Jag håller nollan vad gäller droger. Har en pågående dialog på jobbet som verkar ta oväntat kraftig fart, men ack vad dumt det sker först nu. egentligen. eller så är det först nu det går. 😴

Nytt ord: Nej
Och det pappa sa ”det är inte lönt säga nått”... är ju helt tvärtemot vad som är vettigt.

Jag skriver mer lite senare.

@Vjlo "det är inte lönt" (gällde det mesta) är även jag matad med under uppväxten. Minns att jag blev oerhört provocerad av det uttalandet redan när jag var väldigt liten. "Klart det är lönt" tänkte jag. J-vla tur att man inte gick på den, då hade inga framsteg eller uppsteg kunnat göras i mitt liv öht. Det är alltid lönt men jag väljer mina strider. Där är jag i dag.

”Bättre sent än aldrig” tycker jag är ett bra säg.

I den här landsändan säger man ofta ”det går inte” och sen ger man upp innan man ens försökt. Trist och tråkig inställning till livet, tycker jag. Allt man övar på blir man bättre på, det är min fasta övertygelse. Och nej är ett bra ord, som förvisso också kräver övning. Kan man komplettera med en förklaring brukar det tas emot ännu bättre, men ibland är ett rakt nej det enda rätta. Hellre ett glasklart nekande besked i god tid än ett tveksamt nja i sista minuten. Tycker jag.

Kram 🐘

Min resa på jobbet tog som jag ”hintat” rejält fart här i veckan, mer fart än jag ville & kunde skriva om direkt. Då jag faktiskt blivit sjukskriven pga stressymtom - jag slutade sova, och hamnade hos läkare. Jag kan och vill och ska inte skriva så mycket om det, för allt är nytt, känsligt, och upp o ner lite.

Att det blir ”just nu” beror nog på många faktorer. Både privat, att jag inte drogar längre, att jag börjat agera på jobbet osv osv. Oklart såklart exakt, men bra det händer.

Jag ska släppa jobbet helt, vila upp mig. Sen verkar det kunna bli riktigt bra stöd från HR & min chef (som är helt ny :) ) att kunna justera min arbetssituation snabbare än genom smådutt här och där, jag ska ta fram storsläggan om och när jag får chansen. Får se hur långt som är nödvändigt, men det gör för ont o tar för mycket energi låta bli, nu när det är "uppe i ljuset".

Jag har även bra stöd i min familj & församling, så jag sitter inte helt ensam o mår jättedåligt.

Hur det blir med jobbet - som mycket nog kommer handla om vet jag inte, men inget kommer vara som förr efteråt tror jag. Tänker inte säga ja där jag känner nja eller nej. :)

Och jag kommer nog inte vilja skriva så mycket detaljer här om stegen framåt, men såklart så kommer jag hålla min tråd lite uppdaterad när det känns stabilt. Tips o så, helst inte, behöver nog mest bara vara....

Behöver lugn o ro o space ett tag. Kommer hålla mig på banan, och skriva lite här o där.

@Vjlo du har ju gjort jättestora förändringar på ganska kort tid och som kanske lett till ytterligare förändringar/förhållningssätt i livet. Bra att du tar dig på allvar och har sjukskrivit dig när du känner att du behöver det. Vi håller i med snusstoppet tillsammans eller hur?

Kram!

Bra att du har fått snabb hjälp - och att du tog symtomen på allvar. Känns nästan märkligt att jag skrev mina inlägg om min sjukskrivning just nu, med tanke på att du just nu mår dåligt pga jobbet. SÅ dåligt som jag mådde vill ingen må, så det är mycket klokt att dra i handbromsen och stanna hemma. Ju tidigare man agerar desto bättre.

