@Allegra tack!! Ja tyvärr är ju problemet verkligen att när man väl börjat dricka så dricks det till man stupar. Känns bättre idag, den ihärdiga ångesten har lagt sig efter natten. Fortfarande lite besviken att jag hamnade där igen. Men men, tar nya tag, vill ju vara den som inte dricker, får kämpa på igen, dag 2.

@less12 Känner också så väl igen mig. Ett glas blir till en hel flaska eller mer, det finns inget stopp. Skönt att det känns bättre idag och med nya friska tag. Det är så sant som flera säger, ta inte det första glaset, då är man på den säkra sidan. Kämpa på nu, du fixar det här!💪. Ha en bra dag!☀️🌸

@vår2022 sant som du säger, sålänge man inte tar det första glaset. Problemet var väl att jag inte var stark nog när hjärnan skrek efter det där första glaset. Får försöka bli bättre på att distrahera mig när dem tankarna kommer, har ju fått mycket tips och råd från andra kring saker eller aktiviteter att försöka få bort suget med. Jag ska fixa det här!

@less12
Du fixar det här!!
Skönt att du mår lite bättre.
Suget efter A kommer o går..
Tänk på det negativa med A när suget kommer även om det känns tufft. Har hört av de som varit nyktra en längre tid att det kan ta upp till 8-9 månader innan man e mer stabil. Individuellt förstås. Har själv varit nykter i 12 veckor fortfarande svajigt men det blir bättre. Ta hand om dig.🌞

@Lonely Man
Funderar på att anteckna ner en lista med det negativa om alkoholen i mobilen för att ta fram när jag blir sugen. Jag vill inte dricka, får alltför mycket negativt av det, det är verkligen inte värt det. Denna gång ska jag lyckas. Skönt att höra att det känns lite lättare för dig, starkt med 12 veckor!!

Bra idé @less12 , gör en lista! Skriv ner allt som du upplever som negativt med att dricka. Försköna ingenting, ta med det värsta som har hänt. Jag har gjort liknande och det är ingen vacker läsning men nödvändig.

Ha en fin dag☀️

Dag 5, vaknar idag med ett ihärdigt sug. Hjärnan vill enbart att jag ska berusa mig en stund. Blir en jobbig dag. Kämpar på. Fått campral utskrivet igår, ska hämta ut dem idag. Hoppas på att det ska hjälpa mig påvägen.

@less12 Aktivera dig med promenad eller någon fysisk aktivitet, pussel, spel eller annat. Drick goda alkoholfria alternativ, bubbelvatten med smak och is. Tänk på hur skönt det är att vakna nykter imorgon och bra du kommer att må av det. Eller ryt ifrån högt till alkoholdjävulen och be han fara åt helvete! Kämpa på nu och hoppas Campralet hjälper mot suget. Du fixar det här!💪💪💪

Tack hörrni! Som ni säger, så himla skönt att vakna nykter. Påbörjat medicineringen nu, känns så overkligt eller absurd, har nu alltså påbörjat medicinering mot alkoholberoende, det innebär ju verkligen att jag är alkis. Vet inte, tror det blev en ny insikt som slog till, kanske tar lite tid att sjunka in. Samtidigt känns det så jäkla skönt, är så klar med alkoholen. Dock undrar jag lite, vad har ni ersatt berusningen med? Kanske bara jag som tänker så, att nu när jag inte kan berusa mig med alkohol, vad ska jag då göra? Ska jag istället börja missbruka träning eller jobb för att få den där kicken? Märker ju verkligen att jag har en missbrukarhjärna, ständigt sökande efter en ny kick eller ett nytt rus. Tröttsamt.

@less12 För mig har träning ersatt mycket av min berusning. Har tränat en del innan men nu får jag valuta för den. Tidigare belönade jag mig med alkohol efter träningen som inte gav valuta. Trodde att jag då höll mig sund, men skillnaden är stor nu. Nu ger endorfinerna kicken utan alkohol. Nu känner jag mig verkligen sund på riktigt. Det kan ju lätt bli missbruk av detta med, men jag gör en ”sund” plan på träningen som jag håller mig till. Har köpt en aktivitetsklocka som hjälper mig i utvecklingen och så att det blir sunt. Klart man kan överträna, men jag har lyssnat på den och följt råden. Sedan tycker jag att jag i och med nykterheten blivit lugnare och mer chill, inte lika ”på” och överaktiv i huvudet. Alkohol skapar stress i hjärnan och nu slipper hjärnan det. Den får återhämta sig och hitta balans igen. Har mer energi till att göra ”tråkiga” saker också som tex städa, sortera, kasta och trädgårdsarbete, det är inte så tråkigt längre, det är skönt att få det gjort och resultatet blir bra, jag känner mig nöjd.

Du kommer säkert att hitta på saker du vill spendera tid på, vara kreativ med tiden som blir över istället för drickandet. Det är inte säkert att du måste börja missbruka annat, ge nykterheten tid så kommer du att upptäcka en ny sida av dig, en som är mer chill och lugn. Och ta reda på om det finns underliggande saker till att du dricker, undersöka det och ta itu med det. Ha en fin fredag, det kommer att gå bra!🌞💕

@Lonely Man tack för din omtanke! Det går dåligt samtidigt som det går bra. Har börjat vara ärlig mot min omgivning, försöka bryta beteendet med alla lögner, berätta om min problematik och mitt drickande för mina närmaste. Superjobbigt men väldigt skönt. Har druckit tyvärr, inte stolt över det, dock mår jag inte heller jättedåligt över det, känns som att jag är på god väg ändå genom att bryta mina destruktiva beteenden, det kommer att hjälpa mig att hålla mig nykter i slutändan.

Det är lite sjukt egentligen hur lögnerna har satt sig som en del av min personlighet. Även här där jag är anonym till människor jag inte känner vill jag ljuga och dölja. Det räcker nu, som jag skrev tidigare fick jag Campral utskrivet, skrev att jag påbörjade medicineringen, det stämde inte riktigt. Fick det inte levererat till brevlådan utan det skickades till ett postombud, har dröjt med att gå dit och hämta ut medicinen, förmodligen för att skjuta på att nu måste jag verkligen bli helnykter, har väl på något vis ljugit för mig själv att jag kunnat dricka i väntan på att jag hämtar ut dem. Nu idag, ska jag gå och hämta ut medicinen och ta mina första tabletter. Förlåt allihopa för mina lögner.

@less12 Vad modigt av dig att vara sann mot dig själv och din omgivning. Det är en del i nykterhetsarbetet, att vara sann och ärlig, framförallt mot dig själv och det är du själv som ska göra det främsta arbetet. Det är så du kommer att komma framåt, en dag i taget. Sen blir man modig av att vara sann😁.

Lycka till!💪❤️

Har ju hemsk ångest idag eftersom jag blev alldeles för full bland folk idag. Idag kan jag dock skrika tillbaka åt ångesten, nu har jag tagit ett steg till, har hämtat ut medicinen och tagit dem första två tabletterna. Ett till steg mot att aldrig hamna i detta jäkla mörker igen.

Hej.
Bra att du skriver här igen och att du är tillbaka på hästen igen. Jättebra att du dina första tabletter hoppas det hjälper dig.
Du klarar detta var inte för tuff mot dig själv. Det kommer att kännas bättre mär den mgesten släppt. Ta hand om dig❤️