Jag vill vara måttlig och leva sunt

Profile picture for user Milady

Det har varit en lång resa för mina försök på måttlighetsresan - jag har inte kunnat tänka mig att sluta helt och nu är jag här och skriver och fortsätter reflektera.
Tittade i min logga och jag har kommit till dag 65 på måttlighetsresan, började med 5 veckors uppehåll vilket fick duga fast jag tänkt mig tre vita månader, kroppen och hjärnan hade frisknat till. Jag tror att jag kommer fortsätta min resa en längre tid - Jag känner mig så nöjd att jag varit spik nykter i helgen när jycken har velat gå på sena kisspromenader. Kände ett sug och hade lust att ta ett glas vin före helgen men lät bli..........resonerade en stund med mig själv och ja, lusten försvann snabbt och jag blev så nöjd och kände mig duktig.

Profile picture for user Milady

Jag har satt ett nytt mål och det är högst 3 glas per dag och högst 6 glas per vecka, programmet tyckte det skulle pågå till 26/12! Tycker kanske att det ska vara 3 glas per vecka och undantagsvis 6 glas, är skraj och litar inte på att min alkotarm håller emot utan att det blir mer..........
Jag har ju försökt ganska många gånger och brutit mot mina egna nykterhetsregler, varvat helvita perioder med att dricka var och varannan dag ibland. Ska sikta in mig på att använda alkoholkalendern ett år, det kanske blir stabilitet i min måttlighet då.

Profile picture for user Milady

Tänkte på lusten att dricka ett glas i går och bestämde mig för att jag måste återuppta min träning. Har gjort morgon gympa och cyklat, kändes toppen och vädret är varmt. Toppen och bästa boten för att minska lusten efter ett glas vin. Ska hålla min gräns i helgen när det gäller vinet, middag på krogen med väninnan och ett glas vin inte två!

Profile picture for user Milady

Har reflekterat
mer över vad ett glas vin kan ställa till med, ett jättesug går över och jag har lärt mig på WW att man behöver inte äta så mycket. Det funkade också ikväll efter ett glas............

Profile picture for user Milady

Har tänkt mer på vad ett extra glas vin till kan, ställa till med och glömmer inte vad en kvinna sa till mig på badet när vi pratade om bantning - man måste inte äta så mycket, och så tittade hon mig i ögonen.
Det funkade även i går och suget försvann ganska snabbt och det var jätteskönt att krypa till kojs efter ett par timmar och känna sig nästan helt nykter.
Tar en lång promenad med jycken och sköter om hälsan..........viktigt, viktigt för att få tankarna på annat håll än på vin.

Profile picture for user Milady

Hittade några kloka rader i en annan tråd, livet blir inte tråkigt för att man inte dricker vin, utan livet blir tråkigt för att man dricker. Så sant...........det är egentligen inte vinet jag saknar så mycket utan umgänget med vännerna, alla trevliga samtal och viktiga samtal om livet, politik och privata, personliga samtal, trevliga middagar, dans, samtal på puben osv
Jag saknar inte alla år när jag mådde så dåligt att jag inte kunde härbärgera känslorna när jag drack vin.........och en del av vännerna tyckte nog att det var för jobbigt.

Profile picture for user Milady

Tar en lunch i dag med en av mina vänninor och det känns ganska självklart att ta en alkoholfri öl istället för ett glas vin, vilket jag skulle gjort för några år sedan! Ja, väninnan var den som påpekade att det inte var ok att ta ett glas vin till lunch mitt i veckan för några år sedan. Jag hade blivit påkommen genom ett test hos personalläkare.........
Spar mina glas till helgen. Ska bli så trevligt att ses och prata av sig om ditt och datt, det är precis det här jag vill - ha trevligt med vänner!

Profile picture for user Milady

Tar ett pass morgongympa i dag och sen en cykeltur, lite kultur och musik ikväll - allt som förgyller tillvaron behövs på måttlighetsresan som jag fortsätter på. Jycken är inte okey och träningen har haltat ett par dagar.

