Välkommen tillbaka Fina Lisa💕Så kan man ju också göra. Välja gruppen, gå till en annan grupp, och sen tillbaka när man känner att umgänget passar livet och valen bättre..🍃🌺🍃

Trevligt att du kommer tillbaka FinaLisa. Jag tror att måttlighetsforumet blev så litet och inte så dynamiskt. Tror inte att lösningen är att separera forumen utan snarare att respektera andras val och strategier.
Du väljer alltså bort nu igen. Jag tror att vi har landat i samma slutsats kanske. Jag vill att alkohol ska vara en ickefråga. När det börjar tänkas och räknas så är det inte det. Jag vill välja bort alkohol 9 gånger av 10, eftersom det är skönt att vara klar i huvudet.
För egen del tror jag att jag har landat mer i hur det såg ut när jag hade ett sunt förhållande till alkohol och sällan drack. Jag tål helt enkelt inte så mycket och ogillar snurrigheten.
Jag tror du gör ett smart val nu, FinaLisa. Hoppas allt är bra i övrigt också.

@Sisyfos 💚 Godmorgon ☀️

Jag vet inte om jag inbillar mig men jag känner av en annan stämning här på forumet sedan en tid tillbaka.
När jag började läsa här för ganska exakt fyra år sedan var det en väldigt mjuk och vänlig ton i de inläggen jag läste.
När jag själv började skriva aktivt året därefter blev jag helt överväldigad av all kärlek och stöd människor gav varandra.
Nu är i och för sig många av dessa människor inte längre aktiva på forumet och det kanske är det som är annorlunda. Saknaden efter de man kommunicerade mest med.
Forumet skapas ju av de som är aktiva i nuet och den senaste omorganisationen och skapandet av alla olika rum kanske gjorde att det blev en splittring...?
Nu vet jag inte riktigt var jag hör hemma 🙃
Men har jag iallafall sökt mig tillbaka till Det vidare livet för att också få lite stöd i min ambition att vara vit ett bra tag framöver.

Förövrigt rullar vardagarna på och mina orosmoln ☁️☁️☁️ håller sig hyfsat lugna😊
Tack för att du finns Sisyfos ❣️
(ps. saknar Vinäger för ni är lika goa)
Kram 🧡

Saknar också Vinäger mycket, men jag tycker att det finns mycket kärlek och stöd nu också. Möjligen fler inlägg med ”färdiga lösningar” och de kan ju vara svåra att ta till sig mitt i ett kaos. Men det finns så mycket klokskap härinne, men också en enorm produktion av inlägg. Jag tror att det var ett misstag att skapa flera forum och inte löstes problemet heller. Men det blir mindre dynamik hos de som startar nytt i grupper, eftersom de är spridda överallt. Det är ju nyckeln för många tror jag den första stödjande gruppen, man hittar lite själsfränder. Känns som om det finns några såna på gång nu. Det är trevligt! Men kanske är det så att forumet har blivit lite för stort. Det är för många med problem. Men bland vännerna i det vidare livet finns otroligt många livsnycklar att hämta. Så läs på. Det kommer fantastiska små guldkorn ibland. Det är kul och givande att läsa reflektioner om livet.

@Sisyfos 🧡 Du har rätt, det finns säkert jättemånga trådar där nya människor mötts och peppar varandra😊 Det är bara jag som är lite vilsen på forumet just nu. Klamrar mig fast vi de gamla jag känner mig trygg och bekväm med. De som också är lite av självgående.
För det är ju ett ansvar att ta emot nytillkomna här på forumet och få dem att känna sig välkomna.
Jag minns när jag var "nyfrälst" av nykterheten så ville jag hjälpa och stötta alla nya som dök upp.
Men så småningom började min energi att sina och då fick jag kämpa med mig själv för att inte ta återfall.
Men hursomhelst så är det kanske saknaden av den första känslan av nykterhet jag saknar nu och vill få tillbaka.😊

Men nu ska jag läsa! Ett jävla solsken, en biografi om Ester Blenda Nordström! Vilken kvinna!🤗👍
Kram 🧡

Godmorgon 🌞

Känner en inre frid just nu vad gäller mitt beslut om att vara helvit.
Det är mycket lättare och bekvämare att slippa tänka på alkohol.
Har hittills inte haft en enda liten tanke på detta!👍😊
Och kväll ska jag på Carl-Einar Häckner det ska bli kul!😅

Önskar alla en trevlig helg!💚

Hej @finalisa
Vad kul med Häckner, stor favorit hos mig men det var länge sedan jag såg honom live. Friden och också något att känna - hehe- frid över. Tillfredsställelse, är kanske ordet? Lycka rentav?
För mig gäller detsamma, förhandlingen är skön att slippa. Jag tycker jag behöver tiden till annat. Livet ska ju levas! Önskar dig en fin dag, kram 🤗

Ja, jag landar också i att glasen för det mesta är extremt onödiga. Man känner av små mängder när man nästan aldrig dricker. Jag gillar energin jag har utan alkohol. Hehe, lite konstigt eftersom jag ibland drack just för att få energi. Jag blir mest extremt trött helt enkelt. Skulle aldrig börja med helgvin igen.
Hoppas föreställningen var bra!

