@Majaela

Varit inne och läst i din tråd. Grattis att du klarat dig så länge!!

Vi har många likheter - jag har precis klarat första helgen utan minnesluckor på landet - en nykter påsk. Kan inte ha hänt på 20 år... Var på golfbanan men barnen idag och spelade - behövde inte ”tvinga” mig själv utan ville!!

Mitt problem har också varit det vita innan maten, det går av bara farten och när det är dags för middag är jag bladig...

Det var faktiskt i tisdags för en vecka sedan som jag bestämde mig (var ensam hemma med barnen). Skulle laga räkpanna och då måste det ju vara vitt vin i... innan middagen hade jag svept resten av flaskan...en vanlig tisdag... Jag brukar annars inte röra något på vardagarna när jag är ensam... Blev rädd av mig själv...

Imorgon har jag klarat en nykter påsk på landet, grill lunch med bubbel och kompisar, matlagning, middag på krogen, vin häng med grannarna etc etc - UTAN att röra en droppe💪👌❤️

@MrsWB då är du också på G. Härligt!
Det är verkligen en boost för självförtroendet att ”bara göra det” och faktiskt klara det!!!. Men jag kan säga att det hade inte gått, utan det här forumet. Så mycket pepp o positivt tänkande har gett mig hopp om mig själv.⭐️

Fredag kväll. Ensam framför tv’n. Läser lite i forumet, går tillbaka i min egen tråd.
( M gick och la sig utan att säga godnatt)
I början var jag verkligen i A-djävulens nät, innan jag slutade, känns som i en annan värld, ändå visste ingen. Onekligen har jag blivit lite mer stabil och jag har koll på jobbet igen. Imorgon har jag klarat 5 veckor! Är ganska imponerad av mig själv.
Veckan som gått har varit bra men den har varit lite seg, med huvudvärk och så har jag vaknat alldeles för tidigt och suget har kommit tillbaka lite i början på veckan. Kanske trötthet efter påsken i sommarstugan. Eller någon andlig tidsperiod som någon skrev. Ibland undrar jag om det är så att kroppen är så van att få en viss typ av urladdning genom att dricka och att envis huvudvärk kan bero på ökade spänningar.
Funderar också hit och dit hur jag skall göra när jag är klar med mina 3 månader. Har läst om de olika sidorna här, vitt eller halvitt. Det är synd att det är ett så känsligt område och skulle gärna läsa mer om hur man lyckas eller inte lyckas ”normalisera” sitt alkoholintag . Jag har dock aldrig upplevt att tonen är annat än välmenande och alltid väldigt kloka inlägg.
Kul med sprudlande nya pigga ”Aprilgänget” med ! 😍

Kaffetanten88

@Majaela Jag tror att om man inte är så långt nedgången som t.ex. jag är. Eller har så mycket runt omkring. Då kan man nog få ett normalt drickande. Jag tror dock man måste vara väldigt analyserande. Känna mycket när man dricker. Tror det var pianisten som skrev att man ska ha andra saker i livet som ger lycka i livet. Att så länge livet inte kretsar kring när och hur mycket man får dricka så kan man dricka måttligt. Det tycker jag lät vettigt. 🙂 Sen är jag en av dem som inte ens tänker testa. Jag kommer köra helvitt.

Skönt att det känns bättre Majaela.
Måste bara skriva att perioder med trötthet och huvudvärk även kommer efter 7 månader... det är kanske så livet är? Det som är skönt med alkoholfriheten som jag tycker är just att man ändå kan veta att det är naturligt och inte orsakat av alkohol. Det finns en ro i det. Alkoholfri eller inte? man kan ta det beslutet senare tycker jag. Jag tänker att det är viktigt att veta varför man dricker om man väl väljer att göra det sen. Det är rutindrickandet som är farligt tror jag när man har varit där vi har varit.
Ha en fin dag!

Anonym26613

Grattis till 5 veckor @Majaela 🥳💚🥳💚🥳

Vill inte vrida kniven, me du skrev "M gick och la sig utan att säga godnatt"... ush! Sånt fick mig att må så dåligt tidigare och var en av anledningarna varför jag valde singellivet. Jag menar inte att du ska bli singel! Bara säger att små giftiga saker i vardagen är så himla onödiga och kan verkligen dra ner en.

Njut av din nykterhet 🌸❤🌸❤🌸

@Majaela Jag kan verkligen rekommendera Annie Graces e-bok ”Can I Moderate”. På sajten med samma namn följt av .com kan man ladda ner den gratis. Den är bara 31 sidor och den är på engelska, men jag förstod utan problem. Oväntad bonus på den nyktra resan är att både läsförståelse och hörförståelse av engelska har blivit mycket bättre.

Kram 🐘

@Kaffetanten 88 , visst är det sant,❤️ att blir det ett räknande och förhållande och då är det inte heller bra. Jag får ju inte heller använda det som som tröst, när jag är uttråkad eller som medicin vid sorg och stress. Blir inte lätt.
@Miss Mary Poppins tack! ❤️ När det gäller M så är det trist.
@Sisyfos, vad glad att du skriver till mig. ❤️
Tänker att du har rätt i att jag inte ska tänka så mycket framåt utan ta beslutet senare. Onekligen finns det en ro i att veta att huvudvärken inte är orsakad av alkohol. Sen har jag ju eg inte kommit så långt ännu. Mer än hälften kvar , det lär dyka upp nya tankar de här veckorna .

