@vår2022 tror att jag som du borde komma iväg till en psykolog också. Röra runt lite i den smuts som ligger och lurar och som gör att man inte kan hantera alkoholen. Få lufta känslor med någon som lyssnar och inte dömer. Få rota runt lite i ens inre. Längtar efter det lika mycket som jag längtar efter att bli alkoholfri.
Ha en fin torsdag du med!

@Illaute det kommer att bli bättre! Det är kämpigt i början med olika abstinensbesvär, men det blir bättre! Gäller att orka stå ut och kämpa på. Ta ett bad, en promenad eller något annat skönt för att må bättre💕

Vaknar första morgonen utan huvudvärk.
Kan inte påstå att jag känner mig särskilt pigg och fräsch men en liten förbättring i humöret kan jag nog känna. Har inte känt något riktigt sug än, men jag har heller inte blivit utsatt för nån ”risky” situation heller. Det blir större prövningar längre fram när minnet börjar blekna av varför jag inte vill dricka.
Avger varje morgon löftet; Idag ska jag inte dricka!
Jag vet att jag kommer att behöva hjälp utifrån så småningom att fortsätta hålla mig nykter.
Vet inte i vilken form bara. Vill så gärna gå på AA men vågar inte. Om jag vänder mig till vårdcentralen eller liknande, kommer min arbetsgivare få reda på det då?
Det går inte ske. Arbetar på en liten arbetsplats och vill inte att någon ska få reda på mina problem. Är inte där än.
Behöver hjälp, men hur?

@Illaute Börja med att tänka att du har oss ❤️ Skriv, skriv, skriv. Om allt jobbigt, om allt bra. När vi skriver tvingas vi sätta ord på vad vi tänker och känner, och orden börjar nästan resonera med sig själva. Att man sen kan få andras input är en oerhörd vinst 🙏🏻 Genom att lyssna på Anders Hansens senaste bok ”Depphjärnan” har jag nu dessutom lärt mig att när vi sätter ord på det jobbiga så aktiveras pannloben, där sunt förnuft och logiskt tänkande bor. Då blir reptilhjärnan mindre aktiv. Det är därför det funkar att prata och skriva om det jobbiga! Helt magiskt faktiskt.

Jag har idag enligt appen Nomo varit nykter i 650 dagar. Varje dag har jag loggat in här och skrivit, i min egen tråd och andras. Varje dag. Ofta flera gånger varje dag. Det är en helt naturlig del av mitt liv numer. Och det är en mycket viktig framgångsfaktor för mig, det är jag övertygad om. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

@Andrahalvlek ja, det här forumet är ju helt fantastiskt, blir rörd när jag tänker på det, att du någonstans i Sverige (förmodar jag) skriver och tröstar just mig!
Att vi alla är här för att få hjälp och för att hjälpa andra. Känner tacksamhet deluxe!
Tanken slog mig tidigare att tack vare att jag har alkoholproblem så har jag också en önskan och en vilja att förbättra mig och mitt liv.
Viljan att rota i mitt inre, ifrågasätta mina tankar och handlingar. Söka bättring och försoning med mig själv.
Hade jag det om jag druckit normalt? Vet inte.. Vet vad många tänker nu… -om du kunde dricka normalt hade du ju inte haft problem och ångest. Kanske, kanske inte, men vill tro att det inte finns något ont som inte har något gott med sig. Många av oss här ställer sig själv och andra djupa existentiella frågor som man kanske inte pratar om i alla rum och kretsar. Fint och tankeväckande.

@Illaute Jag tycker du resonerar väldigt klokt! Jobba på med att släppa skammen bara. Du ska enbart vara stolt för att du har tagit tag i ditt beroende! Absolut inte skämmas för att du blev beroende. Det kan vem som helst bli, inte konstigt alls att man blir beroende av ett starkt beroendeframkallande gift!

🤗

Ja, @Torn, alkoholen är en förbannelse. När jag tänker bakåt vad den har förstört mycket i mitt liv så kan jag inte fatta att jag har fortsatt.
Jag har sabbat relationer, både nära och ytliga. Skadat mig och andra. Andra mest psykiskt, mig själv både psykiskt och fysiskt. Mår så dåligt när jag tänker på det. Men det enda jag kan göra är att försöka förlåta mig själv och göra en förändring. Det som har varit kan jag inte ändra på men jag kan påverka min framtid…..

@Illaute vad skönt att du slapp huvudvärken idag. Jag tänker också ibland att tack vare mina alkoholproblem och att jag nu slutat så görs jag förbättringar i mitt liv. Nu kan jag inte döva mitt sinne och trycka bort problemen, jag kan med klarare tankar undersöka hur problemet ser ut och vad vill jag i allt detta? När jag gjorde detta med alkohol i kroppen fick jag så mycket stresspåslag och ångest. Den graden är mycket mindre nu.
Ha en fin lördag🌺

Är helt solo ikväll, bara hunden och jag hemma.
Ska äta glass och titta på Så mycket bättre.
Vanligtvis vid den här tiden så har jag hunnit dricka några öl och vid middagen ta ett par glas vin. Min sambo brukar sällan fortsätta att dricka efter maten men det gör (gjorde) alltid jag. Flera öl eller några glas vin. Så när vi kollar på programmet så är ju jag förstås rätt rökig och hänger inte riktigt med. Så när programmet avhandlas på söndagen eller på jobbet på måndagen så har ju jag kanske bara 50% koll på vad som hänt. Vanligtvis! Men inte ikväll! 100% nykter och 💯 koll!

