Då har jag haft mitt kick off-samtal med mattanten. Vi tittade igenom två dagars loggat ätande och hon kommenterade utifrån det. Kärnfrågan blev att jag måste byta kolhydrater mot protein så det är där jag börjar. Jag väljer att fortsatt logga maten (inga detaljer bara en beskrivning av vad, när och ungefär hur mycket) och motion. Jag var förvånad när jag såg vad, hur och när jag ätit i skrift. Dels såg jag att jag äter mer frukt och grönt än jag trodde, dels äter jag oftare än jag trodde. Mattanten kunde dra slutsatser (som jag aldrig själv hade kunnat) från tex lunchen jag ätit och varför det blev två vetebullar en timme senare just den dagen. Nu ska jag ändra om så att jag inte behöver äta de där vetebullarna. Bl.a. ska jag koka ägg :D Mycket intressant detta!

Vågen står orörd. Där är vi inte än.

Tyvärr kraftigt vinsug i dag. Fattar inte varför. Det var jättelänge sedan sist. Funderar på vad det som har triggat och får återkomma med det. Är det "duktigheten" kanske? Kör jag på för hårt nu tro? Hmmm...

Kram!

Det ska verkligen bli roligt att följa dig och mattanten!

Jag kör på med mitt eget hitte-på, och det går riktigt bra faktiskt! Jag har så svårt att göra som folk säger åt mig, jag bara måste göra på mitt eget sätt. Kan inte ens följa ett matrecept till punkt och pricka ?

Kram ?

Nu tror inte jag att din metod är så mycket hittepå. Du är säkert väl påläst som vanligt :D

Beroende på vem och vad det är har jag också svårt att göra som folk säger åt mig. I det här fallet - inga problem eftersom jag själv har sökt och valt hjälpen. Jag lyssnar på min tant med stora öron och blir jättestolt när hon säger att hon förstår att jag förstår. Googlar just nu på proteinrika livsmedel och har kommit fram till att jag ska börja göra hummus som jag ändå har tänkt göra så länge. Jättegott och bra komplement till all möjlig mat!

Hänger här lite extra i kväll för att mota vinsuget...

Kram!

Händelselöst och bra. Det är väl ungefär så livet ser ut just nu. Har lite problem med snusstoppet. Surret i bakhuvudet om att det skulle vara gott med en snus är enerverande. I stället äter jag sötsaker som digestive, hemmagjorda semlor, fruktsallad med vispgrädde och annat jag kan hitta på här hemma. Allt intag noteras så jag har underlag för nästa möte med mattanten. Jakten på proteinet fortsätter. Har studerat innehållsförteckningarna kesoburkarna på ICA men ännu inte köp någon. Är på min andra omgång hummus. Himla gott alltså. Kokar ägg och byter ut yoghurten mot kvarg. Poängen med detta är att skapa balans i kroppen. Jag upplever ofta dippar av lågt blodsocker och de ska helst bort. Inträffar bl.a. vid mina promenader. Inte kul att släpa sig hem kallsvettig och skakig de sista två kilometrarna. Har också funderingar kring matintag och vinsug. Inget som är ett problem nu men jag håller väl på att förbereda mig på det värsta som kan hända. Typ så.

Kram!

... att höra att lägret är under kontroll. Blev sugen på semla nu!
Jag äter inget lätt- som i light- jag vill vara mätt så länge det går och helst slippa äta ofta (jag vet, alla är olika!) Jag åter rysk yoghurt, hallon, nötter till frukost tex. Står mig länge på det. Alltid smör Bregott och grädde i små mängder. Alltså inte Lchf att jag kastar i mig. Men jag har nån stark känsla i kroppen av att det är bra, för mig. Detsamma gäller även snus- aldrig white haha.
Önskar dig en fin dag och fredagkväll!

Det som känns bra det är bra. Helt övertygad om det. White håller jag med dig om också. Det ska vara brunt och rinnigt så det syns vad man håller på med :D. Nä skojar så klart! Dock började ju jag snusa de där nikotin utan snus som är helt white, på slutet. De kan du skippa också om du inte vill bli ännu mer beroende av snus.

