Dag 19
Helt plötsligt går det jättelätt att vara nykter. Jag tänker inte på alkohol, har inget nämnvärt sug. Är det för att det vackra vädret dragit sig tillbaka och vikit undan för regn och blåst månntro. Hur som helst så tänker jag njuta av dessa dagar då det är enkelt och vaa tacksam för tillvaron 🙏

@Lina. 2.0 Grattis till dag 19!🥳 hur bra som helst ju! Skönt också att det känns lätt för dig. Det går ju lättare och lättare ju längre man är nykter. Man vänjer sig liksom vid att inte dricka och att kunna njuta av att vakna pigg och nykter varje morgon. Hjärnan återhämtar sig allt mer och skapar balans i systemet.

Njut av en nykter helg med härliga nyktra mornar och gott kaffe!❤️

Idag skulle ha varit dag 21 men fredagen slutade med alkohol iaf. Jag föll för grupptryck och drog en karatefylla. Har haft sån ångest hela helgen. Usch och fy. Har knappt vågat gå in här och skriva ner dessa rader.
Så här vill jag aldrig må igen.
Men jag vet nu att jag kan klara 19 dagar. Då kan jag göra det igen.

När man kapitulerar, vad innebär det? Måste en vända sig till AA då eller kan man kapitulera på eget håll? Jag orkar nämligen inte med den här fajten längre. Jag orkar inte stå och veva med armarna i min Ringhörna tills jag blir så trött att jag lägger mig platt i fajten och låter alkoholen vinna längre. Jag vill inte vara delaktig i matchen längre. Men, jag törs heller inte söka hjälp. Jag är rädd för att bli igenkänd och utskämd. Kan vanliga hälsocentralen hjälpa till eller måste man gå till den utpekade beroendeenheten? Med skylt och vägvisare i det enda sjukhus på en radie av 20 mil.
Jag är trött nu men vill inte visa mitt beroende för hela stan.

Åh, fanken vilken jobbig dag. Återfall går över när man slutar ta dem.
Jag har själv aldrig varit på AA-möte eller sökt hjälp inom vården men många har- och allt jag hör är att det är positivt och bemötandet fint. Du får säkert fler svar ang det.
Men detta med kapitulationen har jag tänkt mycket på- och för mig blev det helt klart så att jag vek ner mig TOTALT för alkoholens kraft. Fanns inget sätt att överlista den, än att stänga alla dörrar, spika igen alla fönster. Och sen börja leva.
Det är inte farligt att känna sig överlistad av detta beroende, men det kan vara farligt och onödigt långdraget att kämpa och kämpa. När man ger upp den kampen kan livet börja om. Jag hejar på dig!

@Lina. 2.0 Bra att du vågade gå in och skriva här igen👍! Det är precis det du ska göra efter ett återfall, skriva av dig och få ner alla tankar som snurrar runt. Men det är så jäkla jobbigt och kan trösta dig med att du inte är ensam. Jag har försökt sedan februari och haft några återfall längs vägen. Idag började jag min andra månad nykter och vad som än händer kommer jag inte ge upp. Vet inte om jag kapitulerat eller inte men jag har förlikat mig med tanken att jag druckit mig till ett beroende och vill därför vara hon som inte dricker. Jag kan inte bara dricka 2 glas, jag vill ju ha hela flaskan. Det är inte värt att prova dricka ett glas och jag har insett att det lättaste för mig kommer att vara total avhållsamhet. Och kanske har jag kapitulerat för jag sörjer inte att jag inte kan dricka. Och jag har lika roligt på middagar utan alkohol även om alla andra dricker. Alkoholen kostar mig numera för mycket, jag klarar ju inte av att hantera den och därför avstår jag. Hade jag inte tålt att äta ägg hade jag ju gjort likadant där. Har i flera år vetat att jag har problem med A men det är först nu som jag helt och fullt har förlikat mig med insikten och det kanske är detta som är att kapitulera. Jag kan rekommendera att lösa Annie Grace böcker och boken Skål tamejfan. Kolla också på Youtube där Snnie också finns. Craig Beck är en annan författare som jag också kan rekommendera. Dessa böcker/Youtube har iaf hjälpt mig mycket. Kram 🥰 Imorgon är ny dag = nya tag❣️

Kämpa på kära du! Ett återfall är tufft och jobbigt att göra. Men försök vända din känsla av misslyckande till att du är en erfarenhet rikare. Det var ingen bra idé att dricka igen. Det vet du! Bär den känslan nära dig hela tiden. Jag funderar på om du kan ta hjälp av alkohol och beroendekliniken på annan ort. Jag har videosamtal med min läkare och kurator på en sån klinik. Jag tror inte du behöver remiss. Kolla t ex "Riddargatan1". De har hjälpt mig mer än ord finns att förklara! Kämpa på kära du och klappa på dig själv, inte klanka ner dig❤️🙏🏼

