Stort grattis till 22 månader i frihet!😍 Jag säger även stort grattis till mäktiga
1 548 ooo steg fördelat på 129 dagar på raken! Riktigt imponerande! 🤗

En bra dag idag också. Testar just nu svepskrift på paddan och det funkar om man väljer det flytande tangentbordet! Till och med ordet tangentbordet fixar den utmärkt. Men ordet svepskrift tar den inte 🤣 På mobilen är det smidigt men på paddan använder jag fler fingrar så jag tror inte det blir någon tidsvinst egentligen. Kul med leksaker!

Nu får jag inte tillbaka det vanliga tangentbordet och det var ju mindre kul. Måste kolla youtube. Allt finns på youtube.

Kram 🐘

PS2. Jag fick googla på ”ta bort flytande tangentbord ipad” och fick den här instruktionen: ”1) Placera två fingrar på det flytande tangentbordet. 2) Dra isär fingrarna när du vill att tangentbordet ska ha full storlek igen och släpp sedan.” Så nu är allt som vanligt igen. På paddan använder jag tre fingrar, på mobilen bara höger pekfinger, så där är svepskrivning perfekt för mig.

Endast 45 min övertid på en fredag är riktigt bra! Det är krassligt på jobbet och därför mer rörigt än vanligt. Men en tidning blir det alltid ändå. Man får is i magen efter ett tag. Även om jag är ny på det här jobbet så har jag ju jobbat med det jag gör nu historiskt, under tio års tid, så isen börjar komma på plats i magen. Okej, okej, okej. Det blir alltid en tidning och ingen vet vilka ambitioner vi hade, de vet bara vad de får.

Det är inte dugg synd om mig. Det är mer synd om vårdpersonalen som sliter underbemannade medan coronasmittan eskalerar 😢 Det är faktiskt mer synd om snöröjarna också. De måste också vara underbemannade, som det ser ut på vägar, gång- och cykelvägar. Det har snöat i natt, slask i massor i dag - inget är borttaget. Sen fryser det säkert imorgon. Ingen lär sig något av tidigare misstag.

Den här helgen har jag inget inbokat. Zip. Nada. Så jävla skönt. Just nu vill jag bara sitta på en stol och fånglo. Men känner jag mig själv rätt så får jag lust att hitta på något spontant i all sin enkelhet när jag känner mig lite utvilad imorgon. Har köpt vörtbröd med russin och julskinka, det blir min frukost i sängen imorgon. Massa julmust light har jag köpt också, så det blir lite jultema på helgen.

Chill helgkram 🐘

Vad mysigt @andra halvlek, en sån helg längtar jag efter men då får man ta de där stunderna som bjuds och blåsa upp dem extra mycket. Jag vaknade till snö, lussebulle och gott kaffe. Julkänsla delux! Ha en fin dag. Kram 🥰

Känner mig lite neggig idag. Inte likt mig alls. Att vara positiv är ju mitt grundhumör. Förutom när jag är deprimerad förstås, så det är kanske därför neggigheten skaver lite inom mig. För att det påminner mig om perioder i livet som jag aldrig vill tillbaka till. Samtidigt kan jag ju inte känna beröringsskräck för negativa känslor, även de måste få plats i mitt liv. Sannolikt är jag bara trött. Okej, okej, okej.

Åkte på en kombinerad promenad och sedan shoppingrunda. På promenaden tappade jag en brodd och jag hittade den inte igen, trots att jag gick tillbaka hela vägen. Störigt. Borde hittat den, svart stor gummipryl mot vit snö liksom. På shoppingrundan hade jag inte lust att handla någonting, inget kändes kul eller inspirerande ett enda dugg. Det enda jag ville ha var broddar, men det var slutsålt.

Ja, ja har man inte större bekymmer i sitt liv än en tappad brodd så får man vara jävligt nöjd 🤣 Nu har jag beställt ett par skor med inbyggda broddar, så det lär inte bli något bekymmer framöver. Ska bara ”överleva” kommande dagar innan skorna anländer. Med en brodd. Jag får kötta ner den foten rejält i snömodden helt enkelt. Här är mest tråkig slask nu. Broddskor funkar kanske som paraply? Har man dem med sig/på sig så slipper man is/regn?

