Peter på landet

Läst ikapp mkt i din tråd, jösses samma mönster, vi har trampat i samma dynga vad gäller, kontrollförluster, ångest, lösa förbindelser, dejtingträsk....

Endast talat klarspråk med äldsta dottern, och jag har varit nykter i fyra månader. Det mesta har ju blivit inställt denna vår.

Men nu är jag redo att svara ”Nej tack, jag dricker inte alkohol längre.” Vill jag berätta mer gör jag det, men jag har ingen redovisningsplikt.

Kram ?

Bestemor

Du har helt rätt inställning. Alkohol är ett så känsligt ämne att man ljuger inom familjen. Har jag nyss förstått.
Själv har jag sett ärlighet som viktig, och jag tror att det vinner i längden.
Men att pådyvla andra sin nykterhet, funkar inte ens det, inom familjen.
Härligt att du ser och orkar med dina barn nu, som nykter. Det är ovärderligt för er ALLA.
En trygghet för dem inför sommarlovet ??

Peter på landet

Midsommarveckan... Jag har faktiskt varit lugn på midsommar med familjen. Visst supit i skymundan när dom andra har ställt undan flaskorna. Men inte gjort bort mig vid dom tillfällena iaf. Förvisso var det efter förra midsommar som mina problem gav sig till känna ordentligt.. nåväl, jobbar ändå. Dessutom dricker jag ju inget.. just nu iaf. Jag är fortfarande övertygad om att jag kan dricka anständigt i framtiden.
Frågan är om jag vill? Just nu känns det suveränt utan alkoholen.

Jag vill inte dricka mer. Insikten har kommit stegvis och blir allt mer självklar. I morse gick jag runt med min kaffekopp i trädgården och njöt. Att vakna upp och veta att jag slipper dricka är en vinst varenda dag. Ha en fin vecka!

Peter på landet

Den insikten kan ju jag med komma till, just nu är jag där! Men man vet aldrig vad framtiden vill. Det som är grejen för mig, inga förbud, inga krav. Däremot är redan det definitiva beslutet taget att aldrig visa mig okontrollerat berusad inför familjen igen!

Bestemor

Inga förbud. Däremot att ta dagligt nytt beslut, idag behöver jag ingen alkohol. Idag vill jag inte dricka.
Bästa belöningen är den tidiga morgonen med kaffekoppen i solen. Så underbart! Det var verkligen värt att somna och vakna nykter ?

Peter på landet

Det tänker jag anamma Bestemor, bra!!

Peter på landet

Det blir semester på hemmaplan, ffa är det ett lugnt år pga den jäkla farsoten. Det passar eg rätt bra när man drar ner på drickandet rejält... inga konserter, glättiga uteserveringar, resor... mindre frestelser

Peter på landet

Sitter i bilen på ett känt köpcentrum o väntar på min bättre hälft, tittar på kön till Systembolaget...ca 300 m på utsidan. Stackars satar. Glad midsommar

Dendartjejen

Sambon har på bolaget igår inför vår midsommar, världens kö! Men väl inne var det tydligen ganska tomt vid de alkoholfria alternativen enligt honom. Han kom ut med en flaska Oddbird Spumante och några alkoholfria öl. Så blir en kritvit midsommar för oss båda ?
Glad midsommar!

Peter på landet

... inga problem, ”festade” till på en folköl på midsommarafton, inte ens antydan till sug efter mer. Detta går över förväntan bra!

Du har verkligen bestämt dig! Skönt att höra/läsa. Att verkligen bestämma sig gör den här resan mycket lättare.

Kram ?

Peter på landet

Jag har bestämt mig. Och jag har bestämt mig för att kunna ta en öl, ett glas vin utan att det spårar ur! Det kommer att gå, men som läget ser ut nu med träning, aktiviteter med barn o hus så är det uteslutet med fyllor, finns helt enkelt ingen tid för sånt elände

Peter på landet

Tack för er omtanke!! Det värmer. Semestern har rullat på, 2-3 mils löpning i veckan, målat på huset. Har varit några frestelser att parera, ramlade ner i gropen en kväll när vi hade folk hemma, slutade som det brukar göra. Minnesluckor o svår ångest. Annars som mest 3-4 folköl vid några tillfällen men resterande tid A-fritt. Min självbild tar rejält med stryk för varje gång med minnesluckor o ångest så jag fick ännu en bekräftelse på att mitt liv med ”festande” är på upphällningen . Ska bara hitta min plats med alla känslor, självkänsla och skam.

Peter på landet

Sen jag började skriva här så har det sakta gått åt rätt håll, var rejält illa runt jul o nyår. Sen lyft mig, kört i diket, lyft mig- kört i diket.
Det som smärtar mest är att mina barn sett mig berusad alltför många ggr. Största problemet är att jag tycker att det inte finns chans till bot o bättring, loppet är kört allt är förstört....
Är en sån människa: är inte allt perfekt på sandslottet jag byggt så river jag hela skiten.
Hur får man kraft att resa sig igen?!