Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

@majken_r
Bra att skriva av sig, bra att fatta beslut som känns genomförbara, bra att ta hjälp som finns att hitta! Programmet som finns här har jag också börjat på. Har också kontakt med en av rådgivarna som peppar! Allt som är hjälpsamt är bra!
Bra att göra helt A-stopp är bra, hur långt fram man orkar tänka är kanske olika. Jag är bara på dag 2 o tänker en dag i taget... Men baktanken är förstås många fler, typ alla. Är så trött på att förhandla med mig själv, har även fått hälsoproblem så jag har nog inget väl egentligen...
Mysdricka vin är över för min del!
Vi får helt enkelt hitta andra mysdrycker. Har dock inte kommit så långt att jag har några bra tips...
Önskar dig lycka till med 90 dagar o mig själv med en dag i taget - men vin är inte ett alternativ! Ja det blev kanske lite rörigt men i alla fall några tankar...

Alkohol är näst mest beroendeframkallande efter heroin. Så det är inte alls konstigt att du blivit beroende över tid. Ingen kan ju ta heroin lite då och då utan att bli beroende, inte ens vanliga cigg funkar. Ökar mängden till en viss nivå så är man fast i beroendet.

Kram 🐘

majken_r

@majsan_nu ja, mysdrickandet är nog över.. Jag dricker te. Inte i närheten, men det börjar bli som en liten ritual. Tända ett ljus, sitta med tekoppen. Andas.
Vi får kämpa på tillsammans 🙏🏼

majken_r

@Andrahalvlek Så är det, bara synd att jag inte riktigt förstod i tid. Samtidigt som jag inser att jag också visst såg i tid. Innan det blev ännu värre. Tacksam för det❤️

@majken_r
Silver thé lärde min farmor mig att dricka - då somnar man lättare!
Varmt vatten med mjölk/grädde o lite socker/honung i! 🙂

majken_r

Igår kväll var det absolut skitjobbigt.. suget bara ökade.. Efter ett tag så liksom bestämde jag mig att nej, inte nu. Tog en antabus som jag fått utskrivet för längesen. Satte mig och bara andades. Och suget lättade i kraft. Idag vaknade jag lugnare.
Skulle gärna vilja ha lite tips på inspiration, att titta på eller läsa?

@majken_r Distrahera dig, ut och traska. I början var jag ombytt och gick ut och sprang lyktstolpsintervaller varje gång suget anfallde. Funkade bra. Ett annat tips är att säga till dig själv: ”Jag får dricka men först ska jag….” Då tar man liksom udden av det triggande ”förbudet” som kan få en att helt gå bananas. Gör något berikande, yoga i 30 min, utöva mindfulness, sjunga och dansa till favoritlåtlistan. Det ska vara nice att avstå från alkoholen. Efter aktiviteten har suget lättat. Suget blir lättare och kommer allt mer sällan för varje nykter vecka. Håll i nu - du vill inte börja om!

Kram 🐘

majken_r

Exakt vad jag behövde höra, vill inte börja om!! Och klokt att liksom inte helt förbjuda sig.
Älskar yoga, träna och allt det där. Intresserad av ha ett gott liv. Det är oerhört hjälpsamt nu. Tacksam att det redan finns i mitt liv att använda mer av. Tack ❤️@Andrahalvlek

@majken_r
Har inga tips tyvärr men jag förstår dina känslor. För mig var det så igår och även delvis idag... Får försöka glädja oss att det ändå går framåt dag för dag. Ibland timme för timme!
Har redan gått in o nollat min dag för att känna mig lite stolt ändå. 4 dagar utan vin var länge sen i min värld!!!
Hoppas din kväll blir bättre än föregående!

majken_r

@majsan_nu mycket bättre idag. Det svänger lite hit och dit.. Stort grattis till dina 4 dagar 🙌🏼

majken_r

Så jäkla glad. Jag har varit ute och ätit. På ett ställe där det hade passat hur bra som helst med rött vin till maten.
Men jag drack alkoholfritt hela kvällen! Jag klarade det🙏🏼

majken_r

Dag 20. Börjar nära sig rekord..Har förutom graviditeter nog aldrig varit utan alkohol längre än tre veckor..
Känner mig glad, piggare. Men märker också att minnen dyker upp. Av händelser som jag ”glömt”. Smärtsamt ibland.. men det är bra tänker jag att det kommer upp. Så jag kan få ur mig dem. Lätta på skam kanske. Vaknar ibland och tror jag är bakis. Så jäkla lättad när jag fattat att det inte är sant. Att dagen inte är förstörd.
Kram

@majken_r
Grattis till 20dagar, det är superbra! Jag är på min sjätte, inte lika många men många för att vara jag!!!
Nu håller vi i o håller ut så slår vi många rekord framöver!
Heja oss alla 🙂

@majken_r
Absolut, det gör vi... om du läser i min tråd så har dagen varit kämpig - men till slut hoppas jag att det lättar lite. Men ge upp finns inte på kartan!!! 🙂

majken_r

Arghh…
Har precis gjort något riktigt kul. Köpt ett fritidshus. Superglad, förväntansfull.
Plötsligt.. Vore kul att skåla i lite bubbel. Fira. På riktigt.
Så nu blev det jobbigt… vet ju också att jag skulle klara av dricka lagom. Det är liksom inte det som är det stora problemet. Det svåra är att jag lätt låter det bli lite vin dagen efter. Och dagen efter. Och då blir det för mycket. Och då slutar jag yoga/träna/meditera. Då blir jag en människa som dricker rött och äter ost.
Blir tokig……

@majken_r Den känslan var jobbig länge. Känslan av att vilja fira med…. Ingenting. Går det? Det är som om glädjen blir mindre för att man inte firar med bubbel. Men det går alldeles utmärkt att vara pirrande glad och lycklig utan bubbel. Jag lovar. Om du håller dig nykter ett längre tag så får du uppleva att positiva känslor som glädje snarare bli starkare utan alkohol. De pågår och pågår och pågår. Glädjen blir starkare och mer genuin. Häll inte gift på glädjen.

Grattis till huset!

Kram 🐘

@majken_r

Du klarar det! Är inne på min tredje dag som nykter och ser framemot fler nyktra dagar och slippa känna ångest o trötthet m.m.

Man får försöka hitta andra nya sätt att fira på. Lägga pengarna på en riktigt god o dyr maträtt som man kanske inte hade unnat sig om man lagt en massa pengar på vin, bubbel o annan alkohol