Jag är en tjej på 37 år. Sedan jag var ungefär 14 år har jag druckit mycket, oftast varje helg och mycket. Mobbning i högstadiet. Har dessutom PTSD från en våldtäkt i 20 års åldern samt tvångssyndrom sedan jag var liten. Kämpar med ångest varje dag. Medicinerar och har psykologkontakt i psykiatrin. Vågar dock inte ta upp mitt alkoholberoende med rädsla att socialen skulle kopplas in. Dricker kanske 2-3 l vin på en helg.
Jag dricker både för att bli av med tristess en och för att minska ångest.

@BEATNGU det låter som en sömnparalys. Inte kul. Hoppas du sover bättre annars. Jag hade en sömnparalys (vaken alltså) en morgon och det stod en tjock gubbe i tropikkläder vid fotändan på sängen och pekade ondskefullt på mig. Hm. Helt stört.

@hejhej38 Haha nej drömtydning undviker jag, man kan nog förklara till viss del drömmar som att flyga (frihet) falla (otrygghet) och vara naken bland folk (blottad). Tror man kan säga att en viss typ av drömmar tyder på ångest eller stress men jag har inte hittat någon bok som tolkar mina sjuka saker som mord osv. Tror inte det fungerar, vi är för komplexa.

@Kennie intressant att det gick över! Min problematik startade tidigt (10-11 år gammal) så tror inte det kan bero på snus eller alkohol. Har testat för glutenintolerans men har inte det. Önskar en förklaring dock. Åh insekter ja.. det är inte kul, drömmer ofta att jag har typ tentakler som sitter fast i magen och kommer ut genom munnen, eller att jag har insekter eller djur under huden. Jag tror det typ pirrar i benen eller nåt och min kropp tolkar det som insekter.. sjukt.

@Inombords Jag har hört talas om andra som drömt liknande saker med gamla tanter osv. Jag gräver inte i det. Det enda som har varit återkommande, fast börjar minska är att jag har druckit igen. Då tänker jag i drömmen att det är ju redan kört så jag vill ha mer. Men jag lyckas aldrig få tag på något att dricka. Allt är stängt, eller så måste man göra nåt annat akut. Kommer aldrig ihåg hur jag drack det första i drömmen. Bara att jag kommer på mig själv med...Fan jag har ju druckit igen. Nu måste jag börja om från början. Men dom drömmarna börjar minska. En annan av få mardrömmar jag haft var för många år sedan. Jag drömde att jag stod längst upp i en grusbacke. Lite längre ner stod en stor muterad hare som hade blod över allt på sig och röda ögon och jättetänder. Den började springa mot mig. Jag laddade för att kunna sparka till den när den kom tillräckligt nära, för jag vågade inte springa. När jag sparkade till haren så vaknade jag av att jag hade fotat iväg min stackars katt som låg och sov vid mina fötter. Inte så hårt som tur var, men han undrade nog vad han hade gjort för fel.

@Inombords ja jag har semester. En viktig anhörig till mig dog för ett par veckor sen så ska på begravning i veckan. Sedan den personen dog har jag haft svårt att kontrollera mitt drickande. Stänger även av känslorna så jag har varit likgiltig sedan dess. Jag hoppas det blir bättre efter begravningen så jag kan sörja och minska mitt drickande. Har blivit värre än start av semester, eller jag dricker inte annars på vardagar men nu har det blivit varje dag i två veckor...

Ja jag försöker måla så mycket det går men är så svårt med barnen, man får inget lugnt o ro.

@hejhej38 Åh jag beklagar sorgen! Det är svårt att hantera när någon nära dör. Jag var tvungen att äta ångestdämpande (fick tjata mig till sobril när pappa hastigt gick bort). Jag visste att det inte var rekommenderat att döva sig men jag var tvungen. Sorgen hinner man bearbeta ändå, den följer ju en hur man än gör. Kan du försöka förlåta dig själv i nuet och tänka att du tar tag i alkoholen när det känns lättare? Jobbigt att hantera båda plågorna samtidigt tänker jag. Kram!

@Inombords ja jag försöker tänka lite så, vara förlåtande mot mig själv. Men är så rädd att jag kommer fastna och kommer behöva dricka för att bli "normal" när semestern är slut. Men du har rätt, inte ta tag i det nu. Får bli höstens stora utmaning... Tack för ditt stöd. Går det bra för dig?

@hejhej38 jag tror det kommer gå bra med alkoholen, du kommer säkert vara stabilare efter sommaren rent känslomässigt. Försök vara snäll mot dig själv. Det går väl bra men har lite sug nu, riktigt jobbigt på jobbet, vill bara komma bort en stund. Men jag håller än så länge i. Äter godis. 🌸

@Kennie
Känner igen mig i det du skriver. Jag fick överväga för och nackdelar med alkoholen som bedövning av ångest. Bestämde mig att sluta helt ,nackdelarna är så många fler och det är inte värt den korta känslan av välmående. Har inte tagit nåt på 10 dgr, det är en kamp men gäller att hitta nya rutiner. Så gott att vakna klar i huvudet och utan fylle ångest.

@Inombords
Känner igen det där med mardrömmar, för mig är det dock alltid att jag håller på att bli mördad på olika sätt, oftast med kniv. Min kloka säger dock att jag har mindre REM-sömn än normalt. Men minns mycket av det jag drömmer klistallklart, vaknar ibland upp på natten skräckslagen av att jag själv skriker av rädsla. Då har jag precis drömt att jag försöker skrika på hjälp i drömmen men att det inte går och jag kämpar och kämpar för att få fram ljud. Och till slut går det ju, men då lyckas jag skrika på riktigt och väcka mig själv.
Jag har druckit ganska ofta för att kunna få sova en hel natts sömn..

@Inombords Hej. Det har inte gått så bra, har smygdruckit hela semestern, men kanske möjligen lyckats dra ner på mängden lite. Känner att mitt mående generellt börjar bli mer stabilt och jag är motiverad till att börja försöka dricka måttligt i höst. Har satt ett startdatum för mitt måttliga drickande och känner mig ganska säker på att jag kommer klara av det, om jag fortsätter må så här stabilt. Att sluta helt känns inte rimligt för mig ändå, även om det var planen från början. Hur går det för dig?

@hejhej38 bra att du satt ett datum! Och att du är motiverad. Jag har inte druckit den här veckan men den har i övrigt inte varit så bra. Mycket ångest och knappt ätit. Hoppas på bättre morgondag.