Fredagsölen

Profile picture for user Tombor

Har varit här tidigare och dricker mindre nu än då men å andra sidan tål jag mindre och blir mycket tröttare dagen efter. Fredagar för mig som är en bit över 50 är förknippat med AW och öl. Det är väldigt roligt och många trevliga människor att prata med. Det som hänt de senaste åren är att jag blir så trött och deprimerad dagen efter och sedan hämtar jag mig tills kommande fredag. Otroligt svårt att bryta då jag lever ensam och tillbringar mycket tid själv och då blir fredagarna och puben ett välkommet avbrott. Jag börjar dock bli innerligt less på att vara trött och deprimerad varje lördag. Har en vuxen dotter som bor med sin mamma och som är upptagen med sitt, Det blir mycket tid där jag inte har något speciellt att göra. Det har hjälpt mig tidigare att skriva och vara aktiv här. Ha en fin lördag allihop!

Profile picture for user Gullranka

Hej Tombor! Härligt att höra att du dragit ner på ditt drickande, bra jobbat! Det som du beskriver - AW med polarna efter jobbet går ju att göra utan alkohol egentligen, tex med alkoholfri öl eller nåt helt annat i glaset. Finns ju på de flesta pubar nu för tiden, ibland till och med flera olika sorter. Kanske kan du testa en fredag och se hur det känns? Jag blev ganska förvånad i början hur lite skillnad det blev på början av kvällen utan alkohol men att man då slipper bli för full i mitt fall, och kanske slipper nedstämdheten i ditt fall. Jag har varit helt nykter i 6,5 månad och känner mig nu lika bekväm med alkoholfri öl och det är sällan folk ens märker eller tänker på det, de flesta är ju mest fokuserade på sitt eget glad :) Kanske skulle du också vara hjälpt av att hitta på nån alkoholfri aktivitet där du träffar folk utöver fredagarna också? Min erfarenhet är att det är lättare att komma in i gänget och träffa nya om det är ett smalare intresse. Finns det några kurser/föreningar/klubbar att engagera i sig i där du bor? Nåt du är intresserad av men inte kommit igång riktigt med? Vet inte alls om du är intresserad av en relation, men annars kanske nätdejting kan vara nåt? Bara spånar lite, kanske passar inte just dessa förslag dig, men man vet aldrig! Hoppas du får en fin lördag!

Profile picture for user Sisyfos

Håller med! Låter inte nåt vidare att vara trött och deprimerad varje lördag. Det är väl tyvärr den effekten alkohol får kanske nu för tiden. Undrar om det är värre med stigande ålder eller om det blir värre eftersom du dricker sällan. Jag har lite samma erfarenhet nämligen. Å det är ju inget att sträva efter. Du kanske kan testa alkoholfritt? Eller ta högst 2 vanliga öl och resten a-fritt?
Tänker också att det borde finnas fler som du, bland människorna på puben också, som kanske vill hitta på något en lördag istället. Hoppas du hittar en lösning.

Profile picture for user Tombor

@Sisyfos Hej och tack för tipsen!Det är så lätt att det blir en vana att ta dom där ölen och umgås på fredagarna efter jobbet. Jag tycker mig märka en stor skillnad avseende tröttheten dagen efter numer mot vad det var när jag var ung. Ska lägga upp en plan för kommande fredag!

Profile picture for user Tombor

Har inte skrivit på ett tag. Det går bättre med alkoholen. Dricker fortfarande öl på fredagar men inte lika mycket, det är jag nöjd med. Har ändrat mitt mål till att göra ett uppehåll! Det gäller att hitta en ersättning till AW som ett sätt att belöna sig efter en arbetsvecka. Har planer på att börja simma på fredagarna. Jag är väldigt ensam och något som påverkar mig mer än vad jag velat erkänna. Känner mig helt okej nu på lördagen men vill vakna helt utvilad.

Profile picture for user Tombor

Skriver inte lika ofta men känner att alkoholen inte är närvarande på samma sätt. Vet dock att det inte går att ropa hej utan ett måste är att fortsätta vara fokuserad. Känner mig nöjd så här långt! Hoppas det går bättre för er andra också!

