Dag 96. Sov rätt gott i natt och vaknade av att jag skrattade, min man vaknade också och skrattade åt mig😁. Ett bra sätt att vakna på. Idag blir det en fin lunchpromenad med hundarna, sol och någon minusgrad. Igår var det blött och min hund rullade i något som inte luktade så gott i pälsen. Han tyckte visst att det luktade bra och ville ha den lukten på sig för att kamouflerar sig för andra djur. Blev in i duschen till hans förtret när vi kom hem.

Skönt med fredag och helg. Blir som vanligt långa sköna promenader med hundarna, elda i brasan, laga god mat, träning och bara vara.

Ha det så gott🌷💕

Jag måste skriva av mig! Leta efter mina jobbansökningar på molnet/OneDrive men allt var borta! Panik och hjärtat i halsgropen, så oerhört mycket timmar jag lagt ned på detta. Samtidigt ringer telefonen och jag svarar, det är min tidigare arbetsgivarorganisation i luren. Tror det handlar om min jobbdator som jag precis lämnat in och frågar direkt om de kan hjälpa mig med molnet. Det visar sig handla om en jobbintervju, en ansökan jag skickade in i början av januari, trodde den redan var tillsatt. Ja, det blev lite konstigt samtal, men oj vad glad jag blev! Han bara skrattade när jag till slut fann mig och han förstod min situation. Ytterligheterna var enorma, total panik som övergick i total glädje. Lyckades googla fram hur jag skulle rädda min dokument och det gick bra. Puh!

Sedan blev jag så sugen på att dricka ett glas vin för att fira! Vanan gick på autopilot! Dricka på panik som övergick i glädje. Sade till min man, som precis kom från Ica, åk och köp vin (skämtsamt) och han tog fram ett bytta glass han inhandlat på affären och sade, här har du ditt vin😂. Suget försvann direkt!

Nä, nu ska här göras en bra intervju, nykter, fräsch och med gott självförtroende! Fan vad jag hoppas på det jobbet, blir det inte så får jag ta hand om besvikelsen sen, men nu ska jag njuta av att få komma på intervju😁😁😁

@vår2022 Snacka om snabb vändning från negativt till positivt! 😅 Du får säkert det där jobbet tror jag.

🤗

@Torn Tack! Ja, det var du som sade att något bättre kan komma ut ur den här situationen, brukar tänka på det. Hoppas du har rätt!🤗

@vår2022 haha, vilket samtal som då snabbt vände till något du inte förväntat dig. Håller alla tummar för att du får jobbet!

Den där autopiloten känner jag igen så väl. Märkt att många saker sitter verkligen i muskelminnet. Hur jag sträcker mig efter vinglas, hur stegen automatiskt har styrts ner på gatan bolaget ligger på osv.

Och du, 96 dagar 🥳 Så jäkla grymt jobbat! Grattis! Snart tresiffrigt ju! 🤩

@vår2022 Vilken bergådalbana i känslor!! Kan tänka mig att det där telefonsamtalet var lite smått rörigt, men lite kul är det! Helt underbart att du ska på intervju, njut av den känslan!! Resten löser sig! Stor kram på dig! 🤗

Dag 97. Tack @Friluftstok @Rehacer för pepp! Det tog ett tag att komma i balans igen efter gårdagens stohej, blev så rastlös och i det gamla livet hade vinet dämpat detta och tagit mig med in i dimman. Gjorde en flaska med fun light och bubbelvatten och tittade på Carina Bergenfeldt. Sedan mat och en spännande serie. Lugnet återställt.

Usch! Vilket trist väder idag. Regn och grått. Ska ta en lång hundpromenad med kläder efter väder. Sedan blir det en dag i soffan och jag ska jag sträckläsa en bok jag köpt och ännu inte öppnat. En dag som gjord för detta, inget annat direkt som behöver göras, kanske ett litet träningspass efter promenaden för att få lite flås då jag sedan ska ligga raklång hela dagen med boken. Gillar att mina träningspass blivit rutin och att inget större motstånd till detta längre finns, 30 min går fort och det känns såå skönt efteråt.

Ha en fin lördag🌷💕

@vår2022 haha! Vilken historia! Känner igen känslan av panik när nåt sånt händer. Och så lyckan! Ja ibland tror man ju att nån däruppe skojar med oss! Håller tummar för att du får jobbet- och grattis till dom som får dej, värsta kloka envisa omtänksamma människan.

@vår2022 haha! Vilken historia! Känner igen känslan av panik när nåt sånt händer. Och så lyckan! Ja ibland tror man ju att nån däruppe skojar med oss! Håller tummar för att du får jobbet- och grattis till dom som får dej, värsta kloka envisa omtänksamma människan.

@vår2022 kläder efter väder här med ☔🌪️ Men sånt reder ju vi skogsmullar ut 😉 Här blev det en långpromenad längs med havet, har turen att bo kustnära. Lyckades dock pricka uppehåll hela vägen 🤩 Får se om det blir bok eller tv resten av dagen här... 🤔

@Friluftstok Ja, vi skogsmullar ser till att man kan gå ut i alla väder, det finns inget som stoppar det😁. Inget uppehåll här och kyligt så det blev en varm dusch efter promenaden. Myskläder och liggläge under filt i soffan och eldning i brasan, tända ljus, kaffe, bok och myyyys. Så underbart att bo kustnära vid havet, det kan jag verkligen sakna.

