Idag har jag kommit igång lite lagom med jobb, känns sådär kul men det är lite som med tandläkaren eller ny-nykterhet, bara att göra. Ser fram emot ledig helg- ja efter 5 timmars jobb… är den efterlängtad.
Har hamnat ganska djupt ner i avkoppling så det här med plikter känns en bit bort. Att komma till den välbehövliga insikten om ”äh det löser sig, på nåt vis”.
Vi har rört oss undan regnet precis hela sommaren, ännu en vindstilla kväll med tonic (med egenodlad gurkskiva- rekommenderas) medan min man tar sin Gin&Tonic. Förutom gurkan som kännetecken väljer jag alltid ett udda glas, så inga förväxlingar kan uppstå.
Ju längre jag är nykter ju mindre dricker jag- som i vilka drycker som helst. När man ser det hela utifrån känns det så absurt med vuxna som dricker glas efter glas… alla frågar vänligt vad jag vill ha istället men numera känner jag inte så stort behov av att härma något som jag inte riktigt är med på. Lite i taget tänker jag att jag (vars hela sociala liv liksom byggt på mat och dryck) kanske får hitta andra sätt att umgås.
Jag gillar verkligen god mat men jag är mycket mer anspråkslös, inte så viktigt. Kvällen är inte längre den där höjd (sänk..)punkten den en gång var.
Vill liksom minnas att allt avstannade då, i samma stund som vinet fylldes på.
Ikväll ska jag flytta några blommor. Sånt jag aldrig hade orkat förr. Men jag sätter inte sån ära i att orka så mycket, mer att ha flow i dag- och kväll.
Mina Mårbackapelargoner har blivit galna som i att växa. De står i varje fönster här, när jag tog fram dem tidig våras efter ett de stått bortglömda i mörkret var jag säker på att alla var döda. Vattnade och vattnade. En dag såg jag en grön prick på den torra gren-stammen. Nu har de klasar av blommor.
Något trösterikt i det. Tror jag kände mig som den där torra stammen med grön prick för 1,5 år sen. Jag blommar inte så vildsint men jag är stolt över den vanliga lilla människa jag är. Räcker bra idag.
Kram 🌸

@Se klart Hej! Du verkar ha blivit mycket mer ”chill” på sistone!🥰 Kanske det var den där utlandsresan som gjorde det. Så pelargoner är inte döda fast det ser ut så! Vi slängde ett helt gäng i våras. Frugan köpte nya och jag sitter och betraktar dem just nu. Väldigt fina är dom.😍

Ha en skön helg! Kram

@Se klart Vilket fint inlägg 😍 Andas harmoni. Det är ytterst få saker i livet man måste, och dina pelargoner har bokstavligen lärt dig att tålamod, gödning och kärleksfull hand ger praktvinster.

Kram 🐘

Lite i taget smyger sig nya tankar in.
Ibland känns de läskiga, rubbar identiteten trots att det gått så ”lång” tid sedan jag ägnade mig åt den massiva förträngningen av verkligheten som det innebär att dricka.
Jag känner mig stabil nu men jag tror själen har växtvärk.
Jag plockade av ett antal liter svarta vinbär i förmiddags och sa till min man att jag saknar den delen av mig som brukar vara modig.
Han höll inte med. Att jag gör modig saker, tackar ja till nya jobb, driver på flytt och sånt. Och det är lite sant. Men jag tänker på något sorts livsmod. Ännu mer gå sin egen väg, något jag genom livet ofta känt att jag har gjort. Att vara livsmodig är också lite ensamt. Man måste våga lossa från sin botten och lite grann, driva med. Se vartåt forsen bär.
Kanske känner jag mig lite mer ensam med nykterheten, jag har ju absolut inget driv att initiera eller vara med i så många sammanhang som innebär drickande. Orkar numera nog inte heller anpassa mig så värst. Noll sugen på att pimpla a-fritt vin för att ”verka normal”. Inte så sugen på mingel eller sånt som enbart bygger på att dricka drinkar.
Alla vanliga grejer, kräftskiva sånt, har ju lockat OCKSÅ för att alkohol har funnits med. Vad finns kvar när inte? jo, samtal och umgås, men kanske föredrar jag en frukost och promenad istället för myggig kväll? Jag vet inte. Såklart blir det fler kräftskivor. Men jag känner starkt inombords att denna höst nummer 2 som nykter. Med mer vanlig vardag och återgång till jobb på kontor. Ja, att det kommer att bli annorlunda. Osäker på hur. Ungefär som att packa för en resa. En plats jag inte varit på förut.
”Vi blir ju bara hö, tids nog” sa jag till min man med fötterna just i fuktigt hö som ligger kring mina vinbärsbuskar.
Så frågan är väl på något grundläggande vis, vad man gör av sina dagar tills dess.
Att ha fått bli nykter- och för tillfället frisk- är två saker som är osannolikt turliga.
Mitt hjärta slår lite hårdare än vanligt.
Idag åker vi hem till stan. Imorgon börjar ändå någon sorts vardag.
Jag ska fundera noga på hur jag håller mina gränser kring arbetet- och vem jag är. Inte att förväxla, vilket jag har en tendens att göra.
Nu koka sylt, plocka ihop. Resan ”hem” idag är ju ingen överraskande färd men nånstans känns det som om nånting är annorlunda.
Kram på er som orkat läsa! 🥺

