Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

@Sattva skrev:"Har inga problem med "fullt upp" så länge jag har kontroll/ koll/ har förmåga att styra. Dessa dagar har jag inte det o jag blir helt matt. Blir lite handlingsförlamad istället."
Det här tror jag är jätteviktigt. När det blir alldeles för mycket som känns oöverstigligt så får i alla Fallujah svårt att fokusera och ta en sak i taget. Det blir lite handlingsförlamning. Har verkligenpå senare tid försökt tvinga mig att göra en sak taget. HoppAs det blir bättre snart Sattva.

@Sisyfos Det svåra att göra en sak i taget i mitt jobb är att jag blir avbruten hela tiden. Eller kan bli. Den administrationstid vi har mellan varje patient (10 min) blir lätt uppäten o avbruten av annat. Men jag kan välja att stänga av ljudet på telefonen, låta svararen ta det. Ignorera internmeddelanden o kolla av vid jämna mellanrum. Kollegor som vill nåt o medd från receptionen är svårare att styra.
Det blir bättre nästa vecka, då kommer en av kollegorna tillbaka.
Överväldigande är rätt ord...
Kram!🥰

Stress, trötthet, krav, måsten är triggers. Har faktiskt längtat idag efter den där avslappningen ett glas vin ger mig. Men såklart vet jag att det är vila jag behöver. Så nu sitter jag med lite godis istället. Försöker att inte tänka på alla måsten. Finns inte en chans i världen att jag skulle förstöra allt det jag byggt upp för jobbets skull. För det är helt klart jobbet som stressar mig. Oförutsebarheten. "Så är det när man jobbar med människor" får jag ofta höra när jag lyfter att det är tufft för mig att hantera. Men är inte det att slå ifrån sig ett ansvar? Visst, man kan inte förutse när folk/pat/ anhöriga/ etc/ etc ringer till receptionen o vill saker. Men måste en ilsken brevikon börja blinka hysteriskt i datorn bara för att receptionen skickat meddelande om samtalet? Jag får stresspåslag varje gång den där ikonen blinkar. Kan inte låta bli att öppna meddelandet, bara för att bli av med det. Sedan måste ju innehållet tas om hand på något sätt, annars glömmer jag bort det. Så vips har jag tappat fokus på det jag eg höll på med. Det måste gå att gömma den där ikonen. Den används också för kommunikation kollegor emellan, så den blinkar ofta...Kanske jag skulle se om det går att gömma den o bara kolla av meddelanden typ 3 ggr/ dag. Och då planera in tid att ta hand om ärendena. Så får väl brådskande ärenden vänta. Så akut kan inget vara. Ingen ligger på ett operationsbord o dör precis...Men det finns en kultur att det ska kollas snabbt. "Va, har du inte sett mitt meddelande?" Och då sitter kollegan på en annan våning och skriver journal på gemensam patient o undrar något gällande innehållet. Så online har kulturen blivit. Klarar inte jag...
Imorgon är det fredag! Sedan semester nästa fredag, så skönt!!

Anonym26613

Ush vilket skitprogram du jobbar i!! Så glad jag slipper den iaf.
Jag hade en gång en kollega som lärde mig att sätta gränser genom att berätta att "företags vd arbetar aldrig övertid". På en minut omstrukturerade jag mina tankar och bara bestämde mig att aldrig bli sjuk av att göra någon annan rik.
Numera jobbar jag inte på samma bransch men tänker ofta på det. Att ingen kommer tacka mig för att jag blir sliten, trött och dålig mamma.
Så du borde absolut bara bestämma en tid på dagen när du tänker att läsa alla meddelanden. Och prata om det högt på fikarummet. Kanske någon annan hakar på 😅👌💚

Och tänk inte ens på tanken på att dricka!! Inget jobb är viktigare än dig!!

Kram 🌸💚🌸💚🌸

@Miss Mary Poppins Ja jag tänker faktiskt prova strategin att läsa meddelandena ba4a på givna tider. Så får det bli som det blir.
Ha ha, nej du behöver inte oroa dig, dricka är det sista jag kommer göra! Mest bara reflekterade över att jag kände ett sug jag inte känt på länge, och konstaterade att jobbmiljön var orsaken. Eller hur den påverkar mig snarare. Men gud nej, nykterheten riskerar jag inte för nåt!!!

@Miss Mary Poppins skrev:"Inget jobb är viktigare än dig!!" Jag har precis samma inställning som Mary.😍 Det låter otroligt störigt med den blinkande ikonen! Den måste du dölja omedelbart! En vecka till, sedan kan du du njuta ute på havet, med vågskvalpet i bakgrunden. Något att se fram emot om det känns tungt på jobbet.

