Hur kan jag hjälpa mig själv

Hatar mig själv, hur kunde jag hamna här mitt i livet?! Efter att ha haft problem med ätstörningar, tvångsoroblematik mm och blivit fri från det så tog alkoholen över. Jag vet orsaken bakom det och nu är det borta, men känner en energi och välmående av att dricka vin. Får mer gjort hemma och känner mig gladare som person. Nu har det gått överstyr och jag dricker varje dag. Jag vet att mina barn ich sambo ser det men slutar påtala det. Vart söker jag hjälp först?

Profile picture for user Milady

Jag har använt programmet, 6 veckor som finns här och klickade också i att jag ville ha återkoppling från rådgivare. Det blev väldigt bra och rådgivarens kommentarer fick mig att reflektera mer, lyckat för min del. Alla är vi väl olika och vad som funkar för dig kan nog bara du bestämma. Lycka till på resan

Profile picture for user Kristoffer

Hej Ellaz,

Välkommen hit! Tror att det är många som kan känna igen sig i det du skriver - alkoholen kan komma in som en "lösning" på ett problem, och när problemet i sig försvinner har det bildats ett mönster som är svårt att bryta. Klokt av dig att söka stöd!

Som Milady skriver har vi ett självhjälpsprogram med möjlighet till rådgivning, som du hittar under menyvalet Stöd -> Alkoholprogrammet. Ett annat första steg som många varit nöjda med är att ringa Alkohollinjen på 020-84 44 48, för att få bolla tankar kring nästa steg med en erfaren rådgivare.

För andra känns det bättre att ta kontakt med beroendevården/vårdcentralen, där en kan få fysiska besök och även hjälp med mediciner som stöd om det skulle behövas. Många har blivit hjälpta av gemenskapen som finns att få hos AA, andra har haft nytta av att skriva och läsa på vårt diskussionsforum. Det finns många vägar att gå! Du verkar ha gott om erfarenhet av att förändra ditt mående och din situation till det bättre, vad tror du själv skulle passa dig?

Varma hälsningar
Kristoffer
Alkoholhjälpen