Dag 71
Mitt första inlägg här. Jag har läst trådarna i ca 6 månader och de har varit ett stort stöd.
Jag har efter några år som sk periodare bestämt mig för att bli sällan drickare . Måttligt har lyckats 1 gång av 100 så inser att det är svårt Jag har valt mitt mål som att dricka så sällan som möjligt för jag vill inte känna att jag misslyckas och inte fokusera på det negativa.
Detta är det längsta uppehållet jag haft på många år . Jag är dock besviken då jag upplever att jag inte fått så stora positiva resultat. Jag har endast gått ner 2 kg och mina levervärden är för första gången väldigt höga ( beror på Medicin men ändock ) . Jag är inte märkbart piggare heller . Men tänker fortsätta på denna banan så jag innan stoppet var inne på en farlig bana då jag drack 20 flaskor vin i veckan. Deltagit i några AA möten men tycker det blev så deprimerande ( grät varje gång ) och tycker fokus ligger på att älta på negativa saker . Äter naltrexon och upplever att de tar bort suget . Jag börjar såhär tänkte jag!

Det är svårt att dricka måttligt för den som utvecklat ett beroende. Jag har inte lärt mig ännu men jobbar vidare eftersom jag inte kan tänka mig att låta bli helt. Lycka till@Suburra

@Milady Nää jag är en all in människa och även när de gäller vin. 1 glas .. kanske jag har under min vin karriär ca 10 ggr. 2 flaskor - 1 bib mer vanlig kväll här ..
Men nalrexone verkar funka för mig! 72 dagar nu ! Hurra

Hej @Suburra!

Tänkte på det du skrev om att du inte upplever dig så mycket piggare. Kan det vara en bieffekt av Naltrexon tro? Vet att jag själv blir väldigt sinnesförändrad av dem. Blir bla lustlös, tröttare och jag upplever att de flesta känslor dämpats när jag provat dem.

Hej! Ja tänk om det är naltrexon som gör mig trött. Jag har ingen motivation och driv men tvingar mig till saker hela tiden . Får fundera om jag skall fortsätta med dem . Hur länge har du ätit dem och gör du det nu ? Jag var och är motiverad att sluta med alkohol och tror jag kanske skulle klarat mig utan dem . Svårt att veta vad som är vad men suget är betydligt mindre och tankar om alkohol kommer inte så ofta.

@Suburra

Jag har försökt påbörja medicinering med Naltrexon men har avslutat det fort varje gång just pga bieffekterna. Är vanligtvis pigg och energirik men blir helt av när jag tar dem. Som du skriver, omotiverad och inget driv. Tappar glädjen och kan få ett nästan dåligt humör.

I min tråd har jag skrivit mycket om två olika hälsokostpreparat som jag testade i syfte att dämpa suget. Det funkade faktiskt och gav inte lika illa biverkningar men har varit utan dem nån vecka nu och åter kommer suget sådär starkt.

73 dagar är riktigt bra förresten 🙂
Om du väljer att sluta med Naltrexon vid nåt tillfälle får du gärna berätta om du upplever nån skillnad till det bättre. Kan nog säkert ta några dagar innan den helt lämnar systemet dock.

@Suburra
Svarade på ett inlägg från dig i min tråd men vet inte om du sett det så skriver i din tråd också. Du berättar att du är lite besviken på det positiva effekterna och att du endast gått ned 2 kg och lite dåligt med energi och att du drack ca 20 flaskor i veckan. Tyckte det tog sin tid för energin att komma tillbaka. Mycket beror det på att hjärnan behöver återhämta sig och få balans igen efter min stora alkoholkonsumtion som jag hade, minst 1 flaska varje dag, mer på helgen. Man pratar om att det tar 3-6 månader för hjärnan att vara i balans igen. Något jag också upplevde var att det hände mycket både fysiskt och psykiskt mellan 3-6 månader. Min vikt började gå ned mer efter ca 3 månader och jag har nu gått ned ca 7 kg. Gått ner ca 1 kg/månad, och den pendlar lite upp och ner under den månaden. Jag tycker det är bra att den går ned långsamt för det innebär att det är hållbart över tid, med det jag äter och motionerar. Ingen Quick fix. Så håll ut och försök se allt som en långsam, men hållbar förändring i din livsstil, det bli bara bättre😁

@Natalia tack! Kommer bli ett natt med ugglande igen dessvärre . Fick styra om dagen för att sova men genomfört en italienska kurs på nätet så känner mig nöjd . Jag är rätt slö men förra veckan var det prommis varje dag samt 3 timmar simning och hållit mig bra med kosten . Dag 76 .. Inget större sug .

Hej @Suburra!
Jag sov som en stock förra natten. Men hade tagit en propavan och vissa nätter hjälper den. Inatt gör jag dig nog sällskap på nattvakat dock. Sömnen ligger långt bort känner jag.