Kram 🤗

Lördag o ledig!!! Sov länge. Ut m båten snart. Ska sola, slumra, bada, läsa. Att köpa båt är bland de bästa beslut vi tagit. Vilken lisa för själen!
Igår var lugnare dag på jobbet.
Funderat över varför jag upplever ensamjobb som så pressande denna sommaren. Vi jobbar ju ensamma i perioder alla somrar. Kommit fram till tre orsaker:
- Jag är nykter. Den trötthet jag kanske känt tidigare somrar har jag hänvisat till alkoholen. Och då ignorerat den, eller lagt skuld/ orsak på mig själv
- Det är högre tryck i år än iaf förra året pga pandemin/ vaccination. Folk vågar söka nu när de är vaccinerade
- Jag yogar varje morgon före jobbet= mindre sömn
Vi ska få en kollega till i höst, så läget kommer bara bli bättre! Morgonyogan får jag se över, om det är värt förlorad sömn. På måndag kommer den som kan datorsystemet, ska be henne dölja ikonen. Pratade på fikat igår om hur jag mår kring detta o jag var inte ensam...Såklart. Det finns inga supermänniskor.
Så nu ska jag njuta av helgen!!!!
Kram!🥰

Anonym26613

Jag är så avundsjuk på dig som kan yoga 😅 det låter jätte mysigt. Men jag tycker det går så långsamt 🙏💚

Jag passar bättre för lite mer action. Men borde lära mig att vara i nuet. Jag övade med den där appen du rekommenderade efter din kurs. Men efter ett tag släpper jag sådant och går ut med BMX eller annat tokigt 🤣

Jag har också fått mer gjort i år jämfört med tidigare år. Absolut är det så att A har gjort mig passiv under flera års tid.

Fortsätt att briljera 🥳💚🙏
Kram

Mary, det finns många typer av yoga. Det jag gör, ashtanga, är svettigt o utmanande. Kräver/ underlättas av styrka, smidighet, kondition...det är mycket att arbeta med djup inre muskulatur för att lyfta kroppen, rent bokstavligt talat.
Sedan finns det väldigt lugn yoga helt utan " yttre" action. Grejen i slutändan oavsett yogaform är ju den inre resan. Jag är ju helt såld på yoga men förstår hur du menar. Alla måste ju få hitta sin grej, huvudsaken tror jag är att hitta sin passion! Då blir alkoholen mer o mer i skymundan, ja faktiskt ivägen för det man ju verkligen vill göra!!
Kul att du tittar in ibland❤💓🤩

Fick en liten chock imorse. En kollega som haft semester 4 v kom tillbaka. Solbränd och glad. Men, så svullen i ansiktet o runt ögonen. Jag liksom hajjade till. Vi pratade lite ditt o datt o hon sa " ja det har ju blivit lite mycket ätande o alkohol, men nu är det stopp på det. Men när ska man annars unna sig livets goda?". Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Vill ju inte hålla med, jag ser inte alkohol som livets goda. Inte att äta så mycket att byxknappen inte går att stänga heller...Blir man sådär svullen av mat? Eller är det alkoholen?
Vad skulle jag ha sagt med detta? Vet inte. Bara reflekterade över min egen reaktion. Tänk förr, då möttes jag av det där ansiktet var o varannan morgon i spegeln...

@Sattva Jag såg och hörde samma sak på/av flera kollegor efter förra semestern. En hemsk syn!😬 Angående Väderöarna så går det båtar dit ut. Även under lågsäsongen. Väl värt att åka dit tycker jag.

Kram

Semester!! Verkar bli ganska ostadigt väder, men drt är ok. Vi har sagt att vi sticker ut med båten ändå, det måste inte vara badväder. Så har vi en massa småfix här hemma att greja med. Och jag har en hel del planering med yogan inför hösten att göra också. Det har trillat in en hel del uppdrag på yogafronten. Jättekul o utmanande. Känner mig mer redo för det nu än jag gjorde i våras. Det finns en teori att för att få det man önskar behöver man ha samma energifrekvens som det man önskar. Det är ju inte så flummigt som det låter. Mer att man får mer av det man naturligt o utan kamp lägger fokus på, och mindre av det man liksom slåss för men inte är i harmoni med. Som att vara nykter på vita knogar. Det landar inte i en o man blir inte heller nykter. Eller att dricka fast man vill vara nykter, då agerar man ju bort ifrån den nyktra energin. Flummeliflum, men så sant!

