Ja, när är nog? För mig är det nu, from idag! Försökt sluta många gånger, alltid med samma dåliga resultat. Nu är jag så trött på allt vad alkohol innebär.
Jag är friktansvärt trött på att tankarna bara kretsar kring när jag skall dricka!
Dricker, eller har druckit ca tre kvällar i veckan de senaste åren, och då dricker jag så jag blir berusad. Dricker för tristess, fly bort en stund, stoppa jobbiga tankar.
Konstigt när jag skriver det, tanken på att jag skulle dricka för att ha roligt kom inte i mina tankar!
Det var länge sedan man hade roligt av att dricka!

Negativa konsekvenser av mitt alkoholmissbruk har nog kommit som brev på posten!
Depression, ångest, utbrändhet mm. Men det har ju inte berott på alkoholen, nejdu, den har
bara ”hjälpt” mig komma vidare, skapa lite lugn en kort stund!
Så enfaldig och korkad man kan vara.

Jag vet att jag inte enbart vill förändra eller dra ner på min konsumtion, jag vill helt stänga ut alkoholen ur mitt liv! Därför skapade jag ”min tråd” i detta forum!

Kullamannen

@Kullamannen Säger också välkommen hit, klokt beslut! Du kommer att må så mycket bättre som nykter och slippa de jobbiga effekterna som alkoholen skapar.

Kämpa på!💪🌷💕

Bra @Kullamannen ! Att du hittade hit, detta forum är guld och har hjälpt mig nu i fem månader. Jag hade också en lång lång tid bakom mig av på och av, i mitt fall flera decennier. Toleransen ökade hela tiden o till slut blev det varje dag, hela dagarna. Och jättebra att du sätter ner foten ordentligt- halvmesyrer är oss till ingen nytta. Förhandlingsdjävulen kan göra vem som helst tokig.

Tack för era välkomnande kommentarer, de värmer!
Mitt drickande har också även pågått i decennier, men de har nu eskalerat de senaste åren känner jag. Förr var det mest vin, öl samt cider som åkte ner, nu cognac direkt ur flaskan nu som då för att snabba på att ”komma i stämning”!
Låter helt sjukt nu när jag sätter det till ords såhär, men så har det varit.
Det märks kanske inte på mig, eller har märkts hur pass berusad jag ändå ofta blivit. Jag sluddrar, raglar inte, faller osv trots att jag är rejält på kanylen.
Den senaste tiden har ändå frugan påpekat att jag faktiskt blivit lite väl berusad, det hände aldrig förr.
Nu börjar iaf baksmällan bli så hemsk att genomlida att jag ofta måste ta ngn lugnande tablett för att klara ångesten! Jag är/var nu inne på en riktigt farlig väg, det inser jag själv!
Tabletterna har jag fått utskrivna för min ångest, utan diskussion om hur det är med alkoholkonsumtionen.
Hur hamnade jag här? Jag har inget annat alternativ än att skruva på korken för gott!
Det är min högsta önskan och vilja, och denna gång skall det gå, finns inget alternativ b!
Skriver av mig här, tar all hjälp jag kan få av er andra 🙏

Hej.
Välkommen hit. Känner igen mig i mycket det du beskriver.
Drack själv enbart för att fly döva ångest och stoppa jobbiga tankar tills det inte gick längre. Tog sedan kontakt med AA och hällt mig nykter i 16 dagar. En dag i taget.
Ta hand om dig🌞

@kullamannen. Som att låsa om mig själv, sjukt svårt att klara det själv. Det blir värre rätt snabbt för de flesta efter stadiet du beskriver nu. Hur är abstinensen när du håller upp? Testa digitalt eller fysiskt Aa-möte? Boka vård-tid? Beroendecentrum? Finns massa hjälp att få. Lycka till på din väg framåt.

Strongt med 16 dagar Lonely man! Keep up the good work 👏!

Tackohej, din kommentar gick rakt in i hjärtat, ”är det verkligen så illa ställt”, som att ändstationen är den följande om jag inte stoppar tåget nu!
Jag har ingen abstinens, dricker aldrig följande dag, då vill jag inte se något som har med A att göra. Sen, efter ett par dagar, en bakisdag o en ”normal” dag, är jag på det igen! Problemet är väl delvis att jag inte heller har ngn hobby jag brinner för, allt jag gör är kopplat till alkoholen!

Tillbringar rätt mycket av fritiden på stugan, det är också kopplat till alkohol! Fälla träd och hugga ved, ja då går det enklare o trevligare att dricka lite öl eller vin samtidigt.
Sitta på terassen o blicka ut över havet, jamen naturligtvis med glaset i handen!

