Hur fan gör man egentligen och hur fan kom jag ens hit?

Okej, så här. Jag har varit inne på att sluta dricka tidigare, sådär som man gör på baksmällan och sen glöms det bort när någon efter baksmällan bortgång hör av sig, eller det helt enkelt blir helg igen. Men det kan fan inte fortgå så här.

I veckan var vi ett gäng som var ute och en av dem skadade sig. Vi pratade både om att vara nyktra, att det är nog. Senast i fredags sa jag det själv, men igår ringde jag en kompis mot bättre vetande oxh det blev några öl ändå. En ganska normal kväll för de flesta tror jag, men när min skadade vän hör det detta kom det faktiskt som en käftsmäll när hon snällt konfronterade mig. Hon har med rätt identifierat oss som medberoende och jag tror för att vi ska kunna fortsätta finnas i varandras liv måste vi båda vara nyktra, även om det är våra egna resor att göra.

Allt det här ger mig sån ångest för jag förstår inte hur jag hamnade här öht. Jag skulle ju aldrig bli som min pappa och nu har jag bestämt att jag iaf inte tänker ta fler steg åt det hållet på den alkoholkantade vägen till fördärvet.

Hur insåg ni? Vad hände liksom?

@Kattskit Hej och välkommen till forumet! Jag hade en rad bottnar fast jag inte insåg att de var just det. Minnesluckor, skador osv. Det här är mitt andra varv med nykterhetsarbetet, sist satsade jag på 3 mån. Fixade det galant och sen hamnade jag i samma mönster igen. Jag tror jag började göra en lista i huvudet, och såg alkoholen som en vän jag haft genom livet. Vad hade denna vän gett mig och vad hade den tagit? Skulle jag stanna i en relation till någon som skadade mig så? Om det varit en person alltså. Svaret blev nej. Smekningarna är inte värt slagen så att säga. Det som fick mig att bestämma mig den här gången var en kväll när jag hade ångest och drack vin hemma i ensamhet. Blev stupfull och gick ut och raglade till Ica och min sambo fick hämta mig där när han kom hem från jobbet. Inte kul. Nu har jag varit nykter i 47 dagar. En del verkar behöva en botten, eller dricka klart, för mig mognade det fram, känner mig säkrare nu efter mitt första försök och lärde mig att inte sätta några datum. En dag i taget.

@Inombords Ja det är nog lite så. Bra jobbat!

Jag själv har en farsa som är alkoholist och jag har hela mitt liv varit rädd för att bli så ledsen, ensam och trasig som han är. Det känns läskigt att problemen ändå kan smyga på fast man tycker att man "håller lite koll". Kommer ändå in i att "äh, ibland råkar man bara bli lite för full, det är inte samma sak" och så blir det smygande värre i mitt fall. Jag blir glad över att höra att du lyckats få till en nystart med nykterheten. ❤️

Det är så fint att den här hemsidan finns. Så mycket lättare att dela gemensamma erfarenheter och både få och ge stöd och råd. Folk hejar verkligen på varandra!

Uh, vaknade så här mitt i semestern av ett mail frå chefen att de pga ekonomin kommer avsluta min provanställning och erbjuda en tidsbegränsad anställning tills årsskiftet. Om ekonomisk förändring fortsätter som senaste månaderna så anställer de mig fast men jag får panik. Jag är så glad över att min i princip helt nyktra partner (han dricker typ 3 gg/år) kommer ikväll och att jag igår redan skrev till vännerna att jag ska vara nykter nu. Jag dricker sällan pga stress men där emot så finns ju viljan att fly helt klart närvarande... Jag ser dock fram emot att vakna nykter i morgon också. Det blir inte lättare att lösa ångest och problem om jag är full och bakfull. Fuck A.

Jaha, så då bröt min nämnda medberoende vän med mig pga att hon av ytterligare personliga skäl måste bryta med sitt gamla oansvariga och alkoholinbehållande liv eller vad hon sa. Något jag förstår och respekterar till fullo och både förväntade mig och var rädd för.

Jag ska inte ta återfall pga det här. Jag väljer ett nyktert liv för att må bättre själv och återta mitt liv i mina egna händer. Jag skrev till henne att jag är stolt över henne och att jag hoppas att vi snart kan ses igen i en nyktrare och hälsosammare tillvaro.

Gud vad skönt det är att få skriva här.

@Kattskit Styrkekramar till dig idag, inget blir iaf bättre av att ta första glaset! Håll ut💪❤️! Att skriva här hjälper, kan också tipsa om att läsa Annie Grace ”this naked mind”/tänka klart. Önskar dig en bra nykter dag🥰!

@Ny dag tack! Det känns verkligen tufft samtidigt som jag vet att hon gör helt rätt, det hon måste. A satte oss i den här skiten, mig i den här skiten. Den ska inte få sätta mig i ännu mer skit. När jag skrev av mig här känns det lättare, är så glad över detta forum och alla fina, stöttande medmänniskor här inne.

Klart en bekant som bor runt hörnet hörde av sig och frågade om jag ville dricka öl 3 dagar in i min nykterhet. Jag tackade nej, sa att jag är upptagen hela veckan, men gud vad sugen jag blev på att gå ut. Bannar min hjärna och skäller på den (inte mig själv direkt) som får mig att känna så här. Sommaren är fan svår, sämsta tillfället att ta sig an något så svårt men samtidigt är det inget som blir bättre av att skjuta på det.

Självdisciplin är svårt. Jag ska äta något och ta en lång dusch! Hade verkligen ingen aning om att det skulle vara så här pass svårt för mig, men det bevisar ju bara att jag måste få kontroll på det här innan det spårar ännu mer.

