Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

Välkommen Soffi! Ser framför mig hur ni satt där på altanskrovet och njöt! Underbart!!!
Och så härligt att få dig som granne hit in!😍🙏
Nej alkohol behöver man verkligen inte. Livet är fullt tillräckligt som det är, på alla sätt!🌞🧘‍♀️🌼🌷

Ja, jag tänkte väl att du ska komma efter. Jag tycker det är bra att det här forumet är levande för nu kanske man kan få lite hjälp att få perspektiv på det övriga livet innan man drar iväg för långt.
Skönt att jobba med nåt tillsammans som ni gör. Det finns en ro i det som är nyttig tror jag. Tänker lite på Berra och hans söndagsinlägg. Det var en sån ro (och inte) i hans inlägg. Känns som att du tar över. Ibland tror jag att det är det är en del av mitt problem, jag har för tråkiga projekt... projekt städa förrådet, kräver nog två entusiastiska personer och jag vet inte om jag får med mig sambon i det.
Kul att du är här! Och det är över nu tänker jag. Vi har checkat av ”testat a-problem”, det behöver vi inte göra om.

Välkommen hit till ”Det vidare livet” finaste Soffi ❤️ Vilket underbart livsbejakande inlägg du har skrivit. Det där med uteserveringar och trädäck har varit en hangup för mig också. Trots att det händer några gånger per år max. Men med tiden förstår man att själva njutningen inte finns i alkoholen, den finns inom oss. Och njutningen blir på något sätt ännu mer genuin och äkta som nykter.

Och det spelar ingen roll hur många gånger jag skriver det, eller hur många gånger någon läser det. Man måste UPPLEVA det för att förstå. Och det finns inga genvägar - de nyktra dagarna måste i de flesta fall bli minst 90-100 innan man förstår på riktigt, genom sin egen upplevelse. Det är därför vi tjatar om att man ska ge nykterheten minst tre månader, och först därefter ta någon som helst beslut.

Kram 🐘

Välkommen hit! Jag missade att du hade flyttat hit i morse.😅 Kul med altanbygget, och att ni bygger den tillsammans. Hos oss är det jag som snickrar och frugan som kommer med glada tillrop och ser till att jag inte slarvar. Ett bra samarbete helt enkelt.😀

Kram

Tack alla för varmt välkomnande! 🤗😍

@Sattva skrev:"Nej alkohol behöver man verkligen inte. Livet är fullt tillräckligt som det är, på alla sätt!🌞🧘‍♀️🌼🌷"
Ja, verkligen!🧡

@Charlie70 skrev:"Välkommen"
Jag är så glad att du välkomnar mig den här gången. Jag minns när du kom in på forumet.🧡

@Sisyfos skrev:"Ja, jag tänkte väl att du ska komma efter." 🤔Jag visste knappt att du flyttat🙄, men det känns helt rätt att vi bor i samma kvarter - igen 😊🧡.
@Sisyfos skrev:" Tänker lite på Berra och hans söndagsinlägg. Det var en sån ro (och inte) i hans inlägg. Känns som att du tar över." Oj, jag har läst väldigt lite av Berra 🤔, ska jag "ta över"? Nja, jag är Soffi och jag är okej som jag är 😉😉😁😅.
@Sisyfos skrev:"jag har för tråkiga projekt" Vi får klura på hur vi kan hjälpa dig där 🤔
@Sisyfos skrev:"Vi har checkat av ”testat a-problem”, det behöver vi inte göra om." Japp. ✔👍
Här och nu - inte på väg. Vi testar det lite till istället! Gör det till "vår grej" 🧡

@Miss Mary Poppins skrev:"så underbart att du också har landat i ett längretids perspektiv" Ja, det är sååå skönt!
Och, @Miss Mary Poppins skrev:"Så kul!!! 🥳🙏💚" Jag kan aldrig få nog av din positiva anda, festprissar och gröna hjärtan! Tack!.🧡

@Andrahalvlek skrev:"Vilket underbart livsbejakande inlägg du har skrivit." Tack!
Utan ditt "tjat" om Annie Grace, tips om Närvaropodd och trägna "man måste uppleva" så vete sjutton om jag kunnat skriva så nu 🤔. Men jag skriver precis som det känns. Du har hjälpt mig mycket på vägen hit. 🤗🧡

