@Rehacer Tack! Kul att höra av dig😁. Vi kom hem sent från min bror, jag körde och drack kaffe sent, så svårt att sova. Kikade in här. Hur mår du?

Går in på dag 62. Har så svårt att somna. En härlig, skön och avslappnad julafton med min brors familj och min. Promenad i nysnön, grillade korv och marshmallows till lunch. Såg hela Kalle, har inte gjort det på flera år, stått i köket. Julbord och alkofri öl. Inget sug på starkare. Julklappar och tomte sedan kaffe och kaka. Körde hem, bor en bit ifrån, hemma 24. Tror det är kaffet som håller mig vaken. Hoppas kunna sova efter detta inlägg. Imorgon (eller senare idag) bara ta det lugnt och ut på lång hundpromenad. Sedan julbord på en med alla barnen och svärmor. Det blir lugnt och skönt. Nu hoppas jag John blund kommer😴

Hoppas att du har kunnat sova 😴 @vår2022 Vilken fin Julafton du har haft, liknande hade jag också, så skönt. Maken som brukar dricka whisky, öl och snaps tog bara en snaps till julmaten. Sa att han blev inspirerad av mig 😄 Det blev a-fri öl till maten och ytterligare ett lite senare, gott att ha något att sitta och sippa på. God smak också, inget sug alls på vin. Du är så beundransvärt med dina 62 dar. Grattis till din beslutsamhet och styrka.

Kram och god fortsättning 🎄🌟💓🤗

Juldagen bilen inställd, känns overkligt och platt fall. Maken vaknade med feber, tog snabbtest som påvisade covid. Åkte till en VC någon timme bort som var öppet för pcr test. Svar imorgon om det är covid. Körde hem svärmor och barn och satte en på tåget hem. Övriga barn kunde inte komma. Tittat på serie och helt slut. Julbord blev en skinkmacka. Nu håller vi tummarna från att ingen annan blivit smittad av de vi träffat. Alla andra sammankomster inställda. Nu blir det verkligen lugn och ro. Maken har feber och allmänt sjuk och trött. Hoppas det inte blir värre än så och att jag klarar mig. Stressen och oron skulle varit typiska tillfällen att dricka på men inte blir det bättre för det! Tvärtom.
God fortsättning på er.

@vår2022 Så otroligt tråkigt 😢 Ibland blir det inte alls som man tänkt sig. Och det är okej att vara ledsen och besviken över det. Mer än okej. Jag tror att man ska tillåta sig att vara just lite ledsen och besviken, att det faktiskt går över snabbare då.

Ungefär som när man bekräftar andras känslor, sina barns tex, och att de kommer ur ledsenheten snabbare då. ”Ja, det är riktigt synd om dig och jag förstår att du är jätteledsen”. Och sen stryker man dem kärleksfullt över ryggen, kramar om dem.

Jag tror att vi överlag behöver bli duktigare på att bekräfta våra egna negativa känslor också - inte bara bita ihop och agera så handlingskraftigt i alla lägen. Jag minns att jag en bit in i nykterheten kunde bli otroligt ledsen, gråtledsen. Och att det faktiskt var skönt att gråta. Då hade jag inte gråtit på många år innan dess, utan bara bitit ihop och agerat handlingskraftigt.

Och du har helt rätt, alkohol hade inte förbättrat läget. Tvärtom.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vad fint skrivet. Bet ihop och packade julmat åt alla, tröstade barn för kraschade planer med kompisar. Stuvade in dem i bilen och sade det kunde varit värre. På vägen hem grät jag i bilen. Sedan hördes vi på tel och var ändå tacksamma över att allt kunde varit värre. Vi hann i alla fall ses på julafton. Det är skönt att gråta ut❤️

Dag 63. Sovit gott efter kaoset med covid igår. Maken febrig och hängig, jag har klarat mig än så länge. Sov i olika rum i natt, lite konstigt, det händer endast om vi bråkat med alkohol inblandat, men kunde sova då det inte fanns ilska eller andra eländiga känslor inblandade och är nykter😀.

Blir en stillsam promenad i det vackra vädret med hundarna och sedan bara hänga. Leta filmer på Netflix, läsa böcker, äta lite och vila. Så ser dagarna ut den närmaste veckan. Tyst och lugnt. Inget att passa eller fixa. Bara vara. Det känns också märkligt.

Ha det gott på annandagen🎄💕

Krya på maken och håller tummarna att övriga klarar sig. Imponerad av dig att du fortsätter så fint på din nyktra resa. 🙂