Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Åh, det är en bra fråga! Antagligen såpass länge som reflexen, att svara på alla känslor med en kall öl, finns kvar.

Vi är vanemänniskor, agerar på impuls utan att tänka efter. Tyvärr har det gått så långt att allt kretsar kring alkohol, även då vi vill sluta dricka.

Själv har jag börjat med antabus för att tvinga mig själv bli av med den här fixeringen som alkohol utgör.

Hoppas du kan ersätta alkohol med något annat; träning, promenader, tv-spel.. Ja, allt möjligt vad som helst!!

Allt gott till dig /A.

Hej alla duktiga personer. Styrka till er! Vill jag börja med att säga!

Varit nykter i fyra dagar. Kommer jag alltid att ha öl i bak huvudet? (Tänka på det..).

@Qwer1 Grattis till 4 nyktra dagar 🥳🥳🥳 I början kommer tankarna på alkohol ofta, men det glesas ut med tiden som nykterheten pågår. Jag firar 2,5 år nykter den 9/8 och förra veckan fick jag en vin-flash för första gången på evigheter. Jag blev full i skratt - var fan kom du ifrån liksom? Egentligen var det bara vila jag behövde. Ofta är det så, man behöver vila eller något att äta.

Men så länge du föder systemet med alkohol så kommer suget att bestå. Tyvärr.

Kram 🐘

@Qwer1 Jag känner mig inte töntig när jag dricker alkoholfri öl, cola eller vatten. Jag känner mig stolt över att jag har tagit ett beslut som gynnar min hälsa och alla mina kontakter med andra.

Kram 🐘

@Qwer1 du är också duktig, fyra dagar kan vara en pärs, det vet de flesta här skulle jag tro. Du är inte ensam.

Jag vet vissa som väljer att ta bilen till festen (tips om du har körkort), annars kanske du kan dricka alkoholfritt och hitta på att du ska upp tidigt och hjälpa någon? Tyvärr har vi en så skev och svår alkoholkultur i Sverige där vi förväntas dricka. Kan du tänka dig att hoppa just denna fest och vänta iaf på nästa kanske det kan vara smart, även om du så klart bestämmer själv. Jag vet ju inte hur det fungerar för dig men jag har iaf ofta tänkte att jag ska dricka mindre nu denna fest och ändå har jag inte slutat.

Lycka till