@miss lyckad skrev:"Lite Avis är jag..😅" Ja, jag är avundsvärd! Men inte för att jag har en sambo, för det har jag inte. Jag har något mycket bättre!! "En man i byrån", en särbo som älskar projekt, kan mycket om bygge och är otroligt händig och snäll i kubik "på rätt sätt". Vi pratade igår om det faktum att många tycker det är roligare att jobba med andras projekt istället för att ta hand om egen "skit". Oj vad jag är lycklig att han också funkar så! 😅😍😍😍. Att få "jobba" tillsammans med den man älskar. Ja, det ger så mycket, så många fler dimensioner i förhållandet.💖

@Torn skrev:"Ett bra samarbete helt enkelt.😀" Det är ju det viktiga! Och markservicen är inte att förakta! ... försöker jag lära mig... för i ärlighetens namn så är jag "inte betrodd" att göra vissa saker 🙄 även om jag faktiskt kan hantera både hammare och skruvdragare. Oj, så jag har muttrat för mig själv ibland... istället för att vara genomglad för att han så gärna vill hjälpa mig så mycket!
Nu är jag genomglad 😍!
Och jag kan hjälpa till att tänka och klura emellanåt samt bistå med fler händer (igår fick jag göra tyngsta 😮 och "tråkigaste" jobbet 😅🤣).
Så jag är tacksam gentemot dig också Torn🧡! Allt ditt prat om att skippa skammen. Som jag skrev ovan så packade jag bara det viktigaste nu inför flytten. Jag lämnade skammen, iaf över 90% av den, i gamla tråden. Den var för tung, otymplig och alldeles onödig att bära på när jag gick hit. Det gäller att spara på krafterna till det viktiga!

Jag har haft en så otroligt fin helg! 💖💖💖
Mycket har hänt.
På min tomt men framför allt inom mig tror jag.
Och så har jag flyttat in här.
Jag är nog fortfarande ganska, eller väldigt?, omskakad efter fredagens besked.
Vissa behöver skakas om mer än andra 🤔???
Men jag är GLAD! Några av polletterna har trillat ner helt (?) och inte bara sådär halvvägs.
Det är så otroligt otroligt dumt att dricka så jag behöver inte ens fundera minsta lilla på det längre.
Jag har äntligen förstått vitsen med att leva här och nu.
Visst, jag ska planera för en bra framtid, men jag ska leva NU.
Det känns som att jag gjort precis rätt i helgen!
Jag har varit tillsammans med min gubbe💖. Vi har börjat bygga altanen där jag/vi ska sitta. Men vi har också tagit oss tiden att sitta på "skrovet" (bra ord Sattva) och njuta av stunden😍.
Jag har börjat förbereda en gräsmatta och ser fram emot att se den växa. Jag har pysslat om och promenerat med min träningskompis🥰. Njutit av solen 😎.
Lycklig!
Tacksam!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra!

Go' måndag till er alla!
KRAM! 💖

Jaha, Soffi..Det är en särbo du har..😅Jodå det kan säkert vara fint.Jag har också en som bor 30 mil bort..🙄Och jag jobbar helger, så våra träffar blir inte jätteofta..Jag har mest varit hos honom, för sonen bor här hos mig Pga Corona, och tycker då det blir bättre att träffas hos särbon. Men vi får se..Jag får låna grannens gubbe eller andra till mina projekt så länge..Men visst hade det varit skönt att bo närmare varandra..igår köpte jag marksten. Det är också ett kul projekt att lägga dom..Måste få hem alla först, med släpkärra. Behövs inget gym för mig..😅..

Du låter helt enkelt lycklig Soffi, så gott!!! Lycklig över nuet, över livet.
Det omtumlande som hänt/ händer dig kan du kanske inte göra så mycket åt just här o nu? Det låter iaf som att du applicerar sinnesrobönen fullt ut. Jag blir lugn i själen av att läsa ditt inlägg😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Varmt välkommen!
Vad fint att du är klar med att förändra- det är då det börjar, något annat, stort! Då går det att blicka över den där solnedgången och inte behöva vända sig om hela tiden för att försäkra sig om det ena eller andra.
Regn och hagel kommer helt klart. Men lugnet i vissheten om att ”jag är klar nu, har druckit färdigt”. Det är stort. Större än vad iallafall min lilla hjärna kunde greppa.
Och det bara fortsätter. Ser fram emot att kampera ihop här! 🤗