Skaffa en hobby, men vilken, när man är totalt ointresserad av sport, fotboll, golf etc… (jo det finns en uppsjö av andra hobbies, men när man saknar intresset…)
Alttså det är ju så sjukt, allt kretsar kring alkoholen.

Måste testa, åtminstone ett digitalt Aa-möte, absolut.
Nu börjar jag faktiskt bli lite rädd, för första gången på riktigt! Förr kunde jag skratta och skämta
om att det nog blir lite för mycket nu som då, men det börjar vara riktigt illa snart.

Har insett att jag måste panikbromsa, dra i nödbromsen, annars…

@Kullamannen Alkoholen var en hobby för mig, den tog all tid. Alla planer på när jag kan börja dricka, se till att det aldrig tar slut, inhandla det, när man kan köra mm. Allt socialt måste planeras så att man hinner hem och dricka. Alla aktiviteter innehöll drickande som vid städning, trädgårdsarbete, renovering, målning mm och allt som att ha handlat, varit hos frisören skulle firas med ett glas vin.

Jag har idag ingen speciell hobby mer att jag skaffat nya vanor i livet. När jag utför mina aktiviteter ovan dricker jag idag inte alkohol utan vatten, kaffe eller något annat alkoholfritt. Det tar lite tid med nya vanor, men idag sitter de. Jag längtar efter att dricka kaffe i en paus i trädgårdsarbetet eller på en stubbe i skogen på min hundpromenad. Jag känner mig pigg och fräsch i huvudet och njuter av det. I början gick jag mycket promenader, såg på film, tränade, spelade spel på mobilen eller annat när jag kände mig rastlös. Så en hobby ersätter nog inte drickandet, det gäller att skaffa sig nya nyktra vanor.

Lycka till och kämpa!💪🌷💕

@kullanannen. Var inte meningen att skrämmas :) jag var/är likadan. Drack till allt, för att förgylla eller dämpa. Skönt att du inte får abstinens. Känner igen det där med hobbies. Jag försöker fortfarande lära mig leva nyktert (drog i handbromsen för 3 år sen. Många återfall senare är jag på en ganska bra väg nu i alla fall).

Kan rekommendera att läsa eller lyssna på boken ”skål ta mig fan”. Den fick mig att förstå mer om olika typer och grader av problematiskt drickande.

Lycka till på din väg!

Tackar för era inlägg, jag tar dem till mig! Vår2022, säkert som du säger, man beh kanske inte en hobby, det löser kamske inte knuten, det är vanor som bör ändras!
Tackohej, jag uppskattade dina kommentarer, de gjorde att jag verkligen funderar på djupet av
mitt missbruk! Det är bra att få sådana ”wake up calls”, så tack, jag tar åt mig och tackar för sådana insiktsfulla ord! Behövs många raka ord tycker jag!
I övrigt har det varit två steg fram och ett bakåt! Jag är ärlig i min tråd, det är här jag måste skriva om verkligheten utan att försköna den på ngt sätt!
Har inte lyckats skruva på korken för gott, som är mitt mål, och dit skall jag!
Har ändå fallit i fällan senaste lö igen, det var dendär terassen på stugan med sol som gjorde att jag igen föll! Vanans makt är stor, speciellt när det pågått i decennier!
Men jag skall ta mig ur detta! Är som sagt ärlig i min tråd o skriver som det är!
Jag ser målet, och jag är väldigt tacksam över allt ert stöd, med er hjälp tar jag mig ur detta!
Det är med er hjälp här som jag fixar detta!

Tack!

@Kullamannen Helt rätt! Att du är ärlig framförallt mot dig själv. Det är då man kan göra en bestående förändring, när man är sann och inte lurar sig själv. Alkoholdjävulen är en finurlig fan och det är så lätt att man blir så lurad att man tror sig själv, alltså alla anledningar som man kommer med för att få dricka. Man måste kämpa järnet mot detta💪.

Tro på dig själv, att du fixar detta! Vi kommer att vara ditt stöd. Kämpa på!💪🌺💕

Självföraktet är stort, nederlaget grävde en stor grop i själen! Tankarna kommer och går, varför?
Varför starta en tråd här, när jag definitivt gjort beslutet att inte dricka, för att sen någon dag senare falla dit! Man känner sig fruktansvärt misslyckad!
Jag har tusentals gånger lovat mig själv att sluta, denna gången kändes det ändå som om jag hade kommit till den ”definitiva” insikten samt beslutet.
Jag slickar såren, försöker se framåt, försöker tänka att jag igen lärde mig någonting, fast eg börjar jag nog vara ”fullärd” vid detta laget.
Tack för uppmuntrande ord! Ja, som du vår2022 skriver, man måste kämpa järnet mot detta!