@Illaute Härligt! Kan känna igen mig i det du skriver att inte ha koll på vad som händer i det som visas på tv, eller vad som hänt i en serie. Vissa gånger har jag också sett dubbelt och fått blunda med ett öga för att inte se dubbelt. Helt galet! Det är sådana här tillfällen som synliggör hur skönt det är att inte dricka och att man har koll på det som händer.
Ha en fin söndag🌺

Vår2022 skrev: ”Vissa gånger har jag också sett dubbelt och fått blunda med ett öga för att inte se dubbelt. Helt galet!”

Just det ja, det hände ju titt som tätt.😬 Det hade jag i princip glömt av. Jäklar vad man terroriserade hjärnan genom att hälla i sig det där giftet! Det är bra för mig att bli påmind i bland hur det var. Det är lätt att glömma hur mycket man misshandlade sig själv. 😅 Bra att bli påmind, men inget jag ältar eller tänker på numera. Det är förresten en viktig sak. Det som är gjort är gjort, och går aldrig få ogjort. Ingen idé att älta sådant, se framåt i stället! Det mår man bäst av. Precis som du skrev @Illaute

Ha en bra Söndag!

@Torn måste skratta åt det för det är ju så galet, som en parodi på något sätt😂. Hur man försöker spela opåverkad men är superfull. Detta är första gången jag någonsin nämnt detta för någon. Vad bra detta forum är, allt får komma ut utan att någon dömmer👍

Haha! Härligt! Fick mig dagens första skratt!
Så hög igenkänningsfaktor på att få sitta med ena handen över ett öga för att man ser dubbelt! Klarade av det lite i smyg men oftast var man så pass full att det knappt hjälpte. Hur galet är det inte när man tänker efter?
Idag vaknar jag äntligen pigg och känner mig lite gladare. Behövde ju inte korrigera något dubbelseende igår heller.
Ska ut med hunden i skogen snart och plocka mossa till mina amaryllisar. ( tsss! säg inte till nån att jag stjäl mossa i skogen)
Här där jag bor skiner solen och det är lite kyligt ute. Magiskt novemberväder. Den här dagen kommer att bli bra, det känner jag på mig.
Håller på att ladda för att ta mod till mig att medverka på ett AA-möte online ikväll. Får se om jag vågar. Kanske blir det gymmet innan dess också. Om inte, så får jag vara nöjd ändå. Jag är ju iallafall nykter. Gott så.

@Illaute Ja det är skönt att skratta åt det galna man gjort, också en terapi. Vad skönt att du pigg och gladare😁. Har också varit på lång promenad i det härliga vädret med mina hundar (och jag har också tagit mossa, tur vi är anonyma😂). Du vågar nog medverka på AA möte, det blir nog givande.
Ha det gott🌺

Håller på att ladda för att medverka på ett möte online ikväll. Får se om jag vågar. Lovar att uppdatera i såfall. Var ute i skogen med hunden i ett par timmar vid lunchtid. Sol och lite frost. Skönt och välgörande. Nu ligger jag i sängen igen med hunden vid fotänden och läser här. Har tyvärr alltid varit dålig på att kommentera i andras trådar. Har nog med självförtroende att göra. Tycker inte att jag har något att bidra med. Vill och tycker mycket men får det inte på pränt. Det kanske kommer.

@Illaute Hej! Känner igen mig. Tog ett tag innan jag vågade också. Vågade inte först ha en egen tråd, därför heter den jag vågade. Började kommentera i andras trådar, kort och ibland längre. Lite som AA- möte i denna form ( har inte varit på AA-möte men tänker att det är liknande men i Anna form) man blir glad att få reflektioner, råd om man ber om det, tips, heja rop, igenkänning och berättelser från dennes erfarenheter. Jag kommenterar ofta i din tråd märker jag😁

@vår2022 är så glad och tacksam för att du skriver i min tråd. Det är verkligen terapeutiskt. Jag ska träna på att skriva mer både i min och andras trådar. Förstår verkligen nyttan med det. Framför allt måste jag/vi alla påminna mig om att varför jag är här. Så lätt att glömma. Hur lätt är det inte att tro att jag kan ta bara ett litet glas bubbel. Tjenare! Det stannar aldrig där. När den lilla tanken börjar gro då finns ni här som stöd att låta bli. Glad att ni alla finns!

@Illaute Det är klart du vågar vara med på AA mötet! Vad kan hända, knappast någon som skjuter dig.💪 Det är jättebra att ni skriver mycket @vår2022 och @Illaute! Att tex bara skriva av sig hjälper en mer än vad man tror.

@Torn ja det är bra att få sätta ord på känslor och skriva av sig och prata med andra på forumet. Sen är det bra att ni veteraner dyker upp ibland och kommer med tröst, stöttning och words of wisdom😁❤️

@Illaute ja det är givande att prata med dig också😁. Håller med @Torn klart du vågar gå på AA mötet, ingen kommer att skjuta dig! Du kommer att bli så stolt över dig själv då du egentligen vill gå, du klarar det!