Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

@Soffi Vad härligt att din dag blev bra igår!! Det pratas mycket om alkohol på mitt jobb också. Tror ingen dricker för mycket, men det är mycket prat om bubbel etc. Ja tänk om vi en dag berättar på jobbet? För mig är det fortfarande en hemlighet. Men vem vet, det kan ju förändras över tid!
Ännu en solig dag!!!
😍🙏🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

Anonym26613

Godmorgon 💚🙏
På mitt jobb kan folk ibland nämna att de ska hem och dricka ett glas vin för att koppla bort något jobbigt som hänt under dagen. Jag har då sagt att "dricker inte, men ska ta en promenad och rensa tankarna ". Då kommenterar de ALLTID att "du är så duktig/nyttig" och jag undrar hur jag kan ha den image även om jag haft mina problem så länge. Jag har lurat dem ordentligt 😅👌

Jag vet inte om jag har slutat dricka 🤣🙈🙏 Det verkar så. Men inget jag har skrivit på som evigt löfte. Men undrar varför jag kan säga "jag dricker inte " men inte "Jag har slutat dricka " 🤔🤔🤔

Ha en fin dag 💃💚🥳🧚

@Soffi skrev:"@Andrahalvlek skrev:"Har man bara tålamod"
Lite lustigt! Jag har alltid sett mig som en tålmodig person. Men jag undrar nu ... Jag är nog bara förbenat envis. Jag har kunna vänta i "evigheter" på vissa saker ... Ibland pressat på, ibland avvaktat. Men det SKA ske.
Men 🤔, tålamod är något annat väl?"
Ja, i min värld är tålmodig och tålamod två skilda saker. Tålmodig kräver nog viss energi. ”I väntan på något som SKA ske”, tålamod är mer passivt kanske, i väntan på något som KAN ske eller KOMMER ATT ske utan ens egen inblandning. Tålmodig, då måste man passa på när tillfället dyker upp.
Jag tror att alkohol är ett större problem för många, men är så normaliserat så att det är acceptabelt på nåt sätt. Jag minns att jag var på en hälsoundersökning via arbetet och svarade ärligt på vad jag drack.. 1/2 flaska vin fredag, lördag och ibland söndag. Kvinnan jag träffade tyckte att det var alldeles för mycket, vilket hon säkert egentligen hade rätt i. Jag fick en rödmarkering på alkohol (inte bra). Jag blev rätt upprörd för jag trodde och tror att många dricker ungefär så mycket per vecka. Men har tänkt om lite där, Tänker att det där vanedrickandet är dumt och onödigt. Och även skadligt. På mitt jobb då helgdrack de flesta ungefär som det du beskriver. Flera av mina vänner beskriver också middagar där man tillslut har hinkat i sig 1 flaska vin per person. Det är inte sunt nånstans men verkar helt ”normalt” bland många. Så riskdrickande finns nog här och där. Att använda alkohol som avkoppling är aldrig sunt och bör inte normaliseras.
Ditt svar är klockrent MaryPoppins - jag rensar tankarna med promenad.

Grattis Soffi..💕💃🏽💕..Du gör det så bra..🎷🎷🎷..Det bästa med att vara nykter tycker jag är att man känner sig friskare..😁..Borta är ialla fall mina kroppsliga krämpor..Det fyllesvullna ansiktet, dom röda trötta ögonen, och det risiga håret. Jag har sett det på många att man faktiskt blir snyggare av att sluta förgifta sin kropp..Inte konstigt alls egentligen, men eftersom alkohol är så accepterat i vårt samhälle, så hör det till att vara bakfull då och då!!😳😳😳..Bra jobbat..🍃💫🍃