@Majaela " M gick och la sig utan att säga godnatt". Så gör min fru också, sen när jag påpekar det är hon helt oförstående och bara säger att hon var trött. Men när jag sedan inte säger god morgon första sekunden jag ser henne på morgonen börjar hon gapa om hur ohyfsad jag är.....

Grattis till din nykterhet!

Majaela, håller med de andra.

Försök att vara i nuet så mycket det går och njut av framstegen. Vad du gör för val längre fram kanske ger sig. Förhoppningsvis vill du helt naturligt fortsätta på den helvita vägen.

Vad jobbigt med din M, det är ju så värdefullt med stöd. Har sagt det många gånger, ni som får kämpa i motvind hemma, ni är bara helt otroliga som tar er framåt. Respekt! 💗

PS. Gillar ditt nick.

Kram

Hoppas det går bra för dig Majaela.
Läste din konversation med Kaffetanten. Tycker att du har rätt i mycket.
Och hoppas du får ordning på allt runt dig. Man behöver inte ta allt samtidigt. Vi har gott om tid att göra hållbara förändringar.

Åhh, jag har varit så arg så arg, och jag vet inte vad som händer med mig !!
Jag som för en vecka sedan tyckte att mitt o M’s förhållande liksom hade ”planat ut” sedan jag slutade smygdricka. Vilket jag drog ett = tecken till att jag var den som varit boven i dramat. Vi har gått promenader och tittat på serie ihop . Jag tror att M beundrar min ståndaktighet mot A.
Nu har jag plötsligt blivit så arg att det blixtrar.
Jag blir arg för att vi lever två separata liv, arg för att vi inte sover tillsammans, arg för att vi inte kan planera saker tillsammans utan det är bara hans intressen som skall planeras in. Arg för att han inte vill göra något med ”bara” mig . Jag försöker få oss till att hitta på saker tillsammans men det är bara när det är inom hans egen intresse-zon som han hänger på.
Han tar heller inte minsta hänsyn till att låta bli vin eller whiskey fast han vet att jag inte dricker (han vet dock inte om att jag min ökade tolerans o sug som ett problem🤷‍♀️)
Men ändå.
Han åker med kompisar på weekendsgolf men skulle aldrig göra det bara med mig.
När jag istället för att dricka vin för att få bort ilskan idag valde att slappna av till fin musik så började jag storgråta . Jag trodde att jag aldrig skulle sluta. Jag känner en sån stor sorg över att inte vara älskad eller rättare sagt få den kärlek och ge den tillbaka den kärlek vi hade en gång.
Jag skulle kunna nöja mig med att leva ett kompis liv ( med en egoistisk kompis ) resten av mitt liv. Men jag vet inte om jag vill längre.
Usch det är verkligen ett stort steg att ta. Jag får kanske avvakta lite till o se vad som händer med mina förvirrade upp-poppande känslor, innan jag gör något drastiskt . Just nu är jag ensam i vårt sommarhus och bara gråter. Men jag dricker inte för att ta bort känslorna i alla fall ... 6 veckor nu.

Ilskan drabbade mig hårt också de första månaderna. Det var en känsla jag hade svinsvårt att hantera. Men jag lärde mig! Mitt tips: Agera aldrig i affekt, sov alltid på saken.

Och gör inga förhastade förändringar i ditt liv än. Vänta tills du har varit nykter i alla fall 6 månader, då har känslolivet landat på plats lite mer. Om det inte är akut förstås.

Kram 🐘

@Sisyfos & @Andrahalvlek, tack för input, ni är så kloka och jag får nog rida ut de här känslostormarna före agerande. Konstigt är det i alla fall. Undrar om huvudvärken förra veckan var ett försök att stoppa all ilska och ledsenhet från att poppa upp.
Hade jag inte varit så bestämd samt haft forumet så vetti sjutton hur det hade gått

Ja, den här gången var jag också jättearg en period. Tänker att man ska avvakta lite och låta det vara. Tror känslorna lägger sig efterhand och då ser man klarar på situationen.
Jag läste nånstans en grov generalisering där det stod att kvinnor dricker för att de är rädda för att lämna, män för att de är rädda att bli lämnade. Nu har ni ju fått det lite bättre du och din M och det går ju att förändra saker, men era problem kan omöjligt vara bara ditt fel. Man måste jobba lite på förhållandet. Det sköter sig intexriktigt själv.

@Sisyfos , det kanske kan ligga en sanning i det där med män o kvinnors anledningar.
Det känns iaf bra att jag står emot att dricka fast det skulle hjälpa för några timmar. Tidigare har jag hällt upp några glas i protest men den enda jag skadar är ju mig själv.
Jag fattar ju att jag måste bygga upp mitt eget liv eftersom gemensamma planer inte intresserar M. Det är svårt dock för alla våra vänner är ”par-vänner” Jag saknar en singel-väninna som jag hade kunnat hitta på lite kul med.
Synd att det inte finns Tinder för ”vänner”. 😊
Synd att inte vi här på Foeumet hade kunnat åka på en nykter ”hälso-resa” ihop. Gud så trevligt det hade kunnat bli! 🌸🌷