Lyssnade på Värvet med David Lagercrantz idag. Hade ingen aning om att han har brottats med återkommande depressioner. Fint att han pratar om det så öppet, men så tråkigt att han mår så dåligt i perioder 😢 Han verkar också ha ett stort bekräftelsebehov, som han relaterar till sin uppväxt och att hans pappa aldrig bekräftade honom tillräckligt. Apropå bekräftelsebehovet säger han att han hade fått en så positiv recension i en tidning ”och då kunde man ta några öl”.

Kan inte låta bli att fundera på hur drickandet påverkar hans depressioner. Hur lite eller mycket alkohol det än handlar om. Jag minns ju alldeles för väl min alkoholiserade pappas återkommande depressioner, det var inte många månader på året som han mådde okej. Han hade också tydligt årstidsbunden depression. Och jag mådde ju själv precis lika dåligt i långa och många perioder.

När man som jag så tydligt har sett och upplevt sambandet mellan dåligt psykiskt mående och drickandet, och sen helt sluppit det dåliga måendet när man har slutat dricka så vill man bara gå ut på gatan och skrika om det: ”Ge fan i att dricka ett halvår och se om du märker någon skillnad!” Lagercrantz kanske läser mitt inlägg? Hoppas han gör det! Han vore ju inte den första författaren som gör det i så fall 😉

För mig är det i alla fall glasklart, med facit i hand, att mitt drickande påverkade min hjärnkemi negativt och att det var orsaken till mina depressioner. Dels på grund av att hjärnans kemi fuckades upp av alkoholen och dels för att alkoholen skapade oro och ångest och att det i sig gjorde mig deprimerad. Man kan grubbla sig väldigt sjuk. Plus att sömnen blev fördärvad - och sömnen är grunden till god psykisk hälsa.

Jag är bara otroligt glad och tacksam över att jag så glasklart ser det sambandet. Jag vill som sagt aldrig hamna där igen, och då är det viktigaste jag kan göra att bibehålla min nykterhet.

Neggiga dagar är okej, okej, okej. Jag är nog bara trött som sagt. Jag kommer igen med tjo och tjim igen snart. En positiv livssyn och en lösningsfokuserad attityd gör livet så oerhört mycket mer berikande.

Kram 🐘

Håller med dig @andrahalvlek, en positiv livssyn är ovärderlig men den måste kombineras med att också stå ut med grå dagar, sjaviga dagar. Det är ju i de motpolerna eller pendlandet - som livsglädjen uppstår.
Annars blir vi ju hejaklacksledare. 👏🏻Svall på ytan. Jag blir stundtals också rädd av vad mina mini-demoner kan vara början på. Jag ska träffa min husläkare och prata igenom hur jag ska sätta ut mitt Sertralin och det oroar jag mig lite för. Vill inte ha oro eller ångest, yrsel. Men sanningen är att jag faktiskt ätit ssri tidigare och det långt före att mitt drickande eskalerade.
Jag är inte happy go lucky i min grund- konstitution. Men jag vet inte heller riktigt hur min grund ser ut. Både spännande att utforska men också en utmaning.
Så jag räknar med lite skitdagar i januari- men även gräsligt positiva och tacksamma! Njut av en förhvis fin söndag kväll. Kram och imorrn blir helt klart bättre. 👏🏻

Känner mig mindre neggig idag. Lite uttråkad bara. Skönt uttråkad. Det är i tråket kreativiteten föds påstås det. Så jag lagade mat idag - fläskpannkaka. Och det var så gott 😋 Minns inte när jag lagade mat till enbart mig själv senast. Nu har jag tre portioner kvar i kylen för kommande vecka.

Det var den maträtt som min dotter tränade på allra mest innan hon flyttade hemifrån. Sen lärde personalen på boendet henne att tillaga tunna pannkakor istället. Det är inte middag enligt min mening, snarare frukost. Men jag kan inte detaljstyra hennes liv längre, jag har lämnat över det ansvaret. Hon är väldigt nöjd med att hon kan steka pannkakor, det är huvudsaken. Svälter gör hon knappast.