Profile picture for user Amarone

Hej @Tombor. Jag har läst igenom alla dina trådar och slås av din härliga uppriktighet och ditt sätt att utrycka dig 💕.
Jag kämpar med på mot dåliga vanor.
Kram

Profile picture for user Gullranka

@Tombor Vad härligt att höra! Jag kör på med helvitt, idag har det gått 224 dagar säger appen. På vilket sätt har det ändrats till det bättre för dig? Skriv gärna och berätta mer!

Profile picture for user Tombor

@Gullranka Hej! Jag har kommit så långt att jag dricker en dag i veckan. Det blir heller inte riktigt lika mycket varje gång. Men det behövs inte mycket för att jag ska bli dålig dagen efter. Det är synd för det är trevligt att gå på AW men frågan är om det är värt det? Bara kämpa på!

Profile picture for user Tombor

Idag är ingen bra dag! Hade jättetrevligt på AW igår. Gjorde inte bort mig och gick hem relativt tidigt. Drack inte jättemycket men blir likväl dålig dagen efter. Blir sämre ju längre dagen lider. Ångest och trött och sviktande självkänsla. Ska bli skönt att få sova och vakna utvilad.

Profile picture for user Tombor

Idag är ingen bra dag! Hade jättetrevligt på AW igår. Gjorde inte bort mig och gick hem relativt tidigt. Drack inte jättemycket men blir likväl dålig dagen efter. Blir sämre ju längre dagen lider. Ångest och trött och sviktande självkänsla. Ska bli skönt att få sova och vakna utvilad.

Profile picture for user Tombor

Känner mig nöjd med min insats på jobbet och är nöjd med livet överlag. Vill inte förstöra den känslan med att dricka, blir en utmaning att skippa AW på fredag. Dagen efter innebär samma sak, trött, ångestfylld och allämt deppig även fast jag inte dricker några större mängder. Kommer allt närmare total avhållsamhet! Ha en fin kväll allihop!

Profile picture for user Tombor

Lördag och det blev AW som blev trevlig. Kunde helt inte motstå känslan att träffa kompisar och ta några glas öl och vin. Blev onykter men inte så mycket att jag tappade minnet eller tappade kontrollen. Åkte hem relativt tidigt. Mår inte jättedåligt idag och är på stora taget nöjd med mig själv. Vill dock hitta en ersättning till fredagarna och AW.

Profile picture for user Tombor

Söndag och utvilad! Tänk vilken stor skillnad det är att somna nykter mot påverkad av alkohol. Det svåra är att komma ihåg det när jag blir sugen på vin eller öl! Gäller att hitta ett sätt att " fira " att det blir helg utan att vakna bakfull.

Profile picture for user Mrx

Det gäller att hitta bra strategier för att få uppleva den sköna känslan av att inte vakna bakfull. Jag håller med om att det kan vara svårt att hitta strategier för att uppnå detta. För mig har det funkat bra att börja tänka på hur jag vill må dagen efter innan jag tar första glaset. Vad skulle en bira eller ett glas rött ge mig för stunden. Är det värt att dricka ikväll? Kanske det är bättre att spara intaget till ett annat tillfälle. Alltså övertyga mig själv om att jag vill må bra. Det är väl egentligen vad vi alla strävar efter.

Profile picture for user Tombor

@Mrx Hej! Du har alldeles rätt och jag vill såklart må bra! Vet väl egentligen vad jag behöver göra. Det gäller att ta klivet över tröskeln. Tack för återkoppling!

Profile picture for user Tombor

Lördag och det blev några öl men inte alls många. Dock så pass många att det känns idag, sover inte lika bra! Hade dock stenkoll på intaget, målet är att ta ett uppehåll och hitta något annat att göra för att " fira " att det är fredag. Ger inte upp!

Profile picture for user Tombor

Lördag och ska strax iväg på jobb i några timmar. Det blev AW igår vilket var trevligt. Drack som jag brukar 3 glas vin och 5 öl. Åkte hem när jag kände att jag höll på att bli riktigt onykter. Känner såklart av det idag vilket jag visste innan jag drack första glaset. Behöver och vill hitta något som ger mig lika mycket som en kväll på puben. Försöker att inte vara så hård mot mig själv vilket jag ofta gör! Känns bra att skriva här, som en slags dagbok! Ha en fin lördag!