@Sattva Det där med att berätta på jobbet sitter hårt åt för många. För min del så kom det naturligt, plötsligt så var jag redo.😅 Det tar lite olika lång tid för alla bara. MEN det är en stor befrielse och viktigt för att må riktigt bra tror jag. Det är det där med skammen igen, så länge det finns en gnutta skam kvar så har man något som ” skaver”. Den går inte att tvinga bort, men den går att tänka bort genom att vara stolt över sig själv för att man tagit sig ur beroendet och därmed mår jättebra.🤩 Man åkte dit på ett starkt beroendeframkallande gift. Va fan, det kan hända den bäste, som dig. Nu slipper vi skiten!😎 Tänk vad många som ligger i riskzonen för att hamna där vi var. Förövrigt är en bakfylla en för mycket tycker jag. De tror att de behöver alkohol för att förhöja livskvaliteten . Stackars satar. 😂 Vi genomskådade bluffen.😎

Kram

@Sattva skrev:"Men vem vet, det kan ju förändras över tid!" Ja, mycket kan förändras över tid 😊!

@Miss Mary Poppins skrev:"Men undrar varför jag kan säga "jag dricker inte " men inte "Jag har slutat dricka " 🤔🤔🤔" Tja, jag skrev ju att jag har slutat dricka .... men det hindrar ju inte att jag kan börja igen ...😁.
Skämt åsido. Jag har inte heller "tagit det stora beslutet". Frågan blev bordlagd när jag fick mycket annat att tänka på, när jag fick skrämselhicka och hoppade över hit.
För några veckor sedan hade jag ganska mycket funderingar på hur jag skulle göra om jag flyttade över hit så småningom. Jag fattar ju fortfarande inte vitsen med att ta 1-2 glas, varför liksom? Jag vill ju ha mer om jag ska dricka. Så måttligt på det viset kan jag stryka direkt. Jag funderade mer på om jag skulle ge mig själv ett löfte att, om jag skulle få för mig att dricka, så ska jag flirta in mig bland dem här som har svårt att begränsa mängden per tillfälle och som istället begränsar antalet tillfällen hårt. Bara det skulle ju innebära en STOR förändring mot förut.
Men så fick jag ju veta om min tumör. Den var ju godartad och tom "död" så ingen fara! Men, att tro att jag kan klara mig undan med blotta förskräckelsen fler gånger, nej det är dumt.
Samtidigt, jag vet ju att jag blir obstinat av nej och förbud.
Så frågan får ligga där den ligger: bordlagd, utredning nedlagd. Behöver inte lägga mer energi på den nu, förhoppningsvis aldrig mer.

@Sisyfos skrev:"middagar där man tillslut har hinkat i sig 1 flaska vin per person. Det är inte sunt nånstans men verkar helt ”normalt” bland många."
Jo, det är tyvärr normaliserat. Men, kollegan pratade om mer än två flaskor vin/pers "det går ju åt". Plus fördrink. Sprit till kvällskröken behövde dock inte handlas, det fanns redan... OK, been there, done that. Mängden förskräcker inte (🤢). Men om dessa mängder normaliseras på det sätt det gjordes där på fikarasten, då blir jag rädd.😨

Håller med: @Sisyfos skrev:"Ditt svar är klockrent MaryPoppins - jag rensar tankarna med promenad."

@miss lyckad skrev:" Jag har sett det på många att man faktiskt blir snyggare av att sluta förgifta sin kropp.."
Ja, absolut! Men inte jag 😞. Förrän alldeles häromdagen..😏 när jag klädde mig lite snyggare och stod framför spegeln som jag brukar undvika. Inte så tokigt ändå? Ganska välbehållen för min ålder, eller hur? För att inte tala om hur jag levt, att det inte satt mer spår 😮. Jag är ju skapligt snygg ändå 🙄😉🤣!
Tänk vad lite nykterhet kan göra! Fysiskt men framför allt mentalt. Jag har börjat acceptera min kropp och flytta in i den. "Närvaropodden-Bengt" talar ibland om människor som ser sin kropp mest som något som fraktar huvudet mellan möten. Jag har definitivt varit en sådan. Ändå har jag alltid tyckt om att röra mig mycket och använda kroppen fysiskt. Men samtidigt har jag alltid blivit så arg när den knakar och går sönder. Dags att börja ta hand om mig mer på alla sätt, dags att acceptera, dags att sluta skämmas - för jag är ju bra och snygg på alla sätt 😁😁😁.
Precis som ni!