Kram!

från min sluta snusa tid...... Jag hade bestämt mig att lägga av när den sista rullen var slut. Och det gick bra.
MEN...i åratal efter så fick jag våldsamt sug när jag höll på med kroppsarbete och tungan var där under överläppen och letade efter trösten. Men det var också de enda tillfällena som jag ville ha en prilla. Jag använde ju riktigt snus, dvs Grovsnus i lösvikt men jag hade aldrig 111 på hakan :-))
När tandköttet hade dragit sig tillbaka så tandroten började synas så kom jag till en punkt när jag insåg att om jag fortsätter så är nästa steg löständer. Men det tog tid innan tandköttet växte tillbaka, längre än vad jag trodde att det skulle göra.
Det är otroligt skönt att slippa både rökat och snuset !

Tack, så fint att du hejar på mig?? I morgon är det ett år sedan vi sågs i Stockholm ?
Helt galet att tiden ändå gått så fort trots pandemin...?
Hoppas vaccinet når oss snart??
Du är så duktig att ha tagit tag i snuset också!

Kram ???

Som alltid är jag så imponerad av din resa..du beskriver den rakt upp och ner...varken mer eller mindre ...eller förskönanden...vilken styrka du äger!!

Imorgon var det första gången som vi sågs...tror att jag minns var du satt i halvcirkeln...bredvid min man?

Grattis till all din framgång! Kram:)

Är inne i en loop av nikotinsug. Arg som ett bi, rastlös, vågar knappt prata med någon och har avvaktat lite med att skriva här. Skulle kunna ge min vänstra hand för en prilla. Jag kan å ena sidan tänka att det där suget borde ju avklarat nu. Det jobbiga hade jag ju över jul och nyår. Å andra sidan ser jag likheter med alkoholstoppet och ett återkommande sug under de första 6 månaderna med bra och lugna tider där emellan. Det kanske är så mitt beroende fungerar helt enkelt. Suget kommer och går under en längre period.

Jag kan inte ens döva suget med mat eftersom jag är så taggad på att följa dietistens råd nu. Det börjar bli dags att ställa sig på vågen och mäta midjan för att göra ett riktigt avstamp. Det tar emot något väldigt. Studerade vågen i dag igen men knuffade sedan in den under byrån. Kanske i morgon....

Vill ge två tips. Tittade på Petra och Peter på SvtPlay i går. Dokumentär om uppväxt med missbrukande föräldrar och hur Peter sedan blev missbrukare själv. Kanske lite extra intressant eftersom Petra är adopterad. Frågan om arv och miljö är väl alltid på tapeten men har kanske varit det lite extra på sistone.

Nyss lyssnade jag på Vetenskapsradion på srPlay. Handlade i dag bl.a. om huruvida man blir "helt" normal av två glas vin. Detta är en s.k. Norsk avis-and som nu blivit film av Thomas Vinterberg "En runda till" (visst har vi pratat om den filmen här tidigare?). Dessutom deltar våra kompisar Markus Heilig och Sven Andréasson och pratar om alkohol kopplat till Viruset.

Nu kaffe. DET får jag dricka i alla fall!

Kram!

Kan du inte koncentrera dig på det här med maten och vikten i stället? Jag hade aldrig fixat att lägga ner snuset samtidigt med nyttigt ätande. Det viktigaste är ju att må bra. Jag tycker inte det riktigt går att jämföra alkohol och snus, trots att snuset är ruskigt beroendeframkallande och såklart skadligt för kroppen. Alkoholen mår man ju piss av, medans snuset egentligen inte märks av. Att gå ner i vikt mår man ju jättebra av och det är bra för hälsan.

Bara en fundering från min sida.? Och jag hade inte sett det som ett nederlag om du börjar snusa igen, nu har du ju provat att vara utan, och kanske klarar att snusa ” kontrollerat”. Man får testa vad som funkar bäst, alla är olika.

Kram

Jag håller med dig Torn. Nu var det ju så att jag slutade snusa p.g.a. en operation också. Man ska ju vara nikotinfri en tid före och efter för att undvika komplikationer. "Eftertiden" har gått nu och det kan ju vara ett skäl till att jag är så himla sugen på snus. Skrattade när jag läste ditt förslag om kontrollerat snusande! Tänkte först att det går ju aldrig, men det kan det faktiskt visst det göra. Fyra prillor om dagen i stället för en dosa bör jag kunna klara mig på. En stor nackdel finns om jag börjar igen och det är att jag har berättat för flickan att jag har slutat snusa. Hon blev så oerhört glad och jag vill inte göra henne besviken på mamma.. Ja, jag får se helt enkelt. Vikten kanske måste gå före i alla fall om jag nu inte klarar båda.