Profile picture for user Milady

Ett pass morgongympa och en långprommis utan jycken, hon får gå kortare promenader tills hon är frisk. Måttlighetsresan ska fortsätta och medeltalet glas sjunker, mitt mål blir 3 glas i medel per dryckesdag. Njuter av min framgång med nergången. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag kommit till högst tre glas per dryckesdag? Ser fram emot ett glas vin och god mat i kväll.

Profile picture for user Milady

Det blev varken långpromenad eller morgongympa utan en akut utryckning till djursjukhuset, hela dagen gick åt men är så oerhört lättad att allt gick bra.
Det blev två glas vin och hade lust med ett extra glas till men tänkte över situationen och vad som var viktigast - en bättre sömn blev valet.
Gör min morgongympa och tar en cykeltur om en stund.

Profile picture for user Milady

Det känns skönt att jag numera inte tänker så mycket på att jag avstår från vin. Det börjar kännas som nya vanor har kommit för att stanna.............är riktigt nöjd med mig själv.
Morgongympa, cykeltur och i morgon börjar jag med vattengympa.

Profile picture for user Milady

Så skönt med vattengympan i går det är något jag verkligen saknat under pandemin. Cykelturen i regnet blev lite för kall, sätter på mig överdragskläder i fortsättningen............
Äntligen har vågen börjat röra sig neråt och jag fortsätter med morgongympa och en cykeltur i dag och fyller på med kultur i morgon. Mer musik behövs!

Profile picture for user Milady

Det blev tre glas vin i kväll, hade tänkt mig ett eller två............är ändå nöjd och måttligheten fortsätter. Har resonerat med mig själv i kväll och nykterheten och mitt mående blev valet. Ska ta en cykeltur i morgon och då funkar det inte att dricka i kväll!

Profile picture for user Milady

Det blev tre glas även ikväll, hade tänkt mig två och kände sug efter mer men har resonerat med mig själv och vill ju vara måttlig och inte bli berusad............vilket jag kände en stund. Har ändå klarat måttligheten i tre månader snart. Känns bra att jag inte drack ett glas till .........och har beställt boken av Hammarberg och Romberg om måttlighet.

Profile picture for user Sisyfos

Bra jobbat!
Jag har kämpat med a och periodvis varit måttlig i många och långa perioder. Eftersom jag har haft en tendens att medicinera med alkohol så har det varit svårt. Jag tycker inte att vin på veckosluten är viktigt längre. Idén om vinet är mycket bättre än vinet i sig och om jag inte dricker alls har jag mycket mer energi. Vi är alla olika och du verkar ha landat i din modell. Ville bara skriva det eftersom den där idén om avkoppling med helgvin är så stark (och för mig helt galen nu för tiden). Du behöver inte försvara ditt val av måttlighet. Jag respekterar att vi är olika med olika problematik. Ville bara skriva om att det är skönt att ha kapat den där illusionen om vinet och att jag mer och mer landar i att det är bättre utan i nästan alla sammanhang.

Profile picture for user Milady

Hej, jag vet ju inte var min resa slutar om ett år, tror att jag kan lära mig måttlighet genom reflektioner och alkoholkandern. Jag vet att det är svårare att bli måttlig än att sluta helt med vin. Men har klarat WW måttlighetsprogram, ta kontrollen och begränsa! @Sisyfos

Profile picture for user Milady

Jag har klarat måttligheten i tre månader och nu behöver jag fortsätta reflektera över mina fallgropar. Det finns flera och behöver nog hitta fler nya vanor...........lagom träning, mer kultur, mer musik och umgås mer med vänner.

