Tack för tipsen mic! Jag drar mig verkligen för detta... så järnviljan finns inte riktigt där. Än. Men jag vill sluta och tar åt mig av tipsen ?

Jag känner att jag inte vill vara gammal och snusa ? tänk att vara en tant på 80 bast och lägga in en prilla. Nä... och då kan jag ju lilagärna sluta nu. Ska vi säga 1 mars?

Vilken j***a tur att jag tog beslutet. Hade aldrig klarat att börja nytt jobb och samtidigt dricka/vara bakfull. Så mycket nytt att lära sig. En väldigt utmanande, spännande och kreativ men också krävande tjänst. Efter att varit hemma lääänge tar det på krafterna att ställa om.

Ha en fin dag!!

Kul med nytt utmanande jobb. Gäller att komma ihåg och reflektera över de där tillfällena när det just är en j...la tur att man är nykter. Jag är några dagar efter dig tror jag. Drygt 5 månader det är rätt lång tid ändå.

Jo, jag läste i din tråd för inte så längesen och såg att vi låg lika i nykterheten. Ja, jag tänker inte så ofta längre på varken vin eller på att jag är nykter. Men som du säger, det är viktigt att reflektera ibland så man inte glömmer.

Grattis till drygt 5 månader!! ????

Tittar till min lilla tråd och gör ett avtryck på min 6 månaders dag. Fokus är flyttat från alkohol och så även fokus för forumet. Jag läser ibland men skriver sällan.

Livet är bra och så mycket bättre utan alkohol. Enda gångerna jag saknar det är när ångesten och oron gör sig påmind. Vilket är betydligt mer sällan nuförtiden. Oro för barnen har jag dock ibland.

Hur som. Tänkte unna mig en present idag. Ett par örhängen hade jag tänkt. Men hittade inga så får leta vidare.

Jag ser fram emot fler nyktra dagar, våren och när Corona är ett minne blott.

Allt gott!

Bra jobbat!
Håller med dig om att livet är mkt bättre utan alkohol. Mycket bättre!
Sen saknar man att dricka ibland.
Man saknar de bra stunderna.
För min del var de väldigt få, men det är dom jag saknar. Men har också i starkt minne varför jag slutade och det överväger.
Är också härinne mer sällan, men läser ibland lite för att bli påmind hur jävlig han är den där jävla alkoholdjävulen.
Förstör människors liv.

Förlåt den negativa tonen, jag kom av mig lite i grattandet!
Ha det fint och lycka till!
Kram

Just vid 6 månader var det något som hände för min del. Jag tror det var saknaden efter alkohol som försvann för gott. Det blev enbart skönt att slippa alkoholen. En del kanske aldrig kommer dit, men jag tror faktiskt du kommer göra det. ?

Unna dig ett par örhängen, ett par dyra sådana, det är du värd!

Kram

Anonym26613

Vilken fin present du ska få. Tack för idén. Vore fint att ha ett smycke som påminner om nykterhet. ❤

Det spelar ingen roll att man håller sig borta en period. Så fort man skriver får man så fina kommentarer ändå. Tack ❤️

Ja, jag tänkte en symbol för nykterheten som påminner mig. Men också för att jag är värd det ?

Nu har jag inget nästa mål. Ett år känns för långt. En dag i taget för kort. Målet får vara att aldrig dricka när barnen är med. Och då menar jag aldrig. Det är ett bra mål.

Kram

Anonym26613

..min bucket list? Jag strävar efter att vara nykter olika tillfällen. Semester och middagar. Så jag samlar erfarenheter som smultron just nu. Det är också ett mål. Har även ett sparmål. Har idag sparat 2972 extra sedan 1 januari. Alltså det jag inte dricker hamnar på sparkontot.
Så försök hitta andra sätt att motivera dig nu så du inte halkar dit igen ❤?❤

Tack Torn för omtanken. Hade blivit utloggade, glömt lösenordet och insåg sen att jag skriver fel nick...