Tack för dina tankar Torn!

Kram!

Ska lyssna på både radioinslaget och se filmen. Jag såg ju En runda till förra veckan- Filmfestivalen i Göteborg (men hemma i min soffa då...)
Det blir kul när den kommer på riktigt så kan vi prata om den. Jag skulle inte tro att det är någon trigger att se. Fanns ett tillfälle som jag kunde känna igen som ”positivt” men sen var det mest elände.
Det som förvånade mig lite var att de här helt vanliga medelklassmännen med jobb, friska barn och vackra/smarta fruar verkade ha så deprimerande tråkigt liv. Jag menar allt fanns ju inom räckhåll- men de hade så svårt att ha kul, att prata med sina barn, att vara bra på jobbet.
Om det varit slum i Bolivia hade jag kunnat förstå att livslusten går på sparlåga. Men danska män i villor med havstomt... nu tror jag inte det är så enkelt att man blir lycklig av ett fint hus. Men nog får man anstränga sig lite mer med det som vi har fått givet? De blev ju inte alkoholister allihop men det handlade om att förhöja livet. Behovet av det.
Vi som förhöjt och så småningom sänkt livet i promille-dimma, vi är nog mer uppmärksamma.
Lång utvikning...
Ville mest säga att jag tycker du är en kämpe med ditt sluta-snusa.
igår satt jag fast i bilkö och serie- samt stereosnusade så jag hade ont i tänderna idag. Ska nog överväga det kontrollerade snusandet framöver.
Skrattar åt din våg/boomerang. Snart gör du det och inget efter är jobbigare än före. Det är skönt med verkligheten och att se klart, alltid.
Kram kämpar-kompis!

Nej, den filmen var inget för mig.
Tyckte de manliga karaktärerna var ointressanta så jag såg faktiskt inte färdigt den.
Sedan tyckte jag det var ett fånigt experiment också...?
Thomas Vinterberg gör ju annars intressanta filmer ...

Kram ?

Hej,
läste lite om ditt snussug - hur har det gått? "går du" fortfarande på Champixen?

Hej!

Jag förstår att det är flera här som snusar. Glad att jag inte har alla laster men det hade nog varit bättre att vara beroende av snus än alkohol tänker jag. Min son snusar lössnus, grov. Jag har så svårt för det. Det rinner inte utanför munnen men på tänderna och de blir alldeles bruna. Min dotter snusar också fast påse. Tidigare snusade hon endast när hon var manisk men nu har hon fortsatt. Hennes vackra tänder har börjat gulna. Jag förstår att snusen har en mycket lugnande effekt av cigaretter fick hon hjärtklappning.

Lycka till med vikt och snus! Fast kanske en sak i taget eller hur tänker du?

Kram??

Kraftigt nikotinsug kvarstår. Blir bättre/försvinner helt när jag är ute och rör på mig. När det gäller dieten har jag ju ingen sådan än. Jag äter som jag vill fortsatt. Har inte satt mig på kalorirestriktioner eller att jag inte får äta vissa grejer - än. Just nu jobbar vi fortsatt med att hitta balans för att jag ska slippa blodsockerdippar. Frukosten har jag koll på nu tycker vi så denna vecka är det lunchen jag jobbar på. Jag loggar allt jag äter men gör egentligen inte mer än så. Vill jag äta semla äter jag semla (typ). Tror inte detta egentligen blir för mycket för mig utan jag hänger i med maten. Mitt mål är också att gå ned 15 kg men hellre bra/hållbart än snabbt. Jag är livrädd att väcka någon gammal ätstörning till liv (hade en kort i unga år) men även vinsuget. Hunger kan ju trigga suget, det vet vi vid det här laget.

Jag kan fortfarande ge min vänstra för en prilla men tänker att det går över. Vi vet att det går över. Det gäller att hålla i och hålla ut. En dag kommer det nya tider. Såg din fråga Vjlo. Jag äter Champixen med full ordinarie dos, två piller om dagen.

Känner mig kraftigt introvert nu så kommenterandet i andra trådar blir ännu mer lidande än vanligt. Ni fattar säkert!

Kram!

?Låter inte så kul gå med toksnussug flera dagar, men jag är nästan övertygad det kommer ge med sig, det "borde" göra det i alla fall..... håll ut! Det blir bättre så småningom.... :-)