Profile picture for user Milady

Kände en fallgrop i går och kände en jättelust att ta ett glas vin............det var nog problemen med dottern som bara har förvärrats som utlöste situationen. Jag tänkte efter en stund och kom att tänka på ett av råden från programmet om måttlighetsdrickande...................att aldrig dricka alkohol på grund av att man har andra problem!
Ett viktigt råd som jag läst och nu tar till mig och fortsätter begrunda.
Det kommer regna i dag och jag har bestämt mig för att börja läsa boken om måttlighet av Hammarberg och Romberg

Profile picture for user Milady

Det är fredag och jag har funderat på om jag ska dricka två eller tre glas vin, inser att jag blivit en kontrollfreak med ursprung hos WW............ganska roligt.
Njuter av tillvaron och att vågen fortsätter neråt, kommer nog i min fina kappa med sidenvadd om ett kilo!
Ska ta itu med boken om måttlighet i helgen och lära mig mera om vinets inverkan............

Profile picture for user Milady

Det hände något med min lust att ta ett glas vin på helgerna i fredags. Jag funderade i olika banor och bestämde mig för att jag inte ville dricka vin på lördagen........ märkligt att min lust att dricka vin var helt bortblåst på lördagen. Tyckte att det bara kändes helt onödigt att ta ett glas ensam hemma.
Tog en långpromenad med jycken och stötte i hop med en av väninnorna och det blev en fika på bageriet. Det är relationerna som är viktigast i livet.

Profile picture for user Milady

Jag har läst fyra första kapitel i boken För mycket och för ofta. Det har varit givande och positivt för mig, hög igenkänningsfaktor och många reflektioner hos mig. Rekommenderas, läs och känn igen dig.

Profile picture for user Milady

Nu har jag läst kapitel fem och sex vilket var riktigt bra för mig. Jag hade tänkt att dricka två glas vin i går men det blev tre. Inser jag att det krävs och behövs träning för att lära mig nya vanor, lägger om strategin och delar den lilla flaskan på två dagar, tror att jag faktiskt kommer känna mig nöjd med ett och ett halvt glas vin, sätter korken i flaskan och ställer in flaskan i skafferiet..............

Profile picture for user Milady

Nu har jag läst klart, för mycket och för ofta. Det var ett väldigt bra upplägg på egna övningar och mycket tips. Trevlig att läsa och skulle ha varit till hjälp att läsa innan jag började här. Nu fortsätter jag med utvärderingar och nya strategier om det inte blir som jag vill..........ska vara med på vinprovning i morgon och tänker då nöja mig med ett glas vin!

Profile picture for user Milady

En hektisk vecka med mycket aktiviteter, nya aktiviteter var ett av tipsen jag läste om. Det känns periodvis som jag vaknat till livet igen och fungerar normalt. Inte loj och håglös som jag var under de perioder när vinet flödade från min bag-in-box och när jag inte iddes gå till Coop för att handla grädden som jag glömt.........
Vinet var gott och gav mersmak men väljer en bra sömn och sparar vinet till fredagens gäst.

Profile picture for user Kennie

Hej Milady,
Det låter som att håller på att hitta din balans, skönt! Tror också att det är en jättebra regel att aldrig dricka som tröst, som du skrev tidigare.

Profile picture for user Kennie

Ja, ibland behöver man tacka nej. Eller tala om att man har en nykter period i förväg så ingen bjuder. För mig är det bra att ha med alkoholfria alternativ som jag gillar. Så man inte sitter med tomt glas så någon kommer och vill fylla på.... Kämpa på!

Profile picture for user Milady

Blev varse ännu en fallgrop på sista hundprommisen, konsten att hitta olika anledningar till att ta ett glas vin! Och ikväll tyckte jag att jag nog förtjänat ett glas efter beskedet om jyckens framtid.
Kom på mig själv och tänkte på en av filmerna i programmet som handlade om att hitta anledningar till att fira, trösta sig osv ..............spar mina glas till helgen.

Profile picture for user Antonia

@Milady
Advents- och juletid är prövningarnas månad.
Själv gillar jag inte glögg; alltid något.
Kämpa på! Jag har också måttlighet som ambition, men efter alldeles för mycket coronaklunkande (vin var och varannan dag sen mars 2020) kör jag helvitt nu, oklart hur länge.
Kämpa på, jag tror att måttlighet kan funka!