Jag har som så många andra varit här inne och läst gång på gång, och som så många andra igen, tänkt tanken att det är nog. Idag känner jag att det är nog. Jag vet inte hur jag blev denna människa som jag ser i spegeln men jag tycker inte om henne, och jag vill inte vara hon. Jag gjorde bort mig igår, igen, men denna gång var det för mycket och jag gick verkligen för långt. Jag skäms över den person jag blivit på grund av alkoholen. Jag vill så gärna skylla på omständigheter och hitta bortförklaringar men den enkla sanningen är att jag dricker för mycket. Jag kan avstå alkohol i perioder men när jag väl dricker igen är det som att det inte finns någon morgondag. Jag kan dricka måttligt också, ibland. Jag inser att jag måste sluta dricka, jag vill sluta dricka. Alkohol är en tillfällig njutning, glädje, avslappning, flykt, avkoppling. Men den leder en rakt ner i fördärvet. Alkoholdjävul, vem har du gjort mig till?

@AnnaK81
Nu är du äntligen här till slut, så bra 🥰
Välkommen hit! Du skriver så insiktsfullt tycker jag - det är "bara" att fortsätta på den inslagna vägen 👍
Ser redan fram emot ditt nästa inlägg, skriv o berätta hur det går för dig!
🤗 Stora välkomstkramen från mig!

Tack så mycket! Det var ett stort steg att börja skriva men på något sätt gör det det hela mer verkligt. Jag vet att jag kommer behöva kämpa hårt för att hålla mig ifrån A. Idag har jag brottats med ångest och skam som försökt äta upp mig inifrån, jag har gråtit, jag har hällt ut en flaska vin, jag har upprepade gånger talat om för mig själv hur dum i huvudet jag är. Jag läste i ett annat inlägg att man skulle lägga undan ångesten och skamen i garderoben, jag önskar att jag kunde gräva ner den. Den försvinner inte för det och jag vet att den kommer minska, jag vet också att jag kommer känna att, åh det gör väl ingenting om jag dricker lite vin, när ångesten passerat och de andra känslorna kommer tillbaka. Men det ska jag inte göra, denna gången är jag bestämd.

@AnnaK81
De första dagarna är förhoppningsvis de värsta o snart har du gjort dom... Bra att hälla ut vinet o alldeles nödvändigt att be a-monstret fara åt pipsvängen 👍
Dum i huvudet är du inte, snarare klok o stark som tagit de beslut som behövs för att ta makten i ditt liv 💪
Jag hejar på dig, snart är du förbi de värsta dagarna o det förhoppningsvis börjar kännas lite lättare 🥰
🤗 Styrkekram till dig från mig!

@AnnaK81 Välkommen hit! Bra och insiktsfullt beslut du tagit. Här finns ett självhjälpsprogram som man kan anmäla sig till, det pågår 10 veckor och är ett bra stöd på vägen. Jag tycket det var bra och gav mig stöd för att sätta mål, strategier mm.

Kämpa på! Och skriv här, det hjälper!💪💕🌷

@AnnaK81 du har fattat rätt beslut! Du har vågat möta din spegelbild utan försköning. Nu gäller bara att under några dagar vara väldigt snäll mot sig själv på alla andra sätt än att dricka. Heja säger jag!

Jag har anmält mig till självhjälpsprogrammet och jag har börjat med the alcohol experiment. Jag har inte vacklat i mitt beslut eller insikt under de här dagarna men visst försöker hjärnan förminska och förtränga. -det är väl inte så farligt? -det kan hända alla och vem som helst. -alla gör vi bort oss någon gång. Osv.

Nej, mig lurar du inte!

Blir inget av A i helgen. Har läst massor av tips i andra trådar och har nu planer för kvällen och morgondagen som gör att jag behöver hålla mig nykter.

@AnnaK81 Vad bra, gäller att ta all hjälp man kan få för att besegra alkoholdjävulen. Det är bra att läsa på forumet och få tips och råd i alkoholkampen.

Du kämpar på bra! Ha en fin fredag!🌷💕

majken_r

@AnnaK81 så klokt att du planerat för alkoholfri helg! Jag har alltid älskat att vakna och inte vara bakis, utan ångest. Högsta vinsten. Sen bankat in den känslan och tagit fram när det svajat. Ha en fin fredag🌻

@AnnaK81
Så bra att du planerat för helgen 🥰
Lättare att förbli a-fri när en har annat än alkohol att tänka på! De flesta känner också att det blir bättre vartefter dagarna tickar på... Ha en fin helg!
🤗 Kram

Hej! Jag befinner mig i samma sats! Har under flera år brottats med mitt alkoholberoende och lyckats vara fri under längre och kortare perioder. Har varit medlem här i över 5 år (!!) men nog hela tiden närt en önskan att kunna dricka måttfullt, vilket är omöjligt för mig så nu hakar jag på för ett liv helt utan alkohol! Har mått så bra se perioder jag har avstått alkohol och det är den bilden jag har som morot och mål för att lyckas. Nog om mig - varmt välkommen hit och nu grejar vi det här! 🥰

@pärlemor Jag har också varit här till och från och under flera år och läst och tänkt, utan att bli medlem. Jag har tänkt att jag behöver förändring men att jag ska vara måttfull. Det ska väl inte vara så jäkla svårt. Men det är just det. Jag får en liten klump i magen varje gång jag tänker på att det inte ska drickas något mer vin men innerst inne har jag ju kommit till botten med att det är så det måste vara. Helgen har gått bra trots några klumpar i magen som kommer och går, mycket tankar och ångest över hur livet sett ut med A, allt jag gjort och hur nära och kära påverkats på olika sätt. När jag skrev att jag lyckats hålla upp i perioder så efter att ha tänkt igenom det handlar det nog om som längst en vecka i taget under de senaste åren, inget att hurra för med andra ord.

Klart vi grejar detta! Bara att kämpa på!

@AnnaK81 jamen precis så har jag också tänkt; att jag ska dricka med måtta - och visst har det fungerar i perioder för att till slut ända i katastrof med följden att mina nära och kära blir ännu mer oroliga. För mig har tanken att aldrig mer få dricka känts så stort och sorgligt att jag tror den tanken har ställt till det då jag har tänkt ”bara denna sista gång…”
Denna gång tänker jag ta dag för dag och varje dag besluta mig för att ”idag ska jag inte dricka” och inte fokusera så mycket på att tänka på framtiden. Förhoppningsvis läggs dagarna till veckor som blir till månader, osv 😃 Sköt om dig och peppkram från mig!! 🤗