KRAM!🌼🧡🌼

Tid.
Ja, idag funderar jag över tiden så här på morgonkvisten.
Det är snart maj månad! Vart har tiden tagit vägen? Det var ju nyss nyår!
Samtidigt - tar den här veckan aldrig slut? De här veckan måste vara 48 dagar lång liksom...
Jag är trött...

Igår räckte tiden inte till. Jag kom igång tidigt och fick mycket gjort, ändå hann jag inte allt som jag ville. Försöker se det som faktiskt blev gjort. Jo, det var mycket! Jag tänkte på det när jag klämde in en promenad på morgonen, för vid 7 hade jag redan checkat av, blivit klar med, en del jobbgrejer. Det där med att när man börjar göra så blir saker gjorda. Märkligt! 🙄😅🤣🤣 Så jag fortsatte att checka av en massa mer under dagen. Men var ändå frustrerad över det ogjorda på kvällen... Se det som blev gjort istället!
Hur många timmar genom livet har jag inte blivit sittande och funderat över "vad ska jag göra först, hur ska jag planera dagen"? Ibland tills dagen var slut och jag fick koppla av med vin... Utan något gjort alls...
Rutiner. Det är inte nytt för mig, men jag påminner mig igen. Jag är så otroligt beroende av rutiner - för att kunna vara spontan! Rutiner frigör tid. Men, just nu som livet ser ut så har jag så svårt att skapa fasta rutiner...
Idag har jag "för mycket tid som kommer att gå till spillo"... En massa meningslös tid där "jag är bunden"... Jag har en god vän som brukar tänka att "om arbetsgivaren vill betala mig för det här, att göra typ ingenting, så är jag helt fine med det! Hen kan bara sitta där och vara nöjd och chasha in. Jag försöker tänka så, idag kommer jag verkligen att behöva tänka så. Inte bli frustrerad över att jag inte har tid att sitta där... Usch, vad svårt! För jag har inte tid!! Jag vill ju fixa 1 ..., 2 ..., 3 ... - en massa saker!
Okej.
Om jag börjar göra nu istället för att grymta över förlorad tid, så får jag ju något gjort iaf 😏.

Dags att starta dagen!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🌞🌼🌞

@Soffi Drt du inte kan göra något åt är nog bara att försöka landa i...Men så svårt, jag vet! Rutiner är viktigt för de flesta tror jag, man kan vila i dem o då slösas ingen energi på onödiga saker.
Själv arg o frustrerad över kollegor som jag tycker beter sig okollegialt. Det är jag som förväntas anpassa mitt schema för att de ska få mindre stress. Att det ger mig mer stress är tydligen inte så viktigt...
Använde ditt mantra imorse: jag gör så gott jag kan o det räcker...
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

God morgon!
Fredag🎶🎶🎶 - visst låter det som ljuv musik!

Nu har jag så mycket att skriva! Var ska jag börja? Jag får nog välja så att jag inte tar upp hela forumutrymmet 🤔.

