@Amarone Det är nog det programmet, finns nog bara ett här på forumet och de heter nog inte 30 dagar men jag har för mig att de ska vara de. Tänker att en månad är en bra början!

Dag 4 idag alltså...
Det blev en sen lunch då tonåringen hade tid på sjukhuset då jag vanligtvis äter lunch. Blev en dålig/ohälsosam lunch och blev supertrött efter de. Det blir jag ofta efter lunchen men idag var det verkligen PANG!!! Försöker att inte sova för att inte förstöra nattsömnen men de gick verkligen inte!

Irritation och andra odefinierbara men negativa känslor innan middagen stod på bordet. Stökigt och rörigt hemma. Gjorde massvis av mat så vi har matlådor. Det underlättar senare men känns inte roligt i stunden.

Suget sätter in som sjutton efter middagen. Vet inte varför. Kanske pga alla negativa känslor? Kanske av gammal vana? Kanske bara för att?
Försöker deala med mig själv men jag är hård. Det blir inget idag!

Imorgon kommer nog vara riktigt, riktigt jobbigt men de orkar jag inte ta nu. Nu fokuserar jag på
att bara vara här och vara nykter.

God morgon dag 5!
Idag är det faktisk en god morgon. Visst är jag trött men jag har somnat lättare och lättare på nätterna. Trodde nog inte att det skulle ske så snart, hade ställt in mig på några hopplösa veckor!

En annan sak jag trodde var att det skulle gå mycket lättare den här första veckan. Trodde att motivationen skulle vara på topp och att jag skulle ha ett antisug hela tiden. Eller åtminstone inte bli sugen alls. Det visade sig inte stämma. Suget har för all del varit under kontroll men de har kommit fram vid tidpunkter jag inte kunnat förutse. Detta säger jag med erfarenheten av att göra flera uppehåll i drickandet tidigare.

Idag tror jag det kan bli svårt. Har inarbetade vanor som dels handlar om hushållssysslor och dels om bastu och hemmaspa. Det är inget jag vill ge upp men jag VET att de kommer bli kämpigt. Måste välja ut ett substitut till bastun.

Bör även planera in en kvällsaktivitet. Kanske en film?

Bra jobbat! För mig var ofta dag 5 värst och ledde till många återfall. Menar du att du inte kan basta utan alkohol? Det kändes väl lite trist, eftersom du troligtvis mår bra i kroppen av att basta. Du kan inte ta alkoholfritt då istället?
När jag slutade nu planerade jag maten noga på fredagarna. Det var väldigt trevligt. Köpte blommor, gjorde fint och sen kunde jag njuta av det. Och höll mig vaken till filmen vi såg.
Läste om din väldigt, väldigt jobbiga period. Skönt att det är lite bättre med dottern. Jag hoppas du får lite hjälp att hantera det där också. Tänker på Charlie70 som faktiskt fick lite hjälp med samtal (om jag minns rätt).
Tror inte det är så ovanligt att man ”återgår” när det har lugnat sig precis som du gjorde. Jag gjorde likadant efter en jobbig period. Håller med din man, inga 3,5:or. Håll ut nu det är så värt det. Du är så bra som har kommit hit!

God morgon Aura! 🌼
Tänk inte att det ska bli svårt. Tänk att att det går bra utan alkohol i glaset, så skönt befriande att inte behöva dricka. Leta fram känslan som infinner sig när du lyckats, stoltheten och glädjen.
Du fixar det här.
Kram

@Sisyfos skrev:"Menar du att du inte kan basta utan alkohol? Det kändes väl lite trist, eftersom du troligtvis mår bra i kroppen av att basta. Du kan inte ta alkoholfritt då istället?"
Ja, jo det är klart jag kan, det är ju inte som att jag kommer dö utan ;D men det är en väldigt hårt inarbetad vana att ta den första redan när jag börjar med tvätten och sedan vara inne på den tredje när de är dags för bastun. Tänker att det kanske vore bra att undvika situationer som är triggande nu i början men fredagsbastun är helig så den hoppar jag inte över. Det får bli finglas med loka eller något liknande.
Gillar tanken på att köpa hem blommor och göra fint. Känns som ett bra sätt att markera helg på.

God morgon Gaia! Visualiserar hur de kommer kännas att vakna upp på lördag utan ångest, det måste ju vara en av de bästa sakerna med att skippa alkoholen :)

@Aura Bra jobbat! Bara några tankar om bastun. Badar ofta bastu, minst en gång i veckan. I bastun dricker jag alltid vatten, har aldrig kopplat mitt drickande av alkohol till bastun, men det hänger kanske ihop med att jag simmar i sjön och då vill jag vara nykter. Lycka till ikväll!

@Aura Det där med bastu kan jag relatera till. Skulle man basta så var det självklart att man skulle ha kall öl. Efter att jag slutade tog det ett långt tag innan det blev en bastu igen, mycket p.g.a. pandemin och jag bastar främst hemma hos min far. När det väl kom igång så var det kanske lite konstigt först, även om jag vant mig vid att inte dricka alkohol men jag njuter nog ännu mer av att basta numera. När det är som allra varmast så sluter jag ögonen och mediterar. Mitt dryckesval: kranvatten. Det är jättegott i bastun.

Vad skönt att se att det inte bara är jag som har de här problemet med just bastu. Eller skönt och skönt... självklart hade jag önskat att INGEN skulle behöva ha det problemet men eftersom det nu är så kan jag finna ett slags stöd och känns samhörighet med er. Det är skönt att inte vara själv helt enkelt. Kanske är det flockdjuret i en som talar? Behovet av att passa in och allt det där...

Jag känner hur tankarna börjar smyga sig på och hur suget gör upp planer. Jag sätter ner foten. Förstår att det kan bli en tuff kväll men ska stå stark i mitt beslut.

@Aura öl i bastun är för mig med självklart 😳. Ibland så har bastat på en söndag eller av något skäl velat vara alkoholfri (de gånger går att räkna på en hand även om man mist något finger) och valt iskall afri öl och faktiskt inte funderat på att det inte varit alkohol i, så nu blir det så framöver.
Ha en fin kväll 💕