Skönt det börjar gå åt rätt håll!

Att inte kunna sova ibland tror också jag är en del av champix-biverkningarna - kanske därför man drömmer så mycket? Men nu är det ju för dig en framgång att slippa den där jobbiga huvudvärken hela tiden!

Hoppas du får en riktigt fin nyårsafton!

En dag i taget!

Har också drömt lite, men ovanligt mycket. Säkert biverkningar av medicinen. Hoppas det börjar vända nu som det gjort för dig. Bakar frukostbullar. Ser fram emot dem om en stund.

Kram!

Vilken aktivitet det är under "Förändra". Kul att så många hittat dit samtidigt och kan följas åt. Det gör också att jag kan känna att jag kan luta mig tillbaka lite. Behöver inte vara där för att välkomna nykomlingar. I dag börjar jag arbeta 50 procent. Känns toppen! Viktigt delmål på vägen mot 100% frisk igen.

Snuset då. Det har varit extremt jobbigt. Jag var helt snusfri från den 27/12. Innan dess trappade jag ned och de sista dagarna innan stopp låg jag på 2 prillor per dag. Nästan inget alltså. Efter helstoppet har jag lidit av en fruktansvärd huvudvärk som likande ingenting. Dessutom har jag VARJE SEKUND under min vakna tid saknat och längtat efter nikotinet. I fredags (1/12) stod jag inte ut medhuvudvärken längre. Tog efter noga övervägande två nikotintuggummi a 4 mg. Och huvudvärken pös sakta i väg. Det var en sådan lättnad att få slippa den under en kväll. Lördagen fortsatte som tidigare men när jag vaknade upp i går, söndag, kändes det som om något har hänt. Suget (och humöret) var inte lika starkt närvarande. Visst kommer det ett sug efter maten och till kaffet osv men det finns inte där varje sekund! Huvudvärken har också gett med sig. Finns där men mer som ett molande i bakgrunden. Den tortyrliknande starka huvudvärken tycks vara borta.

Det tog alltså en vecka av helvete innan livet blev uthärdligt igen. Huvudvärken vet jag nu att jag inte kan skylla Champixen för. Den är ren och skär abstinens. Däremot gör Champixen att jag måste upp och kissa en gång per natt och så sover man lite konstigt på den. Vjlo drömmer, det har jag också gjort. Vissa nätter sover jag väldigt djupt, andra väldigt lätt. Tendenser till myrkrypningar innan jag somnat finns. Detta är som sagt de biverkningar jag märkt av hittills. Blir det inte värre än så är de OK för mig.

Glimtar av stolthet inför mitt nya snusfria liv börjar vakna till liv inom mig. Samma känsla som när jag klarade av nyktra dagar i början.

Fina Varafrisk. Tack för nyårshälsningen! Nu önskar jag oss alla en god fortsättning på 2021!

Hur går det för dig Vjlo?

Kram!

Hmm.
Behöver du ta tuggummi lite nu och då, eller var det bara den kvällen? Bra insikt att det inte var champixens "fel".

Jodå... det går väl an, trots att jag haft sug efter nikotin så har jag inte fallit igenom, tror däremot socker-suget och bullemiätandet ställer till det. i år (2021) måste jag komma i form igen.. och det duger inte att äta det jag gör och röra mig som jag gör....

Men... dagarna efter nyårsafton kändes ganska hemska, jag var som bly i huvudet typ, och måde jättedåligt. Över allt, meninglöst. Nu har jag kommit tillbaka och mår bra/normalt igen. Jag är inte helt hundra om det var rent allmänt i livet som det var trist eller en effekt av champix-sluta-snusa... och om det är en normal effekt av sluta-snusandet eller nån biverkning. Jag ska ge det några dagar med promenader, sol och allmänt bry dig om dig själv och försök må bra, och se om det stabiliserar sig.

Nejdå. Jag tar inte tuggummi nu och då. Det är slut med dem. I fredags tog jag och då släppte äntligen huvudvärken. Sedan inget mer.

Meningslösheten beror alldeles säkert på att de där signalsubstanserna ska ställa in sig på ett nikotinfritt liv nu. Samma som när vi slutar dricka. Hejohå. Bara att vi håller ut nu! Jag känner mig stark och glad just nu. Som om jag vunnit på lotteri!

Den där huvudvärken är säkert abstinens. Samma som jag får när jag slarvat med kaffe, och jag kände det även i början av nykterheten. Himmel vad snus är beroendeframkallande, och det ligger kanske något i påståendet att det är ”omöjligt att sluta snusa”. Men ni visar att det visst går, heja er!

Kram ?

Ah, vad bra :)

Och du har nog rätt i att signalsubstanserna ska hitta nya vägar, eller kroppen ska hitta nya sätt att få nöje och mening.