Hursomhelst så är det bra och nyktert här. Det är skönt att vara nykter men det är också det normala nu. Jag är dock inte frälst. Det blir jag kanske aldrig. Kämpar sällan med tankar om sug men en liten längtan finns ff efter att få ta ett glas med vänner eller på en fest. Men det är ändå glaset i ensamheten jag saknar ibland. Och det tänkte jag låta bli.

Det blir en nykter påsk iaf det vet jag!!

Kram 🤗

Ps. Jag bor i samma stad som du ☺️

Jag är frånvarande här. Går in och läser lite på kvällarna men är för trött för att skriva. Så tänker jag att jag ska skriva lite på dagen efter. Men sanningen är den att det inte finns en enda tanke på alkohol på dagarna längre. Och då heller inga tankar på forumet. Dessutom finns det inte en chans att hinna med. Mitt nya jobb är väldigt intensivt. Men roligt! Jag hade aldrig pallat det om jag ff drack.

Jag har aldrig sagt att jag aldrig mer ska dricka. Det kan jag inte säga nu heller. Det har aldrig varit mitt mål utan jag har tagit det en bit i taget. Och sanningen är den att jag vid några få tillfällen har provat att dricka lite. Jag har inget dåligt samvete för det. Det har handlat om 1-1 1/2 glas vin vid totalt 3-4 tillfällen. Det har dock skett i ensamhet, vilket ju egentligen är helt onödigt. Men eftersom min man har varit väldigt tydlig med att han inte vill att jag dricker så vill jag inte göra det med honom. Ja ja... jag tar det helt enkelt en bit i taget ff. Och berusad har jag inte varit på snart 9 månader. Och aldrig aldrig ska jag tillbaka dit jag var.

Jag har ett så mycket bättre liv nu. Så mycket ork. Jag tränar 3 ggr i veckan. Jobbar med trädgården. Är engagerad i barnens aktiviteter. Och jobbar.

Ni som tycker att det är svårt att skiljas från alkoholen. Ge det en chans! Och ta en dag i taget. Det finns sååå mycket att vinna.

Nu kommer våren. Utan rosé på en uteservering, men med pigga morgnar och tid till det som är viktigt på riktigt - jag!

❤️

9 månader sedan jag var aspackad och bestämde mig för att aldrig mer. Så nöjd att jag hållt mitt löfte om ett bättre liv. Tror jag ökat min muskelmassa med 50%. Bara det är en seger. Och det nya jobbet där jag på riktigt kommer blomma ut 🌹

Du ligger ett par dagar före mig, så stort grattis till dina 9 månader och ett bättre liv. Träning och intressant jobb gör också underverk. Det händer liksom inte om fokus är att dricka.

Tack @sisyfos och Grattis i förskott!

Japp, tänker på det ibland - vilken jäkla tur att jag inte dricker längre, då hade jag aldrig klarat av det här tempot som jobbet kräver. Träningen är jag såå tacksam för att jag tagit tag i. Känner mig väldigt stark o pigg.

Kram

Hjälp! Jag höll inte ut.

Jag vill bara bort från ångesten över att jag har druckit igen. Det blev inte bra för mig med semester och att vara på landet där det finns alkohol. Det i kombination med en orolig tonårsdotter gjorde att jag inte kunde stå emot. Jag tänkte inte ens. Jag bara behövde något för att stilla. Och sedan fortsatte det. På autopilot.

Jag har inte druckit så att det har märkts, min man märkte ingenting. Men min dotter har frågat flera gånger om jag har druckit för hon har hört ljud eller sett att jag smusslat. Jag har ljugit henne rakt upp i ansiktet och jag har lovat att jag inte dricker. Jag har sagt att jag tog ett beslut för ett tag sedan att inte dricka därför att jag inte mår bra av det. Hur påverkar det henne att jag ljuger? Har jag skadat vår relation för alltid?

Tydligen vet hon mer än jag trott. Hon visste att jag drack förr och att jag har problem. Om jag bara hade fortsatt vara nykter så hon slapp detta.

Jag hade ettårsdag den 23 augusti men så blev det inte och jag är så besviken på mig själv.