@Magnus Jag skyller på en lång arbetsdag. Vad hette det som det pratat om på programmet du hade lyssnat på mikro-? Jag hade ju en spontan reflektion på det och tänkte kolla upp det i efterhand, men jag kan inte ens komma ihåg vad det heter nu.

Tack för mötet förresten och tack alla som medverkande. Lite synd med de tekniska problemen bara :/ Jag fick i alla fall ut något från de reflektioner ni som var med hade och jag är tacksam för att ha fått vara med.

Fick det inte att fungera med mikrofonen idag. Har gjort det förr och då har det fungerat så jag vet inte vad som var problemet idag. Även om jag kunde lyssna på er så tappade jag fokus efter ett tag då jag kopplade ifrån mig och försökte börja om ett antal gånger. Det var synd för nu passade tiden väldigt bra eftersom jag var ledig idag. Men så kan det vara....

Jag tror att ni inledningsvis pratade lite om det stöd man kan få och om man önskar något mer från Alkoholhjälpen.
Jag bor ju i en mindre stad där det stöd man kan få går via Socialtjänsten. Får man antabus utskrivet så är det där man går och tar medicinen. Jag tyckte att det var jättebra när jag tog antabus för då var jag där tre gånger i veckan. Tog medicinen som gjorde att jag inte kunde dricka samt att jag kunde växla några ord med personal där. Tyvärr så kan jag aldrig ta antabus igen pga min lever. Så jag hade verkligen önskat att det fanns en medicin liknande antabus som inte påverkade mina organ. Det var väldigt enkelt förutom att jag var dödstrött men jag fick lätt många nyktra dagar. Nu har jag en kuratorskontakt men man får bara ett visst antal gånger vill man ha mer stöd då måste det ske en utredning och att man får stödet som ett bistånd. Jag kan delvis förstå tanken men för mig är det inte aktuellt att bli utredd. Hade önskat att det fanns olika möjligheter men så blir det när man bor i en liten stad/kommun.

Hoppas att jag kan vara med vid zoom om fler tillfällen ges!

Ha det fint:)

Li-Lo

Hej Varafrisk

Vad fint att du skriver dina reflektioner kring Zoomtillfället här, så alla får en liten bit av det vi bland annat talade om!

Klart vi ses/hörs igen.

Li-Lo

@Li-Lo Tack så mycket! Jag ska se till att lyssna på programmet och komma med en mer genomtänkt reflektion. Min egen tråd passar väl kanske bäst för ändamålet. Som sagt var mitt svar då en spontan reaktion och hinner jag fundera lite mer så har jag förmodligen en liten annorlunda syn på det. Det är ju lite fördelen med skrift att man hinner tänka lite mer innan, men även samtidigt som man skriver. När man talar känner jag att jag inte samtidigt kan samma insyn i mina tankegångar i ett ämne, kanske delvis för att det går fortare att tala än att skriva. Visst kan man väl skriva ganska snabbt nu, men man kan ju pauser på ett sätt som inte märks men som inte skulle fungera i ett samtal. Samtidigt är jag ju nervös när jag talar och lägger mer tankekraft på det och hur jag framstår än när jag skriver.

@Varafrisk Det var synd att det inte fungerade. Jag använder själv inte zoom så ofta, men kanske vore det bra att testa zoom med t.ex. någon i hushållet eller någon vän innan mötet så att man kan reda ut en del tekniska problem på det sättet. Det blir ju som du säger svårt att både ha mötet igång och samtidigt fippla med tekniken. Jag hade en mikrofon som inte fungerade optimalt första zoom-mötet här på alkoholhjälpen, men det var mer att det var dålig kvalitét på ljudet. Men nu har jag inte kvar den.

@TappadIgen Brukar koppla upp mig t Viktväktarna via Zoom då det brukar fungera. Kopplade även upp mig t AA-online vid ett tillfälle vilket funkade. Så det var ngt tekniskt.
Men nya tag en annan gång🙏🏻

Tack för ett trevligt möte!
Jag börjar känna mig mer bekväm nu tredje gången som jag var med. Det var kul att prata med er igen och jag är lite stolt över att jag vågade tala😊.
Jag ska också lyssna på det programmet på p1.
Varafrisk jag hoppas du får det att funka nästa gång.
Tack alla💖

Hej på er! Vad bra att ni skriver här att ni önskar träff på Zoom.

Skulle ni önska något särskilt tema på träffen eller "bara" ses och ta det därifrån? Vi återkommer med datum när vi pratat ihop oss!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

@Rosette Jag brukar alltid vara den som önskar Zoom-träff men jag kan inte alltid vara med eftersom det beror på hur det ser ut med jobb. Lite tidigare så förslog jag i och med Magnus tråd om mikrovanor att man kunde ha en träff om det, men på efterfrågan så blev det ju ingen som svarade att de tyckte det var en bra idé. Tyvärr blir det ju ofta så att det blir ganska få deltagare till slut.

Just nu känns det ändå som att det är en hel del nya som har hittat hit. Jag tycker, om de nya vill, att man skulle kunna köra en träff bara för att prata av sig och dela erfarenheter, men det kanske får bli ganska snart för att fånga in den energi som finns nu.

Kloka kommentarer @TappadIgen. Jag tycker att din ide kring att ha ett tema att samlas runt var bra. En idé kan vara att vi bokar ett antal tider på zoom, där vi går igenom och berättar om de olika delarna i vårt program. Sedan kan de som vill reflektera kring sina egna erfarenheter och ställa frågor. Vad tror ni om det? Om COVID situationen förbättras så kanske vi även kan bjuda in till en live-träff igen snart.

Hej @Magnus! Det låter som en bra idé 👍🏻
Jag har svårt att vara med på träffar dagtid, men som jag ser så har ni även haft zoom träff lite senare 16.30 som skulle fungera bättre för mig iallafall.
Vart har ni haft era live- träffar ?

Li-Lo

ZOOMTRÄFF!

Måndag 8 november klockan 16.30 bjuder vi in till en timmes samtal med tema "SUG". Vi ta avstamp utifrån avsnittet i alkoholprogrammet som handlar om just sug. Alla är välkomna och vi kommer lägga ut en länk här och i andra delar av forumet strax innan.

Det vi önskar av er är att alla presenterar sig. Med video, bild, nick, röst eller i chatten som text. Vi vill värna om anonymiteten och samtidigt behålla den värme och respekt som genomsyrar forumet.

Varmt välkomna,
Li-Lo och alla andra i admi.

@Li-Lo Så roligt att vi har en träff inbokad återigen! Lite spontant så känns det lite avlägset just nu däremot. Det känns ju jättelångt dit. Förvisso är det väl just vid en sådan tid vi brukar få många nya medlemmar så av den anledningen passar ju tidpunkten bra.