Campral har hjälpt mig enormt mycket! Inte från dag ett men efter ett par veckor. Jag tog dem slaviskt noggrant och hoppade aldrig över dem. Om jag gjorde det kom suget direkt! Kämpa på!

@Kebne1 okej! Vet inte riktigt när effekten ska komma, kanske är det placebo jag känner av nu haha. Men känner mig starkare än någonsin, inget sug på alkohol, planerar i mitt huvud vad jag ska tillbringa tiden jag får över nu när jag inte sitter avslagen i soffan under ruset eller ligger hela dagar i sängen däckad av ångest. Har städat hela lägenheten idag, gjort matlådor inför veckan och börjat rensa ut skit här hemma, längesen jag kände sånhär energi en söndag eftermiddag.

Vad skönt det låter @less12 med mer energi! Har själv dragit ner kraftigt på drickandet under sommaren och får nästan panik när jag inser hur mycket tid och kraft som gått åt till att vara full eller bakis. Men försöker blicka framåt och gläds själv över att jag fått lust att t.ex städa eller gå på bio igen. Allt gott ✨✨

@Allegra ja superskönt, som sagt vet jag inte om det kanske är placebo. Får vara försiktigt optimistisk om att det håller i sig, förväntar mig inget underverk i energi och ork såhär tidigt. Håller med dig, får också lite panik när jag tänker hur många timmar jag spenderat ensam med vinglaset, slumrat till några timmar och sedan vaknat upp, kanske fortsatt dricka. För att sedan inte ha gjort något alls på flera timmar. Dagen efter spenderades oftast med ångest över drickandet, gårdagen eller liknande med flertalet timmar liggandes ensam i soffan eller sängen. Vi kommer ha så mycket tid över, förhoppningsvis mer energi också till att fylla tiden med något mer meningsfullt, eller kanske nu såhär i början bara riktig avkoppling.

Början på dag 5, dag 4 gick ju väldigt bra. Började dagen med en löptur idag, kan inte heller minnas senast jag gjorde det. Känner mig mer motiverad än någonsin. Insett att jag använder forumet väldigt aktivt och läser i princip varenda tråd som finns härinne, försöker ta till mig alla tips och råd som dem som lyckats här tidigare har, väldigt lärorikt.

@less12 Bra! Det är viktigt att nöta, nöta, nöta nyktra fakta. Då påverkas ens undermedvetna, och det är där alla ryggmärgsreflexer bor. Det är dom man måste påverka genom att hjärntvätta sig själv. Först då kan man ta bra beslut när ryggmärgsreflexen slår till.

Kram 🐘

PS. Mitt första nyktra halvår råpluggade jag nyktra fakta. I min första tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” finns en massa tips på böcker, poddar och Youtube-klipp. Klicka på mitt namn så hittar du mina trådar.

Början på dag 6, när jag tittar tillbaka i tråden så vaknade jag dag 5 med ett ihärdigt sug förra gången, slutade skriva strax därefter. Idag och igår har jag inte känt något sug alls. Största vinsten hittills är nog att jag är ångestfri, mår bättre än vad jag gjort på länge, så värt det. Snart har jag en vecka nykter, det är nog mer än två år senast jag var nykter en hel vecka.

@less12 Härligt! Det är en underbar känsla när man blir ångestfri och det blir så tydligt att det är alkoholen som orsakar ångesten. Man tror man kan dämpa ångesten med alkohol, men egentligen är det just alkoholen som orsakar ångesten. Man fyller liksom på mer bensin på elden. Att nå en vecka är stort! Då är man igång och redo för en till😁.

Du kämpar på så bra!💪💕

@vår2022 ja verkligen! Alkoholen har givit mig så mycket ångest, så många dagar jag mått dåligt efter för mycket alkohol, saker jag gjort på fyllan, sagt osv har gjort mig nere i flera dagar om och om igen. No more!

Dag 6 är över och jag är nykter fortfarande, snart en vecka nykter! Ingen tanke på alkohol idag, förutom nu på kvällen när jag insåg att jag glömde ta min Campral vid lunch, dock inget sug ännu! Så skönt.

Början på dag 7, efter idag har jag ett nytt rekord i nykterhet, wow, herrejävlar, detta trodde jag verkligen inte var möjligt efter alla gånger jag fallit för suget efter 3-4 dagar. Tjoho!

Heja dej! Jag känner igen detta med suget när jag glömt campral. Jag är medicin-känslig, kanske du också? Kämpa på! Allt blir bättre och bättre för varje dag som går utan alkohol.🙏🏼