Profile picture for user Mrx

Tombor, jag vet inte om du gillar att träna. Tänkte att du kanske kunde boka nått grupp pass istället för att gå på puben. Då får du ju träffa folk samtidigt som undviker alkoholen. För mig har den strategin funkat bra.

Profile picture for user Tombor

Lördag och jag vaknade pigg och utvilad trots att det blev AW igår. Hade trevligt och drack inte för mycket och varannan vatten. Känner mig nöjd med det men tänker fortfarande att jag ska hitta alternativ till aktivitet på fredagar. Det går åt rätt håll och bra även för plånboken. Ha en fin lördag allihop!

Profile picture for user Tombor

Lördag och dags att skriva några rader. Hade en bra dag på jobbet och kände mig nöjd när jag gick hem. Köpte en liten flaska vin och några öl. Drack inte upp allt utan åkte till puben och träffade några kompisar. Drack inte mycket utan kände att jag hade koll. Vid stängningsdags följde jag inte med när de andra gick vidare. Åkte hem vilket var skönt. Känner att det blivit skillnad kring intaget av alkohol till blivit mer kontrollerat. Törs dock inte slå mig till ro och tro att problemen med för mycket alkohol är borta, de finns där hela tiden. Målet är att inte dricka alls men det sista steget har jag inte lyckats ta än. Ha en fin lördag till er som läser detta!

Profile picture for user Tombor

@majken_r Hej! Jag drack ingenting den här helgen fastän tanken föresvävade mig. Konstigt nog kändes helgen lång för att det blir ju fler timmar när man faktiskt är piggare. Lördagsmorgonen var underbar på det sättet att jag vaknade utvilad. Fast sedan måste jag erkänna att det blev långsamt då jag inte besökte puben. Men! I det stora hela blev det en bra helg! Tack för att du bryr dig!

Profile picture for user Tombor

Den här helgen var den första på mycket länge som jag inte drack någonting. Ovant och mycket ensamtid men skönt att det gick så pass lätt. Sedan är det bra för plånboken vilket inte skadar. En orsak till att jag går ut på puben och dricker både vin och öl är att det dels är skönt när alkoholen börja ta, det infinner sig ett lugn och det går ännu lättare att vara social. Har inga problem med det annars men jag är mer återhållsam och värnar min integritet i högre utsträckning. Jag är väldigt nöjd med att vakna nykter på en lördag morgon. Ha en fin vecka alla här!

Profile picture for user Tombor

Lördag igen och denna lördag känner jag mig inte lika nöjd med mig själv. I onsdags blev det en flaska vin men slutade dricka tidigt, tack och lov! Torsdagen gick relativt bra. Sedan kom fredagen och som vanligt löper jag störst risk att dricka om det gått väldigt bra på jobbet, kan tyckas märkligt! Det blev lite mer än jag tänkt mig men ingen katastrof, var hemma halv tolv. Har sovit skapligt men känner såklart av alkoholintaget. Illamående och dåliga tankar kring mig själv, vet inte riktigt hur jag ska beskriva det? Känner mig ensam och tycker synd om mig själv som jag normalt sett inte har så stora problem med. Ska ändå försöka göra något bra med denna lördag. Trots detta känner jag mig mer trygg med mitt alkoholintag än vad fallet varit tidigare men jag vill göra någonting mer meningsfullt med mitt liv som är ganska tomt med innehåll bortsett från jobb. Ha en fin lördag!

Profile picture for user Tombor

Söndag och jag är otroligt nöjd med helgen, ingen alkohol alls. Jag var väldigt sugen i fredags och det hade säkert blivit trevligt men längtan efter att vakna utvilad på lördagen vägde tyngre. Jag minns från förra gången jag höll upp med alkohol som varade i 5 år att jag uppskattade att vakna utvilad. I torsdags firande vi en kollega som slutade och åt gott och jag drack en öl och ett glas rött och var nöjd med det. Känner att jag är inne i en positiv trend vilket jag ska vara rädd om, det kan vända otroligt fort. Jag hoppas det gått för er andra som läser detta! Ha en fin vecka................