@Andrahalvlek 🧡

@miss lyckad Jag förstår att du också har mycket projekt hemma. Jag får titta över och läsa lite mer. Men visst är det skönt att inte behöva gå till gym! Och praktiskt att kunna låna gubbar när man behöver. Särbo för mig är att plocka russinen ur kakan, men det är klart, är kakan långt bort så kan det ju vara trixigt att få tag på russinen när man vill ha dem. Men hellre det än att tugga knäckebröd varje dag... Eller hur? 😉🧡

@Se klart skrev:"klar med att förändra- det är då det börjar, något annat, stort!" @Se klart skrev:"Och det bara fortsätter." Njuter redan av det, anar att det kommer ännu mer!
@Se klart skrev:"Ser fram emot att kampera ihop här! 🤗" Tack!

@Sattva skrev:"Du låter helt enkelt lycklig Soffi" @Sattva skrev:"applicerar sinnesrobönen fullt ut"
Ja, så är det 😍🧡.

Det är lite konstigt(?) att jag faktiskt känner mig genuint lycklig.
Men det kommer av att jag är nykter OCH att jag överdoserat må bra tips och strategier i några månader nu, inte bara läst och lyssnat utan också provat. Det är ju inte farligt att prov nytt!
Jag törs knappt tänka på om jag fortfarande varit aktiv alkis... Men, jo, jag gör det ändå. Om jag hade hamnat i det här läget med flaskan i hand, med alkohol som enda lösningen... Visst hade jag förstått att jag borde/måste sluta dricka. Jag betraktar mig som normalintelligent och det är enkelt att förstå att jag inte ska dricka. Men det är ju inte så lätt. I ärlighetens namn vet jag inte om jag klarat att göra rätt val. Det hade ju varit "så synd om mig". Första veckan utan alkohol. Den är ju rent vidrigt, helv..iskt för jä..ig för mig. Jag har vanans makt emot mig liksom obalansen rent kemiskt i hjärnan, hormoner och belöningssystem helt ur lag. Rädsla och ångest de luxe. Hjärnan tror ju att den ska dö och vrålar efter mer alkohol, "återställd ordning". Hade jag klarat den första veckan ovanpå det här? Mycket tveksamt. För jag hade ju inte heller haft mina nya strategier att tillgå... Lägg till att det kunde ha varit i mörka, kalla, leriga november när jag helst inte vill gå ut utan blir sittande inne och grubblar... Hua 😱.
Jag tänker på dem som sitter fast, som förstår att de inte bör dricka, som förstår att hälsan tar stryk ordentligt, men som inte klarar att ta steget. Hur kan man hjälpa dem över tröskeln? Jag vet inte. Jag vet ju inte ens om jag hade klarat mig över tröskeln själv...

Så jag är otroligt tacksam och glad över att jag kommit så pass långt på min resa som jag ändå har. Att jag kan känna mig lugn och ha sinnesro. Att jag har nya "lösningar" och vågar prova ännu fler.
Sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
Det jag kan påverka är hur jag mår, se till att vara i så god kondition som möjligt, samla kraft och ta hand om mig. Bygga och fixa så jag har något att se fram emot. Men njuta av livet NU.

Idag blir det en strålande dag - igen! 🌞😍
Jag har bestämt mig för att jobba hemifrån så att jag kan ta en promenad i solen på lunchen. Vem vet... kanske, om jag lyckas jobba undan ordentligt på fm... så kan jag "jobba hemma" på em... Skotta ut mer jord till blivande gräsmatta är väl jobb? 😏 Och det är motion som får mig att må bra. Sol och friskluft är nyttig medicin 😎.
Visst är det så att det är inte antalet timmar på jobbet som räknas utan mängden och kvalitén på leveransen?
Vi säger så.
Hög tid att sätta igång.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 💖💖💖

@Soffi skrev:"Visst är det så att det är inte antalet timmar på jobbet som räknas utan mängden och kvalitén på leveransen?"

Så är det! Man blir dessutom inte störd hela tiden när man jobbar på hemmaplan så man hinner lika mycket och ibland mer på kortare tid.

Älskar dina sprudlande inlägg 😍 Man kan använda de inläggen som marknadsföring av forumet - hur man kan förändra sitt tänk radikalt om man verkligen bestämmer sig för att prova fullt ut själv. UppLEVA.

