Hej Pilla! Vad roligt du skriver hos mig. Så sant, man blir piggare o raskare o har roligare utan alkoholen💪
Jag mår bra, har kommit underfund med mycket om mig själv de senaste månaderna. Det är bra det! Hur mår du?
Snart har vi varit nyktra i två år. Känns fantastiskt bra eller hur? Stor kram till dig🤗

Vakna vacker
Ja,snart har det gått 2 år.
Läste lite I början av min första tråd...
Vad vi peppade varandra.
Kanske det inte skulle vart,snart 2 år om inte vi va så aktiva.
Jag har inte tagit nåt beslut,aldrig mer.Så tankar finns där ibland och även tankar på hur det var att dricka vin.Jag har läst en bok av Björn lindblad som hjälper mig med det mentala.Hur har du det i ditt singel liv?
Är skönt,va?
Och du är stark också,som en björn😊
Kram Pilla

Hej bästa Pilla🌟
Ja det gjorde vi🙂 Stöttade varandra, stärkte varandra. Så bra vi gjorde det! Jag har så mycket tankar kvar av det, allt blev som ett mantra o mönster som alltid kommer hjälpa mig.
För min egen del vet jag rent intellektuellt att jag inte kommer att dricka begränsat om jag börjar dricka igen. Så jag vill aldrig mer dricka igen.
Men rent känslomässigt saknar jag drickandet.
Men jag går inte in i de tankarna för det är en trigger för mig. Tanken kan ta ett litet ytligt varv, sedan förpassar jag den med tanken om att jag kan inte dricka.
Så det är liksom inget alternativ. Inte för mig (hur skulle det bli🤯 huvva!! Vill inte oroa mina barn mer, vill må bra, se bra ut, slippa smussla och skämmas osv osv) jag vet hur det skulle bli så jag när inga tankar om att vara pensionär och dricka alkohol. Näpp. De tankarna får inte bygga bo i min skalle, jag tänker genast på hur jag hade det. Allt negativt med drickandet. På att jag verkligen försökte dricka mindre i så många år, klarade det ett tag men sen var det kört. Igen och igen. Det var fruktansvärt jobbigt.

Oj vad det ploppade fram mycket i mig nu Pilla😂 Var alltid rädd om dig💕

Vad heter boken du läst?
Massa kramar🤗🤗🤗

@pilla och @vaknavacker
Många tankar väcks hos mig med, vad ni har inneburit för min väg i det nyktra livet. Jag hade inte klarat det här utan #team2020 det är en ynnest att få hänga ihop på resan.
Jag säger som du @vaknavacker. Instämmer i allt. Jag kommer inte att dricka mer. Jag är helt klar över det. Något annat är helt otänkbart. Så är det för mig. Jag känner stor tacksamhet över att slippa tveka. Kram till er båda, så fint att bli påmind genom era rader. 💕🙏🏻

@VaknaVacker Hejsan! 👋 Jag såg att du var i farten på forumet och passar på att hälsa på här! 🤗. Allt är bra som vanligt eller? Jag kom att tänka på dig i går när jag skrev ett inlägg om vikten av att lyssna på dem som har gått före. Du räddade mig från att grubbla bort mig totalt i oron över en simpel fortkörning.😀 Det var verkligen en viktig sak för mig då det begav sig. Att släppa skitsaker och se positivt på saker och ting.

Ha det bra! Kram

Hej Se klart och Torn!
Ja en ynnest att få gjort resan med er😍 Vi hänger kvar i vått o torrt eller hur?😅
Allt är som vanligt, ena nyktra dagen läggs till den andra. Hjärnan är omprogrammerad. Tänk om man fattat det ända från början hur det funkar?!! Sicken resa. Att man verkligen omfattar att det går inte att dricka helt enkelt, bara glada att få slippa.
Hjärnan är en makalös manick. Så härligt att jag kunde peppa dig Torn! Livet går vidare o är gött.
Kramar till er

Hur hade jag haft det om jag inte slutat dricka?! Hur hade jag och min familj mått?Törs knappt tänka på det... 837 dagar idag sedan jag slutade.
Inte en enda dag av dessa har jag tagit beslut på att inte dricka. Kanske det låter konstigt men beslutet togs en gång för alla den 30 december 2019. Den dagen jag skrev för första gången här på forumet, stark som en björn🙂
Men en resa har det varit, mycket funderingar. Och jag har fått en helt annan förståelse för mig själv, varför jag drack och framför allt hur jag skall tänka och agera för att inte dricka igen. Vakna vacker, ha fokus på livet och inte på flaskan... och nog smakar kaffet ljuvligt gott på mornarna. Som någon här skrev, det är våra nya kvällar.
Ha en fin påsk, så skönt med några lediga dagar🌼🌷🌼

