Varje gång jag inte dricker så är jag så ofantligt trött även fast jag fått sova länge. Har nu varit utan alkohol I 3 dagar.
Min norm brukar ligga på att jag dricker lite varje dag, dricker mkt så jag blir full ordentligt kanske 2-3 dagar i veckan och sen kanske 2-3 dagar nykter i veckan.

Googlade nyss för jag undrade varför jag är så trött och hittade en gammal tråd här som säger att det är kroppen som tar igen sig.. Även fast ja känner mig mer utvilad efter lite alkohol så är det bara ett fejk mående.

Brukar bli såhär trött efter någon dags uppehåll och då fortsätta med att tänka "är nog bättre jag dricker lite på kvällen för då orkar jag ju mer och är piggare på jobbet" etc.

Har väl sakta börjat inse att jag bör göra något åt mitt drickande innan det är försent.

Min bakgrund är en blandning av amfetamin missbruk, cannabis och grov alkoholism från ålder 18 till ca 29. Jag slutade och kunde efter ett tag kontrollera alkoholen någorlunda. Lite då och då men fortf nästintill varje dag.

Känns som att fortsätter ja såhär så kommer kroppen till slut gå sönder på något sätt o de är för sent att reparera..

Får också på ångest när jag nykter, jobbiga tankar och känslan av att jag tex har sjukdomar eftersom olika krämpor kommer upp.

Behövde skriva av mig 🙌💫

Nejlika

Hej stephsten!

Jag känner väldigt mycket igen det där med tröttheten, och det är allra värst första dagarna. Alkohol stressar kroppen så oerhört mycket - det är därför vi känner oss piggare när vi dricker ofta - och när vilar från alkoholen försöker kroppen som du säger intensivt ta igen sig. Så jag tror att det är viktigt att vi låter den göra det - så ofta och mycket vi kan. Tillslut kommer vi känna hur gott det gör för oss. Kämpa på och lycka till! <3