Sköterskan sa något "klokt" om att man har mindre marginaler nu, så det är viktigare sköta kost, sömn, även motion. Nikotinet hjälper inte till i uppförsbacken som tidigare....

Jag har lovat mig själv att jag *åtminstone* ska ta långa lunchpromenader, oavsett hur det känns, och idag var det riktigt härligt!

Ha en fin dag!

Du gör helt rätt i att ta hand om dig nu Vjlo! Promenader och sol är en toppenmedicin. Det tar sin tid innan innehållet i skallen kommer till rätta igen efter att vi slutar med våra beroenden. Själv tycker jag sömnen har krånglat en del. Promenader försöker jag verkligen få till. Har en 6 km runda som jag gått ett antal gånger nu. Samma sträcka varje gång men med den skillnaden att jag ökar tempot efter hand för att få upp pulsen.

Släpper inte din dipp får man fundera på om det är en allvarlig biverkan av medicinen. Då får du ta frågan vidare. Att gå runt med känslan av meningslöshet är inte bra...

Andrahalvlek: JA! Det tycks fungera faktiskt. Och jag känner att erfarenheterna från att sluta med vinet kommer väldigt väl till pass nu. De bidrar helt säkert till att jag är mer uthållig och har en stark förvissning om att snuset snart bara är ett minne blott :D

Kram!

Livsgnistan har återvänt nu, så det var nog inte medikamentets fel, utan en vanlig tråkig abstinens ?

Klokt att pressa på med prommenader, försöker själv gå två till tre ggr per dag, och få ihop strax över 10 000 steg (varierar).

Jag längtar verkligen till dagen då jag inte ska käka den här champixen längre. Och må någolunda, eller bra, utan att behöva den som stödkrycka!

Bara veckor dit....

Jag ser ljuset! :-)

Måste bara skriva en rad om den förundran jag känner just nu. Från att ha STARKT sug VARJE sekund i en veckas tid till att endast bli sugen efter maten, till kaffet och liknande över en natt. Märkligt tycker jag. Men väldigt skönt så klart. Samma med huvudvärken. Den gör sig påmind men inte på det tortyrliknande sätt som var förra veckan. Nu är det inte värre än att jag kan leva med den.

Känner du dig OK i dag Vjlo? Tänker på dig. Känns inte bra med ditt dipp. Hoppas verkligen det var tillfälligt och inget annat.

Kram!

Ja, men det går ju frammåt då! Kanske har du fått gå igenom det värsta?

Här mår jag bra idag - precis varit ute i naturen och eldat, utan att grilla, då ingen i sällskapet kom ihåg korven.. Men det blev en utedag ändå. Så jag tror jag ligger på lite humörsplus just nu. Ska slösurfa i soffan och kanske sova lite, då det ju är trettondagsafton - och ledigt från jobbet :)

Här skulle vi grilla, men tändaren ville inte samarbeta med oss ? Så nu har korven åkt in i frysen. Har köpt extra långa tändstickor så vi är bättre rustade nästa gång. Jag och dottern fick ihop 5.200 steg i alla fall, utan korv i magen.

Kram ?

Blev varnad för illamående men det har jag inte lidit av. Däremot har jag biverkningar som gaser i magen, sova tungt/drömma/ inte alls p.g.a. myror i benen och så nattsvettningar i bland. Har fortfarande lite huvudvärk av abstinensen men inte värre än att den går att hantera. Tar en Onico när det behövs (Kanske fem om dagen) men vill inte börja med dem som ett långsiktigt substitut.

Snusstoppet har helt tagit bort de få tankar som fanns kvar av alkohol. Det är liksom inte den som är problemet längre. Nikotinet står i centrum i stället. Efter snusstoppet så blir det vikten. När det är klart, vad gör man då? Satsar på långdistanslöpning? :D

Kram!

... vilka supermänniskor, kan ställa oss till forskarnas förfogande om inte annat. Verkligen bra jobbat med snuset, Charlie. Är mäkta imponerad. Efter helgen ska jag åtminstone börja se över mina snus-vanor efter helgernas seriesnusande. Idag ska jag köpa löparskor med broddar ??‍♀️?

SSRI ska ju trappas ut under året också. Jag har halverat nu men håller mig där till jag är mer stabil utan snus och har gått upp i tid på jobbet.

Löparskor med broddar är bra! Jag springer ju inte (än) men har funderat på Icebugs. I går gick jag med löstagbara broddar och de är inte särskilt bekväma om det inte är ganska mycket snö under.

Göteborgsvarvet, hur långt är det? Har inte sprungit mycket i mitt liv och ingenting de senaste 30 åren....