@Sattva skrev:"Själv arg o frustrerad över kollegor som jag tycker beter sig okollegialt. Det är jag som förväntas anpassa mitt schema för att de ska få mindre stress. Att det ger mig mer stress är tydligen inte så viktigt..."
Jobbigt! Jag känner igen mig.
Vem var det som skrev? Jag tror det var AH, ber om ursäkt om jag minns fel. Men det var så bra! Något i stil med "jag försöker tänka att det inte är arbetet som stressar mig utan mina tankar om arbetet".
Om man kunde klara att byta alla "jag hinner inte, dumma kollegor, inte mitt bord så varför ska jag, jag är otillräcklig etc." till just "Jag gör så gott jag kan...". Då skulle iaf jag känna mindre stress och mindre känsla av att vara orättvist behandlad, tror jag ... Värt att prova?!
@Sattva skrev:"Använde ditt mantra imorse: jag gör så gott jag kan o det räcker..."
Varsågod!
Mina mantran, mina affirmationer. Jag tror att de är en STOR bidragande hjälp till att jag fortfarande är nykter, till att jag börjat ändra sätt att tänka vilket att en förutsättning för mig för att nykterheten ska kännas långsiktigt hållbar.
Jag tror fortfarande inte helt och/eller alltid på dem. Men det jag hör ofta blir till slut en sanning. Det är också viktigt för mig att SKRIVA dem typ "känna dem i fingrarna", UTTALA dem högt ibland, SE dem.
Herregud! Jag har ju i över 40 år talat om för mig själv att jag är ful, fel och otillräcklig. Det är det som ska "skrivas över". Då gäller det att upprepa, upprepa, upprepa, upprepa....
Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Självbild. "Det svarta fåret".
Ja, så har jag beskrivit mig själv många gånger när jag försökt förklara mitt förhållande till familj och släkt. Både inför mig själv och andra som undrat. Redan som litet barn hade jag den "metafåren".
Som jag försökt att "tvätta pälsen", passa in, hitta ett sätt att vara som jag tror förväntas av mig. I alla år. Det som har fungerat bäst är att bleka pälsen med alkohol... (fast det har jag ju naturligtvis aldrig sagt till någon! ... Inte ens sett det själv...).
Okej. Nu har jag slutat bleka pälsen.
Häromdagen slog det mig: -Har jag ens päls? Är jag verkligen ett svart får?
Kanske... är jag "den fula ankungen"!?!
Det är ovant med vingar. De första flygturerna är flaxiga och går vingligt. Men med lite övning -visst går det att flyga! Men, det bästa är ju när jag får glida fram stillsamt på en blank vattenspegel 🦢.
...😲 ... ni som ser mig lite utifrån ... jösses😱 ... tänk om ... jag bara fått vanföreställningar ...
Ja, då får jag väl bjuda på det - Ett får som flaxar febrilt med alla ben samt plaskar runt i pölar 😂🤣🤣🤣

Sömn. En annan nyckel.
Jag har fortfarande inte fått ordning på den. Dumt att kämpa så hårt då sömn är en ickehandling? Njae. Det går ju inte att tvinga till sig sömn, men jag kan skapa bättre förutsättningar och jag tror jag är något på spåren😊.
Jag har sovit riktigt bra i natt. Ja, för att vara jag så är 6 timmar riktigt bra!
Jag kan se så tydligt nu, speciellt på mina egna inlägg här, när jag är övertrött blir jag verkligen gnällig. Gnällig i kvadrat, som en trött barnunge som inte vet vad den ska göra av sig själv.
Svaret heter naturligtvis balans! Lagom.
Jag var ju sur för ett tag sedan över att jag fått så många "inte". Inte TV, inte mat för sent, inte ... Och så blev jag rädd att jag inte ens fick vara ute och röra mig så mycket heller... 😯.
Men det får jag visst 😁. Jag behöver bara sänka tempot/pulsen framåt em/kväll. Och det funkar ju 😅, tunga eller intensiva uppgifter på morgonen och lite lättare på kvällen i stället för tvärtom. Och okej då.. jag mår nog bra av att begränsa lite också... fast det är svårt....
Jag testar om det verkar hålla över tid, att jag verkligen "hittat nå't"?

Det går bra nu, jag mår prima! 😍😎😍

KRAM!💖💖💖

Noterar "ful skjorta" och "första tidens trötthet" som ämnen att återkomma till. Jag blev ju tvungen att välja...

@Soffi Jag är så glad för din skull ❤️ Du har jobbat så mycket med ditt tänk - och himmel vad du har gjort det bra! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

Ps. Det stämmer att det är jag som brukar säga att det inte är arbetsuppgifterna som stressar dig, utan det är dina tankar om arbetsuppgifterna som stressar dig. Alltid dessa tankar.