Dag 98. Hua, vad det blåser ute och snö har det kommit. Gäller att klä sig vindtätt men inte allt för varmt under promenaden idag. Kände mig trött när jag lade mig vid 23, men hade svårt att sova. Så mycket tankar som snurrar kring intervjun nästa vecka. Har läst process- och effektutvärderingar kring uppdraget, vad som är hinder och framgångsfaktorer. Det sätter spinn på mitt huvud och jag har planer på hur jag skulle kunna gå tillväga med uppdraget. Stimulans på hög nivå. Funderar på vad jag ska ta upp och säga och hur.

Bra om jag kunde göra det på dagtid, inte när jag ska sova! Gick upp kl 24 och funderade på vad jag skulle göra. Satte på en mindfulness övning, en avslappning för att kunna sova. På med lurarna i sängen och 20 minuters scanning av hela kroppen. Insåg under avslappningen att jag var spänd i pannan och käkarna, fick loss spänningen och Det funkade bra. Kunde nu släppa tankarna och sova. Vaknade 06.30, inte helt utsövd men måste gå på toa. Då är det kört att somna om igen, hundarna väntar på frukost och på att bli utsläppta på morgonpink. Så det blev kaffe i soffan under filt och nyheter. Ville inte väcka maken. Nu dags för en promenad med hundarna i stormen, friskt!

Ha en fin söndag❄️🌷💕

Dag 99. Har börjat dra ned på godis och glass sedan några veckor. Funkar bra på vardagarna men värre på helgen. Blev glass i fredags, inget i lördags men både choklad och glass igår kväll. Hade tänkt att stå emot och åt clementiner efter middagen. Visste att jag hade både glass och choklad hemma. Kunde inte släppa tankarna på detta när jag såg en film. Tänkte att nej, ska inte ha, suget går över. Gav efter och tog sista glassen och två rader choklad. Åt upp det. När filmen var slut kände jag lite ångest och jag undrade vad det kom ifrån. Har inte haft denna känsla på länge och kände igen den från när jag drack. Min slutsats var att det var glassen och chokladen som framkallade ångest eller kanske rättare sagt skam inom mig. Kändes som ett slags återfall. Känslan var verkligen obehaglig. Det var ändå skönt att kunna sätta fingret på vad som orsakade känslan. Ville bli av med den. Kändes som jag förstört något, en bra trend utan godis och sug efter det, måste varit godisdjävulen som poppade upp i min beroendehjärna. Samma beteende som alkoholdjävulen har i min hjärna. Kanske har jag nått botten med att äta godis, det ger mig ångest, skuld och skam. Gick och kastade sista chokladen i soptunnan, kanske är den inte säker där, kan ju ta upp den därifrån…måste knyta ihop sopsäcken idag och ut med den i grannens soptunna. Där kan jag fan inte gräva i alla fall!

Ja, väldigt märklig upplevelse, så otäckt på något sätt, samma skuld, skam och ångestkänslor som med alkohol. Måste vara beroende av socker nu. Försöker mig på att äta måttlig med socker, det upptar mina tankar varje dag att avstå och tänker på helgen när jag ska äta godis. Jag måste göra som med alkohol, sluta helt, jag kan inte äta godis ibland, det triggar min beroendehjärna och jag vill bara ha mer och nu ger det mig också ångest, skuld och skam. Det är inga känslor jag tycker är värda att ha bara för att få äta godis. Det positiva är att godis inte är nödvändigt i mitt liv och inget jag behöver stoppa i mig. Ny kamp startar mot gotter. Idag Dag 1 utan godis.

Ha en fin måndag🌷💕

Måste tillägga så jag minns. När jag drack vin varje dag åt jag aldrig godis. Var aldrig sugen på godis för jag hade ju mitt vin att sippa på. Tyckte jag var nyttig och duktig som kunde stå emot godis och glass. När jag slutade med alkohol blev jag istället beroende av socker inser jag. Var sak får ha sin tid, godiset var ett bra substitut som jag behövde för att kämpa mot alkoholen men idag 99 dagar senare börjar min kamp mot att även ta bort sockerberoendet jag har. Kampen mot suget av alkohol är under kontroll nu och jag behöver inte substitutet godis mer. Gott så!

@vår2022 Känner igen det där,, jag var aldrig sugen på sötsaker tidigare heller,, men nu,,
Sambon bjöd på varma päron med smält choklad och glass i lördags,, kaffe till också,,, jädrar vad gott det var.
Livsfarligt det där..
Har svårt för Kexchoklad och Snickers jag.

@vår2022 Snart dag 100! Så härligt med tresiffrigt... Grattis lite i förväg 👍
Godis verkar vara många fastnar i a-stopp, jag har inte gjort det ännu men det kanske kommer! Mina dagar tickar också på - en dag itaget blir fler o fler!
Kram till dig o oss alla 🤗