Nu flyttar jag hit, till det vidare livet.
Det andra ger mig inget längre men låter den tråden ligga kvar, kan vara bra att kunna gå tillbaka och läsa.

Det är en sån stor skillnad i min mentalitet nu, än om jag jämför med tidigare försök. Jag har bestämt mig med hela mitt hjärta och själ!
Så nu ska bakdörren stängas för gått och fokus ligger på min inre resa.

Jag jobbar med mig själv på flera plan, det största är nog att jag insett att "ensam är inte stark" (lite så jag blivit uppfostrad..) och är nu med på AA möten online. Det är en kvinnogrupp där alla är otroligt varma och stöttande. Har inte vågat dela nåt än, men det kommer nog. Framåt hösten hoppas jag att jag är redo för att via en sponsor, gå igenom de 12 stegen.
Jag har även börjat delegera mer sysslor till min man, jobbar på att minska kontrollbehovet...
Och sist men inte minst - göra sånt som JAG mår bra av! Se det lilla i vardagen!

Välkommen hit! Att sluta dricka är bara början, sen får man börja ta itu med alla orsaker till att man har druckit. Och det har du insett - och du har redan inlett det arbetet, så givetvis är det här du hör hemma!

Kram 🐘

PS. Älskar ditt val av namn på din tråd ❤️

@Andrahalvlek tack 🥰.
Ja det är ju inte helt enkelt/roligt att verkligen se inåt och börja analysera sitt beteende.. men så nödvändigt!
Ser ljust på framtiden och är övertygad om att detta gagnar hela familjen 🥰

Kram 🌺

Har känt mig lite låg och trött idag...tror det är det här regnandet som gör det. Har inte varit ute på promenad/cykeltur på hur länge som helst nu. Ska försöka få till en träningspass på lunchen imorgon, hoppas det känns lite bättre sen.

Lite reflektioner efter kvällens AA möte online.
Jag vet att alla har sin egen botten och det är dumt att jämföra sig med andra.. Men vissa resor/botten är så långt ifrån min egen...med mycket misär och risktagandet.
Inser att jag varit förskonad från mycket - vilket gör att tanken om att jag kanske inte hör hemma där fladdrar förbi..
Jag har det ändå bra ordnat, har jobb, familj och bra boende. Men jag är ändå alkoholist, fast det inte syns på ytan.
Det kanske är tacksamhet som jag känner också? Tacksamhet att jag kunde backa från stupet i tid, innan jag rasade.
Nån som känner igen sig i mitt svammel? 🤣

@Mamsen Välkommen till ”det vidare livet”! 🤗 Japp, det känns igen mycket väl och är väldigt lurigt. Typ: Det kanske inte är så farligt, jag kan nog dricka lite grann i alla fall. Det är alkoholdjävulen som gör en framstöt. Väldigt många som har sumpat sin nykterhet pga detta.

Kram

Jag brukar tänka att vissa dricker billigt vin på parkbänkar, och andra fin champagne i designsoffor..Det som vi vill åt är fortfarande samma substans, Alkohol..Jag har i mitt jobb inom psykiatrin, sett personer som druckit rakvatten och alkogel, fortfarande samma substans.Våra hjärnor är beroende av ämnet..Annars hade vi aldrig lovat oss själva och kanske andra att sluta dricka, och ändå sen fortsätta..Det är också liknande substanser som finns i blodet på amfetaminmissbrukare på den smutsiga toaletten, och direktören vid det fina skrivbordet..Miljöerna, och personerna ser annorlunda ut på ytan..Men jag kände också liknande känslor i en AA - grupp, som du, när jag besökte den..Men i en annan grupp, fanns det många som hade långa utbildningar, och nätverket kvar. Som sagt, samma substans våra hjärnor blivit beroende av..Har vi jobbet och familjen kvar, är det lättare att dölja misären ett tag till..Kram..🍃🌺🍃

Välkommen hit,
Är som du tacksam att jag backat från stupet i tid. Alkoholism är progressiv och dödlig. Små tunna linjer skiljer oss från parkbänken, men är det något vi vet med oss är det ju att vi börjar passera gränser när alkoholen tar över. Att bromsa i tid är en ynnest vi fått. Kram.