Nykter idag och skall så förbli!

Önskar er alla en fin dag 🙏

@Kullamannen att sluta dricka är en process och allas ser olika ut. Du är ärlig och du fortsätter med tanken att vara nykter. Det är en bra start. Rom byggdes inte på dag.

@Kullamannen Försök släppa självföraktet, det tar alldeles för mycket värdefull energi som du behöver mycket av nu. Det är alkoholdjävulen som försöker trycka ner dig och gräva en grop i själen, för att det ska finnas ursäkt till att dricka. Så upp på hästen igen! Kom igen, ta nya tag och kämpa! Det går, du kan!💪💪💪💕

Dagen varit fylld av skogs och trädgårdsfix på stugan! Ingen tanke på a idag, trots att ftugan satt med ett vinglas i soffan ikväll, såsåm jag alltid brukar göra! Gör ingen stor sak av det, det kändes tvärtom skönt att slippa det där glaset, och för mig har det aldrig stannat vid ett glas..

Hon dricker sitt vinglas för att hon påstår att det är gott, jag har aldrig druckit för att det varit gott, jag har alltid druckit för att bli berusad! Det har alltid varit för att öka promillehalten som jag druckit!

Nöjd med dagen, gott så,
Komer att lägga mig nykter, och därmed vakna nykter 😊!
I morgon en ny dag, med nya beslut (förhoppningsvis goda sådana) 💕

Efter att denna vecka lyssnat mig igenom boken ”Skål ta mig fan” av T Åberg är det klockrent att det ända rätta för mig är total avhållsamhet!
Det mesta stämde nästan på pricken, helt klart en ögonöppnare!
Idag skall jag inte dricka, eller kanske borde jag skriva, vill jag inte dricka!
Måendet i övrigt är väl sesådär, mycket av tankarna kretsar kring alkoholen, trots att jag inte vill det! Någon sa; när dina tankar för det mesta kretsar kring alkohol, då är du alkoholist!

Det var många år sedan jag hörde det, nu är jag själv där!
Självinsikt kan vara svår att få tag i ibland, men den har landat nu!

Detta forum är livsviktigt för mig har jag konstaterat! Det är en av de saker jag behöver, läsa andras
trådar, börja skriva mer själv! Tror det är avgörande för mitt tillfrisknande!

Önskar er alla kämpar därute, en fin nykter fredagskväll!

@kullamannen, visst var boken bra?
Jag själv har haft fyra trådar tror jag i det här forumet. Fallit, kommit upp, fallit, kommit upp. Verkar vara en del av processen för många. För mig hände någonting när jag ”gav upp” och inte ”kämpade”. Måste tillägga att jag känner mig långt ifrån säker själv på mig själv. Det jag vet är att jag mår 1000 ggr bättre nu när jag 2022 endast tagit ett kortare återfall.

Det är mycket det första nyktra året som är prövande tyckte jag, första sommaren, midsommaren, besöket på x osv osv.
Ju fler situationer jag klarade desto enklare blev det för mig.

Bra med ärligheten du skriver om. Utan ärligheten tror jag det är omöjligt att tillfriskna.

Lycka till på din resa, du är långt ifrån ensam.

@Tackohej Boken var jätterbra, kan verligen rekommenderas!
Lyssnar även mycket på Annie grace, på tuben! Där finns ju andra bra som tex Sober Leon, bara
man orkar med hans ganske speciella dialet 😊!

Jag föll åter igen! Det kom helt överraskande, inte berädd på det som kom!
Jag fick ett samtal från en mycket nära vän som berättade att han fått diagnosen ALS,
Jag slog helt i botten, det var så grymt! Personen i fråga har gått genom många sorger i livet, hade
bla hjärntumör får kanske 5 år sedan där oddsen att lyckas var 50/50!
Nu detta, värst av allt!
Nu finns INGET att göra, bara att smärtsamt dö, i sakta mak!
Då drack jag, i min ensamet efter han berättat! Tyckte det var så urjävligt o örättvist!

Så, inga raka linjer här inte, men nya tag igen!

Fins det något som slår att få vakna upp, nykter och utan bakis en söndag morgon, ja ilfs vilken dag som helst? Bara slå upp ögen och det första som slår en är ”tack o lov att jag inte drack igår”!
Alkoholdjävulen sitter nog på min axel, försöker locka mig med fagra ord om hur fantastisk vi kunde ha tilsammamans! Några vinglas på terassen i solen, öl i det fina vädret, bara för att göra livet extra mycket värt att leva!
Men det är en lögn! Allt alkoholen gjort är skada de senaste decennierna! Ångest, ångest och mera ångest!

Önskar alla kämpar en fin söndag!