Måste bara skicka en hälsning, vännen. Fy, vad jobbigt du har det nu.

Men jag tror på dig. Du klarar det. Inom dig finns styrkan. Den du har arbetat upp under de här månaderna. Du är så bra.

Skickar massor av värme och styrka.

Kram

Jag har gjort det "självklara". Några djupa andetag, ätit ordentlig mat och toppat med lite chips till efterrätt. Tittar lite lojt på TV (Dörrvakterna). Och helt plötsligt fick jag den där förnimmelsen av att ha druckit en halv flaska vin vid det här laget... Skönt att slippa det.

Kram!

För någon månad sedan märkte jag att jag triggades av att solen sken eller första kvällen på barnfri vecka. Efter att solen skinit ett antal gånger och ett antal barnfria veckor har passerat märker jag att den triggern liksom dunstar bort av sig själv. För varje gång jag klarar mig igenom en sådan period lär jag om hjärnan till det bättre. Nej, du är inte sugen på vin, du vill ha kaffe. Typ. Med detta vill jag bara säga till mig själv att hålla ut och hålla i. Envishet är bannemej en dygd i detta. Det kommer fler viktiga samtal kring flickan som ska hanteras. Samtalen ska dock inte hanteras med vin. De ska hanteras genom att jag ser till att få tid för eftertanke och vila efteråt.

Lördag morgon. Jag vaknade tidigt som så många av oss härinne nuförtiden. Har sovit lite mer normala åtta timmar. Brödet står på jäsning (skojar inte, vill väcka sonen med nybakta frallor i dag :D). Dricker mitt te. Fortsätter arbeta på nykterheten för den är ett arbete som ska göras. Minsta slarv och jag kommer att åka dit. Övertygad om det.

Kram!

Du är SÅ himla klok Charlie70???
Precis så som du skriver ang triggers behöver jag också tänka. Som tex ”nu är du ledsen du behöver inte vin du behöver bara låta känslan kännas för den kommer att gå över” el som med solen behöver inte dricka bubbel osv. Så himla bra!

Å va gott det låter med nybakade frallor? Det handlar inte alltid om att skämma bort utan att ge kärlek❤️

Önskar dig en fin lördag?

Kram❤️

Så fint, fem månader snart för dig! Håll hårt i det... Jag med, i min nykterhet?

Så mysigt att vakna till nybakta frallor?

Ha en riktigt mysig dag? Kram

Hej
Jag vet inte om du inte gillar det ordet för det är ju en aning genetiskt och det är inte alla dagar vi känner oss starka. Men för mig är du en stark förebild och jag är så himla glad att få ta del av det du skriver och dina tankar, och jag tar rygg på dig när det kommer till att hantera svåra situationer som har med våra gemensamma problem att göra. Ville bara skicka ett kilo motstånd när nu vinsuget sätter in, även om du kanske inte behöver. Kram ?

Det kom ett sug i går kväll också. Konstigt egentligen. Dagen ägnades åt att klippa bostadsrättsföreningens gräsmattor och handla till 70+ i grannskapet som behövde hjälp. Jag var helt fysiskt slut på kvällen. Ändå kom suget. Jo, Se klart, vi måste vara starka. Ett kilo motstånd kan man behöva trots att det gått en tid. Tack för det!

Frallorna blev faktiskt inte döbakade. Ätit till frukost nu också och jag känner mig riktigt nöjd! Sonen var inte lika imponerad men då han bitvis lite petig med maten - han precis som sin syster.

Har sovit tolv timmar i natt och vaknar helt slut. Deppigt från mig nu men det är så det är. I dag ska jag i huvudsak ägna mig åt ljudboken som rullar just nu. Jussi Adler Olsens senaste bok om Avdelning Q.

Stort tack för era kommentarer! Jag ligger som sagt lite halvlågt nu här inne. Väntar på att lite energi ska komma tillbaka.

Kram!

Goa Charlie70?

Grattis t dina 21 veckor??

Jag tänker att man får väl vara som man är oavsett om man är glad, arg, deppig, ledsen när man skriver här i forumet så länge man inte gör ngn annan illa och det gör du ju inte. Tänker oxå på att det inte är så konstigt att det kommer ett sug...men det fantastiska är ju att du fixar att stå emot?

Önskar dig allt det bästa❤️

Ni som har följt mig har ju läst om mina försovningar. Ja, jag tar på mig ansvaret för att min 15-åring ska komma upp ur sängen och i tid till skolan. Han är dränkt i hormoner. Så mycket att han är helt sänkt på olika sätt. Men, vi har pratat om det och han ställer numera väckarklockan också. För säkerhets skull. Har jag inte lagt mig vid 21 som är det vanliga har hand dessutom börjat komma förbi mig på kvällarna med försiktiga undringar om det inte är dags för mig att gå och lägga mig. Han har noterat mitt sömnbehov och tycker det verkar lagom om jag kommer i säng senast 22. Gulligt! Sonens egna nattetider har vi diskuterat i oändlighet. Jag har nu gett upp den kampen, den kostar mer än den smakar. Dock märker jag att ju tidigare jag lägger mig, desto tidigare börjar han göra sin inflygning mot sängen. "Jag följer ditt råd" brukar jag säga numera, "Jag går och lägger mig nu". Baktanken är förstås att han någon gång också ska följa mina råd....

