Hur fan gör man egentligen och hur fan kom jag ens hit?

@Kattskit Det låter mysigt! Men, är du inte på dag 7 i din process…? Löste i din tråd att torsdagen var nr 5…?? Hursomhelst, önskar dig en fortsatt fin nykter lördag! 💕

Hemma igen, helgen var väldigt bra. Så skönt att inte vara bakfull och eländig och det gick till och med relativt smidigt att få hem dem. Nu har jag ätit god mat och spelat tvspel sen jag kom hem. Det är både en bra hobby och en bra distinktion om så behövs. Men ikväll spelar jag bara för nöjes skull.

Hoppas att alla haft en bra helg. Tack för supporten

Sista semesterveckan nu, oklart hur många dagar det gått nu. Jag mår rätt bra, spelar tvspel, umgås med min partner. I helgen händer lite grejer så vi får se hur det går men jag är hoppfull. Jag fungerar inte bra i grupp med alkohol inblandat överlag, på tumanhand har det oftast funkat bättre. Så vi får se hur det känns, om jag joinar eller stannar hemma, är kvar eller går hem. Min plan innefattar iaf inte återfall. Är som sagt förhoppningsfull... men vi får se om hur jag känner till helgen. Om jag håller mig hemma eller inte. Idag är det iaf lugnt. Tä änker skriva mer sporadiskt här när jag känner srr jag behöver, är rädd för att det beroende på dagsform kan påminna mig om alkohol när jag inte behöver det.

Dag, 11? Helgens planer blev inställda. Både skönt och tråkigt, men kan säkert behöva en lugn helg innan jobbet och pendlingen börjar igen på måndag. Vill så gärna gå ut ikväll, men jag ska gå och lägga mig istället. I morgon väntar nya äventyr.

Tänkt en del på min vän som bröt med mig. Måste säga att hon har rätt ang medberoende. Sen vi tog en paus från varandra har det varit lättare att inte dricka, det är främst med henne och några till det spårar ur som mest också. Kanske har vi växt "ifrån" varandra. Fastnat i en destruktiv ungdomsrelation med varandra. En som gått för långt i typen av leverne. Dags att söka nya bekantskaper? Men det är svårt att lära känna nya människor i vuxen ålder, såna där man blir nära.

I helgen pratade jag och en annan vän mycket om vad som triggar oss båda, när det spårar ur kontra "bara" blir mycket alkohol. Det var både matnyttigt och gav en hel del reflektioner. Det är skönt att ha någon nära som förstår och inte dömer, som bara accepterar en som man är och vad en vill i livet. Det är fan kärlek. Känner mig lyckosam.

Två veckor nu

En nykter helg som gått bra. Inga fyllor, ingen ångest, ingen tom plånbok. Nåja, jag har det rätt knapert men jag behöver inte låna pengar för att kunna äta bara för att jag varit på krogen istället för att husera med pengarna.

Unnade mig lite glass och ostbågar iaf. Det har gått rätt bra. Ikväll var det punkapelning men jag valde att stanna hemma istället. Hade gärna velat se banden och träffar vänner jag inte orkat träffa på ett bra tag nu, men jag orkar inte med så mkt folk och en alkoholosande miljö av det slaget.

Istället har jag spelat tvspel och gjort matlådor inför nästa vecka då semestern är slut. Tillbaka till pendling, stress och allt vad det innebär. Förhoppningsvis kan jag fokusera på jobbet, kanske få in en bra matrutin etc. Måste ha något att foka på så det kanske är bra att semestern tar slut.

Det går iaf framåt.

@Kattskit Grattis till 2 nyktra veckor! Du jobbar på jättebra! Klokt att avstå alkoholindränkta platser i början. Och matlådor är bra, för okontrollerad hunger kan ge upphov till sug.

Tänk HALT (hunger, arg, ledsen/lonely, trött). Allt det är situationer som kan väcka sug. Åtgärda det som fattas enligt HALT, så går suget över.