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Älskar dina sprudlande inlägg 😍 Man kan använda de inläggen som marknadsföring av forumet - hur man kan förändra sitt tänk radikalt om man verkligen bestämmer sig för att prova fullt ut själv."
TACK!!! Använd dem så mycket ni vill om de kan hjälpa andra! Copyright saknas 😅. 🧡

@Miss Mary Poppins Tack Mary för att du tittar in även om du har det lite jobbigt nu. Men tuffa utmaningar är ju också en av livets kryddor. Lite beska för att balansera det söta, och lite sälta för att förstärka det.🧡

Igår var en fantastisk dag! Effektivt jobb på fm. Lika effektivt jobb på em men då för mig själv, min blivande trädgård och min träningskompis som fortfarande behöver rehab-promenader.
Kanske lite för bra, över 30000 steg in alles... Men det var sååå skönt och jag mår så bra idag😍.

Jobbet. Jag försöker att inte låta mig retas. Men flera saker känns helt barockt! En beställare mailade igår och ville fira oss och tacka med bubbel. Jag hoppas att hen menar a-fritt? Men, vad är det för fel på tårta liksom? Har inte svarat än, inser att jag måste balansera svaret. För jag har också hunnit se under året att på den här arbetsplatsen är det mer regel än undantag med vin och whiskey-flaskor i present till medarbetare. Det känns så fel, fel, FEL! Det hade aldrig varit accepterat på någon av mina tidigare arbetsplatser. Inte ens när jag var aktiv hade jag tyckt att det var ok med alkohol på jobbet. Jag har inga problem att tacka nej nu om det dyker upp champagne. Men det finns kanske andra... Ett balanserat men tydligt svar att jag är glad att hen vill uppmärksamma och fira min grupp, att "vi" gillar tårta! Så får det bli.

En ny härlig dag kan starta 😍.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!💖💖💖

@Soffi skrev:"Jag tänker på dem som sitter fast, som förstår att de inte bör dricka, som förstår att hälsan tar stryk ordentligt, men som inte klarar att ta steget. Hur kan man hjälpa dem över tröskeln? Jag vet inte. Jag vet ju inte ens om jag hade klarat mig över tröskeln själv..."
Jag trasslade så länge fram och tillbaka, så jag förstår verkligen vad du menar. Jag både fattade och slutade massor med gånger och jag förstod mig inte på mig själv. Att dricka fast man VET att man mår bättre utan är obegripligt och ändå satt jag där och gjorde just det vid upprepade tillfällen. Jaja, när man har lyckats baxa sig själv över på den andra sidan och jag tror fullt och fast att man kan göra det genom att öva, då gäller det att jobba stenhårt med grundorsakerna till drickandet och sinnesro. Programmera om hjärnan och vara uppmärksam på när man drar iväg åt fel håll igen. Du lyckas med just det här Soffi!
Jag tog faktiskt också en tidig dag igår. Har sjukt mycket att göra, men det blir inte bättre av att jag jobbar ihjäl mig, så gick ut solen och njöt. Jag är så nöjd med att bara kunna sitta still och vara en stund utan att planera nästa steg.
Ha en fin dag!

@Sisyfos skrev:"Jag tog faktiskt också en tidig dag igår. Har sjukt mycket att göra, men det blir inte bättre av att jag jobbar ihjäl mig, så gick ut solen och njöt."

Jag brukar säga att ibland är inte det bästa att jobba mer - utan att jobba mindre. Jag är supernoga med att man ska ta kaffepauser och lunchrast, tjatar jämnt på folk om det. Ogillar starkt arbetspass utan en timmes lunchrast och tillåter det endast om det är omöjligt att gå från jobbet en timme eftersom man jobbar ensam. Jag är övertygad om att om man pausar och låter hjärnan vila från jobbet då och då så får man mer gjort i slutändan - och man mår bättre.

Kram 🐘

Jag vill också anlägga en helt ny gräsmatta! 🤩 Jag har bara sysslat med att fixa med gamla gräsmattor fulla med mossa och maskrosor. 😅 Var tog din trötthet vägen måntro, du verkar ju vara full av energi och glädje.😍 Ofta tycker jag det är så att när man gör saker som blir fint och som är kul att göra( även om det är jobbigt fysiskt) så blir man trött på ett ”skönt” sätt. Jag kan vara trött så ögonen går i kors, då är det riktigt gött att gå och lägga sig, och jag sover som en stock.

Ha det bra! Kram