@Torn ja det är lurigt! Känslan igår var mer som att "platsar jag och min historia i detta forum"? Vet att jag aldrig kommer kunna ta det där första glaset, för ärligt så vill jag ju inte ha bara 1 glas.. Så när de tankarna fladdrar förbi gäller det att vara på sin vakt!

Kram 🌺

@Mamsen Välkommen hit! Känner också att jag vände en skuta i sista stund, som var påväg åt helt fel håll! Det finns säkert olika grupper på AA, där nån annan grupp känns mer igenkänning?

@miss lyckad tack, då är jag inte helt ute och cyklar! Jag kommer fortsätta med mötena, för det ger mig så pass mycket. Har ju hört andra dela, som har liknande historia som mig.

Kram 🌺

@Sattva tack! Har varit med på några möten nu, men det var främst igår den där känslan infann sig.. Har ju hört andra dela som har mer liknande historia som mig. Hänger nog kvar där ett tag till. Tycker om att det är ett kvinnomöte och online passar mig bäst.

Kram 🌺

Orkade inte skriva några reflektioner igår kväll, var så trött... Sover dåligt..
Men vilken skillnad på känsla efter gårdagens möte - det träffade verkligen i hjärtat!
"I början ska du bara lyssna på likheterna, strunta i allt annat".
"Vi har alla samma sjukdom men olika botten".
Det kommer bli bra det här!

Ska ha lite släktkalas för ena sonen på lördag, nästan så jag hoppas att alla åkt hem till kl 20 så jag kan vara med på mötet 😂

Fick till ett pass på crosstrainern igår på lunchen - så välbehövligt! Känner mig lite lugnare i kroppen idag faktiskt 😊

Herregud nu har jag gjort det... tagit första steget till att få en sponsor i AA..😱
Är med och lyssnar på möten i princip varje kväll. Det ger mig tröst, mod och energi att klara nästa dag! Många pratar om att det är bra att ta en sponsor tidigt i sin resa, och ikväll kontaktade jag en kvinna vars delning gick rätt in i hjärtat 💕. Vi ska pratas vid senare i veckan. Lite läskigt känns det allt..!
Är det nån som vet vad jag kan förvänta mig? Och framför allt - vad förväntas av mig? Hur mycket om mig själv bör jag berätta nu i början?

Igår pratade jag med min sponsor för första gången! Var såå nervös.. Men det gick verkligen över förväntan! Sån fin människa och ett sånt fint samtal vi fick 🙏.
Har börjat mitt stegarbete och är snart klar med steg 1. Det är verkligen inget man hastar igenom... och det är stundvis både smärtsamt och dränerande. Men man måste faca sina demoner för att kunna komma ut på andra sidan!

@Mamsen Åh vad skönt att ni två klickade. Det verkar onekligen vara ett väl genomarbetat program att ta sig igenom. Man kan inte bara sluta dricka, man måste jobba med sig själv. Sen behöver man inte göra det via AA, men huvudsaken är att man gör det.

Kram 🐘

@Andrahalvlek precis, att sluta dricka är det lättaste egentligen.. Det är att inte ta det första glaset som är det svåra! Gemenskapen och värmen på mötena ger mig så otroligt mycket, som jag inte kännt nån annanstans. Här på forumet blir det inte riktigt på samma sätt, men båda behövs och är viktiga.

@Mamsen Härligt att du är så nöjd med AA! Jag har ingen erfarenhet av dem, men har ju sett vad andra skriver och tycker mycket stämmer in på hur jag själv ser på saker och ting. ”Ta aldrig det första glaset” tycker jag tex är en svinbra fras. Det är ju liksom grunden om man vill vara nykter.😅

Kram