Ha det gott 🙂

@Natalia Hur går det för dig ? Jag har tyvärr druckit vin i måndags och tisdags.. Fick en oerhörd baksmälla och upplevde att de var svårare att dricka vin med naltrexon . Nå 80 nyktra dagar av 83 är mitt fokus. Tröttheten är förlamande och jag måste nog prata med min läkare om detta är orimligt att leva såhär . Positivt är att mitt levervärde P Alat gått ner från 0,85 till 0,53 så det är en seger trots att jag inte går ner i vikt. Härlig dag idag! Inge vin och ser fram emot morgondagen då jag skall premiär simma utomhus!

Hej @Suburra!

Du kämpar på jättebra!
Det ska du helt klart vara stolt över 😃

Har du funderat över vad som gjorde det svårare att stå emot just den här gången?

Förstår verkligen att den där tröttheten är oönskad. Konsultera gärna med din läkare om vad det kan tänkas bero på och vad du kan prova göra för att få må bättre frammåt.
Det kan finnas så många harmlösa orsaker. Kan ju förstås vara svårt att spåra men till hur stor del av tröttheten spelar själva rehabiliteringen av alkohol in? Till vilken del kan medicinen inverka? Jag brukar själv få lida av trötthet, lustlöshet och humörsänkningar som främsta biverkning när det kommer till många mediciner. Ser dina övriga näringsvärden bra ut? Hur ser motion och kosthållning? Använder du allergimedicin?
Det ska nog gå att bena ut på ett bra sätt ❤

För mig går det nog frammåt om än lite knöligt 🙃

Behöver öva in nya helgrutiner som jag mår bra av. Är lite ovan att bo själv och känner mig inte riktigt tillfreds när helgerna kommer som det är just nu. Men något jag verkligen behöver öva på är välja annorlunda när läget blir kritiskt. När jag tillexempel satt mig i bilen för att åka till bolaget har jag fortfarande valet att inte gå in på bolaget och handla. Jag har valet att styra iväg på en promenad istället. Eller att bara åka runt en stund. Faktum är att det finns så många andra stimulerande saker att göra istället och som skapar mer glädje än vin. Jag behöver öva!

Vad skönt det lät att bada!
Det är så himla skönt med ett uppfriskande dopp 🥰

@Natalia Hej Tack! Jag har haft en rätt tung helg då en man som jag haft kontakt med visat vara en helt annan . Jag har i dagsläget många anledningar att dricka om man säger så .. De mesta är problem jobb , kärlekslivet etc Men insett att dricka bara gör det värre ... dagen efter . De 2 dagarna jag drack vin förra veckan var tror jag helt ärligt var en gammal vana och tristess som spelade in . De var lite tyngre att dricka med naltrexon faktiskt. Men valt att fokusera på de nyktra dagarna jag haft sen jag bestämde mig dra ner ordentligt och av 85 dagar är 83 nyktra!! Jag har idag simmat 2 timmar andra dagen i sträck och skall försöka öka från 3 timmar i veckan till 6 samt dagliga promenader. Har 0 motivation men tvingar mig i väg eftersom de känns bättre sen . Skall på läkarbesök denna vecka och skall bli intressant vad min lever röntgen visar. Funderar på att skaffa katt tror de skulle vara lösningen på endel .. någon att småprata med 😁. Vad bra att du lyckas med nyktra dagar det är viktigast! Jag är glad att jag lyckades bryta efter 2 dagar och denna man inte lyckats bryta ner mig .

Jag låter som en bitter äldre dam men jag är inte det men livet känns inte jättekul just nu utan känner mig ganska livlös men kämpar på .. tänker att det är lättare om jag får ett bättre jobb att vara nykter och fräsch än vinalkad..

Hej @Suburra!

Jag tycker inte att du är tillbaka på ruta 1. Du är jätteduktig och är 85 dagar från en stor förändring!
85 dagar med två dagars svacka är inte dåligt alls. Tvärtom kanonbra jobbat ✌️ Bäst!

Och nej, män, killar och pojkar oberoende av ålder ska inte låtas bryta ner dig. Ledsen, arg och rädd får man bli. Man får bli besviken också och det får göra ont men nej. Nej!
Och Ja! Katter helt klart. JA!
Det är ren kärlek att ha djur. Hade önskat att skaffa en hund men det blev två katter och det är mina två hjärtor ❤❤
Jag är helt tokig i mina kissar! Går jättebra att prata med dem, det gör jag hela tiden 🙂

Jag tycker det är orättvist att du upplever dig så trött för du verkar röra på dig mycket och som du skriver, tvingar dig till att göra saker trots att motivationen brister. Jag tänker att det du gör brukar vara just sådant som föder lite motivation och ändå ligger den långt bort hos dig. Inte rättvist...
Ja nä, skaffa katt. Idag. Nu på en gång! Det ger så mycket 🙂
Men kattunge hinner det inte bli tråkigt, du kommer få fullt upp med att ta ner den från gardinstången, sopa upp trasiga blomkrukor och jord. Och gosa 🥰 du kommer inte att behöva äta ensam heller.
Förlåt men jag är som ett barn som får syn på tomten varje dag tillsammans med mina kissar!