@Se klart Det känns lite som att börja högstadiet nu i höst. Nästan lika läskigt, men ändå förväntansfullt. En sak har alla motgångar i livet lärt mig och det är att det är onödigt att ta ut oron i förskott. Jag utgår från att det blir bra. Punkt. Allt annat får jag hantera när det uppstår. Men jag får oros-flashar då och då, som jag försöker titta på, etikettera som oro, och sen skicka vidare. Sysselsätta hjärnan med något annat.

Kram 🐘

Ja helt klart högstadiet-känsla @andrahalvlek 🤗 och jag tror inte jag känner av oro utan mer förväntan och att resan fortsätter. Det känns som om nykterheten gett mig chansen att fortsätta utvecklas. Sedan vet jag inte riktigt åt vilket håll det bär, och oros-flasharna får hanteras nyktert. Kram 🌸

Skördehelg, potatis, vinbär, ingen svamp och äpplen som tyvärr är oätliga… men mysigt. Samlat ihop oss lite inför vardagen. Tjugo burkar och flaskor (saft) till höstens middagar och vinterns c-vitaminboost. Min man äger detta område hos oss så jag har mest diskat bunkar idag.
Nu är jag hemma hos min hårtork och plattång, hela jeans och sneakers. Mina fötter har format om sig efter fyra månader i flipflops…
Längtar till och med efter lite nyttig mat och spanar på gymmets grupp-klasser- var så länge sen..
Så himla glad faktiskt att vi så småningom ska få återgå till kontor och längtar så mycket efter att träffa mina kollegor, ett så stort glädjeämne i mitt liv.
Ja den här söndagen får fem plus av mig. Läser nykomlingarnas dag ett, två, tio.
Kämpa, det blir bara bättre. Kram på er!

Långsam start på jobbdagen som inte direkt blev muntrare av FNs klimatrapport i direktsändning.
Skönt att vara tillbaka i stan, jag älskar att vara på landet men är nog en stads-tant innerst inne! Igår kväll kom jag på mig själv med outsäglig stilla glädje över en söndagkväll utan spår av alkohol varken i huset eller i skallen/tankar. Bara nöjd!
Ha en fin måndag, gänget!

Har läst dina fina inlägg SeKlart. Det låter som om du livsgrubblar litegrann just nu. @Se klart skrev:"Jag ska fundera noga på hur jag håller mina gränser kring arbetet- och vem jag är. Inte att förväxla, vilket jag har en tendens att göra."
Det finns ju olika sätt att fly, arbete är en också, det ska man inte glömma. Nu tror jag inte att det är så att du flyr och jag tänker att det är skönt att läsa om dina funderingar om livet i stort och smått. De känns sunda på nåt sätt.
Livsgrubbel har jag nog ägnat mig åt en del i mitt liv. Kanske det man också slapp med alkoholen och det jag ibland tyckte väldigt illa om med alkoholen. Grubblandet blev oklart, rörigt och mer gnälligt för mig. På nåt sätt tror jag att de här funderingarna om livet kommer tillbaka och är klarare nu utan alkohol. Alla sinnen och känslor är mer alerta på gott och ont men mest på gott. Lite klokare har vi blivit tror jag och att läsa om era funderingar på livet ger mig också många tankar. Jag uppskattar så otroligt mycket dina inlägg härinne! Vill bara skriva det.