@Kebne1 tack för det rådet. Hade verkligen inte tänkt så långt som att söka hjälp på annan ort.
Ja varje återfall är jobbigt. Men de har aldrig känts så här jobbiga. Ångest fortfarande.
Jag ska kolla upp hur det ser ut på andra orter. Tack för dina ord ❤️

@Ny dag tack för tips och råd och allra mest dina ord ❤️
Jag måste erkänna för mig själv att mina problem är större än jag låtsas om och att jag helt enkelt inte klarar av alkohol. Ska stänga dörrar och spika igen fönster precis som
@Se klart säger.

Jag måste nog hänga här inne lite mer framöver och läsa, ta del av och dela själv. Som ett skriftligt AA kanske 😁

@Lina. 2.0 ❤️ Vi får stötta varandra här på forumet, växeldra och peppa. Att skriva ned alla tankar och pinsamheter etc hiälper - både en själv och kanske också andra. Jag är ingen bra skribent och avskyr egentligen sociala media men gett mig f-n på att ändå skriva, mest för att jag själv ska kunna gå tillbaka och läsa. Ja, du har rätt ett anonymt skriftligt 24/timmars AA. Kram

Dag 4
Jag vill så säkert kunna säga att nu faller jag aldrig igen men jag har redan börjat bagatalliserat fredagen. När ångest försvinner försvinner ju så klart de negativa tankar och känslor kring alkohol. Så fucked up på riktigt.
Verkar falla djupare ner efter varje gång också. En del av viljan att vara nykter försvinner. Eller kan det vara så att ångesten alls inte lagt sig och att jag vill dricka bort känslan? Tills jag slutat känna skam för den här gången.. Jag vet inte. Det känns logiskt.
Känner mig som en betraktare av mitt eget liv.
Nej, ångesten finns nog där ändå. I allra högsta grad.

Skickade in en förfrågan till riddargatan idag. Kommer behöva ta prover. På labbet, på det enda sjukhus inom 20 mils radie ändå. Visst, det blir bara de som hanterar mitt provrör och min remiss som kommer se mitt namn. Men jag funderar på att skita i det ändå.
Om det nu är jag som funderar på det och inte mitt beroende. Ännu en sak jag inte vet säkert.

Nåväl. Jag ska vara nykter idag. Hålla mig från The pit. Ingen djupdykning. Nykter.

@Lina. 2.0 Det är lätt att det blir snurrigt och förvirrat i huvudet med alla tankar så man varken vet ut eller in. Precis som du säger om det är du eller ditt beroende som talar/tänker åt dig. För mig som läser ”utifrån” är det tydligt att det är beroendet som talar. Tex att du funderar på att skita i att skicka prover till Riddargatan. Att du börjar bagatellisera fredagen. Beroendet vill ju få kickar, få alkohol och det är en stark kraft den har. Du berättar också att du verkar falla djupare för varje gång du tar ett återfall, att viljan att vara nykter försvinner. Det är beroendet som talar till dig. Det blir tuffare för var gång man återfaller, så det gäller att snabbt ta sig ur det och inte dricka på. Det påverkar viljan och självförtroendet när man återfaller flera gånger, man tror att man inte kan klara av det. Men det är beroendet som talar.

Tror också att du skulle behöva stöd från Riddargatan, det är många som fått bra hjälp via dem och kanske läkemedel mot suget, så att du kan stå emot grupptrycket. Du skriver att du aldrig vill må så igen som du gör efter en karatefylla, det är så lätt att glömma bort efter några dagars nykterhet när beroendet börjar tala igen, med kraftig, dominant och övertygande röst. Äh! Lite kan du väl dricka, du klarar det! Var som alla andra, spänn av! Det är ju fredag!

Kanske ska du tänka att allt som är för att dricka och mot hjälp och att avstå alkohol, så är det beroendet som talar. Kämpa på nu! Du har klarat 19 dagar!💪. Det är skitbra och du kan göra det eller t.o.m. slå det, igen. ❤️

Dag 5
Trött och huvudvärk idag. Kändes som en lång dag på jobbet. Stora utmaningar på den fronten under hösten.

Idag mår jag lite bättre annars än igår. Ångesten har släppt lite men någonting gnager inom mig. Jag vet ju att jag betedde mig som en elak Människa i fredags och kan inte riktigt skaka av mig känslan av olust sedan dess.

Positivt Idag- inget större sug och inte så många tankar på alkohol.
Det är skönt iaf.
Mer positivt är att jag är nykter.