@Soffi Så fin o härlig läsning!!! Svart får som är vitt o som flyger, ha ha underbart!!😍
Vet inte riktigt var jag själv befinner mig mentalt just nu🙃🙄. Men det är iaf 17 veckor idag o 4 mån imorgon🙏
Ha en härlig dag goa Soffi!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

@Andrahalvlek Tack! 🧡
Ja, jag jobbar mycket med "tänket". Och på att ta hand om mig fysiskt, ja, det har jag väl alltid gjort, varit aktiv och tränat och så, men jag gör det på ett annat sätt nu, tror jag 🤔.
@Sattva skrev:"Vet inte riktigt var jag själv befinner mig mentalt just nu🙃🙄" Ja.. det kan ju växla ganska fort, även för mig...🤔

Jag är i alla fall så himla glad att jag redan i början av året satte mitt mål att "må långsiktigt bra" och inte "att sluta dricka" 😲
Dra bort fokuset från alkoholen liksom, så att den succesivt blir en ickefråga.

Igår hade jag en helmysig Valborgsmässoafton 😍.
På kvällen satt gubben och jag, skitiga av jord och "lagom" svettiga efter jobb på tomten, och grillade korv över en liten eld i solnedgången. 💖💖💖
Funkar förresten fint med te till grillkorv 😊, har ni testat det?

Idag ska jag bara vara och njuta av solen! Med spaden i hand förstås 😂😂😂.
Snart är det klart!
Livet ÄR härligt!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM!🧡🦢🧡

@Soffi Åh ja, livet ÄR härligt!!! Låter som en perfekt valborg!! Så glad för din skull, du låter lätt, lycklig, avslappnad!!!🧡😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️

@Soffi Vad hände med din morgonkrönika? Inte för att man måste skriva varje dag, men det kändes bara lite ovant.🥰 Hoppas det har gått bra med grävandet och att du inte har fått ryggskott.

Kram från ”Nattugglan”

@Torn Här är den igen! Ottegökens krönika 🥰

Måndag morgon - och jag är ledig idag med!!!💃💃💃
Så skönt!

Helgen har varit bra men minst sagt intensiv: Jord, lera, gräva, hacka, mera jord, skotta, ösa, kratta....
Men också sköna fikapauser i solen, god mat och älskad gubbe 😍.
Min guldgubbe! Vad skulle jag ha gjort utan honom? Ja, han släppte skruvdragaren och "trallandet" och hjälpte mig med förberedelsen för gräsmattan, det var ju för tungt och för mycket för mig. Men inte minst: han lär mig att pausa!
Så många gånger som jag muttrat inombords (och ja, lite högt också 😯) "Ska det fikas nu igen? Nu när jag precis kommit igång, fått upp ångan och vill bli klar!" Han "lallar runt" och fixar lite här och lite där och dricker kaffe och ... Men så mycket som han hjälper mig så får han hållas, typ.
Men polletten börjar skramla neråt. Det är ju inte han som kör slut på sig, öser på tills det tar tvärstopp, får nackspärr och ryggskott, medicinerar och tankar ny energi med alkohol....
Det är jag. Det VAR jag.
Pauser är bra. Känna efter var det börjar göra ont är bra. Byta uppgift och få omväxling är bra. Slappna av en stund är bra.
Jo, jag är lite mör i kroppen men inte alls farligt, jag har inte vare sig ryggskott eller nackspärr och - jag är inte bakfull. Och det är (nästan) klart!!!

Gräsmattan ska komma idag, japp, jag "fuskar" med rullgräs där jag vill ha det fint fort. "Bara" att rulla ut. Resten har jag ju redan sått in med ängsfrö (undrar om det blir några blommor 🤔, om jag vattnat tillräckligt eller om jag bara vattnar ogräs?).
Tänk, imorgon när jag sitter här och växelvis skriver och tittar ut genom fönstret och funderar, reflekterar och filosoferar, så kommer det att vara grönt 🤩🤩🤩!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Våren är här - på riktigt!!!

