@BEATNGU jag ljög när jag skrev att det går bra, det har gått bra fram tills idag. Idag är suger något överjävligt, har inte fått någon medicin ännu från läkaren utan hen ville prata om det denna vecka. Vill verkligen inte dricka, vill vara nykter. Spöket i hjärnan säger annorlunda. Trodde den värsta kampen var över, brukar ju få detta sug efter 3-4 dagar, trodde det värsta var över. Fan

@less12 Ta en promenad eller någon fysisk aktivitet. Drick något gott alkoholfritt. Ät något, suget brukar gå över efter ett tag. Be alkoholdjävulen dra med hög röst. Tänk på hur skönt det är att vara nykter imorgon när du vaknar. Du är starkare!💪💪💪💕

@less12 Du har kommit en bit redan. Det är jobbigt vissa dagar när den där känslan kommer då man skulle druckit i vanliga fall. Ta en promenad nästa gång i minst 40 minuter. Drick mycket vatten. Jag tycker att kolsyrat funkar bra. Ha nåt hårt godis hemma med lite starkt pulver i eller nåt. Jag fick reda på att när en "nu vill jag dricka" situation dök upp. Så är den borta efter en kvart. Men man blir ju deppig i början. Men det kommer att gå lättare!

Suget kommer minska. Men det kommer dagar då allt känns meningslöst. Jag har en liten sån dipp nu av ångest och stress. Sover inte, äter knappt. Men alkoholen tänker jag inte på då. Utan bara att nåt belönande fattas där alkoholen var. Som jag skrev innan nån gång så brukade jag komma över en puckel efter 3 veckor. Nu har det ju bara hänt två gånger, men just då kändes det som att giftet var ur kroppen och dom vanliga endorfinerna kom tillbaka på att bara kunna köra bil när som helst igen. Då fick jag lust med massa saker som jag inte kunde göra när jag drack. Men för min del så kommer det nog alltid komma såna perioder pga att jag får nån depp i hjärnan och stress. Det är då man vill ha något som lindrar. Men för min del är alkoholsuget borta än så länge.

Var på öppenvården igår och fick lära mig om PAA (postakut abstinens). Kan pågå längre än 6 månader efter man slutar. Hade jag ingen aning om. Men så skönt att veta, för då vet man ju vad det är.

Bra beskrivet också @BEATINGU, att det håller i sig typ en kvart. Det är också väldigt bra att ha i bakskallen, för sedan blir det oftast bättre 🙏🏼.

Kämpa på friends 🙏🏼☀️. Idag blir det fint väder (här iaf). Må gott och gör något kul 😎

Så sitter man här igen, hjärtat bultandes såsom att det ska hoppa ur kroppen, svetten som rinner, händer som darrar, tankar som spinner runt i huvudet om vad jag sa och gjorde, hur kunde jag hamna här igen? Jag klarade längre än jag trodde men tillslut gav jag efter. Kan vara en kombination av orsaker, satte mig i en situation jag inte var redo för, har inte fått min medicin utskriven ännu, vet inte varför det dröjer. Är besviken på mig själv. Har en kraftig ångest, superjobbigt men vet att den går över om någon dag.

Vill egentligen typ bara gråta känner jag. Hade ju tänkt att aldrig hamna här igen, med skammen och ångesten bultandes i kroppen. Varför gör jag såhär mot mig själv? Det är ju verkligen inte värt det..

Lyckades ta mig ur soffan och fosterställningen, gick ut på en promenad, hjälpte att dämpa den värsta ångesten. Kunde sortera tankarna lite bättre och mörkret släppte en stund.

Ska höra av mig till vårdcentralen imorgon och försöka skynda på recept på något som dämpar suget. Behöver verkligen det för att kunna kämpa emot lite till. Dag 1 är snart över ännu en gång, ångesten ligger fortfarande kvar, dock lite förbättrad. Lyssnar på alkispodden och det gör mig lite lugnare, lyssnar på avsnittet med Jan W, inser att jag inte är ensam om min problematik. Skönt att höra om hur han berättar om alla dumheter han gjort på fyllan, gör att jag känner mig lite lugnare nu när bakisångesten talar om för mig att jag förstört mitt liv och att jag borde flytta till en ny stad. Jag vet ju självklart om att jag inte gjort det och att jag inte behöver göra det men.

Nu svamlar jag på här igen. Om man ska ta det positiva från gårdagen så har jag iallafall fått en påminnelse om varför jag inte ska dricka. Tål inte skiten. Blir personlighetsförändrad, vill bara bli fullare och fullare, har inget stopp eller någon gräns.

Hej @less12 !! Tycker det är jättebra att du ”svamlar på” härinne :) Att du skriver ner hur du känner dig tror jag är betydelsefullt. Är så lätt att dra sig undan då man känner att man inte levt upp till sina ambitioner.
Men forumet är till för att stötta i med- och motgång.

Som en kompis brukar säga ”det är bara att bryta ihop och komma igen”. Hoppas att du får en god natts sömn, imorgon är en ny dag✨

Allt gott /Allegra

@less12 P.S . Det där med att du inte har något stopp när du börjar dricka, det känner jag så väl igen.., Är därför jag vill sluta med skiten, kan inte vara måttlig, det är allt eller inget…