@Kebne1
Grattis till dina a-fria dagar, så bra gjort 🥰
Förstår känslan av att du vill dra dig hemåt. Dystra tider... Jag orkar inte läsa alla nyheter men försöker hänga med lite i alla fall 😭
🤗 Kram från mig till dig o även till er andra forumvänner

3 månader idag.
Som elefanten så klokt sagt så övar jag mig på att vara nykter. I början undvek jag allt. Precis allt. Jag låste in mig i min nynyktra bubbla livrädd för världen utanför. Nu övar jag mig på allt. Är på restaurang, bar, afterski etc. Men också på livet i övrigt. Vi har fått se kriget nära genom en kvinna vars barn och barnbarn flyr i detta nu. De är säkra sen i natt. Oron genom kvinnans ögon har tagit på oss alla.
Idag ska jag fortsätta öva på att vara nykter och nästa dag och dagen därpå tills nykterheten sitter i benmärgen.
Kämpa på alla fina här inne❤️

majken_r

@Kebne1 grattis till dina 3 månader. Övar också aktivt numer. Blir också tagen av din berättelse om kvinnan. En sådan oro som finns hos många nu. Perspektiv på livet. Kram❤️

@Kebne1 Grattis till 3 månader!💐🥳🌟! Du är en riktig kämpe! Det är så otroligt sorgligt och fruktansvärt det som pågår. Det är så gripande. Jag hoppas övriga världen kommer att se till så en maktgalen envåldshärskare inte kan genomföra sin plan som tänkt, det är det enda hoppet som finns. Det måste gå.

Vi fortsätter kämpa på med vårt krig med alkoholdjävulen som inte ska besegras oss likt en envåldshärskare💪🌷💕

13veckor, imorgon.
Har ångest över kriget och det gör mig låg och avtrubbad. Försöker att inte läsa eller se nyheterna men alla pratar ju om det så det är svårt att koppla bort.
Om jag hade varit kvar i vinvärlden hade jag garanterat druckit mer nu. Istället håller jag stenhårt på mina rutiner: långlöpning och meditation. Snart åker vi hem och då ska jag isbada och bada bastu som en tok. Måste bryta tillståndet av ångesten.
Deppigt här men nykter.
Allt blir bättre av det❤️
Kämpa på alla fina.
PS en rysk långtradare stod parkerad på en väg jag passerade. Jag skrev på hans smutsiga bakdörr: ”make love, not war”
🕊

Hej kompis! Jag känner samma som dig,, kriget får mig att må dåligt, eller rättare sagt, jag blir arg.
Har i mitt yrke närhet till dom hjältar som kör lastbilar med förnödenheter till gränsen nu.
Man försöker ställa upp och hjälpa till så gott man kan.
Kämpa på bara, vi kan inte påverka mycket.
Slava Ukraini!

Vet du @Kebne1 ,, igår var det nära,, är och jobbar borta, bor på hotell. Fick för mig igår efter jobbet att köpa 3-4 folköl på affären, handlade på lite och gick till öl hyllan, stod länge och tittade, sen gick jag och tog en trocadero zero istället.
Varför gjorde jag så, tänkte jag sen, jo jag var inte sugen på öl, just då. Sen när jag åkte till hotellet tänkte jag att det hade ju varit gott med en pilsner. Äh en starköl i baren kan ju inte vara så farligt. Funderade länge på den,, sen gick jag till ishallen och såg på hockey istället.
Det blev ingen pilsner,, Och det är inget jag ångrar.
Kan det vara så att man börjar slappna av lite nu när det gått ett par månader? Alkolisthjärnan ser en chans att försöka lura en.

Ojojoj! @Tikka ja, jag tror att det är jättelätt att falla tillbaka när man tror man är safe! Vilken jäkla tur att du gjorde nått annat. Det gäller att alltid vara på alerten mot den listiga alkoholen. Vi gör ju den här resan för resten av livet. Bara fortsätta öva på nykterheten🎈❤️

Första varma vårdagen och jag hamnade ute på verandan på solstolen lite slut efter massa springande hit o dit. Blev otroligt sugen på ett glas iskallt vitt vin. Jag satt kvar i suget och kom på att sist jag satt där ute var i höstas, givetvis med ett glas vin vid min sida. Det sitter i minnesbanken. Så nu övar jag mig på att ta vilopauser ute på verandan, utan mitt vin såklart. Snart kan jag det med. Vilken resa detta är. Kämpa på alla fina här inne. Det är ingen lätt resa alla gånger men inget blir bättre av att ta första glaset.

@Kebne1
Kloka ord. Vi får öva. Nu när våren & sommaren ligger framför oss har jag en känsla av att det blir en hel del öva.. Men fy skam den som ger sig.
Ha en fin kväll!

@Kebne1 Ja, nu börjar det snart bli dags för utehäng i solen och med nya drycker att njuta av. Mycket handlar om att träna på att vara nykter i olika sammanhang och skapa nya vanor. Tänk ändå vad skönt att vara klar i huvudet och känna sig fräsch i solen, njuta av naturens kontraster jämfört med att känna sig lullig och rödmosig av solen med ett glas vin i handen, med suddig blick så att naturens konturer inte uppfattas.

Ha en fin söndag!🌞🌷💕

14 veckor, 100 dagar i övermorgon.
Förra våren när jag höll på med min trädgård och hus och hund och allt annat, sippade jag ständigt på mitt vin. Började med vitt till lunch och avslutade med rött på kvällen. Jag spydde aldrig, raglade aldrig, få om ens någon anade vad jag höll på med. Alkoholist i stark förträngning av ohälsan var jag likt förbannat.
Idag fullkomligt älskar jag min nykterhet. Det kommer bumps på vägen men jag tycker jag parerar de bra ändå. Det här forumet har verkligen verkligen hjälpt mig. Kloka råd från ”äldre” medlemmar men också påminnelser från andra som faktiskt inte fixar detta.
Min man fullkomligt älskar sin ”nya” fru, vilket gör mig glad. Jag är så förbaskat lycklig precis just nu! Musiken strömmar ur högtalarna, cola zero med is i glaset och jag sitter ute i solen och spanar och lyssnar på pippisarna som pippar😝.
Hang in there alla ni som kämpar, lyft bara inte första glaset, så kommer allt blir till det bättre❤️

@Kebne1 Härligt, härligt härligt att höra hur bra du mår i ditt nya liv, och STORT GRATTIS till dina snart 100 dagar!🥳💐. Förstår att din man älskar denna nya du❤️

100 dagar nykter idag🎈
Lyckan är total.
Det är ”lätt” att sluta dricka, det svåra är att inte börja igen.
Nu ska jag ut å öva mer på att vara nykter
hepp, hepp.