KRAM!🌼🦢🌼

@Soffi Så mycket lärdomar!!! Härligt! Och fusk är det väl inte med färdig gräsmatta, herregud vilket grundjobb ni gjort! NJUT!!!
Så fint du skriver om din särbo❤
En riktigt skön ledig måndag till dig😍🌞🧘‍♀️🌼🧚‍♀️🧚‍♀️

@Soffi skrev:"Pauser är bra. Känna efter var det börjar göra ont är bra."
Och oj vad det sitter långt inne. Men det är galet att hålla på som jag gör. Jag ska ”göra klart”. Det blir aldrig klart. Min syster och mamma är likadana. Ser jobb överallt. I sommar blir det inte så. I sommar får det bli schemalagd vila.
Njut av din gräsmatta. Det kanske räcker som projekt? Vattna gräsmattan, ta bort ogräs.
Det är ju helt hopplöst om man skapar platser för vila och njutning och sen aldrig är där och vilar och njuter. För då är man på nästa projekt.
Han verkar klok din särbo 💚.

@Soffi Japp, så är det. Ingenting går snabbare eller blir bättre för att man skippar pauserna. Tvärtom. Ibland är det inte det bästa att jobba mer, utan att jobba mindre. Visdom jag har dragit den tuffa vägen efter mina utmattningar. Brukar fixa att leva efter det också, nästan alltid.

Kram 🐘

Ömsom vin ömsom vatten.
Varför heter det så? Det måste finnas ett bättre uttryck, men jag kommer inte på något nu...🤔.

Gräsmattan kom igår, och ja, det var ju "bara" att rulla ut. Mer än heldagsjobb för mig och gubben, vi höll på till kl 20 och blev nästan klara innan vi gav upp - det var tyngre jobb än jag trott, vi blev helt slut båda två.
Men lyckliga! Det blir så fint!!!🤩🤩🤩
Det är så roligt - gubben verkar glädjas lika mycket som jag!
Fast nu kommer det lite "hot" emellanåt också, han föreslog att vi skulle byta hus med varandra ... 😨😠 ... men det går nog inte hans dotter med på 😂🤣😎.

Så nu sitter jag här, precis som jag hoppades igår morse, och tittar ut. Det är grönt utanför fönstret! Bortom det spegelblankt vatten och skog belyst av morgonens första solstrålar. WOW! 😍

Idag blir det .... bra hoppas jag.
Min lilla stjärna är sjuk. Ska strax iväg och kolla till henne igen, hoppas, hoppas att hon är piggare än för några timmar sedan.
Men, nästan lika mycket oro som jag känner för kompisen, lika mycket vånda har jag haft för vad jag ska säga till jobbet. Jag har inte behövt vara hemma från det här jobbet tidigare pga häst så jag vet inte om det är fullt accepterat. Erfarenheten säger att vissa inte alls tycker det är ok att vara borta med kort varsel för en hobby...
Ska jag sjukskriva mig själv? För vad då? Förkylning eller magsjuk? Eller ska jag "jobba hemma"? Med risk att någon ringer och förutsätter att jag är uppkopplad när jag är i stallet... Eller säga som det är?
Okej. Jag mejlade chefen nyss och skrev att jag måste vara ledig. Sa som det var helt enkelt. Så får jag se hur det landar.
Halvsanningar och vita lögner tillhör mitt gamla liv.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

KRAM! 🌼🦢🌼

@Soffi Halvsanningar o vita lögner, vad skönt att de får stå tillbaka för en rak rygg! Hoppas din häst mår bättre. Tror de allra flesta har förståelse för att ens sjuka djur är lika viktiga att ta hand om som ens sjuka barn. Vi råkar just bara inte ha en socialförsäkring kopplad till det...Hur mår hon?
Grattis till gräsmattan!!! Njut!!
Aha, har inte velat fråga varför du o särbon är just särbor ...men nu fattar jag att del av det är att han har barn. Vilken fin bonusmamma dottern har!
Idag grått här, regn kommer tydligen. Men det behöver naturen!
Kram!!😍🌞🧘‍♀️🌼🌷🧚‍♀️