Jag får fortsätta göra fläskpannkaka här hemma då och då, och minnas våra matlagningsstunder ihop. Jag satt vid köksbordet och lotsade henne muntligen. (Jag skar fläsket också.) Hon visste precis innehållet och ordningen i smeten, men ändå ville hon kunna kasta ett getöga på mig. Få en bekräftande blick. Älskade dotter ❤️

Jag drömde om henne i natt, eller i morse snarare eftersom jag vaknade i drömmen. Jag drömde att vi skulle sälja på loppis ihop. När jag packade ihop grejerna efteråt var hon iväg på annat. Plötsligt hör jag hennes förtvivlade skrik och gråt och där kommer hon i släptåg med två personal, som jobbat med henne historiskt under helt olika tidsepoker. Hon hade klivit på en buss och när hon insåg hur fel hon var på väg att hamna började hon stortjuta. Och som tur var fanns det två på bussen som kände henne och kunde lotsa henne tillbaka till mig.

Kanske är det min hjärna som processar att jag faktiskt har lämnat över ansvaret nu? (Nästan. Jag är fortfarande god man till henne och tänker så förbli.) Det vore ju på tiden i så fall eftersom hon flyttade i april. Min hjärna måste mala långsamt. Det var en jobbig dröm, även om den slutade lyckligt. Jag vet ju precis hur jag ska smeka henne över rygg och hår och vad jag ska viska i hennes öra för att få henne lugn snabbast möjligt. Hon blev så lugn i min famn i drömmen att hon nästan stod upp och somnade.

Jag pratade med henne igår kväll och efter drömmen i morse var jag nära att ringa henne direkt. Sen träffade jag henne av en slump på Maxi några timmar senare, med personal i släptåg. Hon mådde bra, och blev väldigt glad att se mig. När hon kommer rusande och kastar sig om halsen måste man ta stöd av en vägg eller nåt 🤣 Jag hade bara en varuhylla att ta ett fast tag om, men det gick bra det också. Sötnöt ❤️

Nästa helg blir det dotterhelg, bland annat ska vi handla julklappar, och sen är det jul. Det går undan nu. Jag är chill med julen, förenklar på alla sätt jag kan. Huvudsaken är att jag får träffa mina barn. Jag lider verkligen med alla som inte får den möjligheten av olika anledningar 🙏🏻

Kram 🐘

Måndagar ÄR skitdagar. Ville bara skriva ner det. För att lasta av mig lite. Arbetsveckan borde börja på tisdagar istället. Punkt. Men då hade ju tisdagar blivit som måndagar 🤔 Nåväl, nu är den här jävla måndagen snart slut. Imorgon är det tisdag och jag ska till frissan, yes! Färga min gråa utväxt, tjöta lite. Jag och min frissa löser världsproblemen på löpande band 😉 Det gör jag och min massör också, men det var alldeles för länge sedan jag besökte honom nu. Saknar det. Både för behandlingen och för pratet. Borde boka tid. Snart.

Jag ska boka tid för tredje sprutan också. Tog min andra spruta 7/7 så från 7/1 är det fritt fram. Jag kanske ska inleda min semestervecka i mitten av januari med en spruta? Min mamma har fått vaccintid imorgon och min yngsta dotter på fredag. Skönt.

Kram 🐘

Tisdagen började skitdåligt. Försov mig, eftersom jag glömde ställa larmet, och sen kunde jag inte riktigt tygla mitt humör på morgonmötet. Nåväl, ingen behövde sväva i ovisshet om vad jag tycker, och det är ju bra. Att jag aldrig kan hålla tyst är både en välsignelse och en förbannelse.

Tur att jag är trevlig och snäll och hjälpsam 99 procent av tiden. När jag väl visar mitt humör får jag hjälpande händer och sympatier från hjälpsamma kollegor, och det uppskattar jag verkligen. Inget ont som inte har något gott med sig. Ungefär som med döttrarna när de var små. Jag skällde verkligen inte över småsaker, men när gränsen väl var nådd tog jag till mitt lejonvrål och då stod båda döttrarna givakt. Ooops.

Lite så kändes det på jobbet idag också, även om mitt lejonvrål var blygsamt. Tyckte jag i alla fall. Jag frågade min närmaste kollega efteråt om min ilska märktes, och jo den märktes. Bra!

Så dagen tog sig med tiden och jag avslutade jobbdagen med att sluta två timmar tidigare och åka till frissan. Efter ett kort besök hos dottern efteråt var det bara att börja traska. Pga ofrivillig sovmorgon och kort snabb lunch återstod cirka 8000 steg att få ihop. Men jag gjorde det! Inte fan ska mitt jobb fördärva min streak! Vissa dagar räcker det inte enbart med goda vanor, då får man bara göra.

Kram 🐘