För några månader sen hade jag varit nykter sen november förra året men under de senaste månaderna har jag fallit dit ca 5 ggr. Igår var sista gången, så idag är jag här. Fylld av oro och ångest, men ingen offerkofta. Jag har anmält mig till programmet och tänkte skriva en dagbok lite då och då.

@Salt6614 Välkommen hit! Här är du bland vänner. Just under fliken ”Det vidare livet” hänger vi som har hängt med ett tag. Jag har tex varit nykter i 2,5 år snart.

Det finns andra flikar där du kanske passar bättre, som ”Förändra sitt drickande”, ”Alkoholfri” och ”Dricka måttligt”. Det ska gå att flytta sin tråd, men jag vet inte själv hur man gör. Annars kan du starta en ny tråd på ett annat ställe. Eller så hänger du kvar här!

Jag har en tråd som heter ”Behöver all hjälp jag kan få” och den finns under ”Förändra sitt drickande”. Om du klickar på mitt namn så hittar du den tråden. Den skildrar min tid 0-6 mån som nykter. Den är fylld med tips på böcker, poddar, Youtube-klipp.

Jag tror nämligen på att man ska hjärntvätta sig med nyktra fakta. Nöta, nöta, nöta tills den nya kunskapen sitter och ens undermedvetna till slut blir påverkat i en nykter riktning.

Kram 🐘

@Salt6614 Hej! Klokt att försöka få ett grepp om situationen! De där små återkommande återfallen är luriga, de har en tendens att öka i både mängd och frekvens med tiden.
Om du vill flytta tråden så kontaktar du admin under fliken "Stöd" och väljer "Fråga oss" och skriver i klartext vad det handlar om. Ge dem en dag eller två så har de fixat flytten.
Jag tycker det är bättre att flytta tråden (om du nu vill det) än att starta en ny. Du får en bättre kontinuitet på det sättet, särskilt om du använder tråden som en dagbok.

@Salt6614 Hej och välkommen! Vad bra att du tar tag i din situation så att du inte åker dit igen. Programmet är bra som ett stöd för mål, strategier mm. Jag använder också detta forum som en dagbok och även till att ta del av andras erfarenheter.

Om du vill flytta tråden till ett annat forum gör du så här: För att byta forum går du in på din tråd, trycker på redigera och byter i fältet med alternativ under forum (röd stjärna).

Ha det gott!🌞💕