@FinaLisa Det känns så skönt det du beskriver om att känna frid. Jag kan förstå att man gör det när man har bestämt sig. Ibland är det som om jag inte vågar bestämma mig för att jag inte tror att jag kan lyckas och då fortsätter jag dricka vilket är verkligen dumt!

Hoppas att du hade en trevlig kväll med Häckner:)

Kram:)

@Charlie70 💚@kvinna 38 💗@Se klart🧡 @Sisyfos 💙@Varafrisk💜
Tack, ni får ett massutskick av hjärtan!🤗 Och jag kan bara bekräfta att lördagskvällen med Carl-Einar innehöll mycket skratt och många ååååå...🤗 Så härligt!👍

Den inre friden vad gäller alkohol består trots regn och rusk på utsidan!🌧️☔
Fast visst dyker det upp en demon på insidan ibland...men då gäller det att stärka sig med annat💪🤸💪
Ha en fin onsdag!
Kram 💗

Det är roligare att vara helvit än halvgrå… I like it! 😊 Det är väl ungefär summa summarum av djupet i mina tankar kring alkohol också. Jag gillar identiteten att vara ”en sån som inte dricker”. Glasklart och enkelt. För mig. Dricka måttligt går säkert om man ger sig fan på det. Det känns ”meeeeh” bara. För mig. Välkommen tillbaka. Jag tillhör ju det gamla gardet som inte är så aktiva längre. Jag vet liksom inte vad jag ska skriva. Livet blev inte ett dugg mer fantastiskt av nykterheten. De skarpa kanterna skaver fortfarande rätt obarmhärtigt. Men ja… man lär sig att leva med skoskav också… Känns inte riktigt som att det är hejaropen de som går i blodig närkamp med alkoholdjävulen behöver höra 🤔

Godmorgon!☔🌧️😊

Regn och rusk hör hösten till men även de vackra och klara krispiga☀️
Inte många löv kvar på träden nu🍁🍂🍁🍂 Snart november igen och den är väl min trista månad om man ska gradera året. Men den har ju också ett slut tack och lov 😉
Annars så lunkar de vita dagarna på och det blir en vana att inte tänka på alkohol. Fast påmind blir man ju så fort TV:n sätts på.
Igår på "Bonde söker fru" så snurrades det på vinglasen och då nästan kände jag doften av rödvin...🙄
Men i nästa sekund tänkte jag, nej tack, inte för mig.
Så får det vara, så får det bli😊
Ha en fin torsdag i höstmörkret!
Kram 🧡

Ja, det dricks otroligt mycket i tid och otid på TV. November är trist och mörk, men just nu är den också skön och kravlös för mig. Jag vill göra mysigt och köpa lampor och ljus.
Jag har ju en stark känsla av att idén om vinet är bättre än vinet i sig och jag känner inte alla någon längtan efter alkohol som något mysigt längre. Som jag kunde göra tidigare. Glögg… nja om jag ska vara helt ärlig så är det ju för sött ändå. Sött och klibbigt, så idén om myset är starkare. Jag har genomskådat den bluffen. Det funkar sjukt bra med te för att uppnå samma sak.

Så får det vara, så får det bli. Du sammanfattar allt i några ord.
Är inte heller en vän av november men jag kan glädja mig åt att advent närmar sig. Ljus och mörker i fin kontrast! Och för mig en påminnelse om hur djupt det sitter i oss människor att få tända upp, besvärja det mörka, ordna för oss, göra fint.
Det brukar kunna hålla mig lite glad när humöret dippar. Vi är några som inte ger upp utan köper några lackade stearinljus och tänder. Kram i rusket! 😍🍂

@FinaLisa Så himla skönt att vara där du är…inte behöva tänka på alkohol…och jag är så glad för din skull. Det känns som om det är lite lugnare i det helvita livet.
November kan vara väldigt trist..men jag tycker ändå om Allhelgona då jag tänder ljus på mina nära och kära gravar. Advent kommer. Älskar ljusen och lyktorna🙏🏻

Kram🍁❤️