Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Så fin läsning Sattva ✨. Om din jul, om relationen till barnen (ungdomarna 😊). Bra tänk det där med att dela in en-dag-i-taget i tre faser… Det ska jag lägga till i mitt tänk! Snart har jag gjort fas 1. God fortsättning på helgerna ⭐️🤗!

@Sattva Det låter som du har haft en bra julafton! 😍 Jag ser det även nu som olika faser. Första nyktra halvåret tex då det jobbiga grovjobbet gjordes. Efter det kom en träningsfas för att uppleva och vänja sig vid att vara nykter vid en massa olika sammanhang. Efter 1 år kom ” det stora lugnet” som jag kallar det. Och nu vid 2 år så är det ” den stora naturligheten” som växt sig ordentligt stark. En riktigt härlig resa!

Kram 🤗

@Torn Låter härligt att "Det stora lugnet" väntar mig! Det är precis vad jag behöver❣
Jag tror att om man lever närvarande o medvetet så långt man kan, så sker en ständig utveckling. Tror faktiskt att nykterhet är en förutsättning för det, iaf har det visat sig vara så för mig. Det är bara att se på mina nyårslöften, som flera år har varit att sluta dricka. Och det har hållit januari ut. Om ens det. Och så börja om med nytt löfte var och varannan nytt månadsskifte. Noll utveckling! Det händer inte så mycket positivt inom en i den där mellantiden mellan varje nytt försök. Förutom en domedagskänsla, en vetskap att varje dag med alkohol är en snabbare väg mot stupet. Ja fy sjutton, så innerligt tacksam över att vad som än händer så kommer jag inte att hamna där igen! För jag har makten nu💪. Den insikten i sig ger ett stort lugn faktiskt.

Anonym26613

@Sattva skrev:"För jag har makten nu💪. Den insikten i sig ger ett stort lugn faktiskt."
Exakt så känner jag också. Helt annorlunda nu jämfört med tidigare år. Största skillnaden är att nu har jag varit nykter på midsommar, fest, resor och dejt, så jag har inga "a-måsten" kvar. Finns ingen situation som jag behöver a till. Och det ger MIG makten.

Snart blir det godisstop. Har du några speciella regler? Är det bakelser också? Ska bli kul 🥳🙏👍💚

@Miss Mary Poppins Framför allt är det smågodis o sånt fyllt av kemikalier, tillsatser, gelatin, färgämnen etc som jag stoppar med. Men tänker också dra ner på socker generellt. Rawfoodgrejer är ok, im de inte är supersöta. Men det är ju bara att anpassa receptet! Så rent o naturligt som möjligt är det som gäller!
Hur tänker du?🌟🍃💞

Anonym26613

@Sattva Det låter bra. Men dina rawfood bollar var för goda och kaloririka så de vågar jag inte göra mer 😅💚👌
Ska bli spännande att se om detta märks på vikten. Har lite kärlekskilon som behöver försvinna 🥰🙏

Funderar på att haka på ert godisstopp, eller behöver snarare söt-stopp. Märker att det verkligen blir ett substitut dessa dagar, ”nåt litet” går alltid ner… Har ni tänkt just stopp för smågodis eller allt sött? @sattva och @missmarypoppins? 🧐😍

@Se klart Jag ska eg inte äta kolhydratsrikt alls enl den hårmineralanalysen jag gjorde i somras, så jag ska försöka följa de råden. Men blir jag supersötsugen så äter jag bara rawfoodgrejer. Äter ju inte gluten heller så bakverk o sånt går bort ändå.

Anonym26613

@Se klart aww, så gulligt av dig att tro på oss 💚🙏❤ Du får mer än gärna hänga på.
Jag kommer ihåg hur vi diskuterade att vi ska göra en sak åt gången. Tänk att vi är där nu!! Att även om vi slutar med godis, så ökar inte risken för återfall. Då har man kommit långt tycker jag 🥳💪💚

@Sattva Jag vill jättegärna oxå vara med och sluta med det vita giftet 🤗 det har blivit alldeles för mycket godis och sötsaker för min del sista tiden. Jag ska även försöka äta så lite snabba kolhydrater som möjligt.
När ska du/ni börja? Efter nyårs helgen blir det för mig iallafall 👍🏻😀

@Sattva Jag ska fundera på det också. Det kanske är en ny utmaning jag behöver? Eller inte. Mina 12.000 steg/dag har jag ju snart hållit i ett halvår nu, den vanan sitter. Å andra sidan äter jag inte godis, det är snarare vitt mjöl jag bör undvika eftersom jag har en tendens att överäta det. Och ”nyttiga” bars, som nog inte är så nyttiga, borde jag skippa helt. De kan man också lätt överäta, om det finns hemma och man är lite sugen. Vettig frukost, kvällsmål och ”nödmål” behöver jag. Och äta mindre portioner generellt.

Kram 🐘

@Sattva min största utmaning blir sötningsmedel i dricka, jag dricker pepsi Max nästan varje dag 🙈 fast jag vet att det inte är bra med sötningsmedel. Fun light brukar jag tyvärr oxå dricka en del av. Vardagar kommer jag fixa men det blir värre på helgen. Vad dricker man då 😳 något roligare än vatten vill jag ändå ha. Kanske goda frukt drinkar 🍹🤗
Kram 💕sländan

@Andrahalvlek @Sländan
Vitt mjöl beter sig liknande i hjärnan som socker vad jag förstått, och ger snabb höjning av blodsockret. Och så ska indulinet sänka det. Kan ge diabetes typ 2 på sikt. Och nånstans har jag också läst att sötningsmedel har samma effekt. Tappadigen skrev nångång om fettlever som man kan få sv socker o säkert också vitt mjöl. Har en tjock bok om detta "socker din värsta fiende" som jag ska läsa. Faktametoden!
Tror man kan få rejäl abstinens i början, men tror också att det går att programmera om hjärnan. Att äta mycket protein är bra. Nötter! Jag gillar rooiboste m smaksättning o med havremjölk i. Havremjälken är ganska söt faktiskt, tror runt 6%. Mitt mål är att inte äta saker högre än 5 % socker. Men fuskar väl på mjölken då isf. Del i detta för mig är att få ner blodtrycket o stressen. Socker drar ju igång hela systemet.
Skulle det krisa så tänker jag tex nicecream på mixade frysta bananer o bär. Supergott faktiskt! Eller rawfoodbollar, men halvera antal dadlar. Som sagt, några veckors abstinens är att vänta men sedan tror jag hela systemet har stabiliserat sig!