@Lavendelblomman Det är det undermedvetna som kommer fram i våra drömmar. Där finns inget filter som man har i vaket tillstånd. Allt man upplever och känner inom sig blandas i en salig röra. Ens oro, ångest mm dyker upp i drömmarna men det kan vara svåra att förstå och ofta kommer jag inte ihåg så mycket mer än vissa scener. Det är intressant att försöka tyda sina drömmar, om jag tex blir lämnad i drömmen kan det vara projektion, alltså att det i själva verket är jag som är på väg att lämna något. I mitt fall handlar det om att jag är på väg att bli självständigare och det är en process att frigöra sig som kan smärta lite. Men det är en bra process och kommer att leda till att jag blir tryggare i mig själv och mindre beroende av andra.

Jag har laddat ned appen, mindfulness appen, det är massor av olika övningar och många personer som leder övningarna, bla är Natthiko med. Igår var jag så trött, hade ont i huvudet och lyssnade på en övning kl 20, jag somnade ganska fort med lurarna i öronen. Vaknade till 22 när min man skulle lägga sig. Somnade om och sov gott till 06😀.

Ha en fin dag🌷💕

@Lavendelblomman och när jag drack, stöp jag mer i säng klubbad. Som nykter har man ”riktig” sömn och hjärnan återhämtar sig och försöker få balans, det tror jag är därför man drömmer så mycket och intensivt i början av sin nykterhet. När hjärnan är i balans blir sömnen bättre då man inte har så mycket oro och ångest längre. Det är under sömnen som hjärnan återhämtar sig och repareras så vi ska orka med dagarna och livet😀

@Lavendelblomman @vår2022
Intressant prat om sömn. Läser och lär mig.
Gillar att du är så påläst @vår2022 🙏 Lär mig mycket av dig. Ofta lite Ahaaa-känsla.
Ha en underbar dag! 🤗

@Lavendelblomman Hej!
Känner igen en del av det du skriver, har jättesvårt att somna o sover ofta oroligt. Svårt att somna om när jag vaknar för tidigt...Drömmer men svårt att minnas vad, mest en känsla när jag vaknar...
Så härligt att du har många a-fria dagar nu - Grattis till dem 👍Hoppas du fortsätter på den inslagna vägen!
Jag har ju många a-fria dagar o tänker absolut fortsätta samla ännu fler!
Ha en fin dag 🥰
🤗 Kram från mig

Anonym31513

@vår2022 Tack för kloka tankar om "drömtydning" och för tipset om appen. Jag har laddat ned den och klickat runt lite. Jag hittar ingen insomningsfunktion. Finns det?
Kram!

Anonym31513

@Rehacer @majsan_nu Tack för att ni tittar in i min tråd. 😊 Jo det börjar bli många a-fria dagar med mina mått mätt och det känns så bra. De senaste dagarna har jag inte ätit något godis heller. Jag hoppas kunna hålla i detta ett bra tag framöver. Att inte ha något hemma och att inte agera på sug är mina framgångsfaktorer.
Kram!

@Lavendelblomman Jag brukar klicka på bannern där det står På Svenska, där finns olika övningar bla en som heter djupavslappning för sömn. Tycker att de flesta övningarna får mig att slappna av och sova😁. Provar lite olika för varje gång.

Ha en fin torsdag💕🌷

Anonym31513

@vår2022 Det jag menade var om det finns någon insomningstimer. Det var jag som var otydlig. Kanske fungerar avslappningen så bra att man somnar innan sessionen är slut? 😊 Å andra sidan så verkar de inte vara så långa, så det är väl inte hela världen om man skulle råka somna ifrån dem.

@Lavendelblomman Nä finns nog ingen timer, jag somnar inte alltid, stänger av men sover gott efter det. Ibland somnar jag och vaknar av att lurarna skaver😂 men somnar om igen.

Anonym31513

@Rehacer Vad du är snäll som tittar till mig! Tyvärr går det inte så bra. Dricker en del igen. Det känns ju helt hopplöst detta. Jag som mår så bra av att låta bli alkoholen, ändå åker jag och köper vin som jag dricker. Det är det invanda beteendet som jag faller tillbaka till hela tiden. Vanans makt är stor.
Kram alla fina forumvänner!

Å kram till dig@Lavendelblomman 💕 å styrka till oss alla som kämpar och inte får riktigt ordning på nykterheten. Förstår dig så väl. Ska vi försöka tillsammans idag?

Kram💪🏻🙏🏻

@Lavendelblomman
Jag har tidigare försökt såå många gånger att låta bli alkoholen. Det har verkligen inte gått, jag har bara fallit tillbaka.
Jag vet inte vad skillnaden är den här gången men för mig känns allt helt annorlunda. Jag önskar att du oxå hamnar där tillslut. Jag tror verkligen du gör det! Det tar bara olika lång tid.
Stor kram.

Anonym31513

@Rehacer Det känns hoppfullt att det kan gå vägen en vacker dag, trots ständiga misslyckanden. Jag har de senaste två åren gjort framsteg i mitt arbete mot alkoholen och jag har jobbat mycket med mig själv. Det jag behöver jobba betydligt mer med är att lära mig hantera känslan efter några veckors nykterhet. Då är det som att jag håller på att bli "en som inte dricker" och det kan jag inte riktigt identifiera mig med och vips är jag på god väg mot ruta ett igen. Jag hoppas att jag en vacker dag hamnar där du är. Kram! 💕

Hej @Lavendelblomman och tack för din hälsning i min tråd! Jag tror vi har en likhet. I det att vi har svårt att identifiera oss med ”en som inte dricker”. Kanske är det det som är vårt största hinder? Jag fungerar likadant. Vill kunna dricka måttligt, både vad gäller frekvens och mängd. Försöker igen! Hänger du på?
Kram ❤️

Anonym31513

@knickan Yes, jag hänger på! Veckan har gått bra hittills för min del, men nu kommer helgen som brukar vara en större utmaning än veckodagarna. Vill kunna skriva här på måndag att jag varit alkoholfri.
Kram!

Anonym31513

Nu har jag samlat på mig några nyktra dagar igen och det känns så bra! Jag njuter för fullt av det vackra vädret som vi har och jag ser med tillförsikt fram emot att möta våren och sommaren.
Ta hand om er alla kämpar där ute!