Hej där,
Ja vi var ju klara- jag sladdade in en vecka efter dig 😍 och har aldrig sladdat ur. Känns som en ynnest att få leva utan alla de bekymmer som drickandet förde med sig. För att inte tala om vad det hade lett till om jag hade fortsatt. En dag som den här kan jag glädjas över allt som finns omkring mig, utan tyngden i huvudet, ångesten, darriga fingrar. Vilken tur vi har haft och så skönt att ha varandra längs resan. Önskar dig en fin ledighet 🥰🐣

En del här har ju berättat att de drömmer om alkoholen i början av nykyerheten. Jag har ju inte drömt en enda "ruta" om det. Förrän härom natten, alltså efter två år och snart fem månader efter sista glaset. Jag drack inte, men jag flyttade på en vinflaska jag har hemma och upptäckte att någon druckit av vinet. Inte jag alltså.
Vad säger ni, hur skall jag tolka detta? Min hjärna bearbetar något i alla fall det är en sak som är säker...

Nog är nykterheten ett pågående arbete, aldrig släppa taget om det.
Kram🤗

@VaknaVacker Drömmar är intressanta att försöka tyda, det undermedvetna säger något om något som pågår. Jag tänker att det nog inte har med alkohol att göra. Mer att det har med förlorad kontroll att göra. Om det kanske finns något som du oroar dig över och som du inte har riktigt kontroll över, eller oro för att mista kontrollen över något. Eller om du tänkt på alkohol på något sätt som oroar? Lite uppslag från mig🌷💕

@VaknaVacker Hej! 🤗 Det är säkert ingen fara. Jag har själv haft ett par drömmar på sistone där det har figurerat alkohol. I den senaste drömmen höll jag på att hälla över sprit av något slag till en annan flaska. I bagageutrymmet på en bil dessutom.😂 Det är bara att skratta åt skiten. Jag tror som @vår att det är andra saker som triggar de drömmarna. Då plockar det undermedvetna fram det värsta jag vet. Den vedervärdiga alkoholen. 😬

Ha det bra! 🥰

Hej @vaknavacker
Blir nästan lite nostalgisk när du skriver.
Jag tror att det kanske är själva ”flyttandet” av flaskan, kan det vara så? Att det är nya faser där vi flyttat bort eller undan- och där vi/ du så tydligt i drömmen har noll koppling till flaskans sjunkande innehåll?
Mina fem cent 😍

@vår2022 Intressant det du skriver, men varför poppar just vinflaskan upp? I o f s har jag nog triggats mer i mina tankar nu på våren, så är det ju... men det är ju tredje våren vit utan vitt vin i glaset. Har ju bra strategier för att hantera dem, automatiserat tankarna helt enkelt.
Samtidigt finns det verkligen saker som jag inte kan styra på mitt jobb. Det har jag ju också drömt om faktiskt!

@Se klart Hm, ja du. Det jag tänkt på är att när jag drack så var det ju en del döljande och smugglande involverat. Lite spänningsfaktor... kan det ha med det att göra på något vis? Och det var så märkligt att jag blev överaskad över att någon druckit av flaskan...
Varför nostalgisk?🤔💕
Tack för dina 5 öre, tack till er andra också o kram🤗

@Se klart Ja du, det var tider det!😀
Tänker ofta på de nya här när de börjar sin resa. Hur man man bygger nya spår i hjärnan, släpper fokus på alkoholen, hittar nya vägar för att må bra på riktigt.
Så var det och är det för mig. Sade till min dotter häromdagen att jag inte skulle ha klarat av mitt jobbyte och mitt nuvarande liv om jag fortfarande drack. Det är så mycket roligare och jag mår så oförskämt mycket bättre nu🙂
Ha en toppenfin dag och ja, morgonkaffet smakar fortfarande lika bra som i början av nykterheten😍🤗

Tittar in och säger hej! Skönt att du mår bra ❤️ Själv mår jag liiiite bättre den senaste veckan, men jag har ett överjävligt tufft halvår bakom mig 😢 Men nu känner jag lite hopp om livet 😍

Kram 🐘

@Andrahalvlek Hej finaste Andrahalvlek🤗 Så glad du mår bättre, saknat dig och tänkt på dig skall du veta. Var rädd om dig nu, ta det varligt. Säg till om jag kan hjälpa dig på något vis. Kramar🤗❤️