Är på nykter dag 8. Har via min fantastiske läkare (tog mod till mig och berättade att jag dricker för mycket) fått ett läkemedel som heter Naltrexon som ska dämpa suget. Tog första tabletten idag och hoppas på att slippa biverkningar. Ska träffa en sjuksköterska på samma vårdcentral en gång i veckan för motiverande samtal och hjälp. Träffade henne första gången igår och vi klickade. Åtminstone tillräckligt mycket för att jag ska kunna prata med henne.
En sak jag har gjort annorlunda den här gången (hade 4 veckors nykterhet i våras) är att jag har berättat för några av mina nära att jag dricker för mycket och ska vara nykter i minst tre månader. Jag siktar på ett liv helt utan alkohol, men jag är för osäker i min nykterhet ännu, det är ett för stort beslut att säga "aldrig mer".

Det jag jobbar med nu är att hitta saker som fyller tomrummet i livet. Den funktionen alkoholen har haft i mitt liv. Jag har druckit för att jag känt mig ensam, haft tråkigt och för att jag är deprimerad. Jag tror inte att det här kommer att gå om jag bara tar bort alkoholen, det måste ersättas av något. Jag ska börja simma nästa vecka med en släkting, då blir det dessutom en social aktivitet. Och så ska jag virka en sjal till min dotter. Så långt har jag kommit hittills.

@Edda4 Dag 8 och det känns som du kommit jätte långt😊.
Sökt hjälp, varit ärlig mot några som står dig nära, social aktivitet som inte innebär alkohol och något du kan göra hemma för att distrahera dig. Jag är lita avunsjuk på dig😉.
Det verkar som du verkligen har bestämt dig.
Välkommen 💖

@Edda4 Så härligt att du är så beslutsam o konkret i dina tankar att ta tag i det a-fria livet... Jag skulle behöva göra likadant, positiva saker som kan hjälpa till. Är inte så bra på det men jag kanske kan bli... Blir spännande att få följa dig på vägen! 🤗

Jag undrar om inte Naltronex faktiskt hjälper? Eller så är det placeboeffekt? Jag hade inte en tanke på alkohol igår, trots att jag såg en serie dr alla drack vin och hade det härligt, något som brukar trigga mig. På något märkligt sätt i min ensamhet har jag känt gemenskap med karaktärerna när de dricker A. Som att vi dricker tillsammans i sällskap. Vet inte om jag kan förklara riktigt hur jag menar, inser hur knäppt det låter.

Det dricks verkligen för mycket i serier! Det är väl bara att konstatera att de inte borde kunna pimpla på det sätt som vissa gör. Och vi som dricker hittar gärna orsaker till att dricka, så det är väl inte så konstigt om vi kan intala oss att det är ok att sällskapa.
Starkt jobbat med 8 dagar.
För mig gör drickandet att livet blir rätt tråkigt. Jag orkar inget, blir seg, längtar till ”belöningen”. Nu när jag inte dricker har jag mer energi och då blir det också roligare. Hoppas du hittar dit och du kanske har varit snnorlunda innan du började dricka? Lycka till nu! Du har tagit många bra beslut.

Jag har redan nu märkt av ökad energi och lust att göra saker. Spelade kort med yngsta barnet igår (ovanligt för mig att göra något med barnen som inte är nödvändigt, jag har inte orkat förut) och hade faktiskt roligt. Äkta roligt, inte inbädddat i en alkoholdimma. @Sisyfos

Igår var en tuff dag. Jag var så trött. Sov middag två gånger. Kände lust att vara lite lullig eftersom jag inte hade energi att ta itu med något. Lyckades iallafall tvätta och laga middag åt mig och barnen istället för att köra sushi. Min ekonomi behöver saneras efter A och den snabbmat som följer på att man inte orkar laga mat när man är full/väldigt bakis.
Försöker tänka snälla tankar, att det är ok att ge efter för tröttheten, och att inte tänka för mycket på det negativa alkoholen orsakat, utan se framåt istället. Jag ska deala med det jobbiga också men tillsammans med sjuksköterskan på VC eller med min kontakt inom psykiatrin. Då får jag hjälp att hantera ångesten det ger. Det är lättare sagt än gjort att låta bli att tänka på det jobbiga men när de tankarna kommer kontrar jag med att tänka att jag är på nykter dag 10. Att jag gör rätt och bra nu och att jag inte kan ändra på det som varit. Att nu SKA det bli ändring. Långvarig ändring.

Nu är det tungt. Jag ligger i sängen och skakar av ångest. Barnen har åkt på pappavecka och jag känner mig ensam med oro för ekonomin. Jag har bestämt mig för att inte dricka men jag behöver lindra ångesten på något sätt. Hade jag haft A hemma hade jag druckit tror jag.

@Edda4 Oj, nu lider jag med dig... Jag vet att det finns olika mindfulövningar, tror tom. att det finns på 1177 övningar att göra för att andas lugnt o komma till ro. Är själv inte så bra på sådana men jag vet att det finns tips på nätet... Andas, lyssna på lugn musik... Glöm inte att äta något, dricka nån jos... Du kan väl skriva igen så vi får veta hur det går för dig!
Kram 🤗

Tack för omtanken!
Jag håller i och håller ut. Jag är absolut inte sugen på alkohol. Det är alltid något. Men ångesten finns kvar. Den går i vågor. Jag har kunnat äta lite och försöker se en serie men jag mår verkligen inte bra.
Det blev lite bättre när min pojkvän textade. Vi ska prata i telefon senare ikväll.

@Edda4 Så bra att du ätit lite, viktigare än man tror! Vila, kanske gå en liten sväng o prata med pojkvännen o kanske nån annan kompis... Ta hand om dig så gott det går! Imorgon är en annan o förhoppningsvis bättre dag...
Kram 🤗