Vill inte - kan inte

Så Vana, nu har jag skrivit lite!
Hehe, kunde inte låta bli. Idag känner jag mig som Berra, jag vill vara en Berra. Kollade i hans tråd, över två år nu och dit ska jag också. Vill inte ha hans måndagar förstås, men det får ju gå det också.
Kram alla goa vänner
/Fenix

Hej alla, vill bara förmedla den känsla av hopp jag har just i dag. Klarblå himmel, solen lyser, jag känner mig utvilad och är nykter. Har börjat nysta i mitt nystan till hjärna med hjälp av en shrink, och det börjar göra verkan på ett omedvetet plan. Hade i natt en enorm dröm, med en uppgörelse med min mor som hette duga. Inför alla vi känner i stort sett, och äntligen stod jag på mig för fullt och vek mig inte trots att hon spelade ut alla knep och nästan dog inför mina ögon. Hon dog på riktigt för ett år sedan, och jag känner att det är först nu jag kan göra mig fri från alla dåliga strategier jag utvecklat sedan jag var liten för att slippa direkta konflikter. Inser att det pågår mycket inom en som man inte har någon koll på. Att ta till alkohol börjar få en förklaring, och det ska bli spännande att se hur jag ska få ihop kropp och själ framöver.
En bra söndag till alla goa kämpar, och Nubaskemig och Mamma Mu, hoppas ni inser att era åtefall är följden av att följa strategier som en gång i tiden var nödvändiga, men som inte längre fungerar. Jag ser fram emot att vi hittar nya och mycket bättre strategier att hantera livet i fortsättningen!
Kram
/Fenix

lillablå

Skriv en rad och tala om hur det går för dig!
kramkram!

lillablå! Återkommer snart. Mkt just nu.
Kram för att du hör av dig!!
/fenix

Så låter den fina julvisan och det är vad jag börjat göra. Kan låta lite löjligt, men för mig har det blivit av betydelse. Varje dag innan jag lägger mig, tänder jag ett värmeljus och kollar lite i lågorna och låter tankarna stilla flyta omkring. Jag tar fram min almanacka och slår upp dagens datum. Klistrar in en liten guldstjärna, ja egentligen en silverstjärna för dem av guld var slut:-), och känner mig nöjd att jag fått uppleva ännu en dag utan alkohol. Den här lilla ceremonin som tar några minuter, har börjat bli av betydelse. Det är min belöning i stället för öl och vin. Det är faktiskt en gåva till mig själv, till min lilla 10-åring och min 15-åring inom mig som jag vill lära känna bättre. Nu är vi ihop och det känns bra.
Läste här i min egen tråd vad jag skrev för en liten tid sedan och det stämmer precis, jag vill bli hel i både kropp och själ nu. Och det finns absolut inget som hindrar den utvecklingen utom jag själv med en ölburk i näven.
En bra tisdag till alla,
/Fenix

tsandra

Tittar mig runt och låter blicken vila i vart och ett av de tre ljus jag har tända i mitt vardagsrum. Även här avslutas dagen ofta så. Känner tacksamhet och stolthet över ännu en dag utan alkohol. Det låter symboliskt och bra att klistra in guldstjärnor, måste bara lista ut ett sätt att göra det i kalendern i min telefon :)

He, he, ja se där en utmaning. Den lilla asterisken *, kan du ju använda, även om den inte glimrar precis. Men det är tanken som räknas:-) Och det är kul att räkna stjärnor i kalendern efter ett tag.
/Fenix

Det är inte så bara att vakna, känna sig nöjd med att finnas till och bara ha småkrämpor att bekymra sig över. Inte så bara att slippa ägna halva dagen åt att komma över dåligt mående och dåligt samvete för drickandet kvällen innan. Inte så bara att slippa planera och ägna timmar av tänkande på om och hur det ska drickas ikväll. Inte så bara att det känns helt självklart just nu att alkoholen inte finns som ett alternativ.
/Fenix

lillablå

Hej!
har tänkt på dig de senaste dagarna, och undrat hur du har det...
och nu såg jag att du var inloggad...
hoppas att allt är bra!!
kramar!
/k

Vad du är snäll som undrar hur jag har det. Jo, jag famlar vidare på min resa, och har nu landat i att utforska om buddism kan vara något för mig. Ska nästa vecka åka till min första meditation, och det ska bli riktigt spännande. Känner att jag behöver något i mitt liv som är mer än det dagliga. Har alltid varit en sökare, men de traditionella religionerna har jag inte kunnat landa i. Jag tror att jag behöver något större i mitt liv om jag ska komma undan alkoholen varaktigt.
Hur har du det själv?
Kramar,
/Fenix

vana

min bror,han har inga alkoholproblem eller så,men han fick en livskris efter att en god väns son,som var nära vän även till min brors son,dog i cancer bara 20 år.Min brors värld rasade liksom samman när katastrof hände i hans omedelbara närhet.Innan dess hade livet gått sin gilla gång,typ,mest hela tiden.Han fick en stor kris,ifrågasatte allt,sitt äktenskap,syskonskap osv osv.....han gick sedemera Caminovandringen,Compostela,pilgrimsvandrarleden nere i Spanien,o gör så nu varje år en vecka eller två.det "frälste" honom,hans tankar,värderingar o hans andlighet fann en plats i honom genom vandringarna.....jag kan gott rekommendera det,ibland har jag själv lust att gå faktiskt,fast det var jag (storasyster) som gav honom tipset har jag aldrig gått själv.

lillablå

Härligt att höra att du tar dig vidare!
jag mår faktiskt bra, trots snurr på jobbet, och annan skit, jag mår bra!
knappt en vidskeplig själ vågar skriva så, men jag chansar!
Ta hand om dig och njut av vårsolen när den nu behagar titta fram!
Kramkram!
/k

Lilla blå, du har alltid en särskild plats i mitt hjärta, bland annat när jag hör Little blue och andra låtar med Beautiful south. Glad för att u verkar ha det bra på
jobb mm.
Vana: Tack för kommentar, Ja, den vandringen har jag gett mig faan på att göra innan jag dör. I alla fall en liten bit. Stötte på några
vandraer för några år sedan när jag cyklade i södra Frankrike. Tycker allt mer om Buddha när det gäller att förhålla sig till livet, har
du snackat med din bror om det. Alltså, livet är fullständigt meningslöst, en bra start för att göra det meningsfullt... Tycker om ingången:-)
/Fenix

lillablå

Det samma Fina Fenix!
Och just nu bubblar det av vår utanför mitt fönster, koltrasten sjunger, det är vår i luften och tonåringarna invaderar stan...

har skapat mig en låtlista på spotify, den heter pepp, överst ligger "min" sång, sen några andra jag fått tips om härifrån... Så du dyker upp i mina tankar varje gång jag ska lyssna på musik! Det du!

Ha en härlig söndag, om du läser det här, annars får du ha en go annan dag!!!
kram!
/k

lillablå

Läste om din seger över korgen i butiken!
Fortfarande blir jag glad när jag tänker på det!
ville bara säga det, och säga det i din alldeles egna tråd, så att
det finns med dig för alltid!
Du är stark!
Du är grym!
Du är Fenix, och jag håller på dig!!!
kram!
/k