Kram 🐘

Håller med, så himla bra jobbat, och rätt prioriteringar.
För mig har det varit mycket hjälpsamt att skriva ner mina tankar här- och läsa andras berättelser- du är inte ensam! Kram 🥰

@Andrahalvlek tack och tack för tipset om "HALT". ❤️

@Se klart tack till dig med. Jag försöker skriva av mig här i tråden och läser en hel del också när jag känner att det är en bra idé. Ibland behöver jag bara försöka distansera mig från allt som handlar om alkohol och då även detta forum då det påminner inte bara om varför utan om A öht. Men det känns som att jag har en bra balans gällande just det iaf. :)

Idag är min sista dag på semestern och då kom suget, det har inte kommit så mkt senaste dagarna då jag hållt mig sysselsatt, men idag så. Antagligen är det delvis stress inför att jag ska tillbaka till jobbet i morgon. Försöker att fokusera på att komma upp och få med mig mat m.m. till jobbet snarare än vad som väntar arbetsmässigt att ta igen när jag väl är där och jag tror att det är smart. Har inte kollat scheman och mail och tänker försöka hålla mig från det tills jag är på plats!

I alla fall nykter idag också oavsett om hjärnan hade velat annat eller inte.

@kattskit precis det du beskriver- att hålla igen på stress och fokusera på här och nu- är något man blir grym på som nykter. Jag har uppstart imorgon med diverse möten och annat men jag tänker att det är imorgon - inte idag. Och så smart att veta ”nykter idag oavsett vad hjärnan vill” Där har du knäckt det som är allra svårast- bra jobbat! 🤗🌸

Jaha, det var slut på semestern och tydligen dags för ett återfall. Nu vet jag att jag inte ska göra middagsplaner i vissa miljöer efter jobbet. När jag varit ledig har det gått bra men med stress med jobb funkar det sämre... Så förlåt mig själv för att jag tog återfall och drack alkohol, kom i säng efter midnatt och gick på mina egna lögner om att jag bara skulle vara lite trött idag ("inte bakfull iaf, bara trött så det är lugnt!"). Jag vet ju att det inte är så det här fungerar.

Så idag är jag hemma från jobbet med "matförgitning". Det var många, många år sen jag var hemma på så sätt och det känns fruktansvärt. Någon annan måste in och göra mitt jobb idag, jag ljuger, jag är inte på jobbet (jag har en väldigt stark arbetsmoral så det känns väldigt ångestladdat bara det), jag har "kemisk ångest" där till pga alkoholen (i kombination med att jag är bipolär så blir hormoner och signalsubstanser helt jävla fucked bara därför till och med...) och helt vanlig jävla ångest och ånger på det.

Vad "positivt" fick jag ut av detta? En kväll med en vän, skitsnack, vara bland folk, en stunds flykt.

Vad för rent negativt fick jag ut av detta? Sämre självkänsla, nästan ingen sömn, en missad arbetsdag med ekonomi och den känsla av att göra något bra med min vardag en dag på mitt jobb ger mig, dåligt samvete, ångest, lögner, mer ångest.

Saker händer, vi är människor och vi har lätt att lura oss själva. Oerhört lätt. Det är ju delvis därför det är så svårt att bryta vissa beteenden och mönster. Min hjärna upplever det hela som något positivt... men det ger inget positivt. Men jag lyckas lura mig själv för att hjärnan vill.

Jag måste ställa in helgens planer tror jag, det kommer inte att gå bra. Det känns svårt, jag hoppas att jag klarar av att ställa in och om jag i värsta fall inte gör det iaf håller mig nykter. Kanske jag ska tatuera mig för pengarna jag annars skulle lagt på öl? God knows that would be better.

Nu ska jag kolla på AH's program som finns här. Meditera på allt och ta en dusch. Kanske rinner lite av ångesten med vattnet ner genom golvbrunnen.

Jag mår fan skit idag. Jävla helvete. Vill säga upp mig från mitt jobb, fly landet, skaffa en ny identitet och bara försvinna. Fly från allt jobbigt och ångestladdat. Jag vill inte gå till jobbet i morgon och veta att jag stannade hemma idag för att jag var fucking bakis, jag vill inte vara bakis. Det har varit så skönt att vakna nykter och nu sitter jag här bakis igen. Försöker se framåt och tänka positivt på förändringen jag vill göra och hur skönt det kommer att kännas att vakna nykter i morgon istället men fan vad tungt det är idag.

Keep at it peeps, bakfylla bara i sig gör A helt ovärt, resterande skit det medför utöver bara bakfyllan gör det ännu mer ovärt.