@Se klart Det låter härligt med skördefesten! Tråkigt med oätliga äpplen dock! Det är samma här, nästan varenda äpple är angripet av någon larv av något slag. 🐛 Jag ”livsgrubblar” väldigt lite numera. Det var tusen gånger värre förr. Då såg jag mer eller mindre hela livet som ett stort problem.

Ha det gott! Kram 🤗

Livsgrubbel
@sisyfos det stämmer att lite livsgrubbel pågår men inte överhängande, jag är väldigt van vid det- en del av mig! Tack för ditt fina inlägg här hos mig. Jamen visst är det så att vi hjälper varandra något otroligt. Med att vända och vrida på allt vad det innebär att INTE.
Så knäppt att vi som INTE dricker är de som upplevs lite aparta.
@torn våra äpplen är aldrig goda (enligt mig) men trädet är fint och ger skugga, där under äter vi middag när det är varma dagar. Jag har nog också grubblat mer som ung- främst. När jag drack vet jag inte vad som var ångest, grubbel, skam.
Livsgrubblet just nu leder mig framåt, det är jag helt säker på. Själslig växtvärk är inget att beklaga sig över, tvärtom. I sockerlag picklade tröga fylle-funderingar vill jag aldrig ha tillbaka.
Kram till er båda! 🤗

HjälP… En olidligt trött start på jobbveckan, har sovit varje dag (alltså två timmar somnat på soffan efter spartansk lunch) gjort att jag —> så stressad att kunna somna på kvällen—> tagit en hel istf halv sömntablett (stressar upp mig hemskt av rädsla inte kunna sova) men jag gillar inte det. Vill bryta. Men inte ligga sömnlös. Vill framförallt inte vara så trött om dagarna, (beror inte bara på sömntablett utan också trött av möten mm.
Tips emottages tacksamt!

Ska testa det idag @andrahalvlek det här går ju inte 😊 som att allt säger nej tack till mer än det knappt nödvändiga.
Min hjärna går liksom inte att övertala så nu behöver jag komma igång, inte vara ner. Få kropp och skalle att fatta att det är slut på tupplurar och vilopauser. Ringrostig minst sagt!

Ska testa det idag @andrahalvlek det här går ju inte 😊 som att allt säger nej tack till mer än det knappt nödvändiga.
Min hjärna går liksom inte att övertala så nu behöver jag komma igång, inte vara ner. Få kropp och skalle att fatta att det är slut på tupplurar och vilopauser. Ringrostig minst sagt!

@Se klart Jag är väl inte rätt person att ge tips, då jag sällan har några sömnproblem att tala om men något jag noterat för egen del som hjälper är: 1. Att inte gå och lägga mig hungrig 2. Svalt sovrum. 3 Ett varmt kvällsbad. 4. Tyst( hörselproppar om frugan snarkar) 5. Inte tänka på problem vid insomnandet. 6. Inte oroa mig för att inte kunna somna, eller för att vara trött dagen efter.

Punkt 6 är viktigast, då är det hopplöst, och jag vaknar och kollar på klockan hela tiden.😅 Det händer nästan aldrig numera dock. Där har nykterheten gjort susen tror jag. Och motion är säkert jättebra också som Ah skrev. Dock klarar jag ” tyvärr” sömnen bra utan motion.😂

Hoppas du reder ut det, sömntabletter kan man väl ev bli beroende av också har jag hört. Kram 🤗

Tack @torn det kan ju vara bra med råd från någon som INTE krånglar till det som jag gör. Jag är rätt bestämd på att sömntabletter inte ska bli en vana, men då gäller att begränsa- snarare sätta stopp för höneblundarna som är förrädiska 👀
Konstigt att jag fortfarande vilar och sover mer nu än jag nånsin gjorde som alkis.
Om jag nu var det. Jag föredrar att kalla mig för det, kanske inte när jag presenterar mig på jobbet… men i mitt eget huvud. Idag gick jag återigen förbi stadsmissionens härbärge. Lika god påminnelse varje gång. En nåd att slippa det sluttande planet som alkoholen försatte mig i. Tacksam!