Att du inte vill berätta mer just nu är också helt förståeligt. Jag kunde inte heller delge någon mer än brottstycken när jag mådde som sämst. Du får hjälp av HR och Företagshälsan och har stöd i din familj, det räcker bra för oss att veta. Sen vill vi förstås att du skriver en liten hälsning ibland ❤️

Kram 🐘

PS. Du behöver samtalshjälp! I samband med min första sjukskrivning 2007 fick jag komma till min psykolog första gången via Företagshälsan. Hon utövar klassisk KBT, vilket hjälper mig mest. Vi träffas fortfarande fyra gånger per år, men nu fakturerar hon det som coachning. Varje gång jag har mått sämre har vi kunnat intensifiera samtalen till en gång per vecka, och då har hon fakturerat det som sjukvård. Mitt företag betalar 🙏🏻

Jag har insett att jag haft "tur" som inte behövt smälta ihop med väggen innan det råkade hicka till så jobbet kommer vara tvungen ta sin bit på allvar.

Jag och min chef är överens om nästa steg till veckan efter sjukskrivning & helgen.

Håller med - om samtalshjälp, får se vilken form. Men att sätta ord irl på tankarna kommer vara nödvändigt.

Ha en skön, nykter, friskare påsk, allihopa!

🛌 eller 🚶‍♂️eller vad ni nu hittar på

@Vjlo Verkligen lättad för din skull, väggen är ingen upplevelse man önskar någon. Inte ens som lärdom. Kan man panikbromsa innan man kraschar in i väggen är det svinbra. Ofta krävs dock att någon annan tar det beslutet åt en - och då krävs att någon ser och hör det, och kunskapen generellt är rätt så kass om hur symtomen yttrar sig.

Tycker att din nya chef verkar vara en bra chef och det bådar gott för framtiden.

Kram 🐘

Hallå o förlåt!
Jag har inte tänkt på gå in här på ett tag, haft nog med att sova och vara irl ute i livet i övrigt.

Jag är på jobbet igen. Inte riktigt full fart och inte heltid i sinnet riktigt. Det kommer krävas en del samtal med ansvarig på arbetsplatsen så det går justera om lite. Just det känns ibland hopplöst och ibland tröstefullt, att det äntligen är på gång att få hjälp och stöd att ändra råmärkerna på arbetsplatsen.

I övrigt - jag är nykter och har inget snus under läppen. Även om det nog skulle varit enkelt den här perioden att "piffa till tillvaron" på olika sätt, så är det nog nödvändigt lida mig igenom lite och komma närmare i kontakt med mina känslor.

☃️

@Vjlo Heja dig! Att uthärda tuffa perioder utan de vanliga snuttefiltarna är otroligt bra gjort 🤩 Det är då man växer och utvecklas på ett hållbart sätt, tror jag. Var rädd om dig och bevaka dina gränser noga. Både mot dig själv och andra. Jobba-vila, den ständiga viktiga balansen.

Kram 🐘

@Vjlo skönt med ett livstecken från dig! Du blir prövad på alla möjliga sätt nu Vjlo. När du kommer över på andra sidan, snus och alkoholfri, då vet du att du kommer att klara vad som helst i fortsättningen.

Kram!

Hej,
Nu förekom du ju mig.

Jag sitter på min varma (pust) balkong och väntar på att ett möte ska börja så jag tänkte jag skulle gå in och i alla fall skriva kort här och ge ett livstecken.

Alltså... att inte ha tillgång till snuttefiltarna kan vara otroligt jobbigt och smärtsamt, jag vet inte hur myket jag ibland lipat de här senaste veckorna. Men samtidigt så mår jag bättre och bättre.

Det känns okay på jobbet, lite mer ordning där, lite mer saker som jag vet hur de ska förändras. Inget i mål än, men en jättelättnad se att jag får stöd.

Sedan privat, saker sitter ju ihop. Jag håller på lär mig att inte måsta vara "perfekt". Inte så jag smygdricker eller så för att det är okay, men mer att ja ... alltså... jag behöver inte vara duktig utan kan säga som saker är.

Kort o gott - det är okay här.

Det är dock för mycket inom mig som behöver få landa för att jag ska vilja skriva detaljer :)

@Vjlo Gött! Du jobbar på i lugn och ro. Bli nykter och snusfri är grymt bra, men det är ju resan som börjar därefter som gör skillnad på riktigt.

Vet du, häromdagen sa jag för första gången ”förlåt, jag har inte hunnit och behöver lite mer tid” utan att känna mig urusel. Jag kände mig bara mänsklig ❤️

Skönt att höra ifrån dig!

Kram 🐘