Välkommen till Aprilgänget!! Har ni varit inne och läst din tråd! Så bra skrivet. Det du skrev:

” Oj, så mycket tokigheter jag gjort under berusning. Borde _verkligen_ inte dricka! Jag har ramlat, sagt dumma saker, gått emot min egna moraliska kompass gång på gång på gång. Marinerad i skam. Aldrig blivit av med körkort, relationer eller jobb heller (överpresterar snarare). Men jag dödar sakta sakta min själ av detta. Det känns som att jag tappat bort mig själv och att all min lediga tid, helger och semester, går åt till att ha alkoholen som hobby”...

... kunde inte ha träffat mig mer. Kunde skrivit det själv!

Nu kör vi! Mitt mål är helt vit minst 1 1/2 månad till, helst 2 1/2 - har klarat 2 1/2 vecka💪

@MrsWB Tack för välkomnandet och grattis till din nyktra tid! Heja! Vi sitter i samma båt, känns skönt att man inte är ensam. Jag känner igen mig mycket i mångas trådar.

Nu krokar vi arm och ser framåt ✨❤️

@MrsWB Tänkte på det här med mål. Jag vågar inte sätta några stora mål för jag klarar dem aldrig 🙈. Jag har slutat ett par gånger. Jag provar en dag i taget och har nästa helg som närmaste utmaning. Igår vart jag extremt triggad av det fantastiska vädret ☀️

Lördagen började bra. Inget besök på SB och ingen tanke på A eller något sug. For på ett utomhusevenemang på kvällen och fick ett glas rött i handen utan en fråga. Drack det glaset. ETT glas. Fick inget sug efter mer eller så. Men lärdomen är att det där glaset gav mig ingenting. Det var inte gott (billigt kartongvin) och det gav ingen salongsberusning (kände ingenting). Lärdom två var att fy vad obehagliga påverkade människor är. Det kanske var nyttigt för mig att se det. Lärdom tre, ”tryck” aldrig ett glas vin i handen på någon, ge inte alkohol i present osv. Ty vad vet man om vilka strider människor går igenom.

En annan sak jag analyserade över när jag kom hem är att jag inte lyssnade till mig själv. När jag blev ombedd komma så svarade jag ”ja, jag kikar förbi en snabbis” fast hela min kropp och själ ville stanna på soffan och se på serier. Varför är jag så dålig på att lyssna på mig själv? Jag hade en känsla av att jag ”borde vara social och träffa lite folk, det är alltid trevligt”. Fast egentligen ville jag inte. Nåja. Något att jobba på.

Jag väljer att ta nya tag. Ingen fara. Kaffet smakar ljuvligt. Jag har sovit 8,5h. Idag ska jag ta hand om mig själv. Träna. Äta. Läsa bok.

Låter bra!! Viktigt att analysera sina farozoner! Och nästan lättare att vara på resturang för då kan man inte fylla på själv...

Upplevde också det där med andras ”fylla” - hade några kompisar dom ringde på FaceTime igår (ett par) - ingen rolig historia!!! Och deras barn var hemma....😱

@MrsWB Alkohol och barn är ingen trevlig kombo 💔. Jag har själv vuxit upp med den otryggheten i en högfungerande dysfunktionell familj. Och så vandrar man samma väg själv. Det sociala arvet är starkt.

@MrsWB Ja, jag vill verkligen inte bli som min pappa. Det är min skräck. Det gör så ont i mig att se honom förstöra så mycket för sig själv.

Jag har haft en fin söndag. Tränat, promenerat, lagat mat och matlådor, lyssnat på poddar, sett ett avsnitt serie, dammsugit. Inga sug efter alkohol alls. Torsdag och fredag är mina mest sugiga dagar. Ska nog gå hyfsat tills dess.

Dag 2️⃣

Skitdag. Och jag är dålig på att hantera skitdagar och sånt oförberett tråkigt som landar i huvudet på mig med en duns. Jag har noterat att suget fladdrat förbi i huvudet ett par gånger men jag kunde på något sätt ”spela filmen” färdigt och tänka på hur jag vill må i morgon. Detta med att spela filmen färdigt har jag lärt mig här på forumet. Ingen idé att se dom första fem minuterna när jag dricker ett-två glas och njuter och är sådär relaxad som dom är i filmer. Nej, fram med slutet. Sjätte glaset, vakna klockan tre, dagen efter, hjärtklappning, ångest. Nej tack, inget för mig. Oftast slutar ju inte filmen sådär puttinuttilyckligt med bara två glas för min del. Mycket sällan.

Nykter idag och nu är jag bara trött trött trött. Och sjukt ont i huvudet. Blä. Visst blir det bättre i morgon?

Dag 3.

Fortsatt stress och press både privat och på jobb. Dagen har gått i ett och stressen gör att lite sug kommer och går. Men jag är nykter. Inte en klunk av nåt. Puh! Hoppas morgondagen är lite lugnare på alla sätt.

Försöker fokusera på allt jag är tacksam för. Mina barn och dom som finns där på riktigt. Jag har en lugn och harmonisk period med barnen, det är skönt. Så har det inte alltid varit.

Ser fram emot en skön natt och morgonkaffet.

@Futurista skrev:"Undra vilken min nya favoritdricka kommer bli? Kanske ska hitta nåt lite mer spännande än Ramlösa att ha i glaset på helgerna."
Jag har hittat ett alkoholfritt drinkmixbubbel som smakar lite som en variant av Aperol Spritze. Det är lite dyrt 75 kr men jag tycker man kan unna sig det när man är så duktig och inte dricker alkohol. Sååå gott! Ibland blandar jag det med cider light !
Lyx till en paus i solen med en bok eller när man står och lagar mat ! Prova ! 🌸🌷🌸

Jag föll igen igår. Får lite prestationsångest över att skriva här när jag aldrig lyckas. Det känns som att dom/ni som lyckas bestämmer sig och sen bara går det av farten. Jag verkar vara totalt utan kämpaglöd?

Men jag är ju här av den anledningen att jag behöver stöttning och inte lyckas. Eller hur? Så jag fortsätter skriva.

Har haft en hemsk vecka, känt stress och press. Och min lösning på det? Jo, vin. INGENTING blir bättre av vin men ändå lurar jag mig själv till det. Det är som att jag inte kan hantera livets ups and downs utan vin-ventilen. Ensamheten triggar och rättfärdigar också.

Ett av mina barn har i perioder haft mycket affektutbrott och haft det jobbigt med sig själv. Det var länge sedan, men igår kom ett sådant utbrott och jag hanterade det dåligt pga lullig av vin. Jag vill ju vara en närvarande och stabil mamma. Inte lullig-på-vin-mamma.

Vaknade förstås klockan fyra. Mår skit. Verkligen skit.