Jag har upptäckt något som jag funderat lite på. Jag har ju undrat lite att min man också är nykter utan problem fast det var jag som ville bli nykter. Häromdagen hittade jag en gömd vinflaska på altanen under några presenningar i boxen för förvaring till utomhusdynorna. Kanske 1/4 kvar i den. Jag blev lite ställd men lät det bara vara. Sa inget. När jag kollade igen i förrgår var flaskan borta. Jag lägger mig alltid tidigt, han är uppe längre. Sovrummet på ovanvåningen, altanen därnere.
Har funderat fram o tillbaka på hur jag ska ställa mig till detta. Kommit fram till att i nuläget inte göra nånting. Jag har ALDRIG anat att han har en gömma, så jag tror inte det är mängder det handlar om. Det gynnar mig att denna gömman finns, så får han det vin han uppenbarligen vill ha i så små doser att jag inte ens märker det, utan att det stör vår "nyktra" livsstil som jag älskar o vill ha kvar. Vad jag inte gillar o som skaver är just hemlighetsmakeriet. Jag har en hemlighet, att jag vet. Han har en hemlighet, en gömma. Ännu vet jag ju inte hur mycket o ofta denna gömman är aktiv. Gillar inte heller att jag nog kommer gå o kolla regelbundet för att just hålla koll på gömman o hans konsumtion. Önskar jag inte hade hittat den. Letade efter en grej o där dök flaskan upp. Skit också... Men i nuläget är strategin att låta tiden bero. Det kan ha varit en engångsgrej, det vet jag ju inte.

Ja du! Det är många som unnar sig på semestern. Kanske de redan har problem och är på väg in i värre missbruk rentav...

Din make kanske vill dricka lite ändå och av hänsyn till dig gömmer han flaskan? Skulle det kunna vara så?
Kram🤗

@VaknaVacker Ja, jag är helt övertygad om att det är av hänsyn till mig o det är därför jag inte vill dra upp det. Om jag tar upp det finns risken att den diskussionen landar i att han vill kunna dricka på helgen, öppet. Eftersom han också är som jag i grunden (dvs alkoholist, problemdrickare, dricker för mycket etc etc), så funkar inte det. Det kommer bli mer o mer. Så då är det bättre såhär. Ska inte göra ett problem av något som inte är ett problem...

@Sattva Tänker också att han gör det av hänsyn till dig, men fy vad ”hemligheten” måste skava inom dig. Jag hade inte kunnat hålla mig. Jag hade ställt den drygt 1/4-fyllda flaskan mitt på diskbänken. Inväntat reaktionen och sen tagit diskussionen. Men det är jag det! Jag har ljugit tillräckligt i mina dagar. Ärlighet är mitt nya signum och jag vill att min omgivning är lika ärlig tillbaka. Är de obekväma med det så vill jag veta varför.

Att jag skulle reagera så starkt beror nog på att jag indirekt står upp för mig själv som ett litet barn. Jag hittade en massa gömmor i mitt barndomshem, men jag vågade aldrig konfrontera min pappa. Och det beklagar jag så oerhört mycket, att jag lät honom gömma flaskor överallt utan att det fick konsekvenser. Min mamma gömde också flaskor, för honom. Vidrigt jobbigt var det att leva i den miljön.

Ha nu en riktigt bra semester!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jo det skaver. Väljer ändå att sitta lugnt i båten tillsvidare för att se åt vilket håll det tar. Men gillar inte att inte ha det "rent" mellan oss. Får se som sagt hur det känns framöver!

Förstår hur du resonerar dock, och tror att det är jätteviktigt att som vuxen "göra om o göra rätt" sådant som går att läka från barndomen.

Tack, ska njuta av semestern!!!🤗🧚‍♀️Kram!

@Sattva Jobbigt läge. Rent spontant tänker jag att ärligheten tillhör nykterheten och ljugandet och döljandet gör det inte. Hade det varit min fru så hade jag berättat att jag hittat gömman. Jag hade lagt fram det på ett avslappnat sätt och sagt att det är omtänksamt att tänka på mig, men att jag vill inte du döljer något för mig. Jag klarar att se när du dricker. Men snälla, passa dig jävligt mycket så du inte hamnar i skiten.

Det måste vara riktigt jobbigt att bära på den hemligheten om han forsätter att smygdricka. Och risken är ju väldigt stor att han bara kommer dricka mer och mer.
Men du gör ju naturligtvis det som känns bäst för dig själv. Tänk på en sak bara, det viktigaste är att du själv mår bra.

Kram 🤗

@Torn Grejen är ju att jag inte klarar wtt han dricker framför mig. Inte för att jag skulle bli sugen, för det tror jsg inte. Utan förvatt jag skulle må dåligt av de där små skiftningarna som sker när någon dricker alkohol. Jag vill inte sitta på spänn och liksom vakta hur mycket han dricker etc. Det mår jag jättedåligt av.
Nej, jag avvaktar. Ser hur mycket det verkar vara. Kanske inte ens dyker upp nån mer flaska. Men går det åt andra hållet o det inte känns bra så får jag säga nåt.