Kram!

Så fantastisk du är Charlie70. Så stor igenkänning här med kämpandet med balans, ork, aktivitet, trötthet och vila. Jag har en pågående utmattningsperiod och kämpar med att hitta den där fantastiska balansen i livet....men det är olika från stund till stund, från dag till dag vad jag orkar och hur mycket återhämtning jag behöver. Sociala aktiviteter kan trötta mer än jag vill....
Stor kram från Saskij?

I diskussion med både barn och tonåringar så kan diskussionen få pågå i flera år ibland. Nöta, nöta, nöta. De måste ju förstå VARFÖR också.

Minns en diskussion jag hade med min äldsta dotter när hon gick på högstadiet. Skolmaten var ju inte god. Många av hennes kompisar gick till korvmojjen och åt billig pommestallrik på lunchrasten.

Vi pratade och pratade och pratade. Jag bad henne att åtminstone gå till skolmatsalen och kolla vad det är för mat varje dag. Uppmuntrade henne att skippa den äckliga potatisen och bara äta kött och grönsaker.

Jag berättade hur pommes påverkar blodsockret, dvs som strösocker i princip. Först blir blodsockret skyhögt och sen totalkrashar det lagom till mattelektionen på eftermiddagen.

Jag sa också åt henne att hellre gå till Coop och köpa en färdigsallad eller youghurt/müsli än att köpa pommes. Och så vidare. Prata, prata, prata, prata.

När jag senare fått höra mina egna ord, när hon pratar om vikten av bra kost och daglig motion med andra (vänner, pojkvän, lillasyster) så blir jag helt varm inombords.

Din son är oerhört omtänksam, och han kommer att lyssna på dina råd till slut ❤️

Kram ?

Gillade ditt inlägg ovan om din son och hur du ”snusade” på honom. Min är något yngre men börjar bli tonåring. Gav lite hopp om att det inte är slut med ”pappamyset” på ett tag.
Jag är en djävel på att sova. Tänkte att jag skulle kunna gå upp tidigare när jag slutat supa. Nä det kom aldrig. Jag sover tills jag är klar, väckarklockor och familj till trots. Måste skärpa mig (har jag tänkt ett tag nu).
Bra jobbat så här långt! Går ju lite upp och ner ett bra tag och suget kan helt plötsligt smyga sig på. Jag tyckte mig se vissa orsaker för egen del. Stress och press både privat och på jobbet ger mig ofta en känsla av att det är ”synd om mig”. Tror inte min mamma gav mig så många verktyg att trösta mig själv med. Förr var trösten alkohol nu blir det andra saker. Ofta att jag gör något med händerna (fokus på något enkelt), ibland äter jag onyttigheter eller försöker träffa någon vän. Hur som helst så kommer du slippa mer och mer av sug från ingenstans. Kämpa på!

Huvudvärk är en trigger för mig. Det förstår jag nu. När jag tänker tillbaka så var det inte så himla sällsynt med en värktablett och några glas rött vid huvudvärk. Dundermedel för stunden. Blev rejält lullig och avslappnad - snabbt. Sedan slog huvudvärken tillbaka med ännu större kraft när mina dundermedel klingat av. Toppen, toppen liksom. I dag nöjer jag mig med en Ipren, sen får det vara bra.

Kram!

Klappar mig själv på axeln! Den största euforin kring nykterheten har lagt sig. Tidiga morgnar känns så naturligt nu. Som om det aldrig funnits annat. Nu gäller det bara att hålla i. Inte glömma varifrån jag kommer. Inte ta det första glaset.

Kram!

Fem månader är värt ett femfaldigt hurra: HURRA, HURRA, HURRA, HURRA, HURRA ???

Minns när barnen var små och man kunde svara nästan exakt hur gamla de var. ”Tre månader och 12 dagar.” Lite så känns det nu också.

Kram ?

Det betyder enormt mycket för oss som inte har så många nyktra dagar i bagaget att läsa om din resa.
Och först och främst - stort grattis till dig! ??

Hoppas du slipper ha huvudvärk på din 5-månadersdag. ? Det är ju som du skriver lätt hänt att glömma de tunga dystra morgnarna nu när en är så bortskämd med att vakna glad. Inget första glas, nej. Du känns så självklar på många sätt och jag inspireras av din resa. Stor grattiskram! ??