Insåg också att jag inte ska läsa trådar i måttlig-forumet när jag är sugen. Vi har olika mål även om jag önskar att jag kunde vara måttlig, men det är inte mitt mål och går om inte för evigt definitivt inte nu så jag ska inte fresta hjärnan med ursäkter att vika en annan väg än den jag valt, som jag valt av en anledning.

Vad är det nu, 4 dagar tror jag. 5 sen jag bestämde mig och 4 sen jag faktiskt tog tag i det. Jag mår bra, är så glad att jag inte sa ja till min bekantas inbjudan igår. Plånboken mår bra, jag mår bra (fast jag inte kunde sova, men det har nog mer med bipoläriteten än alkoholgrejen). Somnade först runt 07 men lyckades sova tills runt 14, och jag vaknade nykter!

Det är underbart, jag har fått så mycket gjort äntligen. All jävla disk från veckor tillbaka är diskad, tvättmaskinen är igång, köksbordet avplockat, disken i vardagsrummet borta, diskbänken är ren. Jag har fortfarande mycket att städa som jag vill få gjort innan helgen då jag ska iväg men gud så skönt det är.

I helgen ska jag till sommarstugan igen. Min pappa kommer inte vara där och trigga mig iaf men andra som dricker. Jag måste dit oavsett om jag vill eller inte pga vissa skäl jag av anonymitetsanledning inte vill berätta så jag hoppas att alla färdigheter jag fått med mig efter alla år hos psykiatrin, allt jag vet och varför jag bestämt mig är stark nog. Jag tänker oavsett inte köpa någon egen alkohol. Någon alkoholfri öl till bastun på sin höjd men kanske inte ens det.

Om jag var redo skulle jag be de andra inte dricka just denna helg, men jag klarar inte av det. Så jag får stålsätta mig. Att jag väljer att inte dricka eller istället dricka alkoholfritt tror jag inte att någon kommer att bry sig om iaf. Var och en på sin fason är måtto i vår familj.

Nu ska jag städa och peppa inför att vakna nykter igen i morgon!

PS. Redan gått ner 2 kg, troligtvis vattenvikt jag samlat på mig pga A. Pluffsigheten försvinner (sen äter jag bättre sen dryga veckan också), det är en motivation i sig hur löjligt det än kanske låter. Men med fetma är det ett stort plus (162cm och 87kg, nu 85)

Dag 5

Detta blev lite som en dagbok, men jag är så klar öppen för kommentarer!

I natt sov jag enligt sömnappen som en stock utöver ett kort uppvaknade vid 02. Jag snarkade inte ens, inget pratande i sömnen och inte massa svängande hit och dit. Som vanligt var det svårt att ta sig upp men kom ändå upp snabbare än vanligt en ledig dag.

Det är underbart att somna, sova och vakna nykter. Normalt skulle jag aldrig ställa mig och diska innan frukosten. Jag ska fika med två fina personer om en timme och ska nog till och med ta cykeln i det fina vädret. Vilken skillnad jag känner. Jag är ännu mer motiverad till att vara nykter i helgen. Jag hoppas bara att det räcker. Om det tar ut mig mentalt att låta bli har jag i alla fall en vecka kvar på semestern efter helgen.

Jag önskar eventuella läsare en fantastisk torsdag

Dag 5

Detta blev lite som en dagbok, men jag är så klar öppen för kommentarer!

I natt sov jag enligt sömnappen som en stock utöver ett kort uppvaknade vid 02. Jag snarkade inte ens, inget pratande i sömnen och inte massa svängande hit och dit. Som vanligt var det svårt att ta sig upp men kom ändå upp snabbare än vanligt en ledig dag.

Det är underbart att somna, sova och vakna nykter. Normalt skulle jag aldrig ställa mig och diska innan frukosten. Jag ska fika med två fina personer om en timme och ska nog till och med ta cykeln i det fina vädret. Vilken skillnad jag känner. Jag är ännu mer motiverad till att vara nykter i helgen. Jag hoppas bara att det räcker. Om det tar ut mig mentalt att låta bli har jag i alla fall en vecka kvar på semestern efter helgen.

Jag önskar eventuella läsare en fantastisk torsdag

@Kattskit Det är jättebra att använda forumet som en dagbok. Då kan man gå tillbaka och läsa, se mönster på ett helt annat sätt. Att man sedan får en och annan hälsning och fråga/svar är bara trevligt. Ju mer aktiv ens tråd är desto bättre tycker jag.

Bra jobbat! Keep up the good work!

Kram 🤗

@Andrahalvlek tack för din support! Jag tror också att det finns en vettighet i att skriva av sig. Dessutom är det skönt att få reflektera anonymt till människor i samma eller liknande sits. Kanske någon läser och känner igen sig och det blir ett givande utbyte och inte bara en monolog tillslut ändå :)

Fikade idag, det var lite jobbigt då vädret var så fint och varmt. Klassisk dag då jag skulle vilja ta en öl på en uteservering. Istället tig vi en lunchfika för 225 kr, en bråkdel av vad kvällen annars hade slutat på. Suget var fan svårt. Jävla sommar, sol, värme och hjärna.

Men heja mig, jag höll mig nykter idag också. Känner mer hopp inför helgen då alkohol kommer finnas på plats. Hoppas jag är stark nog att hålla mig helt nykter även då.

Många inlägg idag. Vännen jag ska åka iväg med i morgon ringde nyss, hon är ute på krogen och jag är så glad över att jag ligger i sängen och kommer att vakna nykter i morgon. Framsteg!

@Kattskit Det låter som om du har ett bra mind-set! Helgen kommer gå bra! Jag tyckte det var tungt det första två helgerna, sen blev det mycket lättare. Jag hejar på dig! Plus att ha städat är underbart!