har något annat val, men du väljer ju dessutom att göra det nykter. Trots att det inte är plättlätt. Du stöter på motstånd, men ger inte upp. Fy f-n vad jag är stolt över dig. Som jag brukar säga:

Det är inte svårt att vara nykter om man inte känner något sug.

Många kramar till dig ?

Det här är ju konkretiseringen av den inre stabilitet jag så förtvivlat kämpar för. Hur du resonerar och tar emot svårigheter med sån grundning i dig själv. Jag förstår att din livssituation inte lämnar så mycket till val, man måste vara apstark och kärleksfull. Men att du dessutom orkar hålla i självdistans och ett superhärligt perspektiv.
Du är grym.
Och jag tänker mycket på dig i den här omöjliga situationen. Hoppas på alla ljusglimtar ni kan få.

Så bra du är, och allt du tacklar i livet, som en fura.
Hoppas hoppas att dessa tider snart är över, att din cykel både kan lämnas in och komma tillbaka, och ge dig frihet.
Tänker, och hejar på dig! Kram.